Totul despre îngrijirea și păstrarea unui dihor acasă

Dihorul devine cel mai popular animal de companie alături de câini și pisici. Dar acesta este un animal destul de dificil de îngrijit și întreținut. Mulți oameni cred că el aparține rozătoarelor, dar dihorii nu au nimic de-a face cu ei..

Acestea sunt animale din familia nevăstuică. Cele mai apropiate rude ale speciilor lor: nevăstuică, ermină, jder, zibel, nurcă. Dihorul este un animal destul de capricios, care încă trebuie să fie îmblânzit, să-și câștige încrederea și dragostea..

Atunci va deveni cel mai bun prieten și va oferi mii de momente de neuitat de bucurie și distracție..

Cum arată un dihor?

Rase de dihor:

 1. Dihor sălbatic:
 • Stepă. Pieptul, coada și picioarele sunt colorate în negru. Există o „mască” neagră pe față. Pântecul este galben închis, spatele este galben nisipos. Este o culoare excelentă pentru camuflaj în stepă..
 • Dihor negru. Haina este complet neagră, cu o pată albă pe bot.
 • american (picior negru) dihor. Are haina galben-maroniu deschis și picioarele negre..
Dihor de lemn
Dihor de lemn
 1.  Dihor dihor. Acești dihori sunt păstrați acasă. De mulți ani, dihorii au fost crescuți cu culori foarte frumoase, care sunt radical diferite de culorile dihorilor sălbatici de pădure. Există albini albi, culori pastelate, auriu, argintiu. Dihorii domestici sunt deja adaptați genetic la oameni, pentru a trăi în locuința umană și nu în pădure.

Îngrijire și întreținere la domiciliu

Dacă doriți să aveți un dihor acasă, dar nu știți cum să vă îngrijiți - această secțiune este pentru dvs. Studiați informațiile și luați în considerare dacă puteți crea într-adevăr condițiile necesare pentru animal, deoarece acesta nu este un pisoi pe care îl puteți lăsa în siguranță pentru a vă plimba prin apartament.

Probleme de locuire

Conținut în apartament Este cea mai bună opțiune. Numai în acest caz animalul va fi cu adevărat blând și prietenos cu oamenii. Puteți păstra dihorii într-o incintă în aer liber, dar este destul de dificil să o echipați: animalul poate săpa un tunel și poate scăpa. De asemenea, pe stradă este necesară o casă caldă, unde dihorul se va ascunde iarna.

Dar, totuși, pentru cei care doresc un animal cu adevărat îmblânzit, întreținerea apartamentelor este potrivită.. Dihorul nu trebuie permis niciodată să se plimbe prin casă.. Cu siguranță are nevoie de o cușcă mare și foarte puternică. Acestea sunt animale foarte rapide, agile, neliniștite, sunt literalmente capabile să distrugă un întreg apartament dacă sunt ținute fără cușcă..

Dihorii se urcă ușor pe canapele și paturi, iar de acolo - pe mese și noptiere. Știu cum să deschidă dulapurile, să sară pe rafturi și să arunce totul de pe ele, să întoarcă ghivecele de flori și să sapă în ele. Dar nu vă alarmați imediat: o astfel de apocalipsă se va întâmpla în apartament numai atunci când lăsați dihorul eliberat din cușcă nesupravegheat.

Dimensiunea minimă a cuștii pentru un dihor este de 60x50x80 cm, dar dacă este posibil, este mai bine să luați cușca și mai mult. Ar trebui să fie alungită în înălțime, nu orizontală. Echipează mai multe rafturi din lemn și atârnă întotdeauna un hamac, dihorilor le place să doarmă în ele..

Cuștile mari pentru chinchilla și iepuri nu sunt absolut potrivite pentru dihori, le vor sparge în cel mai scurt timp, acestea sunt animale foarte puternice, rup cu ușurință tijele. prin urmare ideal pentru un dihor - aceasta este o ladă concepută pentru transportul câinilor cu o distanță mică între tije. Este mai bine să alegeți cu un palet de fier, deoarece cele din plastic încep să se spargă în timp.

Ușa coliviei va trebui fixată suplimentar, de exemplu, croșetând sau legând cu sârmă. Dihorii învață să-l deschidă foarte repede, au suficientă putere pentru a stoarce chiar și un zăvor puternic. Prin urmare, pentru fiabilitate, este imperativ să se ia în considerare o fixare suplimentară pentru ușă.

La etaj pentru dihor, într-un colț, trebuie să pună o toaletă, trebuie să fie cu laturile înalte, una felină nu va funcționa. Opțiunea ideală este să o faceți dintr-o cutie înaltă de răsad din plastic, tăind unul dintre pereți și lăsând trei. Toaleta trebuie înșurubată în siguranță cușca cu șuruburi sau în alt mod, dar astfel încât să poată fi îndepărtată cu ușurință pentru spălare. Dacă nu este fixat, dihorul îl va întoarce.

În alt colț, lăsați un spațiu liber, puneți așternut moale acolo.

O fixare fiabilă atinge și băutorul și alimentatorul, altfel animalul le va rupe pur și simplu.

Un băutor de mingi pentru rozătoare nu este potrivit pentru un dihor. Aceste animale beau ca pisicile, strângând apă cu limba, de aceea este convenabil să bea dintr-un recipient în care se toarnă apă.

Dihor intern
Dihor intern

Îmblânzire

Dihorii neîmblânziți mușcă greu. Pot mușca cu ușurință degetul unui adult până la os. Aderența lor este atât de puternică încât fălcile dihorului care apucă trebuie să fie desfăcute cu ceva. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece acești prădători pot sufoca cu ușurință un pui. Pentru ca animalul să devină un prieten dulce și nu un monstru de care toată lumea se teme, trebuie să fie îmblânzit cât este încă mic.

Trebuie să cumpărați mănuși groase la magazinul de bricolaj pe care animalul nu îl poate mușca. El va mușca cu ușurință țesăturile chiar și cele groase. La început, un dihor non-manual este luat numai cu mănuși..

Când un animal se aruncă pe mâinile sale mănușite și le mușcă, absolut de fiecare dată după o mușcătură trebuie să fie apucat de greabăn, în timp ce atârnă cu o „cârpă” și este complet imobilizat, dar nu doare. Atunci trebuie să șuieri supărat la dihor și să-l muști ca răspuns la greabăn. Apoi purtați-l, ținând greabul, în jurul camerei timp de câteva minute.

Aceasta nu este o glumă, ci o modalitate foarte rapidă și complet sigură de a îmblânzi un dihor. O persoană „se joacă” conform legilor animalelor, arată că este mai puternică, că șuieră și mușcă și ca răspuns. După un timp dihorul se supune și își dă seama că persoana domină, nu poți să te grăbești și să-l muști.

Este foarte important să faceți acest lucru după fiecare mușcătură a mănușilor. Dacă „pedepsești” atât de periodic, animalul nu va înțelege nimic. Trebuie să repetați de cel puțin 10 ori la rând, astfel încât să nu rămână nici măcar o singură mușcătură de mănuși și cu atât mai mult degetele.

Internetul este plin de sfaturi că un dihor mușcat ar trebui să fie făcut clic pe nas. De fapt, acest lucru nu se poate face, deoarece animalul poate sparge septul nazal și îl poate dezactiva sau chiar îl poate ucide. Fără a calcula forțele, puteți face clic pentru ca dihorul să primească o comotie.

Va fi posibil să ridici dihorul cu mâinile goale când încetează să se arunce pe mâinile înmănușate și să le muște.

Jocuri și învățare

Dihorul își va învăța rapid porecla și îi va răspunde dacă, în timp ce se joacă cu el, o pronunță în mod constant. Turnând mâncare la dihor, trebuie să-l suni și cu voce tare pe nume. Deși există cazuri în care animalul este blând, iubește să contacteze oamenii, dar nu reacționează deloc la porecla. Este în regulă pentru dihori, nu vă supărați prea mult..

Lansete de pescuit pentru pisici cu un șoarece de jucărie legat de o bandă elastică sunt potrivite ca jucării. Dihorii adoră să alerge după acest mouse și să-l prindă, apoi să încerce să „sugrume”.

Tot felul de bile mici pentru pisici sunt, de asemenea, potrivite, dar o undiță este mai bună, deoarece dihorul își va lua cu siguranță toate jucăriile și le va ascunde sub dulapuri și în alte locuri la care proprietarii sunt cel mai greu de atins..

Dihor cu colivie
Dihor cu colivie

Mersul pe jos

Trebuie să lăsați dihorul să alerge în jurul camerei în fiecare zi, deși dacă nu există o astfel de posibilitate pentru o zi sau două, nu se va întâmpla nimic cu animalul.

Ușa din camera în care merge animalul trebuie să fie închisă, deci este mai ușor să o urmăriți. Nu îl poți lăsa în afara cuștii fără supraveghere. Toate lucrurile valoroase pe care le poate întoarce, rupe în timpul unei plimbări, este mai bine să le îndepărteze mai sus în locuri inaccesibile pentru el.

Îți poți lua dihorul cu tine afară, pentru aceasta, magazinele de animale de companie vând special lese cu hamuri. Ei trebuie să fie fixați în siguranță și să monitorizeze tot timpul animalul de companie pe stradă, astfel încât să nu alunece și să fugă.

Este absolut imposibil să lași dihorul să meargă la plimbare fără lesă.! Acesta nu este un câine care se va întoarce la primul apel. Aleargă foarte repede, așa că este posibil ca proprietarul de pe stradă să nu ajungă nici măcar cu un dihor îmblânzit și să nu poată ajunge la el. Pe stradă, un dihor intern scăpat va muri repede.

Mersul cu un prieten cu blană este mai bun în primăvara caldă, vara, începutul toamnei. În sezonul rece, un dihor obișnuit cu căldura casei nu este recomandat să fie scos afară, se poate îmbolnăvi grav.

Menținerea în formă

Un dihor activ tânăr trebuie lăsat să meargă cel puțin 1 oră pe zi. Animalele bătrâne obosesc repede, așa că pot merge și obosesc deja în 20-30 de minute de mers.

Contacte cu celelalte animale de companie

Nu poți prezice dacă un dihor va fi prieten cu pisica sau câinele tău. Există multe cazuri când se înțeleg bine și se joacă foarte amuzant împreună. Dar se poate ca câinele să atace dihorul. Acest lucru este foarte periculos, deoarece ea îl poate deteriora grav cu o singură mușcătură, iar proprietarul nu va avea nici măcar timp să reacționeze. Dacă câinele nu dorește să fie prieten cu animalul în vreun fel și manifestă în mod constant agresivitate față de el, în timpul plimbărilor dihorul trebuie dus într-o altă cameră.

La fel și cu pisicile, dacă este agresivă, atacă și încearcă să zgârie animalul, este mai bine să-l lăsați în altă cameră.

Un dihor necuviincios care nu este antrenat să muște nu trebuie să intre în contact cu alte animale. El poate mușca cu greu un câine sau o pisică, iar ea va ataca ca răspuns..

Alimente

Cel mai bine este să hrănești dihorul cu hrana sa naturală - șoareci vii sau congelați, pui de o zi.

Dacă acest lucru nu este posibil, dihorii sunt hrăniți cu hrană premium pentru pisici cu conținut minim de plante..

De asemenea, puteți face propria carne tocată de dihor.

Șoarece
Șoarece

Reproducerea și sterilizarea

Animalele devin mature sexual la 6 luni. Atât masculul, cât și femela trebuie sterilizate puțin în avans sau deja în timpul debutului estrului sau rutului.

Dihorii femele nu ies singuri din căldură, mor dacă nu a avut loc fertilizarea. Un bărbat neeliberat devine agresiv, nu mai contactează oameni, poate începe să muște din nou, marchează teritoriul și începe să miroasă îngrozitor. Mirosul unui dihor necastrat este foarte puternic și înțepător, pătrunde în întregul apartament.

Sterilizarea trebuie efectuată numai de un medic veterinar care a efectuat anterior o astfel de operație pe un dihor.. Nu toți medicii au întâlnit aceste animale. Dacă medicul veterinar spune că dihorul este un rozător sau că intervenția chirurgicală nu diferă de sterilizarea pisicii dvs., fugiți de ea. Nu lăsați medicii să învețe de la animalul dvs. și să experimenteze.

În același timp cu sterilizarea, dihorilor li se elimină glandele paranoide. Acestea sunt glandele folosite de scunchiuri pentru a elibera mirosuri înțepătoare. Dihorul are aceeași abilitate, mirosul nu este atât de puternic, dar este totuși mai bine să le îndepărtați..

Câți trăiesc acasă?

Un dihor hrănit în mod corespunzător, umblat în mod regulat și iubit poate trăi de la 6 la 10 ani. Există centenari care trăiesc până la 15 ani.

Dihorii ca animale de companie: argumente pro și contra

Pro:

 • foarte drăguț, amuzant, amuzant,
 • animal de companie neobișnuit,
 • o poți lua cu tine afară,
 • vă va face mereu să râdeți și să oferiți multe zâmbete,
 • dihorii îmblânziți sunt afectuoși cu proprietarii lor, jucăuși.

Minusuri:

 • sterilizare necesară,
 • au nevoie de o cușcă puternică, mare, scumpă,
 • furajele sunt scumpe,
 • nu poate fi lăsat nesupravegheat, altfel toată casa va fi distrusă,
 • trebuie să te îmblânzești, altfel mușcă,
 • puțini medici veterinari specializați în dihori.

Concluzie

Pe baza celor de mai sus, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză dacă să faceți sau nu un astfel de prieten cu blană. Animalul necesită hrană și îngrijire specifice. Dar dacă te hotărăști să o începi, viața ta se va schimba pentru totdeauna, această creatură drăguță îți va oferi o mulțime de emoții pozitive care compensează pe deplin toate nuanțele și dificultățile din conținutul ei.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Totul despre îngrijirea și păstrarea unui dihor acasă