Unde trăiește hipopotamul și ce mănâncă hipopotamul comun?

Ce mănâncă hipopotamul comun?Astăzi vom vorbi despre un animal chordat de mamifer numit "hipopotam comun" sau "hipopotam".

Ce mănâncă un hipopotam în sălbăticie? Ce sunt hipopotamii hrăniți în grădini zoologice și pepiniere? Ce este acest animal? Care este greutatea unui hipopotam? Totul în ordine.

Hipopotamul și hipopotamul sunt la fel?

Doi hipopotami împart teritoriulNumele „hipopotam” a venit din Grecia Antică, care în traducere din limba locală înseamnă „cal de râu”. Deci animalul a fost poreclit pentru strigătul său, similar cu cel al unui cal.

În țara noastră, este obișnuit să-l sunăm hipopotam. Acest nume provine din Biblie, la fel ca și numele unuia dintre numeroșii monștri descriși. Astfel, hipopotamul și hipopotamul sunt una și aceeași fiară..

Anterior, porcii erau considerați strâns legați de hipopotam, dar numeroase studii au arătat în 2007 că o rudă mai apropiată pentru un hipopotam este o balenă. Semne comune la aceste animale:

 • naștere vie și hrănire în timp ce se află în apă;
 • fără glande sebacee;
 • sistem special de comunicare;
 • structura organelor de reproducere.

Descrierea animalului și caracteristicile acestuia

Hipopotam - structura corpuluiExteriorul său nu poate fi confundat cu niciun alt animal. Hipopotamul este recunoscut la prima vedere. Corpul său imens ca un butoi este oarecum similar cu corpul unui rinocer.. Hipopotamul în funcție de greutatea corporală este chiar în spatele elefantului. El crește toată viața, până la vârsta de zece ani, femela nu diferă prea mult de mascul, dar după această perioadă, masculii încep să se îngrașe activ și devin mai multe femele.

Corpul uriaș al hipopotamului stă pe membre scurte, din această cauză, animalul își freacă practic burta de pământ. Pe fiecare membru există patru degete, între care există membrane, permițând animalului să înoate excelent și să nu se înece nici măcar într-o mlaștină.

Hipopotamul a luat pradaGreutatea unui hipopotam adult de sex feminin variază de la 1,3 la 1,5 tone, iar masa unui hipopotam mascul este de la 1,5 la 1,8 tone.

Coada animalului atinge o lungime de 56 de centimetri, este destul de groasă la bază și îngustă la vârf. Această structură a cozii permite fiarei să marcheze teritoriul prin pulverizarea excrementelor sale pe distanțe mari și chiar pe coroanele copacilor..

Hipopotam și puiCap masiv de hipopotam - un sfert din greutatea totală a animalului, care este practic o tonă. Capul are un profil dreptunghiular. Urechile animalului sunt mici, dar se mișcă foarte activ, nările sunt largi și se lipesc, ochii mici protejează pleoapele grele.

Structura feței hipopotamului îi permite să se scufunde în apă și, în același timp, să respire normal, să vadă și să audă totul. Acest lucru se realizează datorită faptului că urechile, nasul și ochii fiarei sunt într-o singură linie..

Una dintre diferențele dintre o femeie și un bărbat este că masculul are mici umflături lângă nas. De fapt, aceștia sunt colții masculului. Există și alte diferențe, de exemplu, femela este mai mică decât masculul.

Gura hipopotamului este pur și simplu gigantică, se deschide la un unghi de 150 de grade. Fălcile animalelor pot avea o lățime de până la 70 de centimetri.

În gura animalului 36 dinți, care au smalț galben și canini pronunțați. În total, un maxilar animal are:

 • molari - 6 bucăți;
 • dinți premolari - 6 bucăți;
 • colti - 2 bucati;
 • incisivi - 4 bucăți.

Masculul are canini ascuțiți pronunțați ai maxilarului inferior, care au forma unei secere. În timp, caninii se înclină treptat spre interior..

Fapt distractiv - hipopotamii nu transpiraHipopotamul are o piele incredibil de groasă, grosimea pielii ajunge la patru centimetri. Culoarea animalului este în cea mai mare parte cenușie, dar burta și zona din jurul urechilor, precum și pe pleoape, au o nuanță roz.

Animalului îi lipsește complet sudoarea și glandele sebacee, dar există glande cutanate care sunt inerente doar hipopotamilor. Într-o zi foarte călduroasă, un secret special apare din aceste glande sub formă de mucus roșu, care este un antiseptic și o protecție împotriva soarelui. Acesta este ceea ce creează impresia că animalul este ud de sudoare cu sânge. Dar nu, acest secret îl ajută pe animal să vindece rănile de pe corp, care apar în mod constant, iar un astfel de fel de transpirație ajută să scape de insectele enervante.

Hipopotam urmărind un bărbatDatorită dimensiunii sale gigantice, hipopotamul pare stângaci, dar de fapt acest lucru este complet greșit.. Poate atinge viteze de până la 30 de kilometri pe oră. Datorită specificității respirației sale, animalul inhalează doar de 406 de ori pe minut, motiv pentru care poate sta cu ușurință sub apă timp de aproximativ zece minute.

O trăsătură caracteristică a hipopotamului este comunicarea prin țipat, care seamănă mai mult cu un mârâit sau cu un mârâit. Printr-un astfel de nechezat specific, fiara exprimă emoții și comunică. Un animal țipă atât pe uscat, cât și în apă.

Habitat de hipopotam

Hipopotamul caută mâncareHipopotamii trăiesc în:

 • Africa;
 • Kenya;
 • Zambia;
 • Uganda și alte țări sub-sahariene.

Durata de viață a unui animal în sălbăticie nu depășește patruzeci de ani, iar în captivitate, un hipopotam trăiește aproximativ cincizeci de ani. Într-una din grădinile zoologice americane a existat un caz unic când un hipopotam feminin a trăit exact 60 de ani.

Ce mănâncă hipopotamii obișnuiți??

Hipopotamul mănâncăDeloc, hipopotam - erbivor, dar cercetările recente sugerează că animalele au tendințe de pradă. Fiara vânează alte animale din cauza lipsei de minerale. De asemenea, există cazuri frecvente de mâncare a hipopotamilor.

Dieta unui hipopotam obișnuit constă dintr-un număr mare de specii de vegetație, dar animalele nu mănâncă plante acvatice. Hipopotamul mănâncă iarba solului până la rădăcină. Un individ consumă până la șaptezeci de kilograme de tot felul de verdeață și alimente vegetale pe zi.

Intestinele unui hipopotam au o lungime de aproximativ 60 de metri, astfel încât alimentele sunt perfect absorbite în el și datorită acestui animal are nevoie de o cantitate mai mică de alimente decât, de exemplu, același elefant. Animalele caută hrană pentru ele însele, de obicei noaptea..

Când este ținut în captivitate, hipopotamul primește furaje specializate, care constă din drojdie și vitamine. De asemenea, animalului i se administrează alimente vegetale și cereale. Femeilor li se administrează chiar și cereale pe bază de lapte cu zahăr adăugat..

Hipopotam: fapte interesante

 • Vecinătatea hipopotamilor și a crocodililorHipopotam considerat cel mai periculos animal dintre toți locuitorii Africii, deoarece hipopotamul atacă oamenii mai des decât un leu sau un ghepard.
 • În mod ciudat, două animale înfricoșătoare, un hipopotam și un crocodil, se înțeleg între ele și puteți vedea chiar și un crocodil de Nil care se sprijină pe spatele unui hipopotam.
 • Oamenii africani mănâncă carne de hipopotam. Este slab, dar foarte hrănitor. Carnea de hipopotam are un gust foarte asemănător cu vițelul tânăr și arată ca carnea de porc.
 • Hipopotul înoatăCercurile sunt realizate din piele de animal îmbrăcată pentru măcinarea pietrelor prețioase și alte scopuri..
 • Osul său nu este inferior ca rezistență față de fildeș.
 • Unele triburi africane consideră hipopotamul un animal sacru, iar vânătoarea acestuia este foarte pedepsită..
 • Alte popoare africane consideră hipopotamul o creatură teribilă de partea forțelor întunecate și când o văd se roagă și strigă tare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Unde trăiește hipopotamul și ce mănâncă hipopotamul comun?