Cum să scapi de tot felul de insecte dintr-o dată

Insectele din casă reprezintă o mare problemă pentru oameni, deoarece pot transporta diverse microorganisme și bacterii care cauzează boli periculoase atunci când sunt ingerate. Unii artropode pot mușca și chiar parazita oamenii și animalele de companie. În același timp, datorită dimensiunilor lor mici, poate fi foarte dificil să se determine cauza deteriorării: o urmă dintr-o mușcătură de insectă sau pur și simplu apariția unei alte reacții alergice. Cel mai rău dintre toate: artropodele se reproduc foarte repede, deci trebuie să fie speriați sau distruși imediat ce sunt văzuți.

Clasele de toxicitate ale insectifugilor

Înainte de a alege un insectifug, trebuie să citiți informațiile despre clasele de toxicitate. Există 4 dintre ele:

 1. Extrem de periculos: utilizat numai în depozite. Puteți intra în cameră după o ventilație pe termen lung.
 2. Foarte periculos: cauzează otrăvire, interzis pentru prelucrarea alimentelor de la dăunători. Cel mai adesea acestea sunt preparate pe bază de fenthion.
 3. Moderat periculos: toxic pentru sângele cald, dar extrem de periculos pentru sângele rece. După procesare, este necesar să scoateți toți amfibienii, reptilele și peștii din apartament până când este complet ventilat.. Unele insecte au dezvoltat „imunitate” la medicamentele din această clasă.
 4. Pericol redus: distrus în termen de 5-7 zile după tratament. Componenta lor activă este cel mai adesea avermekin (neurotoxină naturală).
Triton în acvariu

Toate persoanele cu sânge rece trebuie scoase din incintă în timpul tratamentului cu insecticide

Sarea de masă comună aparține clasei a treia de toxicitate.

Fumigatoare

Fumigatoarele sunt una dintre cele mai ușor de utilizat forme de respingere a insectelor. Acestea conțin în principal următoarele insecticide:

 • Piretrine. Extrase din plante (mușețel, tansy și altele), acestea sunt sigure pentru oameni și animale. Acestea deteriorează sistemul nervos al insectelor atunci când intră în organism. De asemenea, acestea se caracterizează prin degradarea rapidă de către lumina soarelui. Trebuie remarcat faptul că multe insecte au dezvoltat imunitate la piretrine.
 • Piretroizi. Insecticide sintetice, cel mai puțin toxic pentru oameni, dintre toți insectifugii. Principiul lor de acțiune este același cu cel al piretrinelor..

Fumigatoarele sunt de trei tipuri:

 • Electric. Cel mai sigur și mai convenabil de utilizat. Sunt eficiente împotriva insectelor zburătoare, care au o acoperire chitinoasă slabă. Substanța nu pătrunde prin învelișul solid al corpului artropodelor târâtoare.
  Fumigator electric

  Fumigatoarele electrice sunt convenabile și practice

 • Spirale pirotehnice. Sunt sigure pentru plante și eficiente împotriva tuturor insectelor. În același timp, concentrația mare de insecticide nu permite utilizarea acestor dispozitive în interior: există posibilitatea otrăvirii.
  Fumigator spiralat

  Bobinele se folosesc cel mai bine în aer liber, deoarece concentrația de insecticide în ele este mai mare

 • Acvatic. Vaporii insecticidelor sunt mai rezistenți la aer și la lumina soarelui. Se răspândesc pe întreg teritoriul, umplând toate fisurile și găurile. Acest dispozitiv este recomandat pentru utilizare în spații mici. Fumigatoarele de apă sunt eficiente împotriva tuturor insectelor, păstrând substanța pe suprafețe pentru o lungă perioadă de timp.
  Părți ale acvafumigatorului

  Aquafumigatorii au cel mai puternic miros dintre toate dispozitivele de acest tip.

Fumigatoarele sunt utilizate în principal împotriva insectelor zburătoare, deoarece substanțele active se dezintegrează relativ rapid în aer. Practic nu există contact cu artropodele târâtoare..

Regulile de utilizare a fumigatoarelor sunt după cum urmează:

 • Electric. Este suficient să utilizați medicamentul în decurs de 2-3 ore înainte de culcare și apoi să îl opriți. Acest lucru este suficient pentru a scăpa camera de un număr mic de insecte zburătoare. Dacă există o mulțime dintre acestea, fumigatorul ar trebui lăsat până dimineața, dar este necesar să se asigure accesul la aer proaspăt..
 • Pirotehnic. Pentru a utiliza medicamentul, ar trebui să dai foc unui capăt al spiralei (indiferent care dintre ele) și să-l stingi astfel încât să mocnească. Datorită acestui fapt, substanțele otrăvitoare s-au răspândit.
 • Aquafumigatoare. Substanța activă (cel mai adesea cifenotrina) și reactivul inclus în trusă trebuie plasate într-un vas special. Trebuie așezat într-un alt recipient în care se toarnă apă. Ca urmare, începe o reacție termică, se formează vapori, care se răspândesc în cameră..

Cifenotrinul este un agent nervos puternic care împiedică relaxarea sistemului nervos al insectei, ceea ce duce la paralizie și apoi la moarte. Acest remediu nu funcționează pe o persoană.

Tantar pe pielea umana

Fumigatoarele electrice și pirotehnice salvează în principal de insectele zburătoare

Fumigatorii sunt considerați cei mai siguri pentru oameni, dar trebuie luate următoarele măsuri de precauție pentru a evita otrăvirea cu insecticide:

 • Când utilizați produsul pentru prima dată, trebuie să acordați atenție stării fiecărui membru al familiei și al animalelor de companie (în special cele cu sânge rece, deoarece acestea sunt cele mai sensibile la insecticide). Dacă există boli sau modificări în comportamentul animalelor de companie, ar trebui să încetați utilizarea fumigatorilor..
 • Este permis să se utilizeze numai acele medicamente care vin cu un certificat de incendiu.
 • Camera trebuie să fie bine ventilată.
 • Ca la orice aparat electric, fumigatorul nu trebuie atins cu mâinile umede..
 • Plăcile pentru un dispozitiv electric de acest tip ar trebui să fie orizontale: nu ieșiți sau nu atârnați. Dacă aparatul conține lichid, nu trebuie lăsat să se verse din recipient..
 • Nu așezați acest dispozitiv lângă pat. Distanța optimă între o persoană și un dispozitiv este de 1 metru.
 • Copiii nu trebuie lăsați singuri cu fumigatorul.
 • Când folosiți un dispozitiv cu apă, părăsiți camera 2-3 ore.

Aquafumigator Raptor

Fumigatorul de apă Raptor este dezvoltat pe baza cifenotrinului, care nu se dezintegrează la contactul cu aerul. Medicamentul aparține clasei a treia de pericol.

Aquafumigator Raptor

Aquafumigatorul funcționează la fel ca ceața insectelor, dar în același timp acest dispozitiv este mult mai ieftin

Aquafumigatorul generează vapori care umple absolut tot spațiul (chiar și fisuri în pereți) fără a deteriora suprafața. După ce particulele agentului s-au instalat, rămâne o peliculă, la contactul cu care insecta moare chiar și la un timp după tratament.

Gandaci de bucatarie

Aquafumigator Raptor este capabil să distrugă întreaga colonie de gândaci în două tratamente

Aquafumigatorul acționează nu numai asupra tinerilor și adulților, ci și asupra ouălor lor. Adevărat, nu toți mor imediat, prin urmare, la trei săptămâni după prima procedură, este necesar să re-procesăm sediul..

Fumigator electric Reid

Avantajul fumigatorului de apă Reid față de alte substanțe împotriva insectelor este că poate fi utilizat atât în ​​interior, cât și în exterior. Acest lucru se datorează faptului că substanțele active (prallethrin și d-phenothrin) nu se dezintegrează la contactul cu aerul. Acest medicament este clasificat ca fiind moderat periculos..

Fumigator electric Reid

Fumigatorul este cea mai sigură formă de insecticid

Spirală

Spirala este un medicament foarte toxic (clasa de pericol 2), deci poate fi utilizat numai în aer liber. Dispozitivul luminos trebuie să fie situat la 1-3 metri distanță de oameni.. Această distanță este suficientă pentru a proteja o persoană de efectele insecticidelor și astfel încât țânțarii și alte insecte zburătoare și târâtoare să nu fie deranjate. Substanța activă este d-aletrina, care perturbă funcționarea sistemului nervos, provoacă paralizie a mușchilor și a organelor artropodului, ceea ce duce la moartea acestuia.

Fumul din spirală are un miros subtil, care în același timp respinge bine insectele. Substanțele nocive vaporoase pătrund prin căile respiratorii în corpul dăunătorului, se acumulează și îl omoară.

Acțiunea fumigatorului pirotehnic este calculată timp de 8 ore. În acest timp, în mediul înconjurător este emisă aceeași cantitate de substanțe dăunătoare ca de la 80-130 țigări.

Spirala insectelor

Spirala este capabilă să te scape de prezența diferitelor tipuri de insecte

Aerosoli și spray-uri

Aerosolii sunt o altă formă foarte convenabilă de respingere a insectelor. Insecticidul este eliberat sub presiune printr-o supapă specială sub formă de jet. Cele mai mici particule ale produsului se așează foarte repede la suprafață. Dacă chiar și o cantitate mică de medicament ajunge pe o insectă, acesta va pătrunde rapid în capacul chitinos și va perturba activitatea corpului artropodului, ceea ce va duce la moartea acestuia. Care zonă este afectată de agent depinde de substanța activă utilizată. Mai mult, cel mai adesea distruge sistemul nervos..

Pulverizare cu aerosoli

Este necesar să pulverizați aerosoli de insecte la o distanță de cel puțin 25 cm de dvs.

Spray-urile sunt eficiente doar o săptămână, după care agentul se dezintegrează și este necesar un tratament suplimentar. În plus, aceste medicamente sunt rareori eficiente împotriva ouălor, deoarece concentrația toxinei nu este suficient de mare pentru a pătrunde în coajă..

Vaporii unei substanțe pot pătrunde în corpul uman și pot provoca otrăviri, prin urmare, atunci când se prelucrează cu aerosoli, este necesar să se utilizeze echipament de protecție: un aparat de respirat și mănuși.

Înainte de a prelucra premisele, trebuie să:

 1. Efectuați curățarea generală, în special în locurile în care se acumulează deșeurile menajere și în colțurile îndepărtate (sub baie, în spatele toaletei, în spatele frigiderului, sub dulapuri etc.).
  gunoi într-o pungă

  Curățați și scoateți resturile care pot furniza hrană insectelor

 2. Îndepărtați toate sursele deschise de apă pe care insectele trebuie să le trăiască.
  pahar cu apa

  Asigurați-vă că insectele nu au acces la apă (chiar și condens)

 3. Scoateți copiii, animalele de companie și plantele de apartament din casă cel puțin câteva ore. Dacă există un acvariu sau terariu, acesta trebuie să fie bine închis cu un capac: pentru pești, amfibieni și reptile, orice insecticid este mortal.
  bebeluș și pisică

  Este mai bine să îndepărtați copiii și animalele de companie din zona tratată pe întreaga perioadă de tratament și să așteptați efectul medicamentului

 4. Scoateți toate ustensilele, ustensilele de bucătărie, alimentele (atât ale voastre, cât și ale animalelor dvs., dacă există), produsele de igienă personală, jucăriile pentru copii și animale de companie.
  veselă

  Toate felurile de mâncare și mâncarea trebuie așezate în pungi etanșe

 5. Purtați un aparat de respirat și mănuși.
  Respirator și mănuși

  Tratamentul cu aerosoli trebuie făcut cu mănuși și respirator

 6. Asigurați-vă prin ventilație sau invers, închideți ferestrele - consultați regulile de utilizare a instrumentului selectat.
  fereastră

  Uitați-vă pe ambalajul produsului utilizat, ce este necesar - deschideți sau închideți ferestrele, urmați instrucțiunile

Când toate acestea sunt terminate, puteți începe procesarea. Pentru a face acest lucru, pulverizați produsul la o distanță de 25-40 cm de suprafețele pe care insectele s-au târât cel mai adesea. Tratați locurile în care pot fi potențial, precum și cele în care există o mulțime de fisuri și găuri din care acești „vecini” nedoriti pot intra în casă.

În medie, procedura durează 15-20 de minute, după care camera trebuie lăsată o oră și jumătate. La întoarcere, trebuie să ventilați temeinic apartamentul, astfel încât să nu rămână miros. Este imperativ să clătiți toate suprafețele care au fost tratate.

Important! Dacă există copii mici sau animale de companie în casă, va trebui să spălați totul, deoarece produsul poate intra accidental în corpul lor și poate provoca intoxicații foarte severe.

Cățeluș malamut cu jucărie

Animalele de companie, ca și copiii mici, încearcă totul pe dinte, așa că după tratament trebuie să speli totul bine

Este necesar să spălați suprafețele cu apă caldă cu sifon sau săpun, cel mai bine cu gospodăria.

Casă curată

Spray Clean House este dezvoltat pe baza a două insecticide puternice:

 • Cipermetrin (13%). Afectează sistemul nervos al unei insecte, duce la paralizia mușchilor și a organelor interne, ducând la moarte.
 • Tetrametrină (2,5%). Paralizează sistemul locomotor și blochează orice impulsuri nervoase, îmbunătățește efectul cipermetrinei.
Spray Clean House

Spray Clean Home este eficient împotriva multor insecte

Este suficient să pulverizați podeaua și locurile în care apar insectele (tapet, dulapuri, în spatele sobei și așa mai departe) cu produsul o singură dată. În ciuda compoziției sale puternice, medicamentul aparține clasei a 4-a de pericol. În același timp, distruge toate tipurile de insecte.

Luptă

Lupta este eficientă împotriva multor artropode care trăiesc în apropierea oamenilor și a ouălor lor. Are un miros plăcut de lămâie, care sperie noii „oaspeți”. Substanțele active din compoziția sa sunt tetrametrină (0,3%) și permetrină (0,1%). Acesta din urmă inhibă procesele de polarizare a celulelor nervoase ale insectelor, ceea ce duce la paralizie și apoi la moarte.. Medicamentul aparține clasei a treia de toxicitate.

Spray Combat

Spray-ul Kombat este un insecticid universal

Raid

Aerosolul Reid este eficient împotriva tuturor tipurilor de insecte, dar efectul său este limitat. De exemplu, când luptăm cu muștele, medicamentul este activ timp de 24 de ore și împotriva țânțarilor - până la două săptămâni. Produsul se caracterizează prin a treia clasă de pericol.

Compoziție aerosoli:

 • Cipermetrin (0,1%). Paralizează insectele, cea mai eficientă substanță este în termen de 24 de ore de la pulverizare.
 • Pralletrin (0,03%). Oferă un efect paralizant suplimentar.
 • Imiprotrin. Îmbunătățește acțiunea insecticidelor.
Aerosol Reid

Acțiunea aerosolului Reid continuă timp de 2 săptămâni după aplicare

Geth

Remediul Geth este conceput pentru a ucide bug-urile de pat (dar face față și altor insecte).

Geth

Cumpărați un medicament numit Get, pentru că Gett este un fals

Substanța activă a agentului este clorpirifosul, care blochează impulsurile nervoase ale insectei, ducând la paralizia mușchilor și a organelor interne. Moartea are loc de obicei în câteva ore. Medicamentul funcționează 180 de zile, deci nu este nevoie să îl re-procesați. Tânăra generație de insecte va muri după ce a fost aplicată. Geth aparține clasei a treia de toxicitate.

Înainte de a utiliza produsul, acesta trebuie diluat cu apă în proporție de 1:10 la 1:20 (în funcție de obiectul distrugerii) și pulverizați locurile posibilului habitat al insectelor: crăpături, plinte, în spatele mobilierului, glafuri, ferestre, orificii de ventilație etc.. Mobilierul tapițat poate fi prelucrat numai în punctele de fixare pe cadru; hainele și jucăriile nu pot fi pulverizate.

Dr. Klaus (Dr. Klaus Insect Super)

Dr. Klaus Insect Super distruge toate insectele, atât în ​​interior, cât și în exterior: gandaci mai, muște albe, zburători, gândaci, muște, ploșnițe și altele. Produsul se caracterizează prin a treia clasă de toxicitate.

Dr. Claus

Dr. Klaus protejează împotriva insectelor din casă și din jurul acesteia

Substanța activă a medicamentului este alfa -permetrina, care paralizează sistemul nervos al victimei. O trăsătură distinctivă este efectul nu numai asupra adulților, ci și asupra larvelor de insecte.

Sticla este echipată cu un dozator, prin care este ușor să se determine cantitatea de produs consumat. Cel mai dificil lucru este să ucizi căpușele: necesită cel mai mare volum de substanță: 150 ml la 100 de metri pătrați. Pentru a scăpa de site de la alte insecte, aveți nevoie de o cantitate de trei ori mai mică din produs.

Acest medicament trebuie pulverizat pe iarbă, copaci, în crăpăturile caselor și pur și simplu în aer. Efectul substanței apare în două zile..

Pulberi

Pulberile sunt considerate una dintre cele mai eficiente insecte anti-târâtoare, deoarece nu se dezintegrează în aer timp de câteva săptămâni. Cu toate acestea, acest tip de medicament este practic ineficient în lupta împotriva artropodelor zburătoare. Acest lucru se datorează faptului că toate pulberile acționează în contact, iar insectele cu aripi stau foarte rar pe suprafețe tratate cu o substanță..

Înainte de a începe procedura, trebuie să faceți curățenie. Toate suprafețele pe care se desfășoară „drumul mătăsii” insectei trebuie spălate temeinic. Pentru comoditate, merită să îndepărtați mobilierul de pereți în timpul prelucrării.. Dacă intenționați să folosiți pudra în bucătărie, îndepărtați toate alimentele, apa și ustensilele, deoarece cele mai mici particule ale produsului vor pluti în aer pentru o perioadă de timp și pot pătrunde în corpul uman sau animal împreună cu alimente..

Anterior, substanțele împotriva insectelor pulbere erau foarte toxice, acum preparatele acestei forme de eliberare aparțin cel mai adesea clasei a treia de toxicitate.

Pulbere de insecte

Pulberile diferă în nuanțe murdare, așa că va trebui să uitați de curățenia podelelor pentru o vreme

Este foarte simplu să folosiți pulberea: de-a lungul plintelor, în crăpături și pe alte suprafețe orizontale pe care se târăsc insectele, trebuie să lăsați o cale subțire (chiar și o cantitate mică va fi suficientă pentru a ucide gândaci mari sau ploșnițe dacă intră în contact cu medicamentul). Deoarece particulele de produs pot zbura în aer, purtați un aparat de respirat și mănuși înainte de a manipula camera. Nu este necesară îndepărtarea substanței. Ar trebui să stea întotdeauna pe calea insectelor. De asemenea, trebuie remarcat faptul că unele pulberi își pierd temporar eficacitatea atunci când intră în contact cu apa..

Dacă aveți copii mici sau animale de companie în casă, este mai bine să refuzați utilizarea insecticidelor sub formă de pulbere. Dacă produsul intră în organism, va fi dificil să se evite otrăvirea.

Dust Clean House

Powder Clean House este dezvoltat pe baza a trei substanțe:

 • cipermetrin (0,2%);
 • tetrametrină (0,02%);
 • buteron de piperonil (10%).

Medicamentul aparține clasei a treia de pericol. Practica arată că praful este eficient împotriva furnicilor, gândacilor, dar practic nu dăunează ploșnițelor.

Butoxidul de piperonil are proprietăți insecticide slabe, dar prelungește acțiunea cipermetrinei și tetrametrinei.

Dust Clean House

Dust Clean House este eficient împotriva gândacilor, muștelor, puricilor, ploșnițelor și furnicilor

EkoKiller

Ekokiller și-a primit numele dintr-un motiv: substanța activă din compoziția sa este diatomita, care distruge învelișul chitinos al insectei atunci când ajunge pe ea. Ca urmare, artropodul moare din cauza deshidratării. Medicamentul se caracterizează printr-o toxicitate de clasa 4.

EkoKiller

EcoKiller distruge perfect toate insectele care intră în contact cu acesta

Pulberea se aplică pe suprafețele tratate printr-un pistol special. Este necesar să-l aduceți cât mai aproape de toate crăpăturile pe care pot „fugi” nedorite. Eco-killerul nu sperie insectele, prin urmare, dacă nu are loc contactul cu substanța, acestea vor alerga calm. Pentru a preveni acest lucru, procesați toate mișcările posibile..

Eco-coolerul pentru o perioadă scurtă de timp își pierde eficacitatea în contact cu apa.

Soluții

Această categorie include produse care trebuie diluate cu apă: unele pulberi și lichide. O caracteristică a acestei forme de eliberare a medicamentului este toxicitatea ridicată a substanței „pure” (înainte de diluarea cu apă). Dacă sunt utilizate neglijent, soluțiile pot face o persoană cu handicap. În acest sens, produsul trebuie diluat cu apă într-un raport mare..

Remediu pentru gândacii Antizhuk

Chiar și soluțiile gata preparate pentru combaterea insectelor trebuie cel mai adesea diluate cu apă.

Soluțiile acționează în contact, deci sunt ineficiente împotriva insectelor zburătoare (probabilitatea ca o creatură înaripată să stea pe o suprafață tratată cu un insecticid este foarte mică). În același timp, medicamentele funcționează bine împotriva artropodelor târâtoare..

Prelucrarea spațiilor se efectuează după cum urmează:

 1. Scoateți copii, animale de companie, pești și alte creaturi vii din apartament în timpul procedurii.
 2. Faceți o curățare generală, acordând o atenție deosebită căii pe care se deplasează cel mai adesea insectele.
 3. Îndepărtați toate ustensilele, alimentele, apa, produsele de îngrijire personală, bolurile pentru animale de companie, alimentele pentru animale de companie etc..
 4. Îndepărtați toate mobilierele de pereți pentru o aplicare ușoară a compoziției.
 5. Purtați un aparat de respirat și mănuși.
 6. Diluați produsul cu apă (proporțiile sunt indicate în instrucțiuni).
 7. Se toarnă substanța într-o sticlă de pulverizare pentru o aplicare ușoară.
 8. Pulverizați toate fisurile, plăcile și acele suprafețe de-a lungul cărora insectele se mișcă cu pulverizarea rezultată. Nu aplicați substanța pe articolele pe care le folosiți des, deoarece nu pot fi spălate. Dacă există copii sau animale de companie în casă, trebuie tratate numai acele suprafețe la care nu pot ajunge..
 9. Aerisiți bine camera.
 10. După 2-3 ore după tratament, spălați toate suprafețele, deoarece vaporii produsului ar putea pătrunde pe ele.

Soluțiile acționează timp de câteva săptămâni, după care procedura trebuie repetată.

Super FAS

Pulberea Super fas trebuie diluată cu apă în proporție de 1:20. Ingredientele active din compoziția sa sunt cipermetrina și tiametoxamul, care acționează nervos asupra insectelor și intensifică acțiunea celuilalt. Medicamentul are oa doua clasă de pericol.

Pulbere Super fas

După ce ați folosit pudră solubilă în apă Super fas, spălați-vă bine fața și mâinile cu săpun

Toți oamenii și animalele trebuie scoase din casă în timpul dezinsecției. Nu poți fi nici măcar într-o altă cameră, deoarece vaporii pot pătrunde cu ușurință acolo..

Este necesar să se efectueze cel puțin două proceduri, deoarece medicamentul nu distruge ouăle de insecte. Producătorii recomandă un al doilea tratament după 2-4 săptămâni, dar îl puteți face la câteva zile după primul. Cu o procedură repetată, concentrația substanței va crește, deci este necesar să ventilați încăperile mai des.

Agran

Agran este un alt agent nervos bazat pe cipermetrină și clorpirifos.. Paralizia insectelor are loc în câteva ore, iar moartea - după 1-2 zile. În forma sa pură, medicamentul se caracterizează prin a treia clasă de toxicitate, iar în forma diluată - a patra.

Pentru a utiliza acest produs, este necesar să se dizolve de la 5,5 la 8 grame de substanță într-un litru de apă (în funcție de numărul de insecte). După aceea, amestecați bine acest amestec și turnați într-o sticlă de pulverizare. Apoi puteți pulveriza suprafețele, acordând o atenție deosebită crăpăturilor.

Agran

Agran este un insecticid care nu face ca insectele să devină dependente de ingredientele sale active

Încercați să nu spălați podeaua o lună după tratament (dacă există animale sau copii mici în casă, acest lucru este, desigur, imposibil).

Geluri

Gelurile se deosebesc de alte repelente de insecte prin toxicitatea lor scăzută pentru oameni, inodor și eficiență ridicată. Sunt preparate de gel în seringi speciale. Substanța este eficientă numai împotriva insectelor târâtoare, deoarece acționează prin contact.

Gelurile conțin următoarele componente:

 • insecticid;
 • substanță grasă;
 • momeală.

Înainte de procesare, este necesar să spălați toate acele suprafețe pe care se târăsc insectele. După ce se usucă, trebuie să aplicați gelul stoarcând mazăre mici din seringă la o distanță de 5-10 cm una de cealaltă. Cel mai bine este să distribuiți produsul lângă crăpături, lângă plinte, lângă ventilație. Poate fi aplicat în interiorul dulapurilor, dar există o mare probabilitate de a intra în substanță cu mâna, ceea ce poate duce la o reacție alergică.

Medicamentul funcționează astfel: momeala atrage atenția mai multor insecte. După aceea, absorb gelul, stau în el cu labele și apoi merg calm la rudele lor. Deci, ei transportă particule de agent, care sunt apoi transferate către alte insecte. Așa apare infecția. Acei indivizi care au mâncat gelul mor mai repede, deoarece concentrația insecticidului din corpul lor este mult mai mare. Restul mor în câteva zile.

Dacă există copii mici sau animale în casă, este necesar să aplicați produsul acolo unde accesul la acesta este închis..

Brownie

Gelul Brownie este dezvoltat pe baza de clorpirifos, care provoacă paralizie atunci când o insectă intră în sistemul digestiv. Produsul aparține clasei a 4-a de toxicitate.

Gel Brownie

Gelul Brownie este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii de acest tip împotriva gândacilor.

Medicamentul începe să acționeze în primele câteva zile după utilizare. După o săptămână, populația de insecte scade considerabil, iar după o lună puteți uita deja de ele. Acest remediu este eficient timp de două luni și apoi puteți repeta tratamentul, dacă este necesar..

Creioane

Creioane (sau creioane, așa cum se mai numesc și ele) au apărut relativ demult și sunt acum utilizate extrem de rar, deoarece sunt mult inferioare în eficiență față de alte mijloace. Cu toate acestea, acest tip de insectifug trebuie luat în considerare separat, deoarece acestea au mai multe calități pozitive care „șterg nasul” chiar și cu cele mai bune insecticide..

Creta este destinată exclusiv luptei împotriva artropodelor târâtoare, deoarece se caracterizează printr-un efect de contact. Cel mai adesea este utilizat împotriva gândacilor, deci se crede că medicamentul îi distruge. Dacă remediul va face față altor artropode (furnici, ploșnițe) - este greu de spus, trebuie să încercați.

Creta și-a primit numele datorită similitudinii cu bara albă alungită obișnuită, care atrage bine pe diferite suprafețe.. Compoziția produsului include un insecticid care, pătrunzând pe corpul unei insecte, pătrunde în corpul său, provocând paralizie și, ca urmare, moartea. În acest caz, moartea nu are loc imediat, așa că artropodul reușește să transfere substanța pe labele sale către semenii săi, care primesc, de asemenea, o „doză de moarte” și mor după un timp..

Creta școlară

Creioanele insectelor arată ca creta școlii

Creta este foarte ușor de utilizat: este necesar să „desenăm” calea pe care trec insectele cu un creion. Grosimea liniei trebuie să fie de 2–4 cm. Puteți aplica substanța pe orice suprafață (cu excepția celor pe care le utilizați des). Nu trebuie să spălați produsul - nu va exista niciun rezultat.

La prelucrarea suprafețelor, trebuie să folosiți mănuși și un aparat de respirat. Creta se sfărâmă mult, așa că ar trebui să închizi ochii dacă „pictezi” pe tavan sau sus pe perete. Fragmentele produsului pot fi apoi măturate cu o mătură sau o cârpă umedă, lăsându-le nedorite.

Nu utilizați creta acolo unde este accesibilă copiilor sau animalelor de companie. Dacă este ingerat, medicamentul poate provoca otrăviri.

Mashenka

Astfel, un instrument care adesea „dă cote” multor dintre cele mai bune insecticide este creta Mashenka. Conține clorpirifos, care blochează intestinele atunci când o insectă intră în corp și un material cimentar care perturbă funcționarea sistemului circulator. Datorită acestui fapt, remediul face față atât de eficient tuturor artropodelor târâtoare. Are o toxicitate de clasa 4.

Creta Mashenka

Masha este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru târâtorul dăunătorilor

Linii de produse împotriva insectelor de diferite mărci

Unii producători au dezvoltat linii întregi de repelenți pentru insecte, care diferă în ceea ce privește compoziția și clasa de toxicitate. Principiul lor de funcționare este identic.

Tabel: cei mai populari agenți de respingere a insectelor în casă și în aer liber

ProducătorDenumirea produsului / forma de lansareCe insecteDurata acțiuniiSubstanta activaClasa de toxicitate
Raptoraerosolide la noi toți2-3 săptămâni
 • cipermetrin;
 • tetrametrin.
3
spiralăde la noi toțiora 8d-aletrin2
fumigator electricde la țânțari și muște8-10 orepiretroid3
aquafumigatorde la noi toți3-4 săptămânicifenotrin3
Raidaerosolide la noi toțipână la două săptămâni
 • cipermetrin;
 • pralletrin.
3
capcanede la gândaci3 luniabamectină4
fumigatorde la țânțari și muște8-10 ore
 • pralletrin;
 • d-fenotrin.
3
Casă curatăpudrade la furnici, gandacitrei saptamani
 • cipermetrin;
 • tetrametrin;
 • buteron de piperonil.
3
sprayde la noi toțidoua saptamani
 • cipermetrin;
 • tetrametrin.
4
gelde la furnici, gandaci3-4 săptămâni
 • hidrametilnonă;
 • clorpirifos;
 • fipronil.
3
o bucată de cretăde la târâtoare4-5 săptămânialfa cipermetrin4
Dr. Claussprayde la noi toți2-3 săptămânialfa cipermetrin3
concentrat2-3 săptămânilambda cialotrin4
Super FAScomprimate (pentru dizolvarea în apă)de la târâtoare7-10 zile
 • cipermetrin;
 • tiametoxam.
2
gel3-4 săptămâni2
pudra7-10 zile2

Cum să alegeți un insectifug potrivit

Toți insectifugii pot fi împărțiți în trei categorii:

 • respingător (sperie);
 • acaricid (ucide);
 • insecticid-respingător (sperie-te cu un miros înțepător și ucide la contactul cu o insectă).
Om cu aerosoli și țânțari

Agenții repelenți sunt buni în respingerea diverselor insecte, în special a celor care zboară

Insectele ne înconjoară peste tot: pe stradă și adesea în case. În funcție de aceasta, se utilizează unul sau alt grup de substanțe. Pentru ca fondurile să scape de insecte și, în același timp, să nu dăuneze oamenilor și animalelor lor de companie, trebuie respectate următoarele reguli:

 • În sezonul cald, înainte de o plimbare (mai ales în natură), tratați-vă hainele și lucrurile personale cu preparate respingătoare. Acest grup de fonduri este cel mai sigur pentru corpul uman. Efectul de descurajare este suficient pentru a împiedica insectele să urce spre tine și să intre în casa ta împreună cu lucrurile. Este necesară doar manipularea hainelor și a obiectelor personale; este extrem de periculos să aplici majoritatea acestor produse pe corp..
 • Folosiți substanțe insecticide pentru a ucide insectele acasă. Sunt mai blândi și mai puțin toxici pentru corpul uman. Avantajul acestor substanțe este că acestea rămân pe suprafețele tratate mult timp, prevenind reapariția insectelor în casă..
 • Dacă casa ta are o colonie imensă dintr-o varietate de artropode, folosește agenți acaricide. Acestea sunt cele mai puternice și distructive preparate pentru insecte.
 • Utilizați un acaricid anti-gândac pentru a ucide atât adulții, cât și ouăle dintr-o singură dată. Aceste insecte au o acoperire puternică chitinoasă, care poate fi distrusă doar de medicamente eficiente..
 • Studiați cu atenție zona pentru ce sumă de fonduri. Substanța nu va fi eficientă dacă suprafața care trebuie tratată este prea mare.

Dacă în casă locuiesc animale sau copii mici, alegerea mijloacelor trebuie abordată cu extremă prudență.. Toate substanțele rămân pe suprafețe ca o peliculă subțire invizibilă care poate provoca otrăvire dacă este ingerată.

Unele plante au proprietăți respingătoare, deci sunt adesea folosite în medicina populară pentru combaterea insectelor. Acestea includ cuișoare, arbore de ceai, eucalipt, lavandă, camfor.

Recenzii

Insectele nu sunt genul de creaturi cu care ar trebui să suporti în cartier. Cele mai multe dintre ele sunt capabile să infecteze o persoană cu boli fatale (tifoid, dizenterie, holeră etc.). Pot apărea în casă din două motive: fie este foarte murdar aici, fie au venit la tine de la vecini. În fiecare caz, trebuie să scăpați de insecte, deoarece mai devreme sau mai târziu vor coborî din nou, dar deja într-o populație semnificativ crescută.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să scapi de tot felul de insecte dintr-o dată