O balenă ucigașă este un delfin sau o balenă: ce mănâncă animalul, fotografia lui

Balenele mai mici sunt carnivoreAdâncurile mării și ale oceanului sunt pline de multe misterioase și misterioase, uneori foarte periculoase pentru oameni. Există numeroși reprezentanți ai faunei, unii dintre ei au dimensiuni foarte mari. Balena ucigașă aparține categoriei acestor animale. Mulți dintre noi am auzit cele mai cumplite povești despre ea, am văzut filme și comploturi interesante de programe despre animale. Ce este balena ucigașă, cum arată, cât cântărește și ce mănâncă?

Balena ucigașă - delfin sau balenă?

Acest mare animal aparține mamiferelor marine de ordinul cetaceelor, subordine de delfini din familie balene dințate. Ea este singurul cetace care se hrănește nu numai cu pești, ci și cu animale marine cu sânge cald. Dintre prădătorii acvatici, este cel mai mare ca mărime..

Fotografia arată în mod clar că corpul balenei are o culoare alb-negru caracteristică. Acest lucru îl distinge imediat de alți reprezentanți ai adâncimilor mării. Partea din spate și laturile balenei sunt negre; există o dungă albă longitudinală pe burtă și gât. În spatele aripioarei dorsale se află o pată de șa gri. O pată albă este situată deasupra fiecărui ochi. În Pacificul de Nord, există negru și albino (alb) rare.

Balena ucigașă este adesea numită „balena ucigașă”. ceea ce este confuz. De fapt, o balenă ucigașă este delfin prădător, dar numai în dimensiuni foarte mari. În acvarii, balenele ucigașe par inofensive și pașnice. De fapt, este un prădător de mare formidabil și nemilos. Nu vânează numai pești, se întâmplă să atace rechini și chiar balene uriașe.

Orcașii masculi pot crește până la 10 metri lungime și cântăresc aproximativ 8 tone. Aripioarea dorsală a unui animal redutabil poate avea o înălțime de până la un metru și jumătate. Femelele sunt mai mici, au aproape jumătate din mărime. Se deosebesc de delfini prin aripioare largi și rotunjite. După cum puteți vedea în fotografie, au un cap greu și masiv, în interiorul căruia există rânduri de dinți mari.. Dimensiunile dinților ajung la 10-13 cm, să atace alte creaturi mari de mare. În timp ce vânează, balenele ucigașe pot atinge viteze de până la 60 km / h. Durata lor de viață poate fi de până la 35 de ani..

Habitat

Această balenă este un membru al speciei de balenă ucigașă mai micăOrca se găsește în toate oceanele, de la Arctica la Antarctica și se îndepărtează mult în gheața plutitoare. Le place să înoate în larg, deși pot fi văzuți aproape de uscat atunci când vânează foci și pinguini. Habitatul lor este mările și oceanele de pe întreaga planetă. De obicei înoată la adâncimi mari, dar uneori poate înota în gurile râului. Se preferă mările și oceanele reci, astfel încât acestea se găsesc cel mai adesea în apele reci și temperate. Foarte rar la tropice.

Vânează în haite și trăiesc în grupuri. Matriarhatul domnește în mijlocul lor, în ciuda faptului că masculii sunt mult mai mari decât femelele. În timpul vânătorii, femelele cu vițe sunt la o distanță sigură, dar pot participa dacă sunt puțini masculi. Într-un grup de balene ucigașe este întotdeauna liniștit și calm. Grupurile se pot aduna adesea pentru a merge la vânătoare cu succes.

Ce mănâncă balenele ucigașe?

Acești prădători au o gamă largă de alimente, de exemplu, cei care trăiesc în largul coastei Norvegiei se pot hrăni cu hering, astfel încât migrează în căutarea peștilor după acesta. Există populații care preferă să vâneze pinipede. Oamenii de știință au identificat două populații:

 • „Vagabondi”;
 • "Lenesi"

A doua specie se hrănește în principal cu pești:

 • cod,
 • hering;
 • Halibutul negru;
 • macrou;
 • ton;
 • somon;
 • cefalopode.

În rare ocazii, ei atacă mamiferele marine. Când un grup de balene ucigașe detectează un șir de pești, întregul grup îl conduce într-o minge densă aproape de suprafața apei. După aceea, prădătorii uimesc peștii cu lovituri de coadă, scufundându-se la rândul lor. De obicei, un grup de vânători este format din 5-15 indivizi.

Balenele ucigașe în tranzit sunt cele mai periculoase, sunt numite „balene ucigașe”. Ei vânează astfel de animale:

 • balene,
 • lei de mare;
 • pinipede;
 • delfini;
 • vidrele de mare.

Numărul acestor balene ucigașe este mult mai mic. În ele pot fi colectate de la 1 la 5 persoane. Când vânează lei de mare, sunt spălați la uscat. Aceasta este cea mai spectaculoasă metodă de vânătoare a animalelor marine. În timp ce vânează focile, ei fac o ambuscadă. Dacă sigiliul se află pe o floare de gheață, atunci balenele ucigașe viclene încearcă să facă sigiliul să cadă din el în apă. Ei folosesc diverse manevre pentru aceasta. În timpul vânătorii, „vagabonzii” practic nu scot sunete, deoarece mamiferele marine au o auz excelentă.

Balenele ucigașe au un apetit bun, sunt lacom. Mănâncă între 50 și 150 kg de alimente pe zi. Singurul dușman pentru balena ucigașă este delfinul. Rechinul pentru ei nu este un rival, ci mai degrabă o pradă.

Reproducere

Cum arată o turmă tânără de casetePubertatea la bărbați începe de la vârsta de 8 ani, iar la femei este cu 2 ani mai devreme. Sezonul de împerechere începe de la începutul iernii. Oamenii de știință au colectat puține informații despre împerecherea balenelor ucigașe. Se știe că în timpul sezonului de împerechere masculii sunt foarte agresivi și luptă aprig pentru dreptul la împerechere. Puii se nasc primăvara sau începutul verii, iar femela poate avea doar 1 pui. Bebelușul jucăuș cântărește doar 260 kg, lungimea sa este de 2,1-2,7 metri. Mama hrănește puiul cu laptele ei timp de până la 1 an. Va fi pregătită pentru următoarea împerechere abia după 3-4 ani.

Balenele ucigașe sunt considerate animale foarte inteligente. ei perfect antrenabil. Când ajung în acvarii sau delfinari, realizează cele mai dificile trucuri în aceste condiții. Există numere în care antrenorul pune capul în gura balenei ucigașe, prădătorul îl poartă pe antrenor pe spate în fața publicului în timpul spectacolului. Când trebuie să trăiască în captivitate, se comportă diferit. Animalele agresive și formidabile devin favoritele publicului, deoarece sunt într-o dispoziție pașnică și nu reprezintă un pericol.

Orci O turmă de tineri baleniCe fel de animal este balena ucigașăBalena ucigașă a locuitorilor măriiBalenele mai mici sunt carnivoreO turmă de tineri baleniUnde poți găsi o balenă ucigașăComportament la atingereUnde trăiește balena ucigașăDimensiunile balenei ucigașeDimensiunile balenei ucigașeDescrierea balenei ucigașe de animaleO balenă ucigașă este un delfin sau o balenăDuza și descrierea acesteiaCe mănâncă o balenă ucigașă?Greutatea unui balenă ucigașă adultăCum se reproduce balena ucigașăHabitatul balenelor ucigașe
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » O balenă ucigașă este un delfin sau o balenă: ce mănâncă animalul, fotografia lui