Camilele bactriene, numele lor, cât cântăresc

CămilăUn număr foarte mare de oameni, vara, își vor aranja o vacanță și vor pleca în străinătate. În funcție de preferințe, puteți alege dintr-un număr mare de opțiuni de vacanță - de la stațiunile de pe litoral din Grecia până la priveliștile frumoase ale străzilor Parisului. Dar dacă dintr-o dată sunteți atras de exotic și decideți să mergeți în Asia pentru o vacanță, există o probabilitate foarte mare ca în timpul călătoriei dvs. să întâlniți un animal uimitor - o cămilă cu două cocoașe, care este, de asemenea, numită mongolă..

Ce fel de animal este acela

Caracteristici:

  • Aceste mamifere sunt înalte și grele.
  • Capacitatea lor de a supraviețui este capabilă de minți uimitoare.
  • Camilele domestice sunt destul de apatice și nu prea active.

Aventură

Cămilă bactrianăDupă cum vă puteți imagina, cămila cu două cocoașe nu este un nume foarte precis. Puteți întreba care este numele corect pentru cămila cu două cocoașe. Bactrianul, așa cum îi numesc oamenii mai educați, este observat în zone cu un climat foarte uscat datorită particularităților fiziologiei sale. Deci, el păstrează o cantitate imensă de timp fără apă și alimente, dar în același timp nu se confruntă cu un disconfort.

Dar, de asemenea, temperaturile extrem de ridicate sau scăzute nu reprezintă o problemă pentru el. Husa groasă de lână îi salvează pe reprezentanții acestei specii în iarna rece. Datorită acestor caracteristici, ele pot fi găsite cel mai adesea în regiunile semi-deșertice din Asia Centrală și Centrală, Mongolia și în număr mai mic în teritoriile vecine ale Rusiei și Chinei. Camila cu două cocoașe este unul dintre cei mai frecvenți oaspeți în circuri cu animale, deci poate fi văzută nu numai în Asia, ci și în țările CSI din regiune.

Caracteristică

Cremă de cămilăCamila bactriană este destul de înaltă. La greabăn, înălțimea sa depășește un om și, în unele cazuri, ajunge la 230 de centimetri, deși cel mai adesea înălțimea lor rămâne de aproximativ doi metri. Mulți oameni care au văzut o cămilă mongolă într-un circ nu s-au putut abține să nu observe marea vizuală a acestui animal și s-au întrebat cât de mult cântărește cămila. Avem un răspuns la această întrebare! Genurile nu cântăresc la fel.

Deci, un bărbat adult poate cântări de la 500 de kilograme, dar există deseori cazuri când existau indivizi care cântăresc aproximativ 800 de kilograme. Femelele animalelor mongole, pe de altă parte, cântăresc mult mai puțin, iar greutatea lor este de 320-450 kilograme. Cu toate acestea, știind toate acestea - se pune întrebarea - la ce vârstă se poate considera că individul este deja adult?

La vârsta de 7 ani, creșterea lor se oprește, iar speranța totală de viață în medie este de aproximativ 20 de ani, dar au existat reprezentanți care au trăit până la 50 de ani. Blana lor frumoasă este de culori diferite, în funcție de rasă. Există multe variante de culoare, dar cele mai valoroase sunt cămile cu două cocoașe de culoare crem. Cele mai comune culori sunt maro, gri sau aproape negru și alb pur..

Camilele bactriene au o serie de caracteristici fiziologice care le cresc semnificativ rata de supraviețuire. Deci, acestea sunt singurele mamifere care au capacitatea de a pierde 40% din apă din corp și, în același timp, rămân în viață. Cu o deshidratare severă la cămilele bactriene, aspectul se schimbă semnificativ, dar dacă au acces la apă, atunci puteți vedea schimbările în fața ochilor noștri. Deci, în decurs de o oră după ce a luat apă, va arăta complet sănătos..

Toți acești factori au recomandat acest animal ca vehicul pentru călătorii lungi prin deșerturi și zone de tip climatic similar..

Camila bactriană este fără îndoială, animal de turmă. De obicei, se strâng într-o turmă, din care poate consta până la douăzeci de indivizi. Mai presus de toate, femelele și animalele tinere pot fi găsite în turme, deoarece odată cu vârsta, pot începe să călătorească singure, ceea ce duce la faptul că cămilele pot fi adesea găsite mergând în singurătate completă.

Deși supraviețuirea cămilelor le permite plecați fără apă mult timp, habitatul lor îi obligă să se rătăcească lângă corpurile de apă, deoarece nu se găsesc atât de des în zonele deșertice sau stâncoase. Camile iarna bea apă doar sub formă de zăpadă. Cămile bactriene activ în timpul zilei. Noaptea pot fi activi, dar în cazuri foarte rare și, în același timp, să spună că activitatea lor este nesemnificativă înseamnă să nu spui nimic.

Persoanele domestice au un caracter atât de calm, încât din exterior pare o apatie completă..

Alimente

Camila bactriană este erbivoră, iar nevoia sa biologică de supraviețuire duce la faptul că se hrănește chiar și cu cele mai necomestibile pentru alte plante erbivore. Și, de asemenea, supraviețuirea lor a dus la faptul că, dacă mănâncă multă mâncare, le afectează sănătatea mai rău decât postul prelungit..

Reproducere

Cămilă cu mamaCamilele bactriene au posibilitatea reproducerii încă de la 5 ani, deși această vârstă poate veni atât mai târziu, cât și mult mai devreme. Sarcina femeilor are loc într-o perioadă de aproximativ 12 luni.

Rezultat

Dacă doriți să participați la excursii exotice în țările din Asia Centrală sau Centrală, atunci ar fi destul de logic să presupuneți că veți întâlni aceste animale. Principalele lucruri de reținut sunt:

  • Camilele pot rămâne fără apă pentru o lungă perioadă de timp.
  • Aceste mamifere nu sunt foarte pretențioase cu privire la alimente..
  • Le puteți folosi ca transport.
  • Nu este suficient de agresiv și apatic.

Știind toate acestea, veți fi gata pentru o cunoaștere strânsă a acestor creaturi..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Camilele bactriene, numele lor, cât cântăresc