Anaconda: caracteristicile șarpelui uriaș, unde locuiește

Habitatul AnacondaȘarpele anaconda este o reptilă foarte mare, a cărei greutate poate ajunge la sute de kilograme.

Unele surse susțin că lungimea șarpelui poate ajunge la 11 metri, cu toate acestea, oamenii de știință cred că aceste zvonuri sunt false, deoarece cel mai mare șarpe pe care o persoană l-a întâlnit este înregistrat în Venezuela și lungimea acestuia a fost de aproximativ 5,5 m.

Studiind acești șerpi, oamenii de știință au ajuns la concluzia că lungimea femelelor, care, apropo, sunt mult mai mari decât masculii, nu poate depăși 6,7 m.

Descriere

Se crede că anaconda și-a primit numele dintr-un cuvânt consonant din limba tamilă, care înseamnă „ucigașul elefanților”. Denumirea științifică a acestui reprezentant al „Eunectes” solios este tradusă prin „înotător bun”.

La fel ca alți șerpi, scheletul anacondei este împărțit în două părți: corpul și coada. În total, pot exista mai mult de patru sute de perechi de vertebre în corpul ei, care tind să se extindă la înghițirea prăzilor deosebit de mari. Craniul, la fel ca al multor membri ai echipei lor, este legat de ligamente mobile, care îi permit să absoarbă întreaga pradă..

Interesant este că urechile și ochii anacondei sunt situate într-un mod similar cu modul în care sunt localizate în crocodili. Acest lucru îi permite, în timp ce se află sub apă, să-și protejeze potențiala victimă. Ochii nu sunt deosebit de buni la focalizarea asupra unui obiect, dar sunt mai adaptați pentru a urmări modul în care se mișcă obiectele..

Mușcătura de șarpe este destul de dureroasă, deoarece dinții sunt foarte lungi și puternici, dar totuși siguri, deoarece anaconda uriașă nu este otrăvitoare. În timpul vânătorii, limba șarpelui este întotdeauna mobilă, deoarece el este cel mai important organ responsabil pentru simțul mirosului.

Lungimea anacondeiPe corpul unui șarpe fără glande. Din acest motiv, pielea ei strălucește cu luciu nu datorită secrețiilor, ci datorită solzilor strălucitori și netezi. Sunt ușoare și simplificate pentru o mișcare confortabilă în apă..

Culoarea combină armonios măslinul, galbenul bogat și maro. Petele de pe corpul anacondei, care se află de-a lungul coloanei vertebrale, ajută animalul să se deghizeze cu ușurință atât în ​​mediul acvatic, cât și pe uscat. Anacondele sunt mari înotători, prin urmare, preferă să se așeze lângă pârâurile râurilor, mlaștinilor și râurilor cu un debit liniștit. Acest șarpe nu se mișcă atât de des pe pământ, ci alege copacii ca loc de singurătate. În caz de vreme uscată, anaconda, în așteptarea ploilor abundente, se târăște în nămol. Lista teritoriilor în care trăiește unul dintre cei mai mari șerpi este după cum urmează:

 • America de Sud;
 • Peru;
 • Brazilia;
 • Guiana;
 • Guyana;
 • Paraguay;
 • Venezuela;
 • Ecuador;
 • Columbia;
 • Bolivia.

Interesant că o anaconda uriașă crește de-a lungul vieții sale. Doar în primii ani acest proces este accelerat și, după ce a atins o dimensiune medie, încetinește. Cât timp trăiesc acești șerpi nu se știe cu siguranță. În captivitate, această cifră este mult mai mică, aproximativ șase ani, dar în sălbăticie, cea mai mare vârstă înregistrată a unei anaconde este de 28 de ani.

Dieta cu anaconda

De cele mai multe ori anacondele vânătoare în apă. Ea așteaptă ore în șir victima, liniștită și nemișcată, urmărind-o, apoi se repede brusc la pradă și sugrumă, înfășurând-o. În unele surse este indicat faptul că numeroase fracturi osoase duc la moartea victimei anacondelor. De fapt, provine din sufocare. După o masă copioasă, șarpele digeră mâncarea mult timp și poate dura aproape câteva luni de la o masă la alta. Dieta standard a anacondei include următoarele animale:

 • Anaconda este un prădător periculospăsări plutitoare;
 • broaște țestoase;
 • capibare;
 • capibare;
 • caimani;
 • agouti;
 • brutărie;
 • alți șerpi mari, cum ar fi pitonii.

Anacondele sunt destul de nediscriminatorii în ceea ce privește mâncarea, așa că canibalismul înflorește în cercul lor. Trebuie remarcat faptul că nu întotdeauna își sufocă victimele. Uneori, dacă animalul este mic, îl apucă pur și simplu cu dinții lungi, apoi îl înghit complet. Uneori, animalele de companie, cum ar fi pisicile, câinii și găinile, cad, de asemenea, pradă acestor șerpi mari..

Vizualizări

Anaconda uriașă, ea uzual și anaconda verde, este cea mai mare anaconda, a cărei lungime poate ajunge la șase metri și jumătate și cântărește o sută de kilograme. Pe trunchiul ei, care este vopsit în gri-verde, există două rânduri de pete dispuse în șah. Anacondele verzi trăiesc în America de Sud, Brazilia, Paraguay, Bolivia, pe insula Trinidad și în Peru.

Anaconda paraguayană: descriereParaguayan, care are mai multe nume - galben și sudică, - poate crește până la patru metri. În cea mai mare parte, reprezentanții acestei specii sunt de culoare galbenă, cu toate acestea, se găsesc atât indivizi verzi, cât și gri. Petele de pe corp au o margine întunecată și un centru luminos. Anaconda sudică preferă apele stagnante sau cu curgere redusă din Paraguay și sudul Boliviei.

Eunectes beniensis are anumite asemănări cu anaconda paraguayană. Lungimea sa este de patru metri, iar culoarea corpului este fie galben-maro pe burtă și maro pe spate, fie măslinie. Există cinci dungi de pete întunecate pe cap, iar întregul corp este presărat cu sute de pete albe. Zona de distribuție a acestei specii este pădurile din Bulgaria.

Deshawensei - cel mai mic reprezentant al anacondelor cu o lungime de un metru și jumătate. Există foarte puține informații despre aceasta, deoarece oamenii de știință nu au studiat încă suficient această specie. Acești șerpi trăiesc în mlaștinile braziliene și din Guyana..

Reproducere

La fel ca majoritatea șerpilor, anacondele preferă să ducă un stil de viață solitar. Cu toate acestea, în timpul împerecherii, se adună în grupuri destul de mari. Sezonul lor de împerechere se încadrează în sezonul ploios, iar procesul în sine are loc pe uscat. Feromonii eliberați în corpul femelelor atrag nu unul, ci mai mulți masculi simultan, cu fiecare dintre care femela se poate împerechea la rândul său.

Șerpii se înfășoară într-o minge, iar masculul își ține partenerul imitând membrele posterioare, pentru care au primit numele cu picioare false. Anacondele aparțin șerpilor vivipari, deși uneori se produc ouă. Dar, în majoritatea cazurilor, o coajă subțire de ou izbucnește în corpul femelei și se nasc șerpi deja vii. Experții susțin numărul maxim de pui pe care îi poate produce acest șarpe. Cineva este de părere că nu pot apărea mai mult de patruzeci și cinci de descendenți dintr-unul și unii susțin că numărul lor poate ajunge până la o sută.

Lungimea bebelușilor este puțin mai mică de un metru. La fel ca la toți șerpii, după nașterea descendenților, mama nu mai este interesată de el. Și, deși descendenții săi sunt deja destul de independenți și pot vâna, unii dintre ei mor, devenind prada caimanilor și a altor animale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anaconda: caracteristicile șarpelui uriaș, unde locuiește