Urșii polari: habitatul și caracteristicile lor generale

Descrierea prădătorului ursului polarUrșii polari sunt foarte frumoși și au propria lor eleganță și grație. Cu toate acestea, după cum știți, nu este ușor să le întâlniți, chiar și numai în grădinile zoologice. Faptul este că acești prădători trăiesc în cele mai îndepărtate teritorii ale Arcticii și trăiesc singuri.

În acest moment, urșii polari sunt unul dintre cele mai protejate animale, deoarece de ceva timp au fost deosebit de populare printre braconieri și au fost distruse de zeci, dacă nu chiar de sute. În plus, trebuie remarcat faptul că urșii polari sunt indicatori unici care ajută la monitorizarea stării țării noastre..

Urșii polari: caracteristici generale

Conform celor mai recente cercetări, atunci strămoșul prădătorilor albi erau urșii bruni. Aceste animale sunt foarte vechi și s-au născut acum șase milioane de ani. Spre deosebire de strămoșii lor, se simt minunat în apă și sunt înotători excelenți..

Aceste animale sunt printre cele mai mari carnivore de pe pământ. Habitatul urșilor polari este Arctica. Adaptabilitatea ridicată la temperaturi scăzute și capacitatea de a face fără hrană pentru o lungă perioadă de timp le permit să supraviețuiască în condiții atât de dure. După cum sa menționat mai devreme, urșii polari trăiesc singuri, spre deosebire de alte specii de urși..

Particularitatea lor constă în prezența celui mai sensibil simț al mirosului și auzului, care le permite să vâneze foci, care sunt elementul principal al dietei acestor prădători..

Urși polari împărțit în două duzini de subpopulații, ale căror nume depind de habitatul prădătorilor.

Cât cântăresc urșii polari? Greutatea masculilor variază de la trei sute la șase sute de kilograme. Femelele cântăresc mult mai puțin - de la o sută cincizeci la trei sute de kilograme. Trăiesc mult timp. Cu toate acestea, în habitatul lor natural de la optsprezece la douăzeci și cinci de ani, au fost înregistrate și persoane cu vârsta de trei decenii.. În captivitate, cel mai lung viața ursului a fost de patruzeci și doi de ani.

Unde locuiește ursul polar??

Cum vânează ursulUrșii polari se găsesc în întreaga Arctică. Locuiesc în acele locuri în care este cel mai convenabil pentru ei să vâneze, să se reproducă și unde există posibilitatea de a construi vizuini în care se simt protejați, își pot încălzi și crește puii. Un număr mai mare de indivizi este observat în zonele în care sunt observate populații de foci inelate.

Aceste animale se simt la fel de confortabile atât pe uscat, cât și sub suprafața gheții. Pot înota la mai mult de o sută cincizeci de kilometri de sol. În acest moment, cel mai mare număr de urși, aproximativ patruzeci la sută, se află în nordul Canadei..

Rata de supraviețuire a urșilor polari este destul de mare: rezervele lor de grăsime și blană mențin animalele calde chiar și în înghețuri foarte severe, aproximativ minus patruzeci de grade. Interesant este faptul că blana urșilor polari are o structură cu două straturi, care îi ajută, de asemenea, să reziste bine la îngheț. Urechile și coada au dimensiunea potrivită pentru a vă încălzi. Un fapt puțin cunoscut este că animalele au mai multe dificultăți la supraîncălzire, mai ales în timpul activităților de intensitate mare, cum ar fi alergarea. Un alt avantaj este considerat a fi gheare incredibil de tenace, lungi și groase, care ajută animalele să țină prada în labe, a căror greutate poate depăși nouăzeci de kilograme..

Alimente

Dieta acestui prădător este după cum urmează:

  • Ce mănâncă urșii polarisigilii
  • sigiliu inelat
  • iepure de mare, este foca mai puțin frecventă cu barbă
  • balenele beluga
  • morse
  • narali

Ursul mănâncă carnea victimei numai dacă îi este foarte foame. De obicei, ei mănâncă doar pielea și grăsimea prăzii. Datorită unui astfel de sistem nutrițional, o cantitate imensă de vitamina A se acumulează în ficatul animalului. Un animal infecțios poate mânca aproximativ opt kilograme și, în cazul în care îi este foarte foame, atunci până la douăzeci.

Rămășițele pradă ursului nu dispar, deoarece este folosit pentru hrănirea vulpilor arctice. Dacă nu a fost posibil să se confrunte cu o pradă mare, atunci urșii se mulțumesc cu diferite tipuri de cari, pești, pot distruge cuiburi de păsări și nu ezită să mănânce pui. Uneori, pentru o masă deosebit de mare, de exemplu, dacă un individ are norocul să găsească o balenă deja moartă, se adună mai mulți prădători. Unii cred, ca și cum pinguinii ar fi incluși în dieta unui urs polar, dar, de fapt, pinguinii nu locuiesc în zona în care trăiesc urșii polari.

Vara, gheața de obicei se retrage sau se topește cu totul. Această situație amenință prădătorii cu privarea de locurile unde se pot hrăni. Astfel, urșii polari sunt forțați să meargă de foame, care poate dura până la patru luni. Acesta este singurul moment în care mulți indivizi petrec timp împreună, culcați liniștiți pe mal, pentru că nu este nevoie să concureze pentru mâncare.

Urșii consideră rareori oamenii ca pradă, deși se întâmplă și acest lucru. În realitate, aceste animale nu sunt deosebit de agresive, iar pericolul poate proveni doar de la femele cu descendenți sau animale rănite..

Principiul vânătorii

Vânătoare de urși polariÎn majoritatea cazurilor, prădătorii așteptați apariția capului potențialei victime din gaură. După ce animalul iese, ursul prinzându-l cu o singură lovitură de labă uriașă își uimește prada, fără a-i oferi șansa de a-și reveni, apoi îl scoate pe gheață.

Există un alt mod de a vâna. Esența sa constă în răsturnarea bazei de gheață pe care se sprijină victima. Cel mai adesea acestea sunt morse tinere și încă nu sunt maturate. Nu va fi ușor pentru un urs să facă față indivizilor puternici din apă. Uneori, prădătorul găsește găuri în gheață prin care respiră focile. Apoi începe să o extindă cu loviturile unor labe puternice, apoi scufundă jumătate din corp sub gheață, apucă prada cu dinți ascuțiți și o trage la suprafață.

Reproducere

Urșii polari nu sunt agresivi iar bărbații în rare ocazii se pot lupta în timpul sezonului de împerechere sau pot ataca pui.

Urșii polari ajung la pubertate cu vârsta de șase până la opt ani. Femelele se maturizează mai repede decât masculii. Perioada de împerechere este din martie până în iunie. În acest moment, animalele se adună în grupuri, iar femela poate fi înconjurată de cinci sau mai mulți masculi. Sarcina durează opt luni.

Toamna, mai aproape de mijloc, femelele încep să-și pregătească un adăpost pentru ei înșiși și pentru viitorii lor descendenți. Interesant este faptul că aleg un loc pentru o vizuină în conformitate cu un anumit principiu, iar alegerea lor se încadrează cel mai adesea în Insulele Wrangel și Țara Franz Josef, unde pot fi localizate simultan până la două sute de vizuini.. După ce adăpostul este gata, femela hibernează, care durează până în aprilie și cade pe perioada dezvoltării embrionilor. Nașterea are loc spre sfârșitul iernii arctice.

Puii unui urs constau de obicei din doi pui, care se nasc complet neajutorați și foarte mici. Greutatea lor nu depășește opt sute de grame. În cazuri foarte rare, un urs de sex feminin poate naște patru pui. În prima lună de viață, descendenții se hrănesc exclusiv cu lapte matern. În a doua lună, ochii se deschid, apoi, după încă o lună, încep incursiunile lor scurte din bârlog și doar cu trei luni familia părăsește adăpostul pentru totdeauna și își începe lunga călătorie prin întinderile acoperite de zăpadă. Pe tot parcursul călătoriei, care durează un an și jumătate, mama își protejează copiii și îi hrănește cu lapte, iar după ce aceștia devin independenți și o părăsesc.

Problema rezidă în faptul că, în întreaga sa viață, femela aduce puțin mai mult de o duzină de pui, pe baza faptului că dă naștere descendenților la fiecare trei ani. Prin urmare, populația aceste animale cresc foarte încet. De asemenea, este necesar să se țină cont de faptul că rata mortalității copiilor este de la zece la treizeci la sută..

Fapte interesante

  • Habitatul urșilor polariUrșii nu sunt doar înotători grozavi. Sunt capabili să navigheze pe distanțe gigantice. Realizarea celui mai încăpățânat urs poate fi găsită în Cartea Recordurilor Guinness: a înotat aproximativ șapte sute de kilometri, în timp ce pierdea nu doar o cincime din greutatea sa, ci și puiul ei.
  • Greutatea celui mai mare urs găsit vreodată este de o mie și două kilograme.
  • În ciuda faptului că habitatul urșilor polari este extrem la temperaturile sale scăzute, temperatura corpului animalului este de până la treizeci și două de grade..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Urșii polari: habitatul și caracteristicile lor generale