Protecție fiabilă împotriva căpușelor cu preparate gardex

Căpușele sunt purtătoare de boli periculoase care afectează ireversibil sistemul nervos uman. Protecția împotriva căpușelor este necesară nu numai în perioadele activității lor, ci și pe tot parcursul sezonului primăvară-vară. Gardeks a dezvoltat o linie de produse care protejează împotriva contactului cu aceste insecte periculoase.

Soiuri de produse concepute pentru a distruge și respinge căpușele

Gardex dezvoltă produse eficiente și sigure de combatere a insectelor și produse de respingere în deplină conformitate cu standardele internaționale de siguranță. O astfel de abordare scrupuloasă a producției de preparate insecticide garantează un nivel ridicat de siguranță în utilizarea acestora..

Insecticidele au efecte diferite asupra insectelor. Medicamentele acaricide sunt de contact, acționează asupra sistemului nervos al căpușei și, prin urmare, provoacă moartea acesteia. Repelenții sperie insectele cu un miros neplăcut pentru ele și îngreunează navigarea în spațiu.

Preparatele pentru tratamentul împotriva acarienilor sunt prezentate în următoarele soiuri:

 • aerosoli;
 • spray;
 • concentrat (pentru prelucrarea unei cabane de vară sau a unei zone de joacă într-un spațiu deschis).

Principiul de acțiune al medicamentului împotriva căpușelor sub formă de aerosoli este pulverizarea unui insecticid lichid, care are un efect dăunător asupra căpușelor. Aerosolii din căpușe se vând în cutii, unde medicamentul este sub presiune. Fiecare cutie este echipată cu un atomizor fin convenabil cu un dispozitiv cu supapă.

aerosoli

Sprayul cu aerosoli creează o suspensie fină a medicamentului de la acarieni în aer

Un spray diferă de un aerosol prin faptul că un insecticid lichid este pulverizat folosind o pompă mecanică, care este echipată cu o sticlă, iar într-un recipient cu aerosoli medicamentul este sub presiune ridicată. Ceea ce au în comun aceste două soiuri este că atât aerosolul, cât și spray-ul oferă o pulverizare stabilă a celor mai mici particule de insecticid care afectează insecta..

spray cu spray

Sprayurile pentru acarieni Gardex sunt echipate cu o sticlă de pulverizare care creează un spray puternic de particule de insecticid

Concentratul de spațiu deschis este o emulsie care conține un solvent și un emulgator. Acest medicament este amestecat cu apă, după care se formează o emulsie stabilă, care este utilizată pentru pulverizare într-o cabană de vară. Atunci când este aplicat pe suprafața tratată, apa din emulsie se evaporă, iar insecticidul formează cel mai subțire film care are un efect dăunător asupra acarienilor..

pulverizarea insecticidului preparat din concentrat

Pulverizarea unei emulsii dintr-un preparat concentrat anti-acarian necesită un costum de protecție și un pulverizator special pentru rucsac care funcționează ca un spray

Prezentare generală a liniei Gardex anti-tick

Gardeks a dezvoltat o gamă largă de medicamente eficiente împotriva căpușelor, care au un nivel scăzut de toxicitate pentru oameni. O gamă largă vă permite să alegeți un produs pentru nevoile individuale.

Aerosol împotriva căpușelor Gardex Extreme

Aerosolul pentru tratamentul antiacarian al articolelor de îmbrăcăminte și echipamentelor de camping aparține preparatelor acaricide.

Aerosol Gardeks Extreme pentru prelucrarea hainelor

Aerosol Gardeks Extreme conține un insecticid foarte concentrat, astfel încât interacțiunea cu acesta trebuie efectuată în strictă conformitate cu instrucțiunile

Ca parte a aerosolului Gardeks Extreme:

 • permetrină 0,15%;
 • alfacypermetrin 0,2%;
 • etanol;
 • combustibil hidrocarbonat;
 • parfum.

Substanța alfacypermetrină este un pericol formidabil pentru căpușe. Când este în contact cu ea într-o insectă, paralizează mai întâi membrele, apoi întregul corp. Consecințele expunerii la alfacypermetrină pentru căpușe sunt ireversibile și duc la moartea sa rapidă..

Instrumentul prezentat este capabil să ofere până la cincisprezece zile de protecție eficientă împotriva taiga și căpușelor de pădure, caracterizate prin activitate ridicată.

Cum se utilizează aerosolul Gardeks Extreme

Medicamentul este pulverizat exclusiv pe îmbrăcăminte și articole de echipament de camping de la o distanță de 50-60 cm. Este cel mai convenabil să împrăștiați piese de îmbrăcăminte și echipamente pe o suprafață plană, apoi pulverizați aerosol Gardex Extreme, protejând anterior căile respiratorii cu un aparat de respirat..

respirator protector

„Petala” de aerosoli de filtrare va proteja în mod fiabil căile respiratorii de cele mai mici particule de insecticid

Îmbrăcămintea și echipamentele prelucrate trebuie să fie bine uscate înainte de a putea fi utilizate conform intenției..

Este foarte convenabil să pulverizați articolele de îmbrăcăminte în avans. Dacă le puneți într-un pachet sigilat, atunci protecția își păstrează pe deplin eficacitatea. La o drumeție, această tehnică economisește mult timp, deoarece veți avea întotdeauna la îndemână haine proaspete și fără căpușe..

Precauții la lucrul cu aerosolul Gardeks Extreme

Sub nici o formă insecticidul nu trebuie să intre în contact cu membranele mucoase ale nasului și gurii. Protejați pielea și ochii expuși de cea mai mică suspensie de particule de medicament.

De asemenea, este interzisă pulverizarea produsului pe hainele care se află pe corpul uman..

Tratați hainele în aer liber, astfel încât riscul de otrăvire va fi redus semnificativ.

Pentru copii și femei gravide, utilizarea aerosolului Gardex Extreme nu este recomandată, este mai bine să acordați atenție medicamentelor dezvoltate special pentru acest grup de persoane.

Repulsiv aerosoli Gardex Extreme de la toate insectele și căpușele care zboară, care suge sângele

Produsul cu o formulă inovatoare este capabil să ofere o protecție fiabilă nu numai împotriva căpușelor, ci și împotriva insectelor zburătoare care umplu pădurea primăvara și vara. Medicamentul aparține respingătorilor, adică nu ucide insectele, ci le respinge cu un miros neplăcut.

Repulsiv pentru aerosoli Gardex Extreme de la toate insectele și căpușele care zboară, care suge sângele

Formula unică a aerosolului repulsiv Gardex Extreme vă permite să vă protejați de țânțari și mușchi și de căpușe

Ca parte a produsului Gardeks Extreme, rezistent la aerosoli:

 • dietiloluamidă 31%;
 • etanol;
 • uleiuri esențiale de mușcată și brad ca parfum și sursă de miros suplimentar de descurajare;
 • propulsor.

Substanța activă a Gardex Extreme este dietiltoluamida, care dezorientează efectiv insectele, slăbindu-le sensibilitatea la neuroreceptorii olfactivi..

Potrivit producătorului, agentul de respingere a aerosolilor, atunci când este aplicat pe piele, poate oferi protecție împotriva țânțarilor timp de până la patru ore. Dacă utilizați medicamentul pentru pulverizarea hainelor, atunci protecția împotriva țânțarilor va dura până la treizeci de zile și de la căpușe până la cinci.

Recomandări pentru utilizarea aerosolului Gardex Extreme

Agitați cutia de aerosoli Gardex Extreme de mai multe ori înainte de utilizare. Medicamentul poate fi utilizat în diferite moduri..

Pentru a proteja zonele expuse ale corpului, pulverizați produsul în palma mâinii și aplicați-l cu mișcări ușoare pe piele, având grijă să nu frecați. Acest lucru va oferi o protecție eficientă împotriva țânțarilor, mușchilor, mușchilor și țânțarilor. După ce utilizați aerosoli, spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun..

Pentru o protecție mai îndelungată împotriva insectelor care suge sânge, pulverizați produsul pe îmbrăcăminte și echipament textil pentru drumeții. Pulverizarea trebuie efectuată într-un spațiu deschis de la o distanță de 30-40 cm, având protejate anterior ochii și căile respiratorii. În momentul pulverizării intensive, trebuie luată în considerare direcția vântului.

Important! Protecția împotriva căpușelor de pădure și taiga este asigurată numai prin aplicarea unui spray repelent pe îmbrăcăminte. Aplicarea produsului pe piele nu este eficientă în acest caz..

Pentru a speria căpușele, medicamentul este pulverizat din abundență pe îmbrăcămintea fabricată din țesături naturale, care este apoi bine uscată. Îl puteți pune doar după ce materialele textile sunt complet uscate.. Dar trebuie avut în vedere faptul că aerosolul repulsiv nu oferă o protecție completă împotriva căpușelor, deoarece nu conține componente acaricide..

Măsuri de precauție atunci când lucrați cu Gardex Extreme, care respinge aerosoli

Pentru utilizarea eficientă și sigură a Gardex Extreme, trebuie respectate următoarele reguli:

 • păstrați aerosolul se poate separa de alimente;
 • nu utilizați mai mult de doi cilindri pe zi;
 • nu pulverizați pe țesături sintetice și părți din plastic ale echipamentelor de camping;
 • nu aplicați pe pielea deteriorată sau inflamată;
 • nu utilizați pentru a proteja copiii și femeile însărcinate;
 • nu permiteți respingerea să pătrundă în căile respiratorii și mucoase.

În cazul în care medicamentul intră în ochi, gură sau nas, zona afectată trebuie clătită imediat cu multă apă. Apoi, puteți bea două tablete de cărbune activ.

Spray de căpușe Gardeks Extreme pentru prelucrarea hainelor și echipamentelor

Gardeks Extreme, un preparat de acțiune țintit, aparține insecticidelor acaricide și este destinat pulverizării pe articole de îmbrăcăminte și părți textile ale echipamentelor de camping (corturi, copertine, scaune pliante din țesătură textilă). Acest produs este un analog al aerosolului acaricid Gardeks Extreme pentru prelucrarea hainelor și conține același ingredient activ principal - alfacypermetrin.

Spray de căpușe Gardeks Extreme pentru prelucrarea hainelor și echipamentelor

Medicamentul este prezentat de producător sub formă de spray, care, potrivit utilizatorilor, asigură un consum mai economic de insecticid

Compoziția spray-ului Gardeks Extreme pentru tratamentul hainelor și echipamentelor diferă ușor în dozarea substanței active de analogul său sub formă de aerosoli..

Ca parte a spray-ului:

 • alfacypermetrin 0,25%;
 • permetrină 0,18%;
 • alcool izopropilic;
 • parfum.

Sub rezerva respectării stricte a instrucțiunilor de utilizare, produsul poate oferi protecție împotriva căpușelor timp de cincisprezece zile.

Instrucțiunile de utilizare a spray-ului Gardex Extreme pentru prelucrarea hainelor și echipamentelor sunt complet identice cu instrucțiunile pentru aerosoli cu acțiune acaricidă. Precauțiile atunci când lucrați cu agentul trebuie luate la fel ca atunci când interacționați cu un aerosol paralizant.

Aerosol de la căpușe și țânțari Gardeks Baby

Gardeks Baby, un anti-căpușă și țânțari, este special conceput pentru a proteja eficient un copil de căpușe și țânțari. Aerosol Gardex Baby este dezvoltat în conformitate cu standardele europene pentru producția de insecticide acaricide și repelenți pentru copii. Formula sa combină atât efectul nervului de contact asupra insectelor, cât și agentul de respingere, ceea ce permite asigurarea siguranței complete a copilului..

Aerosol de la căpușe și țânțari Gardeks Baby

Aerosol Gardeks Baby conține complexul activ UltraGuard

Aerosol Gardeks Baby conține:

 • alfacypermetrin 0,2%;
 • dietiloluamidă 8%;
 • etanol;
 • combustibil hidrocarbonat;
 • parfum.

Potrivit producătorului, insecticidul din aerosol are un efect dăunător asupra căpușelor timp de aproximativ cincisprezece zile, cu condiția ca articolele de îmbrăcăminte să fie procesate corect și în conformitate cu instrucțiunile.

Cum se utilizează corect aerosolul Gardex Baby

Articolele de îmbrăcăminte pentru copii trebuie așezate pe o suprafață plană, desfăcând toate butoanele și fermoarele.

haine pentru bebeluși agățate de agrafe

De asemenea, este foarte convenabil să închideți hainele pentru copii destinate plimbării în pădure pe o frânghie, acest lucru asigurând uscarea rapidă după pulverizare.

Medicamentul este pulverizat cu un flux abundent pe fiecare piesă de îmbrăcăminte, după ce a protejat anterior căile respiratorii cu un bandaj din bumbac sau un aparat respirator. Cel mai bine este să faceți tratamentul pe un balcon sau într-o cameră bine ventilată din care animalele de companie au fost îndepărtate în prealabil.. Îmbrăcămintea este pusă pe copil numai atunci când este complet uscată și nu are un miros pronunțat de insecticid.

copiii se bucură de recreere în aer liber

Cu o protecție eficientă împotriva căpușelor, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siguranța copilului dumneavoastră

Precauții pentru manipularea aerosolului pentru haine pentru copii

Pentru a asigura utilizarea sigură și eficientă a medicamentului, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • excludeți complet contactul copilului cu aerosolul în timp ce pulverizați medicamentul;
 • pentru a aplica produsul pe piele;
 • nu utilizați aerosoli pentru copiii cu vârsta sub doi ani;
 • nu pulverizați piese din plastic și îmbrăcăminte sintetică.

Concentratul Gardeks Extreme pentru tratamentul antiacarian al zonelor deschise

Concentratul Gardeks Extreme este destinat prelucrării intensive a zonei de grădină și are un efect acaricid asupra căpușelor. Medicamentul protejează în mod fiabil chiar și împotriva căpușelor ixodide, care sunt purtătoare de boli grave precum encefalita transmisă de căpușe și boreliaza.

Produs concentrat Gardeks Extreme pentru a proteja zona suburbană de căpușe

Preparatul concentrat Gardex Extreme a trecut toate testele necesare și și-a dovedit eficacitatea

Ca parte a produsului concentrat Gardex Extreme:

 • cipermetrină 25%;
 • Surfactant;
 • solvent.

Agentul pentru tratamentul antiacarian conține o substanță activă - cipermetrina, căreia i s-a atribuit a treia clasă de pericol pentru oameni.

A treia clasă conform clasificării internaționale include substanțe moderat periculoase care au o toxicitate scăzută pentru creaturile cu sânge cald.

Pentru oameni, cipermetrina nu este o substanță otrăvitoare, deși are o anumită toxicitate atunci când este pătrunsă direct prin mucoase și căile respiratorii, dar pe căpușe are un efect nervos rapid. Toate sistemele de susținere a insectelor eșuează imediat la contactul cu un insecticid acaricid.

Metoda de aplicare a concentratului Gardeks Extreme

O sticlă de emulsie concentrată care conține 50 ml de medicament trebuie dizolvată în 10 litri de apă. Această sumă este mai mult decât suficientă pentru un teren de 10 acri.

găleată de plastic

Pregătiți o găleată de plastic pentru a dilua concentratul, care trebuie marcat și utilizat de acum înainte numai pentru substanțe toxice

Apoi, lichidul rezultat este turnat în rezervorul unui pulverizator de grădină și pulverizat uniform pe teritoriul parcelei de grădină. O atenție deosebită trebuie acordată procesării sitului în jurul perimetrului, pentru a nu numai distruge acele căpușe care se află deja pe teritoriul cabanei, ci și pentru a preveni pătrunderea altor insecte..

tratarea teritoriului de căpușe

Când tratați zona cu un medicament acaricid, ar trebui să aveți grijă de siguranța dvs. și să purtați un costum de protecție și un aparat de protecție

Atunci când este utilizat corect, medicamentul garantează o protecție fiabilă împotriva căpușelor pentru o perioadă de 30 până la 45 de zile.

Precauții la interacțiunea cu soluția concentrată împotriva căpușelor Gardex Extreme

Pentru a procesa terenul de grădină în mod eficient și sigur, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • nu pulverizați insecticid pe vreme cu vânt;
 • purtați îmbrăcăminte de protecție, care trebuie spălată bine după prelucrare;
 • protejați căile respiratorii și ochii cu un aparat respirator cu o mască transparentă;
 • prelucrarea teritoriului de către femeile însărcinate și copii nu este permisă;
 • nu aplicați un preparat acaricid boabelor și fructelor destinate alimentelor.

Se recomandă pulverizarea cu concentrat Gardex Extreme de două ori pe an când activitatea acarienilor este la vârf. Aceste perioade sunt din aprilie până în iunie și din august până în septembrie.

Caracteristici ale alegerii și utilizării liniei Gardeks pentru căpușe de către copii și femei însărcinate

În ciuda conformității tuturor produselor Gardex cu standardele de siguranță, preparatele acaricide și repelente trebuie utilizate cu mare atenție..

Pentru copii, producătorul produce aerosoli Gardeks Baby împotriva căpușelor și țânțarilor, care, dacă este utilizat corect, nu reprezintă un pericol pentru sănătatea copilului.. Un astfel de medicament poate fi utilizat și de femeile care se află în perioada de a purta sau hrăni un copil, dar unul dintre membrii familiei trebuie să pulverizeze în mod necesar un insecticid pe articole de îmbrăcăminte..

Este strict interzis să fie aproape în timpul pulverizării cu aerosoli a femeilor însărcinate și a copiilor.!

Gardeks Extreme, un aerosol special din taiga și căpușe de pădure, conține două substanțe care au un efect dăunător asupra sistemului nervos al insectei și într-o concentrație destul de mare. Producătorul medicamentului sub formă de aerosoli garantează siguranța numai dacă sunt respectate cu strictețe recomandările de utilizare, care exclud aplicarea insecticidului pe piele.. Acest instrument poate fi utilizat pentru copii și femeile însărcinate doar în ultimă instanță și numai pentru prelucrarea articolelor de îmbrăcăminte care nu sunt în contact cu fața și mâinile (fundul pantalonilor, încălțăminte textilă).

Dacă procesați în mod obișnuit cabana de vară cu o soluție insecticidă preparată dintr-un concentrat, atunci copiii și femeile însărcinate pot intra pe teritoriu doar a doua zi, sau mai bine după o zi.

Insecticidele acaricide și repelente, atunci când sunt utilizate corect, pot oferi protecție fiabilă împotriva căpușelor. Respectarea exactă a instrucțiunilor de utilizare și respectarea măsurilor de siguranță vor reduce la minimum riscul de efecte toxice asupra sănătății umane..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Protecție fiabilă împotriva căpușelor cu preparate gardex