Animale pe cale de dispariție în rusia, specii de plante pe cale de dispariție

Animale pe cale de dispariție - ce specii pot dispăreaOamenii de știință declară - un număr mare de plante, păsări, precum și animale și insecte încetează să mai existe pe pământ de 1.000 de ori mai repede decât nivelul natural. Acest lucru înseamnă în principal că 10 până la 130 de specii de animale și plante mor în fiecare zi..

Într-un post care a fost lansat oficial în 2010, Comisia UNON pentru Biodiversitate indică schimbările cumplite care au avut loc în sălbăticie, habitatul natural al tuturor animalelor. Autorii acestei postări compară situația actuală cu procesul de dispariție a dinozaurilor care a avut loc în urmă cu 65 de milioane de ani..

În prezent, aproximativ 40% din toate animalele sunt grav periclitate și se sting treptat. Dacă această rată de dispariție a animalelor continuă să persiste sau chiar depășește indicatorul său, atunci numărul speciilor dispărute fiarele din următorul deceniu vor fi măsurate în milioane. Desigur, o astfel de afirmație este un motiv serios pentru ceilalți să gândească, deoarece dispariția fiecărei specii de organisme vii duce ireversibil la mari probleme de mediu din întreaga lume, punând întregul teritoriu al Pământului într-o situație proastă..

Specii de animale care sunt supuse dispariției pe teritoriul Rusiei

Iată o evaluare a speciilor de animale pe cale de dispariție, care sunt cele mai sensibile la o astfel de problemă ca extincția completă. Va fi foarte dificil pentru o persoană să-și imagineze viața sălbatică fără existența lor..

  • Koala.

Koala este listată în Cartea RoșieAcest animal este considerat foarte vulnerabil la această problemă.. Conform rezultatelor calculului Foundation Australia doar aproximativ 100.000 de koala trăiesc în condiții naturale.

Aceste animale au fost supuse atacurilor vânătorilor până la începutul secolului XX, când specia a început brusc să fie pe cale de dispariție. Milioane de piei ale acestui animal au fost vândute în toată Europa și SUA.

Cele mai mari koala au fost vânate în Queensled în 1915, 1916 și 1919. În acel moment, cu ajutorul brațelor, balamalelor și diverse substanțe chimice peste un milion de animale au fost distruse. Un astfel de eveniment pe scară largă a provocat o mare nemulțumire în rândul populației și a devenit prima problemă de mediu care a unit puternic populația din Australia..

Cu toate acestea, în ciuda mișcării de apărare a mizelor, foametea și sărăcia pe scară largă care au avut loc în această țară ca urmare a secetelor din 1926-1928 au dus la o altă crimă de vânătoare pe scară largă. În decurs de o lună de la deschiderea sezonului de vânătoare în august 1927, au murit 600.000 de koala..

În zilele noastre, principalul pericol pentru urșii marsupiali este: urbanizarea populației, degradarea locului de reședință al animalelor, tăierea pe scară largă a eucaliptului - principala sursă de hrană pentru koala, accidente rutiere, atacuri de la câini. Recent, grupurile mici de animale sunt foarte mult a suferit de infecție boli, în special de la chlamydia. Chlamydia frecventă în koala este comparativ diferită de chlamydia umană. La animale, chlamydia duce la pierderea completă a vederii, precum și la dezvoltarea infertilității. Estimările la nivel mondial au arătat că aproximativ 50% din numărul de koala a fost deja infectat cu chlamydia și retrovirus, care afectează puternic corpul animalului și îl slăbesc..

  • Cimpanzeu.

Cimpanzeii - habitate și problemePe parcursul a 20-30 de ani, se poate observa o scădere mare a numărului de cimpanzei care trăiesc pe pământ. Din păcate, previziunile pentru viitor nu sunt, de asemenea, foarte încurajatoare. Principalul motivele declinului populațiile de cimpanzei sunt considerate distrugerea și degradarea locurilor de reședință (exploatare pe scară largă și creșterea focului de însămânțare), braconajul pentru extracția cărnii de animale, precum și comerțul ilegal cu bebeluși.

Împreună cu aceste pericole, există acum o problemă cu infecția persoanelor cu boli. Deci, datorită faptului că cimpanzeii sunt susceptibili la bolile umane și, în legătură cu numeroasele comunicări ale maimuțelor cu oamenii, există o creștere a posibilității de boli ale animalelor.

  • Tigru Amur.

Specii pe cale de dispariție - tigrii AmurÎn anii 30 ai secolului trecut, numărul tigrilor Amur a ajuns la 50 de indivizi și, potrivit unor surse? doar până la 30. Acțiune treptată și nepripită a păstra și a reînnoi populațiile acestor feline au condus la faptul că în 1980 era deja posibil să se numere 200 de unități ale tigrului Amur.

Motivul principal al dispariției persoanelor a fost creșterea vânătorii și a braconajului. Deci, osul acestei fiare de pe piața ilegală chineză era comparabil cu aurul, iar pielea era o bună recompensă..

La sfârșitul anului 1980, cererea pentru osul animalului a crescut semnificativ, prin urmare, în acest moment, grupurile de braconieri au exterminat semnificativ numărul de indivizi. Asa de, numai până în 1993 legile privind conservarea populației de tigri Amur au început să fie reluate, iar până în 1996 numărul de tigri s-a apropiat de 430.

Până în prezent, rezultatele cercetărilor indică faptul că aproximativ 431-529 de unități de tigri Amur trăiesc liber în condiții naturale..

La fel ca și pentru animalele situate mai sus, acum principalele amenințări pentru tigri sunt incendiile forestiere, tăierea pe scară largă a copacilor, care privează animalul de locul său de reședință preferat..

Elefant african

Elefantul african este, de asemenea, la un pas de dispariție de către oameniÎn secolul trecut, numărul populației de elefanți africani s-a strecurat fără încetare în jos. Braconajul animalelor pentru fildeș a devenit monstruos. Timp de 10 ani, care a precedat interzicerea internațională a comerțului cu os de elefant, numărul elefanților de origine africană a scăzut cu până la jumătate. Deci, doar în 1970, aproximativ 400.000 de indivizi trăiau pe planetă, dar până în 2006, elefanții puteau fi numărați doar 10.000.

Kenya a devenit una dintre țările în care elefanții africani au fost aproape complet distruși. Între 1973 și 1989, numărul elefanților africani a scăzut cu 85% aici. Țări precum Gambia, Mauritania, Swaziland și Burundi au făcut ca elefanții să dispară complet.

Acum elefanții africani au protecția guvernului și, în unele părți ale lumii, în ultima perioadă de timp, puteți vedea o creștere elefanții cu 4%. Dar, cu toate acestea, braconajul continuă să existe și câștigă avânt. Deci, în 2012, s-a observat cea mai mare creștere a producției și a comerțului ilegal cu oase de elefant..

Leul de mare din Galapagos

Leul de mare din Galapagos - ce este acest animalLeul de mare Galapagos este o specie de leu de mare care se găsește numai în Insulele Galapagos și, de asemenea, în număr mic pe Isla de La Plata din Ecuador.

Numărul de indivizi în 1978 a fost de aproximativ 40.000, acum populația acestor animale a scăzut cu 50% din total.

Principalii factori periculoși în declinul focilor de blană sunt tendința spre dispariție și scăderea ratelor de reproducere în perioada El Niño (cu alte cuvinte, aceasta este fluctuația temperaturii stratul de apă superior în regiunea ecuatorială a Oceanului Pacific, care are un impact semnificativ asupra climatului general), atacuri de la diferiți prădători, precum și boli care pot apărea din contactul cu câinii sălbatici.

ghepard

În cele mai vechi timpuri, ghepardul putea fi găsit cu ușurință în toată Africa, în Orientul Mijlociu, precum și în Asia centrală. În prezent, ei trăiesc doar în Africa, Africa subsahariană și Asia, unde se află grupuri mici de ghepardi pe cale de dispariție..

Ghepardii din lume devin din ce în ce mai miciUn număr mare de reprezentanți ai ghepardilor nu se află în zone protejate, ceea ce duce la nemulțumirea din partea fermierilor. Datorită suprafeței mici de reședință, ghepardii pot traversa cu oameni care locuiesc în apropiere, și, de asemenea, pentru a vâna gospodării. Populația locală le consideră fiare periculoase și duce conflicte continue. Pe lângă toate acestea, pielea animalului este încă de o valoare deosebită pentru braconieri și vânători. Toți acești factori pot duce la dispariția și dispariția acestei specii; în ultimii 20 de ani, numărul acestor reprezentanți ai familiei feline a scăzut cu 30%.

Principalele motive pentru dispariția unor specii de animale

Pierderea locului de reședință obișnuit este principalul motiv pentru dispariția animalelor. În orice caz, principalul vinovat al acestor procese este persoana însăși, tocmai din cauza lui apare: tăierea copacilor, munca legate de minerit, poluarea mediului, supradezvoltarea agriculturii, creșterea urbanizării populației. De asemenea, un alt factor de impact negativ asupra vieții animalelor aflate în prag este schimbarea indicatorilor climatici..

  • Încălzirea globală.

Încălzirea globală - cauze și consecințeTemperaturile globale de pe pământ au crescut cu 17 grade Celsius în ultimii 100 de ani. Deci, în ultimii 50 de ani, populația în sine este direct responsabilă de creșterea indicatorilor de temperatură la nivel mondial, deoarece activitățile umane pot provoca efectul de seră.

Oamenii de știință prezic că în următorii 100 de ani, clima din Europa va fi cea mai volatilă, cu ierni cu veri mult mai umede și mai uscate..

În ultimii 25 de ani, numărul ghețarilor din Arctica a scăzut brusc cu 7%, iar grosimea gheții a scăzut cu 40%, ceea ce reprezintă un pericol serios pentru urșii polari..

Datorită dezvoltării încălzirii globale în sezonul de primăvară, gheața se desprinde de pe coastă și dispare atât de repede și de departe încât poartă pur și simplu nu are timp să se mute în altă parte acoperire de gheață. În cele din urmă, urșii sunt tăiați de la sursa lor de hrană - foci și merg la înot gratuit în zonele populate din Arctica.

Încălzirea globală poate distruge complet urșii albi care trăiesc în regiunile Rusiei. De-a lungul anilor, urșii vin pe coaste din ce în ce mai târziu - un climat atât de cald împiedică formarea de gheață în Chukotka..

La urșii albi, se observă o scădere a activității vitale și încetarea instinctelor naturale de reproducere. Biologii cred că acest lucru se datorează procesului de topire timpuriu..

  • Dezvoltarea vânătorii și braconajului.

Vânătoarea activă și, mai ales braconajul, reduc numărul de animaleVânătoarea ilegală și comerțul cu carne de vânat sălbatic este cel mai periculos pentru elefanții de pădure, gorilele, precum și pentru maimuțe. Datorită consecințelor războiului și foametei din țările africane, viețile oamenilor sunt direct dependente de carnea animalelor sălbatice. În unele regiuni din Africa comerț cu produse din carne transformat într-un fel de afacere. Carnea proaspătă poate fi transportată nu numai în orașele situate în apropierea orașului, ci și pe teritoriul altor țări, unde este vândută ilegal.

  • Construcția de drumuri și autostrăzi.

Un număr mare de specii de animale sălbatice mor pe autostrăzi în fiecare an. Peste 130 de milioane de animale sălbatice mor pe drum în Statele Unite..

Plantele care pot dispărea irevocabil

Cele mai rare animale sunt urmate de numeroase specii de plante..

  1. Arizona agave. În 1984, existau aproximativ 100 de unități ale acestei plante. Dar Arizona Agave a reușit să depășească pragul de refuz al copiilor sale. Și, deși doar două specii ale acestei plante au supraviețuit până în prezent, ambele sunt situate în Arizona, în pădurea națională Tongo. De asemenea, această plantă este considerată de munte. Poate fi găsit în Sierra Ancas, New River.
  2. Enrubio. În 1992, Enrubio avea doar 150 de unități. Acest tufiș s-a adaptat să crească în Puerto Rico, are spini ascuțiți care îl împiedică să cadă. Această plantă este pe cale de dispariție, deoarece din cauza pășunatului există o reducere bruscă a acestui arbust.
  3. Akalifa. Akalifa wingisi este un reprezentant foarte vechi al regiunii minuscule a Insulelor Galapagos. Principalii factori din spatele scăderii accentuate a exemplarelor sunt considerați a fi lucrări de construcții continue, precum și pierderea locului natal de creștere. Potrivit fondului de caritate britanic, această specie de plante are nevoie de mai mult decât altele pentru a fi păstrată și protejată..
  4. Rafflesia. Rafflesia Arnoldi ocupă, pe bună dreptate, locul celei mai mari flori de pe Pământ. Floarea din structura sa nu are anumite frunze, rădăcini sau tulpină. Dar, în același timp, are un miros înțepător de carne în descompunere, de la acest fapt provine numele plantei - un cadavru de flori. Dimensiunea florii este injectată în stupoarea oricărei persoane: diametrul este de 3 picioare, iar greutatea este de aproximativ 11 kilograme. Rafflesia este un parazit de flori, crește în pădurile din Borneo și Sumatra, precum și în vița de vie Tetrastigma.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Animale pe cale de dispariție în rusia, specii de plante pe cale de dispariție