Ce sunete poate scoate o chinchilla?

Sunetele produse de chinchilla pot fi interpretate în moduri diferite. Ele diferă în tonalitate și, în unele momente, în intonație seamănă cu vorbirea umană. Observarea acestor animale poate fi foarte interesantă și informativă pentru proprietarul lor..

Biblioteca de voce Chinchilla

Să împărțim condiționat toate sunetele chinchilelor după direcții și să oferim exemple pentru fiecare dintre ele. Puteți asculta aceste „conversații” de animale în secțiunea corespunzătoare. Aici veți găsi semnale de contact, invitante pentru sexul opus, manifestări de nemulțumire și dragoste pentru copii, alte animale și multe alte sunete de chinchilla..

Se știe că aceste rozătoare devin mai active noaptea și, prin urmare, nu ar trebui să fii surprins dacă auzi scârțâituri sau scârțâituri ciudate, scârțâituri ale dinților sau altceva inarticulat. Animalul de companie face o exclamație când vrea să transmită ceva sau simte doar o lipsă de atenție. Luați în considerare în continuare situațiile în care o chinchilla poate scoate unul sau alt sunet noaptea și ziua.

Sunete în timpul contactului și comunicării

Pentru a comunica unii cu alții, rozătoarele folosesc o exclamație similară cu o voce mormăitoare. Dacă îl auziți, puteți rămâne liniștit, deoarece animalul de companie exprimă pur și simplu apropierea de alte chinchille sau pur și simplu suferă de singurătate și își informează „vecinii” despre aceasta. Ce sunet este? Vă sugerăm să ascultați.

https://ysatik.com/wp-content/uploads/05-Kontaktnyy-zvuk-Zvuki-shinshillstop-mp3.info_.mp3

Sunete de împerechere

Chinchilele se comportă deosebit de interesant, dorind sau nu dorind să se împerecheze. De regulă, masculul o urmărește pe femeie, în timp ce emite un scârțâit primitor. Acest lucru se întâmplă în special atunci când o fată este în căldură. Dar acesta nu este deloc un motiv pentru care sunt de acord cu împerecherea. Ca răspuns, fata poate țipa cu iritație, stropi urină pe fața bărbatului și, prin urmare, își exprimă protestul.

https://ysatik.com/wp-content/uploads/11-Brachnyy-spor-Zvuki-shinshillstop-mp3.info_.mp3

Unii băieți se dovedesc a fi destul de încăpățânați și continuă să-și facă drum. În același timp, pot continua să apeleze la un partener potențial și să-și arunce coada sau să scoată un sunet jignit după refuz.

Imediat după împerechere, bărbatul scoate exclamații răgușite, după care partenerii adorm pașnic, așezându-se unul lângă altul pe același raft sau în casă.

Baby Sounds

Alături de mama lor, micii shinshiks fac scârțâituri puternice, spunând astfel că mama este în apropiere și vor să mănânce. Ca răspuns, asistenta poate mormăi și linge urechile copilului ei. De asemenea, se întâmplă ca copiii să-l entuziasmeze pe părinte, mușcându-i sfarcurile sau aranjând o luptă pentru lapte. Atunci mama se enervează și mormăitul ei mulțumit se transformă într-un țipăt iritat.

https://ysatik.com/wp-content/uploads/06-Zvuk-malysha-posle-probuzhdeniya-Zvuki-shinshillstop-mp3.info_.mp3 https://ysatik.com/wp-content/uploads/08-Zvuki -malysha-kogda-mama-ego-vylizyvaet-Zvuki-shinshillstop-mp3.info_.mp3

În acest videoclip puteți asculta modul în care mama găsește cu copiii.

https://ysatik.com/wp-content/uploads/07-Sonnyyspyaschiy-ili-sosuschiy-sosok-malysh-Zvuki-shinshillstop-mp3.info_.mp3

Sunete de protest și apărare

Uneori nu este clar de ce scârțâie o chinchilla în timp ce stă la alimentator sau este lângă un vecin din cușcă. Uneori, cu ajutorul sunetelor de protest, rozătoarea arată clar că a devenit o victimă și că a fost sugrumat de un alt locuitor al celulei. Fiecare animal are propria personalitate și, prin urmare, unele animale de companie din cușcă pot fi mai asertive și mai capabile să-i jignească pe alții.

https://ysatik.com/wp-content/uploads/12-Preduprezhdayuschiy-zvuk-Zvuki-shinshillstop-mp3.info_.mp3

Partea rănită se va simți în mod clar cu o exclamație nervoasă similară cu tonul în care o persoană spune „Pleacă de aici!”.

În unele situații, chinchilla emite un semnal de protecție atunci când vrea să se protejeze de pericol. Apoi, exclamația va fi scurtă și în intonație va fi, de asemenea, similară cu cea umană "Pleacă!" De multe ori un rozător scoate o astfel de exclamație atunci când un necunoscut îl ia în brațe sau se apropie de cușcă.

Sunete de furie

Când un animal este supărat, acesta stă adesea pe picioarele din spate și în același timp emite un strigăt puternic caracteristic. Furia chinșilelor poate fi însoțită de stropirea urinei pe fața adversarului. O mamă chinchilla poate fi supărată pe copiii ei, precum și o femeie pe un bărbat pentru curte prea persistentă.

https://ysatik.com/wp-content/uploads/01-Vozbuzhdenie-Zvuki-shinshillstop-mp3.info_.mp3

Sună alarma

Când un chinchilla este îngrijorat de ceva, speriat, poate emite exclamații alarmante pentru a-și avertiza congenerii. Acestea sunt silabe scurte care vin într-un flux simultan dintr-o gură mică. În realitate, această exclamație arată foarte amuzantă și arată ca o scoarță scurtă liniștită. De aceea este adesea numit lătrat de chinchilla. Destul de des, un animal de companie scoate astfel de sunete deranjante într-o casă nouă. Iar când se va obișnui cu casa, atunci va publica din ce în ce mai puțin astfel de exclamații..

https://ysatik.com/wp-content/uploads/03-Trevoga-Zvuki-shinshillstop-mp3.info_.mp3

Sunete de mestecat

Aici puteți asculta cum animalele mestecă fructe.

https://ysatik.com/wp-content/uploads/SHinshilly-edyat-banan.mp3 https://ysatik.com/wp-content/uploads/SHinshilly-kushayut-yabloki.mp3

Alte caracteristici ale sunetelor de chinchilla

Fiecare animal este unic în natură și are propriul său caracter special. Și, prin urmare, toate animalele pot fi împărțite în mod convențional în vorbitori tăcuți, vorbitori, scârțâituri, păsări cântătoare. Pentru a înțelege mai bine animalul, trebuie să te obișnuiești cu el și, după prima cunoștință, să asculți exclamațiile făcute. Așa că poți înțelege în ce situație este speriat, când îți dorește atenția, dar la ce exclamații arată furie.
Apropo, chinchilele nu scot niciun sunet în mâinile iubitului lor proprietar. Cel mai bun semn de mulțumire este tăcerea animalului. Aceasta nu este o pisică căreia îi place să ronțăie ...

Videoclip „Chinchilla is Angry”

În acest videoclip, puteți asculta animalul țipând supărat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce sunete poate scoate o chinchilla?