Cum se determină sexul unei broaște țestoase cu urechi roșii și pământ?

Modalități de a determina sexul la broaște țestoaseCum se determină sexul unei broaște țestoase? O întrebare adresată nu numai de orice crescător novice, ci și de o persoană obișnuită care dorește să dea un nume potrivit noului său animal de companie. Aici, ar trebui să remarcăm imediat faptul dezamăgitor că la o vârstă fragedă este dificil să afli cine se află în fața ta - un băiat sau o fată. Și este adesea imposibil și inutil.

În ciuda faptului că sexul broaștei țestoase se formează în ou, diferențele externe dintre ele devin vizibile numai în perioada pubertății. Și femeile din copilărie imită adesea comportamentul de împerechere al potențialilor lor parteneri, anulând toate observațiile.

Dar acest lucru nu înseamnă deloc că pentru un „diagnostic” lipsit de ambiguitate este necesar să se aștepte vârsta maturității broaștei țestoase. Cinci-opt ani este prea lung. Este posibil să se determine apartenența la un anumit sex deja în primul an din viața unui amfibian. Sau chiar puțin mai devreme: diferențele dintre femele și masculi devin vizibile în perioada în care lungimea cochiliei lor ajunge la 8-11 centimetri. În acest caz, ar trebui să acordați atenție:

  • coajă;
  • labe;
  • coadă.

Principalele diferențe sunt descrise mai jos..

Cum se determină sexul unei broaște țestoase cu urechi roșii?

Lungimea și aspectul ghearelor, carapacei

Cum să afli genul unei broaște țestoase cu urechi roșiiCel mai evident lucru care atrage privirea aproape imediat dacă există mai multe broaște țestoase cu urechi roșii în acvariu: ghearele lor. Ghearele feminine sunt destul de scurte și contondente. În timp ce la bărbați, spre deosebire de ei, sunt lungi. Această caracteristică are două aplicații practice simultan. În primul rând, cu astfel de gheare este mult mai ușor să se agațe și să se țină de coaja femelei în timpul împerecherii. Și în al doilea rând, cu ajutorul lor, țestoasele cu urechi roșii cochetează cu sufletul lor pereche, interpretând dansuri deosebite și atrăgând atenția asupra lor. Dar există o singură avertisment: în captivitate, ghearele țestoase pot măcina o lucrurile aspre ale insulei sushi din acvariu.

Mărimea și forma cochiliei broaștei țestoase cu urechi roșii contează, de asemenea. În primul rând, aceasta este jumătatea sa inferioară - la masculi, plastronul este concav spre interior. Și, în general, coaja lor este oarecum diferită de cele pe care fetele „le poartă”. este el mai mici, mai alungite și de formă ovală. La fel ca în cazul ghearelor, aceste caracteristici facilitează fertilizarea broaștelor țestoase..

Femelele, la rândul lor, sunt ceva mai mari și mult mai rotunjite., întrucât trebuie să poarte și să depună ouă. Care este motivul pentru o altă trăsătură distinctivă mai puțin evidentă a plastronului: la masculii din zona cozii formează un contur în formă de V, în timp ce la femele această margine este scurtă și „încadrată” într-un semicerc.

Coada și cloaca

Pentru a afla sexul în acest caz, trebuie să acordați atenție și formei și dimensiunii.. Băieții au o coadă mai largă și mai lungă, deoarece în el se află organul genital. Prin urmare, femelelor le lipsește astfel de caracteristici - coada lor este mai scurtă și nu îngroșată la bază..

Va fi util să vă uitați la locația cloacei, care identifică în mod unic sexul animalului de companie.. La femele, este situat mai aproape de baza cozii. și în aparență seamănă cu un asterisc. Dar, cloaca băieților, dimpotrivă, poate fi localizată aproape chiar la marginea cozii și are aspectul unei pliuri, asemănătoare unei linii transversale.

Cum se spune genul unei broaște țestoase?

Labe și carapace

Multe caracteristici sexuale externe ale broaștei țestoase sunt similare sau identice cu cele ale broaștei țestoase cu urechi roșii. De exemplu, în cazul lor ghearele masculine sunt, de asemenea, mai lungi, mai groase și mai puternice, mai degrabă decât femelele. Și au un scop similar: nevoia de a rămâne pe coaja femelei în momentul fertilizării. Dar, în același timp, ghearele broaștelor țestoase sunt mult mai susceptibile de a fi pământite datorită șederii constante pe „pământul” terariului. Prin urmare, nu ar trebui să vă bazați doar pe acest semn, în ciuda tuturor evidențelor sale..

Cum să aflăm genul unei broaște țestoaseDe asemenea, puteți determina sexul unei reptile adulte utilizând o examinare regulată a cochiliei..

Pe lângă prezența evidentă a concavității plastronului, picioarele din spate sunt aproape întotdeauna „echipate” cu pinteni puternici. Care, ca niște gheare lungi în față, îl ajută să se țină de partenerul său.

Femela are o formă de plastron plat sau chiar convex.. Carapacea sa este mai mare, cu tuberculi diferiți, netezită cu vârsta la masculi. Dar există o altă trăsătură caracteristică - se îndoaie puternic în zona cozii.

Coadă și formă de cloacă

Aici este similar cu broaștele țestoase acvatice:

  • Bărbat - coadă lungă, largă la bază și se micșorează rapid spre capăt. Cu toate acestea, aproape întotdeauna se ascunde complet sub coajă..
  • Femela - o coadă subțire și scurtă, situată în afara cochiliei.

Forma și locația cloacei cozii pot fi o completare a acestei caracteristici. La broaștele țestoase feminine, la fel ca la broasca țestoasă cu urechi roșii, are forma unei stele și se află la baza cozii. La masculi - mai aproape de mijloc sau chiar de vârf, în forma sa apropiindu-se de banda longitudinală.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se determină sexul unei broaște țestoase cu urechi roșii și pământ?