Tipuri de cabane și cum să le faceți singuri

Tapetul rupt, resturile de țesătură care ies din canapea și perdelele în pufuri îi pot conduce pe proprietarii păsăricii la o concluzie complet naturală: „pisica are nevoie de un stâlp de zgâriere”. Și ai absolut dreptate. Cu cât apare mai repede acest element necesar în casa dvs., cu atât mai bine. O varietate de stâlpi de zgâriere, de toate formele și dimensiunile, pot fi achiziționate la magazinele de animale de companie. Ei bine, pentru oamenii creativi care au timp liber seara, există posibilitatea de a crea un post de zgâriere cu propriile mâini. Acest dispozitiv util poate diversifica semnificativ timpul liber al animalului dvs. de companie și poate păstra intacte mobilierul și nervii proprietarului. Cum să faci un post de zgâriere cu propriile mâini?

cum se face un post de zgâriere

Apoi vom stabili ce dimensiune și cât de complex va fi dispozitivul nostru. În această privință, multe depind de Murka ta. Dacă raidurile asupra a tot ceea ce vrea să aleagă nu sunt mai mari decât nivelul genunchilor tăi, atunci stâlpul de zgâriere poate fi micșorat. Dar dacă Murlyka urcă pe streașină, se zgârie pe hainele tale de pe dulap și atârnă de covoarele de perete, atunci o mică stâlp de zgârietură va fi o consolare slabă pentru tine.

Mai bine să construiești un complex măreț dintr-o varietate de posturi de zgâriere. Lasă copilul de lână să se distreze (iar lucrurile vor fi mai întregi).

Post de zgâriere pisică DIY

Cum se face din țesătură

Deci sa începem. Luăm o grindă de lemn și îngrijit, cu o capsator sau șuruburi autofiletante, atașăm țesătura la ea, fixând-o cu grijă de jos și de sus. Apoi atașăm blocul pe podea sau pe perete. De sus, puteți atașa o platformă de placaj cu țesătură tapițată. De asemenea, în loc de o platformă, puteți construi o casă de pisici la etaj..

cum să faci un post de zgârietură acasă

Cum se face din frânghie

Când creați singur un stâlp de zgâriere folosind o frânghie de cânepă, principiul este aproape același, doar la început atașăm frânghia la bază și apoi începem să înfășurăm stâlpul cu ea complet. Pentru fiabilitate, coloana poate fi pre-acoperită cu adeziv.

Prin crearea unor stâlpi de zgâriere pe mai multe niveluri, șiruri cu șoareci de blană, arcuri etc. pot fi atașate la platforme..

stâlp de zgârietură de coardă

Cum se face din carton

Stâlpii de zgârietură din carton sunt, de asemenea, o soluție convenabilă și destul de ieftină la problemă. Vom pregăti o bază pentru meșteșuguri din PAL sau placaj de aproximativ 50 * 50cm în dimensiune. apoi decupăm pătrate de 10 * 10cm din carton ondulat și le lipim secvențial unul peste altul până la înălțimea dorită a coloanei. Se pot realiza mai multe astfel de coloane.

O altă opțiune ar fi o bandă de carton strâns strâns sub forma unui disc lat..

Apropo, multe animale de companie nu sunt dispuse să ridice doar ramuri groase ale copacilor, care, pe lângă funcția unui stâlp de zgâriere, pot servi și ca decor excelent al apartamentelor.

Post de zgâriere pe mai multe niveluri cu platforme

Așadar, arătând dragoste și imaginație, cu siguranță îți poți mulțumi animalul tău cu dungi și poți aduce idei noi în interiorul casei tale. Iar rudele și prietenii vor fi plăcut surprinși de priceperea și ingeniozitatea ta.

Video: cum să faci un post de zgâriere cu propriile mâini


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de cabane și cum să le faceți singuri