Muștele în casă: metode moderne și populare de luptă

Odată cu primul soare de primăvară și căldura de la hibernare, multe insecte se trezesc, dintre care unele ne umplu casele. Muștele sunt printre cele mai neplăcute. Parazit din ordinul Diptera, tip de artropode. Există câteva sute de specii ale acestor insecte. În viața de zi cu zi, întâlnim adesea muște de casă. Se hrănesc cu substanțe lichide, gunoi, reziduuri alimentare. Având ocazia să se așeze pe orice deșeuri, cadavre de animale și alte insecte, muștele simpli devin purtători de viruși, bacterii și diferite boli care sunt periculoase pentru oameni.

Muștele în casă: metode de control și prevenire

Muștele pot intra în casele noastre prin crăpături în podele sau alte plafoane și se pot coloniza și cu fructe sau legume aduse, pe care au fost depuse ouăle. Iarna, locuitorii apartamentelor de la parter, aproape de sisteme de încălzire, subsoluri sau jgheaburi, de cele mai multe ori suferă de muște. Odată cu sosirea căldurii primăverii, hoardele acestor insecte se pot așeza în toate camerele casei. Există modalități de a evita o invazie periculoasă, precum și cum să otrăvești și să speri muștele dacă au devenit deja cei mai apropiați „vecini” ai tăi?

Măsuri de prevenire a gospodăriei

Muștele de casă depun cel mai adesea larvele în locuri greu accesibile, sunt atrase de mirosul de resturi de mâncare, murdărie și umiditate, prin urmare, pentru un control eficient, în primul rând, este necesar să respectați regulile de bază ale gospodăriei:

 • păstrați casa curată;
 • curăță și izolează deșeurile;
 • curățați casa cu dezinfectanți;
 • trageți tifon sau o plasă specială pentru țânțari pe deschiderile ușilor și ferestrelor pentru a face dificilă intrarea persoanelor noi în cameră;
 • acoperiți alimentele gătite, împiedicând muștele să acceseze alimente.
Fată cu mai curat

Curățarea regulată cu dezinfectanți este cea mai bună măsură pentru a preveni apariția și reproducerea muștelor în casă.

Metode moderne de tratare a muștelor

În condițiile unei selecții imense de modalități de protecție împotriva muștelor, este destul de dificil să o găsiți pe cea mai eficientă și mai sigură. Dispozitive noi, îmbunătățite, apar în mod constant, iar mijloacele cunoscute sunt în mod constant îmbunătățite, devenind mai practice și mai sigure..

Să încercăm să descoperim împreună această diversitate.

 • Aerosoli, spray-uri. Dichlorvos, Raptor, GET sunt mijloace ieftine care sunt utilizate în interior. În timpul procesării, este necesar să se izoleze produsele alimentare și igiena personală și să se îndepărteze copii și animale timp de 2-3 ore. Utilizați un aparat de respirat și mănuși de cauciuc atunci când aplicați. După finalizarea procedurii, ventilați camera pentru timpul indicat în instrucțiuni. Dintre avantajele aerosolilor, se poate numi viteza de acțiune și accesibilitatea, precum și eficiența în tratarea locurilor greu accesibile: fisuri, colțuri, spații sub mobilier și o baie, mezaninuri. Dezavantaje: toxicitate și pierderea rapidă a proprietăților active cu ventilație zilnică.

  Aveți grijă: Dichlorvos, un produs popular pentru respingerea muștelor, este produs de mai mulți producători. Din acest motiv, compoziția medicamentelor poate varia..

 • Pulberi, granule, tablete, creioane. Mijloacele pot fi diluate în apă conform instrucțiunilor, pot fi împrăștiate uscat pe suprafețe orizontale, respectând măsurile de siguranță. O metodă simplă și ieftină, care nu necesită aerisirea camerei. Cu toate acestea, este mai bine să nu folosiți această metodă dacă există copii mici sau animale în casă: produsele conțin insecticide. Producătorii de pulberi sub mărcile comerciale Flybyte, Agita 10WG, granule GET, precum și creioane Mashenka garantează eliminarea rapidă a insectelor zburătoare. Categoria de preț a acestor substanțe este de obicei scăzută.
 • Fumigatoarele sunt dispozitive în care se introduce o farfurie sau recipient cu un lichid cu o compoziție chimică specială care respinge insectele. Dispozitivul este conectat la o priză astfel încât, sub influența căldurii, placa sau lichidul să elibereze substanțe active, care sunt adesea aproape inodore. Muștele fie zboară, fie mor. O placă durează 12-24 de ore, în funcție de producător. Și o sticlă durează în medie până la 30 de zile, sub rezerva utilizării zilnice. Arce comerciale populare cu fumigatoare: Taiga, Raid, Moskitol, Fumitox, Raptor. Producătorii încearcă să îmbunătățească compoziția medicamentelor: pentru a o face mai sigură pentru oameni și eficientă în combaterea insectelor. Prețurile variază de la 60 la 350 de ruble.
 • Cea mai simplă și mai dovedită metodă de ucidere a insectelor neplăcute este cu bandă adezivă. Ca să nu spun că este estetic, ci o opțiune bugetară, eficientă și fiabilă. Banda ar trebui să fie agățată în locurile cu cea mai mare acumulare de muște. Este inofensiv pentru oameni și animale, iar efectul său durează până la două luni..
 • O capcană este un dispozitiv de tip lampă care funcționează cu energie electrică. O descărcare electrică slabă atrage și distruge muștele din cameră. În prezent, există capcane compacte și absolut sigure. Dispozitiv reutilizabil. Limita de preț mai mică - de la 800 de ruble.
 • Lămpi cu ultrasunete. Alimentat de o sursă de curent alternativ. Influențați insectele cu impulsuri ultrasonice, forțându-le să părăsească camera. Durata de viață a dispozitivului depinde de producător și are în medie 5-10 ani. Dispozitivul nu este periculos pentru copii și animale. Singurul dezavantaj este prețul ridicat: de la 1,2 la 6 mii de ruble.

  Există repelenți cu ultrasunete universali atât pentru insecte, cât și pentru rozătoare. Pentru o reședință de vară, o cabană, o casă privată, aceste dispozitive sunt pur și simplu de neînlocuit. Acestea operează pe o suprafață de până la 500 mp m.

 • Swatters-urile electrice sunt dispozitive similare cu o rachetă de badminton care funcționează pe baterii. Principiul de funcționare este destul de simplu: trebuie să direcționați dispozitivul către o insectă zburătoare sau așezată și va distruge instantaneu musca cu un impuls electric slab, care este sigur pentru oameni.

Galerie foto: varietate de produse de control al muștelor

Remediile populare

Există, de asemenea, remedii populare pentru controlul muștelor care s-au dovedit a fi eficiente, sigure și ușor de utilizat. Acestea nu numai că ajută la scăparea insectelor din casă, ci și le face imposibilă reapariția..

Spații verzi

Poate fi plantat în ghivece sau pe o zonă de plante, al căror miros nu-i place muștelor:

 • muscată,
 • roșie,
 • busuioc,
 • gălbenele.

Așezați vase cu ele pe pervazul ferestrei din casă, iar paraziții zburători vor evita aceste camere. Unele plante exotice, de exemplu, Venus flytrap, sundew, zhiryanka, sunt reprezentanți insectivori ai florei și preiau funcția de represalii împotriva purtătorilor zburători de boli enervante. Și dacă locuiți în propria casă, puteți planta o ferigă sau soc sub ferestre. Spațiile verzi nu vor elimina complet insectele, ci le vor reduce numărul cu un ordin de mărime.

Capcană pentru muște DIY

O capcană pentru muște poate fi făcută de unul singur din mijloace improvizate. De exemplu, dintr-o sticlă de plastic:

 1. Tăiați gâtul sticlei la un sfert de sus.
 2. Răsuciți-l și glisați-l în restul de trei sferturi ale sticlei.
 3. Se toarnă sirop dulce (miere sau zahăr diluat cu apă) în partea de jos a structurii rezultate.
Capcană de zbor dintr-o sticlă de plastic

Capcană de zbor cu bricolaj

Principiul de funcționare al unei astfel de capcane este elementar: muștele vor pătrunde în interior prin gât, dar nu vor putea zbura înapoi și se vor bloca în sirop. Soluția trebuie reînnoită din când în când. Un recipient de plastic poate fi înlocuit cu orice alt recipient, de exemplu, un borcan de sticlă, iar un gât îngust poate fi realizat dintr-o foaie de hârtie, rulându-l sub formă de con..

Soluții de ucidere cu zbura

Din produsele disponibile în aproape orice bucătărie, puteți pregăti soluții otrăvitoare care vă vor ajuta să scăpați casa de muște și să faceți fără substanțe chimice:

 • Luați 10 g de miere și 1 g de zaharină (un substitut de zahăr care este otravă pentru muște), diluați cu apă. Înmuiați un șervețel în soluție și puneți-l într-o farfurioară. Muștele vor fi atrase de mirosul dulce al mierii. Insectele vor muri în curând sub influența zaharinei.
 • Adăugați piper negru măcinat în siropul de miere cu apă. Acest condiment este, de asemenea, o otravă puternică. O astfel de soluție prietenoasă cu oamenii vă va ajuta să scăpați casa de insectele enervante..
 • Pentru a pregăti următoarea soluție, luați 3 linguri. l. lapte, 5 lingurițe. sifon și 1/2 linguriță. formol. Așezați amestecul într-un recipient deschis. Un astfel de „tratament” este, de asemenea, dăunător muștelor.. Cu toate acestea, această rețetă nu trebuie utilizată prea des, deoarece formalina este o substanță periculoasă pentru oameni, iar inhalarea vaporilor săi poate duce la otrăvire!

Există alte modalități mai umane de a speria muștele în rețetele populare:

 • Tăiați lămâia în jumătate. Introduceți bastoane de cuișoare în fiecare dintre jumătăți. Muștele nu vor zbura în cameră: vor fi speriați de un miros ascuțit, proaspăt-condimentat. Adevărat, din când în când trebuie să actualizați ingredientele..
 • Ștergeți cadrele ușilor, ramele ferestrelor și alte suprafețe care sunt populare printre muște cu ulei de ricin sau de dafin. Cu toate acestea, această metodă nu este potrivită pentru toată lumea. La urma urmei, uleiul poate pata și provoca reacții alergice..
Lămâie cu cuișoare

Lămâie cu cuișoare - un agent de respingere naturală a muștelor

Recenzii

În lupta împotriva muștelor, este mai bine să acordați preferință produselor ecologice sau să alegeți o rețetă populară potrivită din ingrediente naturale. Nu trebuie să te bazezi pe șansa de a lupta împotriva acestor insecte urâte. Luați-vă timp și studiați cu atenție, astfel încât să puteți alege un control eficient al muștelor pentru prima dată. Într-adevăr, în sezonul cald, calmul și confortul casei tale vor depinde de asta..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Muștele în casă: metode moderne și populare de luptă