Care sunt cei mai veninoși șerpi de mare?

Șarpe de mareȘerpii de mare au multe asemănări cu reptilele terestre, dar condițiile speciale de viață și-au lăsat amprenta unică în structura, comportamentul și caracteristicile biologice. În acest articol vom vorbi despre reptilele marine, despre speciile lor cele mai izbitoare..

Caracteristicile celor mai mari specii

Cel mai mare reprezentant al reptilelor marine este șarpele galben de mare, ia în considerare descrierea acestuia în detaliu.

Aspect și comportament

Culoarea reptilei poate fi complet galbenă și în două culori - galben-negru și pestriță cu o culoare galbenă predominantă. Lungimea corpului său poate ajunge la trei metri, iar greutatea poate fi de un kilogram și jumătate. Datorită stratului de grăsime din jurul organelor interne, reptila poate rămâne nemișcată mult timp..

Știați? Otrava reptilelor marine de cateva ori mai toxici decât veninul omologilor lor de la uscat, datorită faptului că peștii cu sânge rece sunt mai puțin sensibili la otrăvire decât mamiferele.
Un cap îngust vă permite să obțineți hrană din crăpăturile din capcane, iar o coadă turtită pe ambele părți vă permite să manevrați rapid. Efectuând o mișcare „de undă” cu coada, șarpele se poate mișca atât înainte cât și înapoi cu aceeași viteză..Șarpe de mareOrganele respiratorii sub forma unei bule care stochează rezervele de aer fac posibilă atingerea unei adâncimi de aproximativ 100 de metri. Cel mai adesea rămân mai aproape de coastă, dar în cazuri rare înoată destul de departe - până la 250 km.

Zonă

Șarpele de mare galben este distribuit pe o suprafață mare. Acestea sunt coastele unor astfel de țări:

 • Bangladesh;
 • Oman;
 • EAU;
 • Iran;
 • Pakistan;
 • Sri Lanka;
 • India;
 • Malaezia;
 • Filipine;
 • China;
 • Noua Guinee;
 • Noua Caledonie.
Șarpe de mare

Alimente

Dieta șarpelui include pești, crustacei, creveți și cefalopode. Datorită mușchilor elastici care leagă maxilarele, poate înghiți o pradă care este de două ori mai mare decât dimensiunea sa.

Reproducere

Șarpele galben de mare se împerechează o dată pe an, sezonul depinzând de habitat. Reprezentanții acestei specii sunt ovovivipari, de obicei nu apar mai mult de trei copii. Persoanele intră în pubertate la vârsta de un an..

Procesul de împerechere durează mult - cuplul trebuie să se ridice la suprafață pentru o gură de aer. Respirația perechii este complet controlată de femelă, întrucât masculul, care s-a atașat la începutul împerecherii cu hemipenis, nu se poate separa până la sfârșitul procesului și este complet dependent de ea.

După o lungă gestație, până la aproximativ 10-11 luni, apar bebelușii. Reptilele marine nu își cresc descendenții, care din primele zile sunt capabili să se hrănească singuri.Șerpi de mare

Care șarpe de mare în sine este veninos?

Cel mai mare pericol pentru scafandri este șarpele de mare cu cioc care trăiește în apele calde ale oceanelor Pacific și Indian. Are dimensiuni reduse și culori strălucitoare frumoase, unde există galben, verde, gri, negru.

În gura sa sunt doi colți lungi și ascuțiți, capabili să muște prin pielea groasă a unui costum de umezeală și să injecteze otravă. De asemenea, reptila are un caracter agresiv, iar cantitatea de otravă din glandele sale este suficientă pentru a ucide până la 50 de persoane.

Probabil că veți fi interesat să aflați mai multe despre: șarpe de lapte, boa nisipoasă, piton reticulat, șarpe de porumb, tigru și regal pitonii.

Toxinele conținute de otravă paralizează sistemul respirator, distrug țesutul muscular și rinichii. După ce a fost mușcat de un astfel de șarpe, 90% din cazuri au fost fatale.

Cei mai strălucitori reprezentanți

Luați în considerare cele mai interesante reptile marine care locuiesc în locuri populare de vacanță.Șarpe de mare

Goa

Cele mai izbitoare exemple sunt:

 • krait de mare comun - otrăvitor, spatele este albastru strălucitor cu inele negre pe toată lungimea, pe partea abdominală culoarea este mai deschisă cu stropi de galben;
 • coada de rândunică decorată - otrăvitoare, dungi de negru și gri alternează pe spate, intercalate cu dungi mai înguste de linii verzi și galbene, burta este ușoară;
 • șarpe de negi - corpul este de culoare maro închis, pielea sa este remarcabilă - este groasă și parcă „pentru creștere”, pe piele există multe solzi groși care ajută la menținerea victimei.
Important! Șerpii pot înota în surf, se pot ascunde printre corali. Vacanții ar trebui să fie atenți, deoarece otravă pentru reptile este periculoasă pentru oameni.

KraytKraytCoada de rândunicăCoada de rândunică Șarpe de negiȘarpe de negi

Australia

Reprezentanți remarcabili ai apelor australiene:

 • Șarpele lui Belcher - corpul este vopsit cu dungi galbene pal și verde închis, aproape negre, coada este sub formă de vâslă, solzii au tuberculi-
  Știați? Pe coasta de vest a Australiei, oamenii de știință au descoperit două reptile (Aipysurus apraefrontalis și Aipysurus foliosquama), care au fost considerate dispărute de cincisprezece ani..
 • bonito bicolor - partea superioară a corpului este colorată în negru sau maro închis, partea inferioară este galben strălucitor, corpul este aplatizat pe laturi, coada poate fi decorată cu pete;
 • Șarpe Dubois - solzi mici cu un ton de bază maro-cenușiu pal, există pete maro închis pe corp.
BelcherBelcherBonito bicolorBonito bicolorDuboisDubois

Marea Rosie

Locuitorii acvatici ai Mării Roșii:

 • șarpe de mare de recif - culoarea poate varia (galben, verde, crem, maro), coada este plată, ca un vâsle, pe lângă doi dinți otrăvitori, gura este înzestrată cu încă zece dinți ascuțiți;
 • panglică coadă de rândunică - corp de culoare măslinie, cu pete și inele întunecate, care pot fi conectate prin dungi întunecate, partea abdominală a corpului este mai deschisă, tinerii pot avea inele mai aproape de coadă-
  Important! Vacanții din stațiunile Mării Roșii suferă cel mai adesea de mușcături de reptile în locuri de scăldat cu desișuri dense.
 • Șarpele lui Hardwick - corpul scurt și gros, cu o coadă în formă de vâslă, dungi late măslinii întunecate sunt situate pe un fond galben-crem, partea abdominală este aproape albă.

Șarpe de mare de recifȘarpe de mare de recif Panglică coadă de rândunicăPanglică coadă de rândunicăHardwickHardwick

Marea Neagră

Nu există date fiabile că șerpii de mare se găsesc în apele Mării Negre. Excepția este șarpele de apă netoxic. Aceasta este o reptilă cu un corp lung (1-1,6 m) subțire de culoare verde închis, partea abdominală fiind colorată negru-portocaliu. Se hrănește în principal cu pești.

Pentru a vă face o idee mai clară despre viața marină descrisă în acest articol, urmăriți un videoclip care arată uimitoarea simbioză a reptilelor cu alți locuitori de la mare:În concluzie, observăm că reptilele marine surprind și captivează prin diversitatea lor, fascinează prin ușurința și grația lor atunci când se mișcă în apă, mișcări netede ondulate și plutesc.

Vacanții trebuie doar să fie atenți să nu deranjeze reptila de pe teritoriul său. În general, majoritatea acestor reptile nu sunt agresive și încearcă să se ascundă, observând o persoană.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care sunt cei mai veninoși șerpi de mare?