Medicament veterinar "vitafel": indicații și efecte secundare, instrucțiuni

„Vitafel”Acasa pisici viral boli nu sunt atât de frecvente, dar dacă animalul dvs. de companie este deja bolnav, el suferă foarte greu de boală. Destul de des, bolile cauzate de virus sunt fatale. Un animal de companie se poate infecta cu acesta prin picături aeriene sau în timpul „comunicării” cu un purtător de virus. Unul dintre remedii populare eficiente care ajută la combaterea acestor boli este „Vitafel”.

Descriere, compoziție și formă de eliberare

„Vitafel” Este un medicament pentru pisici, disponibil în fiole de 1 ml sub formă de lichid incolor, uneori cu o nuanță galbenă. Conține seruri sanguine foarte purificate gamma și beta globuline pisici, servind ca donatori. Pentru a crea o astfel de imunoglobulină, pisicile sunt hiperimunizate: câteva animale sunt infectate special cu viruși slabi de rinotraheită, calicivirus, chlamydia și panleucopenie.

„Vitafel”

Un organism care și-a revenit dintr-una dintre afecțiunile enumerate într-o formă ușoară începe să producă anticorpi. Pentru a izola fracțiunea de globulină, care este necesară pentru a crea un medicament, sângele este preluat de la pisicile recuperate.

Știați? Experimentele pe animale și utilizarea lor pentru a efectua experimente sunt printre cele mai controversate probleme din știința modernă. Cu toate acestea, în timp ce disputele sunt în curs de desfășurare, între 50 și 100 de milioane de vertebrate sunt utilizate anual pentru experimente și cercetări de laborator în lume. Numărul nevertebratelor utilizate pentru știință este necunoscut, deoarece astfel de evidențe nu sunt păstrate. Oamenii de știință susțin că majoritatea progreselor medicale din secolul al XX-lea au fost mai mult sau mai puțin dependente de experimentarea pe animale..

Proprietăți biologice

Dezvoltată ca reacție la introducerea medicamentului „Vitafel” sau „Vitafel-S” la animalul de companie, imunitatea pasivă rămâne la animal cel puțin 14 zile.

Pentru a vă menține animalul în siguranță, aflați mai multe despre bolile pisicilor, cum ar fi: micoplasmoza, toxoplasmoza, coronavirus infecție, demodicoză, viermi, epifora, boala urolitiaza, calciviroza, aspergiloză, lichen

Indicații de utilizare

Acest medicament poate fi prescris pisicilor și altor membri ai familiei feline, indiferent de vârstă, stare generală și fizic, chiar gravidă sau alăptează animale de companie pentru a preveni sau trata boli.În scopul prevenirii panleucopenia, rinotraheita infecțioasă, calicivirusul, chlamydia, „Vitafel” este prescris în astfel de cazuri:

„Vitafel”

 • atunci când este necesar să se prevină apariția patologiei la animalele sănătoase care trăiesc în creșe sau adăposturi, unde multe pisici sunt infectate cu viruși care cauzează afecțiunile de mai sus;
 • înainte ca animalul de companie să intre în contact cu purtătorii de viruși (la o expoziție de pisici etc.);
 • pentru a preveni posibila infectare a pisoiilor inainte de a le vinde sau de a se muta la o alta pisica;
 • înainte de împerechere;
 • nașterea pisicilor în catterele în care există riscul „prinderii” virusului. Se recurge la astfel de măsuri, astfel încât pisoii să capete o imunitate puternică împreună cu laptele matern..

Important! În fiecare dintre cazurile de mai sus, la 14 zile după încheierea imunității pasive (la o lună după administrarea medicamentului), se recomandă revaccinarea..

Pentru tratament panleucopenie, rinotraheită infecțioasă, calicivirus, chlamydia, conjunctivită, se prescrie un medicament, observându-se prezența simptomelor caracteristice la animal.

De asemenea, pentru bolile infecțioase, astfel de medicamente sunt utilizate ca: „Fosprenil”, „Maxidin 0,4”, „Milbemax”, „Ligfall”, „Roncoleukin”

Globulin "Vitafel"

„Vitafel”

Mod de administrare și dozare

Eficacitatea utilizării globulinei depinde de respectarea tuturor normelor și dozelor specificate în instrucțiunile pentru produs. De asemenea, trebuie remarcat faptul că „Vitafel” produce cel mai bun efect asupra sănătății animalului dvs. de companie dacă este aplicat în primele etape ale dezvoltării bolii..

Folosit ca picături pentru ochi pentru tratament conjunctivită. Medicamentul este instilat în membrana mucoasă a ochiului de trei ori. Dozajul depinde dacă este un pisoi sau un adult. O picătură în fiecare ochi la un moment dat este suficientă pentru un pisoi, iar pentru animalele adulte, două picături ar trebui să fie picurate într-un ochi. De asemenea, globulina Vitafel poate fi utilizată ca picături pentru a vindeca o infecțioasă. rinita. Dozaj - trei picături în fiecare nară de trei ori.

Ser "Vitafel-S"

Serul "Vitafel-S" se administrează subcutanat pentru a preveni bolile sau dacă există suspiciunea că animalul de companie este infectat cu una dintre aceste infecții. Pentru ca medicamentul să fie cât mai eficient posibil, trebuie să urmați instrucțiunile de utilizare a serului Vitafel-S pentru pisici.

„Vitafel”

Prevenire: animalele de companie care cântăresc mai puțin de 10 kg ar trebui să injecteze 1 ml de medicament o dată, pisici, a cărui greutate este mai mare de 10 kg, - 2 ml de două ori, cu o pauză de 24 de ore.

Tratament: până la 10 kg - 1 ml, mai mult de 10 kg - 2 ml. Este necesar să se injecteze medicamentul de 3-4 ori, intervalul depinde de cât de grav este animalul și poate varia de la 12 la 24 de ore.

Știați? Datele privind numărul pisicilor domestice din lume au fost colectate de oamenii de știință de la Universitatea din Lyon. Aceștia afirmă următoarele: există aproximativ 400 de milioane de pisici domestice în lume, cel mai mare număr din Australia, unde există 9 pisici la 10 locuitori. În Asia, primul loc în numărul de astfel de animale de companie este Indonezia, unde există mai mult de 30 de milioane, în Europa - Franța, unde există 8 milioane de pisici domestice. În același timp, există țări în care aproape nu există astfel de animale de companie acasă, printre care - Peru și Gabon.

Precauții și instrucțiuni speciale

 • Dacă în timpul depozitării medicamentului apare un sediment în partea de jos a fiolei, înainte de a utiliza Vitafel, este necesar să agitați fiola până când sedimentul dispare.
 • Nu administrați medicamentul dacă conține impurități, mucegai etc..
 • Nu puteți utiliza medicamentul dacă nu există etichetă pe fiolă, este deteriorată sau au trecut mai mult de doi ani de la data fabricării medicamentului.
 • Fiolele deschise și neutilizate pot fi aruncate fără a respecta măsurile de siguranță.

„Vitafel”

Dacă injectați acasă globulină de pisică Vitafel, trebuie să procedați conform următoarelor instrucțiuni:

 1. Pregătiți o injecție: trageți o doză de 1 ml de medicament într-o seringă, dezinfectați acul, spălați-vă mâinile și tratați cu un antiseptic.
 2. Așezați pisica pe o masă sau pe podea. Este mai bine atunci când două persoane sunt implicate în acest lucru: una ține sau distrage atenția animalului de companie, iar cealaltă face o injecție.
 3. Cu două degete, întindeți pielea animalului la greabăn, introduceți acul sub piele, apoi injectați încet medicamentul.
 4. Scoateți acul în timp ce țineți pielea.
 5. Zona în care s-a făcut injecția nu trebuie procesată.

Important! Este imposibil ca serul să ajungă pe zonele neprotejate ale pielii sau membranelor mucoase. În caz de contact, clătiți zona afectată cu apă curentă.

Contraindicații și efecte secundare

Durerea ușoară la locul injectării cu introducerea medicamentului este considerată norma. În unele cazuri, animalele de companie au reacții alergice. Poate fi roșeață simplă în apropierea locului de injectare, care de obicei dispare rapid, sau o reacție negativă a întregului corp (șoc anafilactic). Dacă în timpul primei administrări a medicamentului a fost observată o astfel de reacție, este contraindicat să îl utilizați pentru acest animal a doua oară..

„Vitafel”

Dacă animalul la care doriți să injectați medicamentul este prea sensibil, medicii recomandă utilizarea antihistaminicelor, cum ar fi difenhidramina sau suprastina. Sau injectați globulină în mod fracționat: 0,25 ml la fiecare jumătate de oră.

Când aveți grijă de pisica dvs., vă va fi de ajutor să aflați mai multe despre cum pisici mate, pentru ce este haine pentru pisici, cum să alegi purtător pentru pisici, cum se face un post de zgâriere, cum se sterilizează, la fel de tăiați ghearele si pentru ce am nevoie de un furminator.

Compatibilitatea cu alte medicamente

Destul de des, serul de pisică Vitafel este prescris împreună cu complexe de vitamine, antibiotice, medicamente antivirus sau imunomodulatori. Prin urmare, nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la compatibilitatea globulinei cu aceste medicamente..

„Vitafel”

Atunci când se utilizează ser cu antihistaminice la animale cu un sistem imunitar slab, riscul de reacții alergice este redus.

Știați? Într-una din clinicile veterinare din Polonia locuiește o pisică pe nume Rademenes, care tratează animale. Cu câțiva ani în urmă a venit la această clinică ca pacient cu pneumonie severă. Medicii au salvat animalul, a rămas să trăiască în clinică și acum îi ajută pe medici să trateze alți pacienți: se întinde lângă ei și îmbrățișează.

Termenul și condițiile de depozitare

Locul în care este depozitat medicamentul trebuie să fie uscat și neluminat, este deosebit de important să fie protejat de lumina directă a soarelui. Este important să nu permiteți copiilor și animalelor să intre în contact cu imunoglobulina. Pentru ca medicamentul să-și păstreze toate proprietățile farmacologice, temperatura de depozitare trebuie să fie de cel puțin +2 ° C și nu mai mare de +18 ° C. Perioada de valabilitate - 2 ani după data de producție indicată pe ambalaj.

„Vitafel”

„Vitafel” este un remediu popular destul de des utilizat pentru prevenirea și controlul bolilor infecțioase. Un astfel de medicament poate fi administrat independent, respectând regulile antiseptice și asepsie, precum și respectând dozele și intervalele dintre injecțiile medicamentoase indicate în instrucțiuni. Pe lângă reacțiile alergice, globulina nu poate provoca efecte secundare..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Medicament veterinar "vitafel": indicații și efecte secundare, instrucțiuni