Caracteristici ale structurii, habitatului și stilului de viață al viermilor

ViermeUn vierme nu este o greșeală și nici măcar un vierme care ne este familiar. Acestea sunt creaturi care aparțin, de asemenea, familiei amfibienilor fără picioare, doar că sunt mult mai dezvoltate și unice..

caracteristici generale

Cea mai apropiată rudă a acestei creaturi este o broască sau o salamandră, nu un vierme.. În exterior, pare un șarpe, care i-a împins pe oamenii de știință pe calea greșită a cercetării.. Într-adevăr, inițial în secolul al XVII-lea, studiile pe animale se bazau pe cunoștințe despre șerpi și nu puteau spune cu siguranță ce clasă erau viermii. Dar, după o cunoaștere mai strânsă, era încă posibil să le creeze în natură o celulă separată cu amfibieni. Viermele gigantic este cel mai mare reprezentant al genului de viermi adevărați, lungimea acestuia atingând 117 cm.Vierme

Știați? La viermi, umiditatea pielii este vitală; de îndată ce suprafața se usucă, animalul va muri.
Familia viermilor are 96 de specii de animale. Cel mai adesea au un stil de viață subteran, dar există și reprezentanți care locuiesc lângă apă. Este dificil să le observi în habitatul lor, astfel încât informațiile despre ele sunt destul de rare. Oamenii de știință cred că aceste creaturi provin din salamandre, când s-au ascuns de prădători în frunziș acum câteva milioane de ani și au petrecut tot mai mult timp sub pământ, ceea ce a dus la evoluție.
Amfibienii pot include, de asemenea, animale precum: axolotl de apă, salamandră și triton.

Caracteristici structurale

Indiferent dacă este vorba de evoluție sau nu, acești amfibieni fără picioare sunt cu adevărat unici. Oamenii de știință din timpul experimentului au descoperit că acest animal poate muta obiecte care sunt dincolo de puterea unui boa constrictor. Corpul alungit cu un craniu puternic și masiv facilitează săparea tunelurilor adânc sub pământ. Vede un vierme cu antene foarte sensibile, ochii ei sunt ascunși de murdărie sub un strat gros de piele.

Știați? Amfibienii se pot vindeca - studiile au arătat că pielea broaștei are un calmant care este mai puternic decât morfina.
Pielea viermelui, ca și a altor reprezentanți ai clasei amfibienilor, este netedă și umedă, presărată cu solzi mici. Dinții sunt așezați în 2 rânduri pe maxilarul inferior. Au coaste și nu au sacru. Scheletul este o vertebră biconcavă. Fertilizarea în ele are loc în interior, larvele au branhii în timpul șederii lor în uter, care apoi dispar. Piele închisă cu posibile pete de dungi de culoare strălucitoare.

Habitat

Creaturile de tip șarpe se găsesc în Africa, Asia, America Centrală și de Sud. Locurile în care trăiește viermele sunt lângă corpurile de apă, deoarece preferă solul umed. Există, de asemenea, unele specii care trăiesc sub apă. Acest lucru este dovedit de lipsa plămânilor la unele creaturi. Ultimul astfel de exemplar a fost găsit lângă un râu din Brazilia în 2011. Dar ce fel de corpuri de apă (calde sau reci) le atrag rămâne un mister. Oamenii de știință încă studiază aceste animale..Vierme

Caracteristici ale conținutului amfibienilor

Este posibil să găsească un vierme numai în patria lor, până acum această clasă de amfibieni nu se găsește în spațiul liber din țara noastră. Dar nu este o problemă să le achiziționați în magazine specializate sau online..

Exoticele au devenit populare, așa că iubitorii de animale de companie au deseori animale precum: săritor, papagal kea, mini porc, raton, triton, capibara, pisica de jungla, manul, maimuţă, opossum, nas, jaguarundi, fenech, diavol tasmanian, pisica de nisip și pisica temminck.

Stilul de viață și comportamentul

Observând viermii într-un habitat creat artificial, oamenii de știință au descoperit puncte interesante. Creaturile nu numai că trăiesc și se reproduc, ci și au grijă de descendenții lor. De exemplu, unele creaturi pot hrăni tinerii cu pielea moartă. Mai mult, masculul face acest lucru, smulgând bucăți de carne moartă din corpul mamei. Acest mod de creștere a copiilor este tipic pentru 4 specii.

Important! Orice gol sau orificiu mic va determina animalul să scape din rezervor. Prin urmare, ochelarii trebuie să fie solizi, iar părțile detașabile trebuie întărite cu o sarcină, altfel viermele le va ridica.
Creaturile asemănătoare cu viermii sunt creaturi foarte active și mobile. Este rar când pot fi găsite statice. Sunt duri și tenace. Acești amfibieni pot tolera cu ușurință schimbările climatice, dar dacă decideți să achiziționați aceste animale de companie, este mai bine să nu le expuneți la schimbări severe de temperatură..Vierme

Alimente

De foarte multe ori, viermii se instalează în furnici și movile de termite pentru a avea acces gratuit la alimente. Amfibienii nu vor renunța la colacul care se găsește în habitatul lor. Crescătorii îi hrănesc cu viermi, molii, molii, carne sau pește. Cu cât locuitorul fără picioare este mai mare, cu atât prada pe care o poate mânca este mai mare. Nu disprețuiesc alți amfibieni - șerpi și șopârle. Ajută la menținerea victimei otrăvii ascunse în glandele speciale ale gurii.

Gândiți-vă cu atenție înainte de a introduce animale otrăvitoare precum: centiped, salamandră, paianjen tarantula, vaduva Neagra și tarantula.

Durata de viata

Cât timp trăiesc acești amfibieni este încă necunoscut. Unii viermi pot avea descendenți timp de aproximativ 1 an, deoarece acesta este singurul mod în care protejează ouăle. Prin urmare, putem presupune că pot exista de câțiva ani. Puteți prelungi viața animalului de companie amfibian dacă sunt create toate condițiile pentru acesta.Vierme

Reproducerea

Nu există încă un ghid clar cu privire la modul de creștere a acestor amfibieni acasă. Dar crescătorii dau sfaturi pe baza experienței lor. Casele sunt făcute pentru animale din acvarii. Viermii amfibieni din natură nu ies în corpurile de apă, prin urmare, ajungând în captivitate, se pot îneca. Pentru sol în acvariu, trebuie să puneți pietriș, mușchi și să-l acoperiți cu sol (care este mai bun, vă va spune crescătorul).

Aflați cum să alegeți fundal pentru acvariu, cum se începe, și cum se măsoară duritatea apei.
Ar trebui să fie rece și umed. Pentru animalele de companie acvatice, este necesară doar apă dulce, de la 24 ° C. În condiții mai reci, se vor îmbolnăvi, iar apa mai caldă de 29 ° C poate duce în general la moarte. În interiorul acvariului pot fi construite diverse adăposturi. Apăsați capacul acvariului cu o sarcină, astfel încât animalul să nu dorească să fugă.
Important! Dacă cumpărați un vierme, cumpărați imediat o pereche de mascul și femelă, altfel nu veți putea găsi animalul dvs. de companie partener pentru reproducere. Femele - cu coada extinsă și masculi - cu un triunghi mai gros.
Reproducerea viermilor nu necesită o intervenție specială. Partenerii se vor descurca singuri, unele specii au chiar ventuze speciale care le țin împreună în timpul actului sexual. Femelele poartă ouă în sine de la 6 luni. Puii pot ajunge la o duzină de pui asemănători cu viermii. La începutul vieții, mănâncă bucăți din carnea mamei lor și apoi se alătură mesei comune..După 1 an, masculii sunt relocați, astfel încât să nu aranjeze lupte. Viermii sunt capabili să creeze o întreagă lume separată în interiorul acvariului. Amintiți-vă că au nevoie de mult spațiu pentru o viață activă, așa că o cutie mică cu siguranță nu va funcționa. În caz contrar, grija pentru ei nu este atât de dificilă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale structurii, habitatului și stilului de viață al viermilor