Ditrim în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare a medicamentului

Ditrim - medicament în soluție și pulbereÎn medicina veterinară, ditrimul este prescris animalelor pentru tratamentul infecțiilor cauzate de diferite microorganisme bacteriene. Ditrim este un medicament antibacterian complex pentru tratamentul animalelor, care ocupă o poziție de lider în Federația Rusă și CSI în rândul medicamentelor pe bază de trimetoprim și sulfadimezină. Produs sub forma unei soluții sterile de culoare galben deschis, ambalate în 20, 50 și 100 ml în flacoane de sticlă închise ermetic.

Descrierea și compoziția medicamentului

Medicamentul Ditrim este format din 20% sulfadimezină, 4% trimetaprim și componente suplimentare.

1 ml de medicament constă din următoarele substanțe:

 • 40 mg trimethaprim;
 • 200 mg sulfadimezină;
 • alte substanțe (alcool benzilic, 1 ml apă pentru preparate injectabile, pirolidină-2, tiosulfat de sodiu, sare disodică - EDTA).

Ditrim este o soluție alcalină de nuanță galben deschis. Agent antibacterian Ditrim - instrucțiuniForma de eliberare a medicamentului - sub forma unei soluții de sterilitate ridicată, ambalate în flacoane de sticlă sigilate cu volume diferite de la 20 la 500 ml. Eticheta ambalajului inițial conține informații detaliate despre medicament: data fabricației, numărul de serie al producției, termenul de valabilitate al ditrimului, numele și compoziția medicamentului. Și, de asemenea, ar trebui să existe inscripții pe sticle: pentru animale și sterile. Există instrucțiuni de utilizare, metode de administrare la animale și condiții de depozitare a medicamentului.

Acțiunea injecției se bazează pe un efect antibacterian cu spectru larg. Medicamentul poate fi administrat animalelor pe cale orală, precum și prin injecție.

Proprietăți Dithrim

Efectul medicamentului se extinde la următoarele bacterii:

 • Clostridium spp;
 • Corynebacterium spp;
 • E coli;
 • Streptosossus spp;
 • Stafylocossus spp;
 • Fusobacterium spp;
 • Ditrim în soluție injectabilă.Salmonella spp;
 • Bordetella spp;
 • Pasteurella spp. și alții.

Folosit în ditrim substanțele sporesc acțiunile altor componente, afectând metabolismul diferiților acizi din celula infectată, oferind un efect antibacterian extins. Medicamentul afectează foarte activ multe microorganisme..

Conținutul maxim de dithrim din sânge este resimțit la 2-3 ore după injecția intramusculară. Efectul medicamentului durează două zile. La animalele care alăptează, medicamentul este parțial excretat în lapte. Toți ceilalți - cu urină.

Indicații pentru utilizarea medicamentului

Ditrim este prescris animalelor care au contractat infecții bacteriene.

 • Ditrim 20ml - antibiotic pentru animaleCâinii cu infecții pulmonare și boli intestinale, precum și cu cistoizosporoză.
 • Pui, rațe și curci cu eimerioză.
 • Bovine cu diaree, pneumonie, febră paratifoidă, colibaciloză și alte boli.
 • Rumegătoare mici cu diaree, salmoneloză, metrită, pasteureloză, infecții ale căilor respiratorii, eimeroză.
 • Pentru cai, medicamentul este prescris pentru pneumonie de natură bacteriană, diaree la mânjii tineri, febră paratifoidă, precum și pentru septicopiemie.
 • Porci cu edem malign, eimeroză, izoporoză, febră paratifoidă, boli ale sistemului respirator, colibaciloză și altele
 • Ditrim este prescris iepurilor cu eimerioză.

Metoda de aplicare și calcularea dozelor

Ditrim este prescris diferitelor bovine, precum și altor animale din agricultură, sub formă de injecții. Pentru 10 kg de greutate animală, se calculează 1 ml de soluție. Injecția se administrează o dată pe zi. Pentru cai, medicamentul se recomandă să fie administrat intravenos..

Pentru bolile infecțioase acute se ia cea mai mare doză de ditrim în primele 2-3 zile. Doza se calculează în același mod: pentru 10 kg de masă - 1 ml de soluție. Injecția se administrează de 2 ori pe zi, cu o pauză de 12 ore. După dispariția simptomelor vii ale bolii, Ditrim este excretat pentru încă 2 zile. Tratamentul nu este recomandat mult timp (mai mult de o săptămână). Este necesar să se utilizeze diferite locuri de injectare, nu mai mult de 20 ml de ditrim pot fi injectate în același loc.

Pentru păsări și iepuri, pregătiți o soluție proaspătă de băut:

 • Pulbere de Ditrim - dozaje pentru animalePentru prevenirea bolilor la iepuri, se folosește un litru de apă cu 1 ml de medicament. Se oferă băuturi timp de 3 zile. Pentru tratamentul animalului, se prepară o soluție în aceeași doză, dar se eliberează iepurilor timp de 3 zile la rând, 2 zile libere, 3 zile de tratament.
 • Pentru a preveni sănătatea găinilor și a curcanilor, se prepară un litru de băutură cu 1 ml de dithrim. De asemenea, băutura este oferită animalului timp de 3 zile. Pentru tratamentul diferitelor boli, se prepară o soluție similară și se dă animalului în conformitate cu aceeași schemă ca pentru iepuri..
 • Pentru rațe, soluția se prepară în următoarele proporții: 2 ml de ditrim și 1 litru de apă pentru profilaxie (cursul este de 3 zile) și 1 ml de ditrim și 1 litru de apă pentru tratament - cursul este similar cu cursul de a lua alte animale.

În unele cazuri, roșeața poate apărea pe pielea animalului, precum și în zonele de umflare la locul injectării. Astfel de fenomene nu necesită intervenție și să treacă pe cont propriu în câteva zile. Utilizarea pe termen lung a medicamentului și încălcarea dozelor sunt strict interzise. Acest lucru poate afecta funcționarea tractului gastro-intestinal și a rinichilor. Atunci când urmați instrucțiunile de utilizare și calculați corect doza, nu au fost înregistrate efecte secundare și complicații. Dacă aveți probleme de sănătate și o reacție negativă a animalului la medicament, trebuie să încetați imediat să luați ditrim și să vă contactați medicul veterinar.

Contraindicații

Dithrim nu este indicat pentru utilizare în cazuri intoleranță individuală și sensibilitate specială la componentele medicamentului. Medicamentul nu este prescris animalelor cu boli de rinichi și ficat, precum și femeilor care așteaptă descendenți..

Caracteristici:

După ultima injecție trebuie păstrat timp de 28 de zile, înainte de a folosi animalul pentru carne. În unele cazuri, sacrificarea bovinelor este inevitabilă din timp, apoi carnea poate fi folosită ca hrană pentru animalele din blană sau pentru fabricarea cărnii și a făinii de oase. După ultima injecție de dithrim, nu este permisă utilizarea laptelui de la animale de lapte timp de 5 zile. Laptele exprimat anterior este tratat termic și utilizat ca hrană pentru animale.

Condiții de depozitare și măsuri de siguranță

Ditrim pentru injecție - o formă convenabilă de eliberareDietrim dTrebuie păstrat folosind măsurile de precauție enumerate în Lista B: temperatura trebuie să fie între 5 și 25 ° C, locul de depozitare să fie uscat și întunecat. Perioada de valabilitate a medicamentului este de 2 ani, în deplină conformitate cu condițiile de mai sus.

Când utilizați ditrim trebuie respectate măsurile de siguranță atunci când lucrați cu medicamente veterinare, precum și reguli de igienă personală. Medicamentul cu toxicitate redusă Ditrim ajută la combaterea eficientă a infecțiilor bacteriene fără a provoca rezistența acestora.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ditrim în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare a medicamentului