Lăguș alun: păstrarea acasă, îngrijirea unui animal

Cum să păstrezi lucarele aluneLăgușul alun este un rozător mic care arată ca un șoarece, dar cu o coadă mai atractivă și stufoasă. Acest animal trăiește în sălbăticie, dar recent a fost ținut din ce în ce mai mult acasă. Cum să ai grijă de un astfel de animal? Ce trebuie să știi despre el?

Lăguș de animale: caracteristicile unui rozător

În natură, există două tipuri de aceste rozătoare - sol și copac de ghirlandă. Cel de la sol arată mai mult ca un șoarec familiar tuturor, iar cel de copac arată ca o veveriță. Atât cei, cât și ceilalți se înțeleg bine lângă o persoană, dacă pentru ei sunt create cele mai confortabile condiții de viață. În același timp, este foarte important să ne amintim despre curățenia în cușcă: capetele de somn, în ciuda faptului că sunt animale foarte mici, își poluează foarte repede casa, iar acest lucru, la rândul său, duce la un miros neplăcut în cameră.

Acum, puțin despre aspectul acestui animal:

 • Conținutul lăstarului alunalună (al doilea nume "lemnoasă") are o haină de blană roșiatică, dar ghirlanda pământească (numită și "raft") complet cenușii, motiv pentru care sunt comparate cu veverițele și șoarecii;
 • lungimea ghirlandei este de aproximativ 20 cm, exact aceiași indicatori pentru coadă (respectiv, coada și corpul animalului sunt proporționale);
 • Greutatea Sony este de aproximativ 100 de grame;
 • urechile animalului sunt rotunjite.

Glisa este un animal nocturn, așa că va dormi aproape toată ziua. Astfel de animale nu trăiesc mult - de la 3 la 5 ani.

Este foarte interesant să urmăriți mișcările gladului de-a lungul ramurilor copacilor, deoarece acest rozător mic este foarte dexter și este capabil să sară 10 m.

De unde să cumperi un astfel de animal

Lăguș de alun - nu un animal atât de exotic, deci poate fi cumpărat de la orice magazin de animale de companie, precum și de la piața de păsări de curte sau chiar din mâinile crescătorilor. Pe Internet, puteți găsi adesea anunțuri de la persoane fizice pentru vânzarea acestui rozător..

Apropo, atunci când cumpărați o pădure din mâinile dvs., trebuie să fiți atenți: este posibil ca acest individ să fi fost prins în pădure, respectiv, există riscul ca acesta să-și poată mușca proprietarul și să-l infecteze cu un fel de infecție..

Dar dacă bebelușul este foarte timid și în același timp complet neagresiv, înseamnă că s-a născut deja în captivitate, iar acest lucru poate fi învățat în continuare.

În medie, va trebui să plătiți aproximativ 1000 de ruble pentru o pădure.

Cum să ții animalul acasă

Cum se hrănește lucarica alunăÎnainte de a cumpăra animalul în sine, trebuie să aveți grijă în viitor de acasă. Pentru o căprioară, o cușcă de 100x200x50 cm cu multe scări, rafturi și case în interior este perfectă. De asemenea, în cușcă, puteți instala frânghii, astfel încât animalul să urce de-a lungul lor, și o roată care rulează, care îi place tuturor rozătoarelor, fără excepție..

Cuștile rotunde pentru aceste animale nu sunt deloc potrivite. Sonya este cel mai bine păstrat într-o cușcă pătrată sau dreptunghiulară standard. Este important să fie spațios și cu multe atribute pentru viața activă a animalului..

La început, lăstarul alun va fi extrem de atent cu privire la noua sa casă, iar acest lucru este normal, așa că nu ar trebui să vă supărați și să credeți că ceva nu este în regulă cu animalul. În timp, se adaptează la cușcă, examinează toate scările, se uită atent la case și la roată, după care începe un stil de viață activ ca de obicei pentru ea. Lăgușul alun este foarte activ din fire, așa că foarte curând va începe să urce frânghiile, să coboare pe scările stabilite, apoi să urce și acesta va fi principalul ei hobby..

Atenţie: nu trebuie să lăsați animalul să iasă din cușcă și să-l lăsați să alerge în jurul apartamentului sau casei. Acestea sunt rozătoare foarte agile, deci va fi foarte dificil să le prinzi, în plus, există un risc ridicat ca mirosul să se blocheze undeva, să roască ceva sau să fie prins de alte animale de companie (de exemplu, o pisică).

Rozătorul alun se simte grozav singur, dar poate fi păstrat și în perechi. Trebuie amintit că astfel de animale din aceeași cușcă pot trăi fie în perechi, fie într-o singură familie. Plantarea a două perechi sau chiar a două familii de rozătoare pe același teritoriu este plină: lucarele alune nu vor tolera concurența și vor lupta la nesfârșit între ele.

Aceste rozătoare sunt foarte fertile, prin urmare, atunci când le dați o pereche, trebuie să fiți pregătiți pentru descendenți constanți. Dacă nu există un scop pentru creșterea lironului de alun, atunci toți indivizii ar trebui să fie separați unul de celălalt..

Sony - animalele nu sunt cele mai curate, prin urmare, pe lângă curățarea zilnică a așternutului, va fi necesară efectuarea curățării săptămânale regulate a întregii cuști, care implică spălarea fundului, a alimentatoarelor, a tijelor.

Ce mănâncă somnoroase

Mâncare Sony aproape nu diferă de dieta oricărui alt rozător, constă din următoarele alimente:

 • Descrierea lustrului alunnuci;
 • semințe;
 • fructe de copaci;
 • fructe;
 • legume;
 • insecte - poate singura diferență față de alte rozătoare.

Este foarte important ca animalul să aibă întotdeauna apă curată și proaspătă, astfel încât băutorul trebuie curățat și reumplut în fiecare zi..

În fiecare zi este suficient ca somnorosul să mănânce aproximativ 40 de grame de mâncare, astfel încât aceste animale sunt complet dezinclinate de lacomie și creștere în greutate.

De câteva ori pe săptămână acest animal poate fi tratat cu delicii speciale., de exemplu:

 • griul măcinat iubește pâinea obișnuită și ierburile;
 • ghimbirului lemnos îi vor plăcea ouăle obișnuite.

Câteva cuvinte despre reproducerea rozătoarelor

Aceste animale ajung la pubertate foarte repede și deja la vârsta de 1 lună pot fi reduse. Aduc descendenți doar o dată pe an, iar acest lucru se întâmplă de obicei primăvara. Sarcina unei femei durează exact o lună, după care bebelușii se nasc într-o cantitate de aproximativ 10 bucăți. Întrucât lăstarul este un mamifer, tinerii se vor hrăni cu laptele mamei lor. Perioada de hrănire este de 3 săptămâni, după care bebelușii mari trec la auto-hrănire. După o săptămână de hrănire independentă, bebelușii devin adulți și pot să poarte singuri descendenți.

Este interesant faptul că astfel de rozătoare sunt foarte responsabile în creșterea descendenților lor, la care participă nu numai mama, ci și tatăl. Deci, o astfel de familie poate fi considerată completă din toate punctele de vedere..

Iarna, animalele hibernează, de aceea cuștile ar trebui să conțină o casă mică, caldă, cu rumeguș și cârpe în interior. De asemenea, cușca în sine ar trebui mutată într-o cameră caldă în timpul sezonului rece. Astfel, rozătoarele vor dormi aproximativ 3-4 luni, iar apoi, în primăvară, vor aduce cu siguranță descendenți..

În perioada anterioară și după hibernare, ar trebui să acordați mai multă atenție nutriției animalului: ar trebui să fie mai hrănitoare și mai echilibrată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Lăguș alun: păstrarea acasă, îngrijirea unui animal