Instrucțiuni pentru utilizarea enroflon pentru păsări

Aplicație EnroflogMedicii veterinari recomandă antibioticul Enroflon pentru tratarea infecțiilor la păsările de curte. Este un medicament utilizat în medicina veterinară pentru tratamentul și prevenirea bolilor comune ale puiului. Se prezintă sub forma unei soluții orale. Acest antibiotic este capabil să combată infecția bacteriană a găinilor, care provoacă tulburări de digestie, funcția organelor excretoare și a sistemului respirator..

Instrucțiunile de utilizare recomandă utilizarea Enroflon pentru a suprima activitatea agenților patogeni din stomac și intestinele găinilor domestici..

Enroflon, odată ajuns în corpul păsării, mai întâi suprimă activitatea vitală a microorganismelor patologice, și apoi îi ucide cu totul. Soluția se administrează oral găinilor, pentru care se utilizează o pipetă, dar mai des medicamentul este diluat cu apă pe care păsările o beau pe tot parcursul zilei. Datorită acțiunii bactericide a antibioticului Enroflon, bacteriile patologice din corpul găinilor devin inofensive pentru acestea..

Enroflon pentru păsări de curte este utilizat sub formă de soluție galbenă, 1 ml de medicament conține 100 mg de ingredient activ principal - enrofloxacină. Acest antibiotic aparține medicamentelor sigure din medicina veterinară și practic nu are contraindicații.

Proprietățile medicamentului Enroflon în medicina veterinară

Antibiotic Enroflon pentru păsări are următorul efect:

  • acțiune antibacteriană largă împotriva microorganismelor gram-pozitive și a unor micro-organisme gram-negative;
  • acțiune antimicoplasmatică;
  • medicamentul este absorbit rapid prin sistemul digestiv, pătrunzând în toate țesuturile, cu excepția celui nervos;
  • utilizarea regulată a acestui antibiotic nu face bacteriile rezistente;
  • efectul terapeutic durează 6 ore.

Antibioticul este excretat din corpul păsării prin urină și bilă. Are o toxicitate redusă și poate fi utilizat la pui. Acesta este unul dintre cele mai eficiente medicamente într-o categorie de preț scăzut, motiv pentru care este popular printre fermieri. Utilizarea antibioticului Enroflon reduce riscul de mortalitate la păsările de curte. Statisticile arată că s-a obținut cu 3 tone mai multă carne de la un grup de păsări care au luat acest antibiotic decât de la un alt grup care a fost tratat cu alte medicamente antibacteriene..

Instructiuni de folosire

Descrierea medicamentuluiEnroflon pentru păsări de curte are instrucțiuni, respectarea cărora asigură efect terapeutic maxim și siguranță. Este ușor de utilizat și poate fi utilizat de către fiecare fermier și lucrător rural fără abilități speciale..

Pentru administrare orală, medicamentul este adăugat în apă pentru păsări sau introdus printr-o pipetă. Dozajul se calculează în funcție de greutatea găinilor și de necesitatea de lichid pe zi. Pe durata tratamentului, puii trebuie să primească exclusiv apă cu antibiotice. În cazul salmonelozei, doza medicamentului este dublată.

Indicații pentru tratamentul cu Enroflon

Utilizarea antibioticelor pentru păsările de curte indicat pentru astfel de boli:

  • micoplasmoza, salmoneloza, colibaciloza;
  • pneumonie enzootică, rinită atrofică;
  • inflamația bronhiilor și plămânilor.

Acest antibiotic este, de asemenea, utilizat pentru a trata și preveni bolile porcilor, mieilor și vițeilor. Bolile sensibile la fluorochinolone sunt o indicație pentru utilizarea Enroflon.

Contraindicații și reacții adverse

Utilizarea corectă a antibioticului și respectarea instrucțiunilor vor elimina reacțiile adverse. Printre contraindicații se numără bolile rinichilor, ficatul, alergiile și intoleranța la componentele medicamentului. Dacă apare o reacție alergică, medicamentul este anulat și se prescriu antihistaminice.

Pentru perioada de tratament, este necesar să se limiteze șederea păsărilor la soare, deoarece razele directe reduc eficacitatea medicamentului. Acest medicament nu trebuie administrat găinilor ouătoare, deoarece medicamentul se găsește în ouă. Dacă există o nevoie strictă de tratament, în timpul tratamentului păsării este necesar să nu mai mâncați ouă depuse de pui..

Medicamentul nu poate fi combinat cu alți agenți antibacterieni, anticoagulanți și medicamente steroizi. Pentru ca eficacitatea antibioticului să rămână ridicată, nu se recomandă administrarea simultană preparatelor de pasăre de potasiu, calciu, antiacide. Nu este de dorit să întrerupeți tratamentul, deoarece acest lucru va afecta și eficacitatea și viteza de recuperare a păsării..

Dozarea antibioticelor

Puii primesc antibiotic Enroflon oral cu apă. Dozajul se calculează după cum urmează - 1 ml de medicament pentru 1 litru de apă. În cazul salmonelozei, doza este crescută - 2 ml de antibiotic pentru 1 litru de apă. Soluția se prepară seara, astfel încât găinile să primească medicamentul dimineața. Cursul mediu de tratament este de 4 zile, adică cu 2 zile mai puțin decât perioada de administrare a altor antibiotice populare.

În toate aceste 4 zile, puii ar trebui să primească numai medicamente; este imposibil să se alterneze între apă curată și diluat cu un antibiotic. Cea mai bună opțiune pentru calcularea dozei și a timpului tratamentului ar fi consultarea unui medic veterinar care va programa cursul tratamentului din prima până în ultima zi..

Instrucțiuni Speciale

Cum se păstrează medicamentul corectMasacrul unui animal pentru carne este permis după 14 zile de la ultimul aport de antibiotice. Animalele ucise anterior nu pot fi consumate de oameni, dar carnea lor poate fi dată și altor animale.

Când lucrați cu medicamentul, aveți nevoie respectați măsurile personale de siguranță. Medicamentul nu este periculos dacă intră în contact cu pielea, dar nu și atunci când există alergie. Pentru a evita iritarea pielii și a mucoaselor, se recomandă prepararea medicamentului cu mănuși de cauciuc. Dacă medicamentul ajunge pe o zonă deschisă a corpului, acesta trebuie spălat cu săpun.

Păstrați medicamentul într-un loc protejat de soare la o temperatură de 5-25 grade. Perioada de valabilitate este de 5 ani. Antibioticul trebuie păstrat departe de copii, într-un loc în care sticla nu va cădea sau se va sparge.

Prețul mediu al unei sticle cu 10 ml de medicament este de 50 de ruble. Un litru de Enroflon 10% va costa aproximativ 1.500 de ruble.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea enroflon pentru păsări