Instrucțiuni pentru utilizarea tilozinei 50 în medicina veterinară

Tylosin 50 - instrucțiuni pentru medicamenteMedicamentul Tylosin 50, 200 este un medicament din grupa antibioticelor, care este utilizat în medicina veterinară pentru a trata infecțiile pulmonare ale animalelor și alte boli infecțioase ale diferitelor organe. A fost inclus în directorul veterinar în 2013 și de atunci a fost utilizat pe scară largă în tratamentul bovinelor (bovinelor), porcilor, păsărilor și animalelor domestice. Medicamentul conține 50 mg de tilozină, este disponibil sub formă de soluție pentru injecție intramusculară, are o consistență vâscoasă și o nuanță galbenă.

Substanțe suplimentare ale preparatului Tylosin 50 sunt alcoolul benzilic, apa și propandiolul. Flacoanele din sticlă cu medicamente sunt sigilate cu dop, închise cu capace din aluminiu.

Proprietăți biologice și acțiune

Printre proprietățile farmacologice ale unui medicament veterinar se numără:

 • Medicament antibacterian Tylosin-50 - utilizat pentru tratamentul animaleloracțiune antibacteriană - Tilosina aparține antibioticelor macrolide, are un efect antibacterian pronunțat, răspândindu-se la mai multe specii de animale;
 • acționează asupra bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, inclusiv streptococii și stafilococii, care provoacă pneumonie la un animal;
 • inhibă sinteza proteinelor microorganismelor patologice;
 • administrarea intramusculară asigură o penetrare rapidă a medicamentelor în organism, concentrația sa maximă în țesuturi se observă la o oră după injectare;
 • efectul terapeutic persistă pe tot parcursul zilei, este excretat din corpul animalului împreună cu laptele (la vaci, capre), dar în principal cu urină și bilă;
 • aceasta este o substanță puțin toxică, motiv pentru care Tylosin 50 a devenit populară în medicina veterinară.

Medicamentul Tylosin 50 poate fi același tratează eficient infecțiile bovinelor, păsărilor, pisicilor, câinilor și ale altor animale. Orice patologie de etiologie bacteriană poate deveni o indicație pentru utilizarea acestui medicament. Instrucțiunile conțin informații despre modul de tratare a anumitor tipuri de animale.

Tylosin 50 - instrucțiuni

Tilozină antibiotică în medicina veterinară injectat exclusiv intramuscular. Trebuie să-l aplicați o dată pe zi. Dozajul diferă în funcție de greutatea și tipul animalului. Fiecare injecție a medicamentului se efectuează într-un loc diferit pentru a evita hematomul și infecția.

Tipuri de animale și doza de tilozină 50 pe 1 kg de greutate corporală:

 • porci - 0,2-0,05;
 • bovine - 0,1-0,2;
 • pisici și câini - 0,005-0,2;
 • ovine și caprine - 0,05-0,2.

Atunci când utilizați medicamentul în mod independent, fără un medic veterinar trebuie să introduceți doza minimă acceptabilă. În cazul unei reacții negative a organismului la medicament, acesta trebuie anulat și trebuie chemat un medic veterinar. Cele mai multe reacții adverse posibile dispar de la sine, fără ajutor din exterior..

Indicații veterinare

Utilizarea medicamentului pentru bovine, pisici și câini este indicată în astfel de cazuri:

 • Antibiotic Tylosin 50 - dozare pentru diferite tipuri de animale de companieinfecții ale tractului respirator, pneumonie bacteriană;
 • artrita și alte procese inflamatorii ale articulațiilor și țesutului osos;
 • infecție secundară a animalului;
 • mastita la bovine;
 • rinita atrofică la porci;
 • dizenterie, tulburări intestinale;
 • pneumonie enzootică.

Tylosin 50 este potrivit pentru tratamentul oricăror patologii de origine virală în cazul în care microorganismele patologice sunt sensibile la componenta principală a medicamentului - tilozina.

Avantajele aplicării

Acest antibioticul în medicina veterinară este foarte popular pentru tratamentul pisicilor, câinilor, vitelor, porcilor și păsărilor. Acest lucru se datorează acțiunii sale largi, ușurinței de utilizare și costului redus. Funcționează bine în tratamentul pneumoniei.

Aplicarea Tylosin 50 are următoarele avantaje:

 • medicamentul este stabil, la fel de eficient în tratamentul animalelor de diferite specii;
 • este unul dintre puținele antibiotice sigure în medicina veterinară;
 • costul favorabil al medicamentului;
 • eliminarea rapidă din corp, sacrificarea animalelor este posibilă după 8 zile.

Medicamentul se injectează în decurs de o săptămână, o injecție pe zi, nu este de dorit să întrerupeți cursul. După ce ați ratat o zi de administrare, a doua zi nu este nevoie să măriți doza, dar continuați să urmați schema indicată în instrucțiuni.

Contraindicații și efecte secundare

Tylosin 50 este utilizat ca medicament antibacterian pentru tratamentul unei game largi de boli la animalele domestice.Printre contraindicațiile de utilizare Tilosina 50 poate evidenția reacția alergică, intoleranță la componentele individuale ale medicamentului, erupții cutanate. Porcii pot prezenta iritații ale pielii, edem și, în cazuri rare, prolapsul rectului animalului. Reacțiile adverse respiratorii și leziunile dermatologice dispar fără urmă după retragerea medicamentului.

Semnele supradozajului nu sunt stabilite. Tylosin 50 nu este recomandat împreună cu alte antibiotice, cloramfenicol, penicilină. Abatorizarea bovinelor și a porcilor pentru carne este permisă în termen de 8 zile de la ultima administrare a antibioticului. Animalele ucise cu forța înainte de expirarea perioadei necesare nu sunt adecvate consumului uman, carnea poate fi folosită în scopul hrănirii altor animale.

Precauții

Când lucrați cu medicamentul veterinar preferat trebuie să vă faceți griji cu privire la siguranța personală, astfel încât medicamentul să nu intre accidental în sânge. Lucrul cu animale necesită abilitate, deoarece trebuie să le păstrați în locul corect de injectare. Având în vedere dorința lor de a se elibera și puterea lor, există un risc crescut de a le pierde accidental pielea cu un ac. Până în momentul rănirii, acul nu mai poate deveni steril, ceea ce amenință cu infecții grave..

Când lucrați cu Tylosin 50 trebuie purtate mănuși, dacă medicamentul intră în contact cu membrana mucoasă sau cu pielea, acesta trebuie spălat imediat. În timpul injecției, mâinile trebuie să fie libere, este interzis să fumeze, să bea alcool și să mănânce în acest moment. După procedură, mâinile trebuie spălate cu săpun, dezinfectate și șterse..

Instrucțiuni Speciale

Medicamentul cu tilozină trebuie păstrat într-o sticlă închisă, loc uscat unde razele soarelui nu pătrund. Temperatura optimă este de + 10-25 grade. Perioada de valabilitate a antibioticului este de 2 ani, după deschiderea medicamentului, acesta trebuie utilizat în termen de 30 de zile, după care devine inutilizabil pentru tratament.

Puteți consuma lapte animal la 4 zile după ultima injecție. Laptele obținut mai devreme poate fi dat altor animale, este interzisă utilizarea acestuia pentru oameni. Ambalajele uzate din medicament nu pot fi depozitate acasă, folosite în scopuri casnice. Toate flacoanele sunt eliminate, la fel ca medicamentul neutilizat după data de expirare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea tilozinei 50 în medicina veterinară