Șoricelul alb este un excelent animal de companie decorativ

Șoricel albAproape fiecare persoană a achiziționat un animal de companie cel puțin o dată în viață. Unii oameni preferă tipurile de animale de companie, cum ar fi pisicile și câinii. Unora le plac speciile exotice de reptile. Ei bine, unii proprietari au un șoarece alb ca animale de companie..

Este demn de remarcat faptul că mouse-ul alb a fost considerat un animal de companie. Originea acestor animale drăguțe este discutabilă. Unele surse indică faptul că șoarecele decorativ a existat chiar înainte de era noastră. Dar o descriere mai familiară a originii acestor șoareci indică creșterea speciilor de rozătoare decorative în laboratoare pentru experimente..

Anterior, în multe țări se credea că, dacă există un șoarece alb în casă, acesta va proteja casa de alte rozătoare care îi pot lăsa pe proprietari fără aprovizionare cu alimente într-un timp scurt. Și, de asemenea, aceste animale drăguțe au fost asociate cu bucurie la strămoșii noștri. Și până în prezent, mulți oameni susțin acest animal decorativ..

Caracter și dimensiune

După mărimea sa șoricel alb asemănător fraților săi. Greutatea lor este de aproximativ 30 de grame. Lungimea corpului și a cozii nu depășește 11 centimetri .

Absolut toți șoarecii de acest tip sunt activi. În ciuda activității lor excesive, sunt absolut inofensive atât pentru proprietarii lor, cât și pentru alte rozătoare decorative din casă. Gazda nu trebuie să dobândească mai multe celule pentru a avea mai mulți indivizi din această specie. Șoarecii vor trăi în armonie și armonie chiar și pe același teritoriu, cu condiția să fi fost așezați într-o cușcă de aceeași vârstă. Când un începător participă, șoarecii îi vor arăta cu toată înfățișarea că acesta este teritoriul lor și este clar un străin aici. Adesea, astfel de așezări se sfârșesc în degradare pentru un mouse nou-nouț. Dar acest caz poate fi singurul act de agresiune al rozătoarelor ornamentale..

În plus față de activitatea și bunătatea sa, șoarecele alb se deosebește de congeneri prin dragostea puternică a părinților. Pe lângă femelă, masculul este implicat și în îngrijirea șoarecelui nou-născut. Acest fenomen este rar văzut la animale..

Cum să crească șoareci decorativi

Cum să păstrezi un mouse albSarcina la o femeie nu durează mai mult de 21 de zile. O așternut poate conține până la 7 șoareci, cântărind aproximativ 1,5 grame. La fel ca multe animale nou-născute, copiii unei rozătoare decorative se nasc nu numai orbi și surzi, ci și complet cheli. După câteva zile de vârstă, șoarecii mici au un puf mic pe spate. La o săptămână după naștere, corpurile lor sunt complet acoperite cu păr..

Hrănirea descendenților este efectuată de femelă în decurs de 4 săptămâni. Dar, în ciuda acestui fapt, deja la două ore după ce femela a născut, este pregătită pentru o altă fertilizare.

La împlinirea vârstei de o lună, șoarecii decorativi se pot îngriji singuri fără intervenția părinților. La trei luni după naștere, rozătoarele sunt capabile să se reproducă singuri..

Durata medie de viață a rozătoarelor este de 2-3 ani. Au fost cazuri când un șoarece alb a depășit pragul la 5 ani.

În ceea ce privește conținutul mouse-ului, acesta nu necesită o atenție aprofundată și selectarea unor alimente speciale. Plus la toate, costul păstrării acestor animale de companie este destul de mic.

Rozătoarea decorativă din familia șoarecilor albi este foarte ușor de antrenat. De îndată ce mouse-ul se obișnuiește cu proprietarul, nu va ezita să intre în brațele proprietarului său. Lăsând mouse-ul să iasă din cușcă, este mai bine să îl supraveghem în ambii ochi. De vreme ce dacă se ascunde undeva, atunci va fi greu să o găsești..

Casă pentru șoarece decorativ

Deși aceste animale de companie nu sunt deosebit de pretențioase în ceea ce privește conținutul lor, unele lucruri care trebuie să știe despre locuințe:

 • Descrierea mouse-ului albColivia trebuie să fie din metal. Prezența unei tăvi retractabile va simplifica procesul de curățare a cuștii și hrănirea animalului de companie. Dar atunci când alegeți o cușcă, ar trebui să acordați atenție decalajului dintre palet și goluri. Ar trebui să aibă cel puțin 10 centimetri, deoarece dacă distanța este mai mare, mouse-ul se poate târâ cu ușurință în el și căutările sale în jurul apartamentului vor dura mult timp.
 • Necesită schimbarea zilnică a gunoiului.
 • Cușca ar trebui să fie amplasată departe de aparatele de încălzire și curenții de aer.

Unii dintre proprietari cred că un animal de companie decorativ poate fi plasat într-un acvariu. Această idee nu este cea mai bună, deoarece pereții de sticlă tind să se aburească rapid. Și curățarea unor astfel de locuințe va dura mult mai mult decât în ​​cuști. Chiar dacă proprietarul a decis să-și așeze animalul într-o locuință similară, atunci el ar trebui să cumpere o plasă metalică cu găuri mici. Acest lucru va permite animalului să respire adânc și să împiedice proprietarul să scape de micul său prieten..

Ce trebuie să fie prezent în cușcă?

 • Bucăți mici de cretă. Dacă există un deficit de cretă, atunci puteți plasa părți ale ramurilor în cușcă. O bucată de pâine ruginită este, de asemenea, bună. Aceste lucruri sunt necesare pentru ca rozătoarele să-și ascuțească dinții și pentru a preveni creșterea ulterioară a incisivilor și pentru a adăuga mineralele necesare în dietă pentru o creștere sănătoasă a șoarecelui..
 • Gunoi. Cel mai comun material folosit ca așternut pentru rozătoare este hârtia și rumegușul. Fânul este o alternativă bună la aceste materiale..
 • Roată. Acesta este poate unul dintre atributele importante pentru sănătatea rozătoarelor. Datorită activității lor, șoarecii nu vor putea sta degeaba. Și roata care rulează va elimina toată energia acumulată cu ea..

Mâncare pentru șoarecele alb

Pentru a vă menține animalul sănătos, proprietarul ar trebui să rețină că dieta trebuie să fie echilibrată. Aportul zilnic este de 50 de grame de alimente. Ca hrană puteți folosi:

 • Mănâncă șoareci acasăCereale.
 • Legume.
 • Produse de caș.
 • Planta este o sursă completă de minerale necesare funcționării normale a corpului rozătoarelor.
 • Dacă proprietarul a decis să folosească semințele ca furaje, atunci trebuie să ne amintim că acestea trebuie să fie crude..
 • Femelele fertilizate și care alăptează au nevoie de ulei de pește.
 • Este recomandabil să oferiți animalului de companie niște carne crudă o dată pe săptămână..
 • În niciun caz șoarecii nu trebuie hrăniți cu alimente dulci, sărate și grase..

Doza de alimente trebuie să fie optimă. Deși rozătoarele trăiesc în pace și armonie și sunt gata să împărtășească mâncarea unii cu alții, acestea nu ar trebui să fie limitate în hrană. Și, de asemenea, consumul excesiv de alimente nu le va face bine..

Rezumând, putem spune că aceste animale pașnice și active nu au nevoie de îngrijire excesivă, trăind ca animal de companie. Schimbarea periodică a așternutului, amenajarea unei case și o dietă echilibrată, acesta este tot ceea ce este necesar pentru creșterea sănătoasă a unui șoarece decorativ. Dacă nu neglijați aceste reguli, atunci un animal fericit, fără îndoială, îi va mulțumi stăpânului cu dragoste și curiozitate și va deveni cel mai bun prieten, ceea ce nu va fi ușor pentru un animal de companie, dar și pentru a face parte din familie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Șoricelul alb este un excelent animal de companie decorativ