Leopardul din orientul îndepărtat (amur): descriere și gamă

Leopardul din Orientul Îndepărtat - ce fel de animal este?Leopardul din Orientul Îndepărtat sau leopardul Amur este un prădător care trăiește în taiga Ussuri, regiunile muntoase din Peninsula Coreeană și pădurile de taiga situate în Manchuria. Leopardul din Orientul Îndepărtat este cel mai nordic dintre toate subspeciile existente de leopard.

Pe baza datelor filogenetice și genetice, rudele sale cele mai apropiate sunt leoparzii indo-chinezi și nordici chinezi. Rudele îndepărtate includ tigrul și leul african..

Primele informații documentare despre leopardul din Orientul Îndepărtat datează din 1857. Au fost lăsați de germani naturalistul Schlegel Hermann. Mai mult, este demn de remarcat faptul că toate informațiile au fost obținute pe baza unei piele îndepărtată de la un prădător ucis în Coreea..

Leopard din Orientul Îndepărtat: gamă

Leopardul din Orientul Îndepărtat - caracteristici de aspectTeritoriul de distribuție al prădătorului este extrem de mare și este practic situat în zona subtropicală. Cu toate acestea, nu se pot ignora curenții reci din Oceanul Pacific și aer pâraie din Siberia de Est, care fac ca clima de coastă să nu fie la fel de confortabilă pentru un prădător ca pe peninsula Crimeea sau în teritoriul Krasnodar.

Habitatul este caracterizat de ierni reci și lungi, cu o temperatură medie a aerului de -40˚C și veri calde și scurte, cu o temperatură de aproximativ 30˚C. În ciuda unor astfel de schimbări dramatice de temperatură, leopardul din Orientul Îndepărtat se adaptează perfect la toate condițiile de mediu.

Habitatul obișnuit al prădătorului este pădurile mixte, marginile montane și țărmurile, versanții stâncoși cu o mulțime de peșteri. Leopardul Amur, de regulă, vânează la o altitudine de cel mult 700 de metri deasupra nivelului mării, unde populația de ungulate este întotdeauna la fel de stabilă, ceea ce înseamnă că există resurse alimentare mai mult decât suficiente..

O caracteristică interesantă este că leopardul Amur își echipează întotdeauna vizuina departe de așezări.

Leopard din Orientul Îndepărtat: numărul de subspecii

Să văd acest prădător în sălbăticie cu ochii mei este un mare noroc și noroc. În întreaga istorie a observațiilor, locurile cu o populație mare nu au fost niciodată înregistrate. În ciuda acestui, cu secole în urmă un prădător a trăit în număr mare pe tot teritoriul Ussuri. De mult timp a fost ținta pescuitului în Peninsula Coreeană. Conform documentelor care au supraviețuit (tratatul din 1637 dintre Coreea și China), sunt cunoscute sute de animale ucise, ale căror piei au fost furnizate Chinei.

Astăzi, spre regretul nostru profund, datorită activităților economice ale oamenilor, braconajului, precum și defrișărilor ilegale pe scară largă, numărul leoparzilor Amur este neglijabil.

Leopardul Amur a fost văzut ultima dată în Coreea de Sud în 1969. În ceea ce privește Coreea de Nord, orice informații despre viața animalelor iar dimensiunea populației subspeciei este absentă. Până în 2000, aproximativ 40 de persoane erau înregistrate acolo. La granițele Kraiului Primorsky în 2015, numărul leoparzilor din Orientul Îndepărtat nu depășea 60 de indivizi și doar 12 prădători au fost înregistrați în China.

Descrierea aspectului

Leopardul Amur este o pisică sălbatică destul de mare, dar ca dimensiune este inferioară jaguarilor, leilor și tigrilor:

 • Corpul prădătorului este grațios și alungit, ușor turtit vizual pe laturi. Lungimea corpului variază de la 105 la 137 cm.
 • Înălțimea la greabăn nu depășește 78 cm.
 • Coada este lungă - cel puțin 80 cm.
 • Leopardul din Orientul Îndepărtat Mizer trăiește în captivitateLungimea membrelor este mică, dar în ciuda acestui fapt sunt puternice.
 • Unghiile sunt retractabile și incredibil de ascuțite. Pe picioarele din față, lungimea ghearelor poate ajunge la cinci centimetri.
 • Greutatea unui bărbat adult variază între 32 și 53 kg, iar la o femeie rareori depășește 43 kg.
 • Capul este de dimensiuni relativ mici, rotunjit.
 • Fruntea este proeminentă și extrem de puternică..
 • Nasul este larg și alungit, pictat în tonuri întunecate.
 • Urechile întinse, mici și rotunjite.
 • Pupila ochiului este mare, dar ochiul în sine nu este.
 • Mustață groasă, albă și neagră, lungă până la 10 cm.
 • Colți lungi și ascuțiți, lame de cuvânt.
 • Corpul animalului este acoperit cu păr gros, biciuit, care este strâns apăsat pe el. Lungimea hainei în zona burții ajunge la 7 cm, iar pe spate - nu mai mult de 5 cm iarna. Cea mai comună culoare este galbenul cu o nuanță roșiatică sau roșiatică, iarna capătă culori mai puțin saturate.

Culoarea pătată permite animalului să fuzioneze cu mediul, astfel prădătorul devine invizibil pentru pradă. Amplasarea semnelor pe corpul leopardului din Orientul Îndepărtat este unică pentru fiecare individ.

Mod de viata

Leopardul din Orientul Îndepărtat - reproducerea și creșterea descendențilorLeopardul Amur practic nu diferă în comportamentul său de alți reprezentanți ai felinelor - preferă singurătatea și independența.

Habitatul indivizilor coincide adesea de-a lungul granițelor și, de exemplu, mai mulți reprezentanți ai subspeciilor pot folosi o singură potecă montană simultan. Coliziunile dintre leoparzi sunt rare, dar dacă se întâmplă, atunci încheie tragic pentru reprezentantul mai slab al leopardului Amur. În majoritatea cazurilor, relația este sortată de bărbați adulți și tineri, uneori există conflicte între bărbat și femeie, care trebuie să-și protejeze puii mici.

În țările în care trăiește leopardul Amur, puteți găsi urme condiționate - sol slăbit sau zăpadă, adânc zgârieturi pe trunchiurile copacilor. Animalul poate, de asemenea, „marca teritoriul” cu urina sa. În majoritatea cazurilor, toate semnele nu sunt situate de-a lungul frontierei, ci în principal în partea centrală a site-ului..

Amenințarea pentru leopardul din Orientul Îndepărtat este un lup, sau mai bine zis, o haită de lupi. Turma poate ataca pui sau un leopard adult. În cele mai multe cazuri nu există contradicții cu tigrul sau cu râsul comun în subspecie. Leopardul Amur încearcă să se îndepărteze de urșii bruni și himalayeni, deoarece nu numai că pot lua pradă, ci și pot împinge leopardul afară din propria sa vizuină..

Dieta și vânătoarea

 • Excursiile de vânătoare solitare pe timp de noapte sunt frecvente pentru leopardul Amur. Ei stau departe de agitație și nu le place zgomotul. Pentru o lungă perioadă de timp, pot aștepta victima, apropiindu-se imperceptibil de ea. După ce au prins fiara, au lovit-o cu colți ascuțiți, mănâncă imediat.
 • Un animal mare ucis durează aproximativ o săptămână. Leopardul ascunde rămășițele de carne în locuri izolate sau o trage până la bârlog. Bursucii și ratonii, urșii, mistreții și vulpile adoră să se sărbătorească cu prada..
 • Dieta animalului este destul de extinsă. În sezonul estival, prădătorii preferă caprele sălbatice și căprioarele. Odată cu debutul iernii, vânătoarea se desfășoară pentru pui de căprioare și mistreți din Asia de Est.

Reproducere

S-a stabilit că departe de toate femeile sunt capabile să nască, în plus, din numeroase motive, această descendență moare în majoritatea cazurilor înainte de a împlini vârsta pe cont propriu.. Durata sezonului de împerechere este doar câteva zile și cade la sfârșitul toamnei sau la mijlocul iernii. Bărbații sunt întotdeauna mai atrași de femelele tinere, ca urmare a acestui fapt, apar adesea „confruntări” sângeroase. Leopardii din Orientul Îndepărtat nu fac perechi pe termen lung. La scurt timp după împerechere, femela încearcă să scape de mascul și echipează în secret gropița pentru viitoarea maternitate.

Cum arată leopardul AmurDurata sarcinii nu depășește 3,5 luni. De regulă, femela naște cel mult 4 pisoi. Puii se nasc complet orbi, greutatea fiecăruia variază de la 400 la 600 de grame. Pisicuțele sunt acoperite cu blană de culoare carne, cu pete pronunțate.

Puii încep să deschidă ochii la o săptămână după naștere, iar la două săptămâni încep să se târască activ. După două luni, firimiturile încep să apară din vizuină, lumea din jurul lor le stârnește interesul. Bebelușii de cinci luni, împreună cu mama lor, sunt deja capabili să depășească până la 8 km pe zi.

De regulă, bebelușii se hrănesc cu lapte matern timp de până la șase luni. La 1,5-2 luni încearcă carnea pentru prima dată și cu trei luni nu pot face fără ea. În majoritatea cazurilor, puii rămân cu mama lor până când apar noi descendenți, dar pot supraviețui singuri de la un an și jumătate. Mascul leopard Amur atinge maturitatea sexuală la 2-3 ani, iar femela la 2 ani.

Captiv Leopard din Orientul Îndepărtat trăiește mai mult de 20 de ani, în sălbăticie, speranța de viață a animalelor depășește rareori 15 ani.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Leopardul din orientul îndepărtat (amur): descriere și gamă