Descrierea celei mai mari broaște țestoase din lume

Broasca testoasa pe nisipul oceanuluiȚestoasele și-au câștigat respectul din mai multe motive. Aceste reptile sunt una dintre cele patru specii care au trăit pe planeta Pământ de aproximativ 220 de milioane de ani. Sunt capabili să parcurgă mii de kilometri rătăciri oceanice

, luni întregi mulțumindu-se cu lipsa hranei. Și mărimea sa? Au fost găsite rămășițe fosile ale unui arțel (broască țestoasă marină) cu o greutate mai mare de 2 mii kg și cu un cioc puternic de 5 metri lungime totală.

Acum broaștele țestoase sunt mai mici, dar dimensiunile lor sunt încă destul de impresionante. Dintre toate felurile cele mai mari broaște țestoase - acestea sunt cele cu piele care trăiesc în oceanele Pacific, Indian și Atlantic (calibrul cochiliei este de aproximativ 1,7-8 metri, greutatea este de aproximativ 400 kg). Lichenii pot crește pe cochilii lor, ceea ce este logic - deoarece durata de viață este de aproximativ 200 de ani.

Acele reptile care trăiesc în apă vor fi mai mari - printre reptilele de apă dulce, puteți găsi exemplare cu un calibru de coajă de aproximativ 2 metri. Cu toate acestea, acest lucru este departe de limită: pentru atenția dumneavoastră - cea mai mare broască țestoasă din lume.

Cea mai mare broască țestoasă din lume - broasca țestoasă

Broasca testoasa pe oceanȘtiința a investigat un exemplar care a fost prins pe coasta de vest a Țării Galilor, cu diametrul cochiliei 2,5 metri, cântărind 915 kg și o aripă frontală de aproximativ 5 metri. El a fost caracterizat de următoarele caracteristici:

  • Formarea acestui animal a fost diferită de rudele sale. Carapacea acestei reptile este compusă din scute mici (excesive mici). Cele mai mari sunt formate în creste longitudinale, iar învelișul în sine constă din plăci osoase din beton. Acest tip de reptilă nu are unde să-și atragă capul, cu toate acestea, un astfel de uriaș nu are nevoie absolut să se ascundă de adversari. În gură se localizează coloane osoase, cu care animalul macină mâncarea și, dacă este necesar, este capabil să muște complet un băț mare.
  • Forma corpului broaștei țestoase piele este cea mai potrivită pentru înot - poate atinge viteze de 35 km pe oră. Această reptilă include, de asemenea, multe realizări diferite, una dintre ele fiind cea mai rapidă reptilă acvatică. Această broască țestoasă este un scafandru excelent: recordul său de scufundare este de 1280 metri. În plus, este capabilă să stea sub apă timp de 70 de minute..
  • Pielea și mușchii săi sunt compuși dintr-un strat foarte puternic de grăsime. Se știe că chiar și acum 100 de ani oamenii îl foloseau pentru a satura cusăturile bărcilor. Odată cu economiile de muzeu, grăsimea continuă să evolueze dintr-un animal umplut, ceea ce duce la un număr mare de probleme.
  • Cu ajutorul său, precum și datorită învelișului dens, broaștele țestoase sunt dotate cu capacitatea de a menține o temperatură corporală constantă, dar pentru aceasta trebuie să se hrănească continuu.
  • Regiunea în care trăiește broasca țestoasă piele este zona tropicală, dar reptila o puteți găsi în latitudinile nordice și temperate. Datele au fost înregistrate când broasca țestoasă a parcurs o distanță de 20 mii km - de la coasta Statelor Unite până la coasta Indoneziei timp de 2 ani.

Datorită posibilității de a nu consuma mâncare și apă mult timp, marinarii din Evul Mediu foloseau broaștele țestoase ca „conserve vii”. Astfel, unele dintre speciile care locuiau pe insule au fost complet exterminate. În ciuda faptului că carnea de broască țestoasă este comestibilă pentru oameni, infecțiile intestinale au fost observate. Datorită consumului de meduze otrăvitoare, a toxinelor acestora, inofensiv pentru broasca testoasa, deveni periculos pentru oameni.

În ceea ce privește descendenții, reptilele sale pielești eclozează o dată în câțiva ani. În timpul sezonului de reproducere, femela este capabilă să clocească aproximativ 700 de ouă. Pentru a face acest lucru, cu ajutorul labelor sale puternice, ea sapă găuri în pământ, care pot avea o adâncime de un metru și jumătate, le umple cu testicule și le îngropă. Dintre ouă, pot exista unele nefertilizate, acestea crapa sub greutatea unui strat de nisip, creând astfel spațiu pentru bebeluși.

După naștere, țestoasele se târăsc în sus, în timp ce greblează nisipul cu aripioarele lor așa cum se face atunci când înoți. Calea către apă este momentul cel mai nesigur pentru copii, deoarece crabii și păsările îi urmăresc deja pe plaje, dorind să se sărbătorească cu animale tinere. Dar, în ciuda tuturor celor de mai sus, odată ce ajung la apă, șansele lor de supraviețuire cresc exponențial..

Broască țestoasă și înotătoare în oceanVă rugăm să rețineți că masculul acestei specii de broască țestoasă este singurul care prezintă un pericol real pentru oameni. Au existat cazuri în care, în timpul sezonului de împerechere, el a perceput înotătorul pentru o femeie și pentru o lungă perioadă de timp nu l-a lăsat să iasă din îmbrățișarea broaștei țestoase..

De asemenea, este surprinzător faptul că broasca țestoasă cu piele este cea mai mare din lume, este capabilă să facă față unui rechin și ea însăși moare din cauza adversarilor, de zece ori mai mică decât ea. Pe uscat, aceștia sunt, de exemplu, șobolani, capre, precum și porci care anterior pur și simplu nu locuiau în locuri unde erau depuse ouă. Mai recent, a existat un caz în care o subspecie a fost transferată din gama celor pe cale de dispariție către vulnerabili pericol grav inca ramane. Un alt dușman al broaștelor țestoase, de la care nu au scăpare în apa mării, este plasticul. Materialul incolor al reptilei este perceput ca o meduză, după care este înghițit și pier în agonie.

Ce mănâncă broaște țestoase?

Țestoase mari la grădina zoologicăCe este în meniul celei mai mari broaște țestoase din lume? Este vorba despre nevertebrate care locuiesc pe mare. De exemplu, meduzele sunt considerate delicatețea adorată a acestor broaște țestoase. Este ciudat că cel mai mult broaște țestoase uriașe se hrănesc mai ales nu este cel mai hrănitor aliment. Trebuie să consume un număr mare de meduze pentru a extrage toți nutrienții necesari pentru a-și menține propria greutate..

Pentru a face confortabil consumul de meduze, broaștele țestoase au o mulțime de spini ascuțiți în gât, orientate în direcția opusă, prin care animalele pot ține corpul unei meduze, care seamănă cu jeleu, în propria gură.

Cât trăiesc broaștele țesute din piele??

Încă nu există date confirmate cu privire la vârsta medie și maximă a broaștelor țestoase. Este clar că broaștele țestoase trăiesc foarte mult timp, dar răspunsul exact la întrebarea referitoare la această specie de broască țestoasă rămâne un mister. Această broască țestoasă poate fi cea mai longevivă reptilă din lume..

Cel mai bun scafandru

Cele mai mari broaște țestoase din lume produc și cele mai multe scufundări adânci, care sunt 1280 metri. Și au toate șansele să rămână sub apă timp de 70 de minute. Experții încă nu pot explica de ce se scufundă atât de adânc, deoarece zona lor de hrănire a meduzelor este situată la o adâncime de aproximativ 300 de metri. Evoluția susține că animalele se adaptează la noile condiții de viață, precum și la condițiile de hrănire. În cazul furnizat, totul se întâmplă diferit. Țestoasele merg adânc sub apă în locurile în care apa este puțină și în care condițiile de viață sunt chiar mai proaste decât la suprafață.

Cel mai mare habitat al reprezentanților unei specii

Datorită structurii sale unice, acest tip de broască țestoasă se află în cea mai mare zonă. Locuiesc în oceanele Pacific, Indian și Atlantic. Datorită greutății corporale mari, a cantității mari de grăsimi și a sistemului circulator special, pot stoca căldura corporală depășind temperatura apei habitatului. Aceste broaște țestoase migrează senin în locuri unde umezeala poate fi mai rece. Viața prin satelit a broaștelor țestoase din piele a fost înregistrată de pe coasta Americii de Nord și până în sudul Africii - Capul Bunei Speranțe.

Cea mai mare migrație

Reptilele din piele Pacific sunt implicate în cea mai mare, cea mai extremă și cea mai mare cale migratoare. Țestoasele au puterea de a parcurge distanța de 10.000 - 20.000 de mii de km. În funcție de timpul necesar până la 12 luni. De asemenea, este izbitor faptul că parcurg această distanță pentru a se întoarce exact la aceeași plajă în care s-au născut..

Informații suplimentare interesante

Cap de broască țestoasă mareBroasca testoasa a acestei rase este considerata un animal mezotermic, nefiind cu adevarat cu sange rece sau cu adevarat cu sange cald. Merită să fim atenți la faptul că următoarele aparțin și animalelor mezotermale:

  • Dinozauri dispăruți;
  • Rechin alb mare;
  • Echidna;
  • Ton.

În perioade de pericol, broasca țestoasă se apără viguros, izbind cu înotătoare puternice, și, de asemenea, folosind fălcile lor ascuțite. Când este rănită, reptila emite în mod tradițional un urlet sonor, conturat ca un vuiet, un geamăt sau un geamăt.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea celei mai mari broaște țestoase din lume