De ce scârțâie cobaiii

CobaiulPorcii de Guineea sunt creaturi pufoase minunate care aduc multă bucurie proprietarului lor. Din păcate, la fel ca alte animale, nu pot spune ce vor sau ce îi îngrijorează. Pentru a comunica cu oamenii și rudele, aceștia folosesc diverse sunete. Să vedem ce sunete fac cobaii și ce pot însemna.

De ce scârțâie cobaiii

Porcii de Guineea pot produce diferite tipuri de scârțâit din multe motive. Este posibil să le fie foame, să dorească companie și afecțiune, să-și raporteze boala sau să simtă frică.Cobaiul

Cerșetor, dorește-ți deliciul preferat

Porcii de Guineea sunt dispuși să facă tot posibilul să ceară mâncarea lor preferată. Ei stau pe picioarele din spate, se uită la proprietar și emit ceva similar cu un scârțâit și scârțâit.

Important! Dacă cobaiul scârțâie nefericit și neplăcut de fiecare dată când cerșește un tratament, animalul este prea răsfățat și trebuie să încetezi să-ți mai complaci dorințele.

Foarte flamand

Când un cobai scârțâie persistent, tare și mult timp, înseamnă că îi este foarte foame și îi cere proprietarului mâncare. Pentru ca rozătoarea să nu te trezească noaptea cu scârțâitul ei flămând, nu uita să-i lași suficientă mâncare pentru noapte, unde se află deliciile sale preferate.

Vrei să „comunici” cu sexul opus

În timpul jocurilor de împerechere, bărbații scot zgomotele. Dacă femela nu este interesată să „comunice” cu masculul, ea mârâie și rânjește, speriind un prieten nedorit.Cobaiul

Arată superioritatea lor față de alte rude

Masculii acestor animale își arată superioritatea față de rudele mai slabe cu ajutorul unui scârțâit sau a unui hohot formidabil. Auzind un astfel de sunet, membrii familiei rozătoarelor se supun și se calmează imediat..

Din cauza fricii

Dacă unui animal îi este frică sau nu îi place ceva, se poate ascunde într-un colț sau într-o casă și poate începe să scârțâie jalnic. Dar, de obicei, temerile sunt inerente puiilor, iar adulții încearcă pur și simplu să atragă atenția proprietarului în acest fel..

Important! Dacă vedeți că animalul dvs. de companie este speriat, încercați să înțelegeți care este cauza fricii și eliminați-o..

Sa îmbolnăvit

Proprietarul va înțelege imediat după scârțâitul animalului că este bolnav. Porcul, când are durere, scârțâie puternic și strălucitor. Acest sunet este foarte înspăimântător, deoarece proprietarii de multe ori nici măcar nu bănuiesc că o creatură atât de mică poate face un geamăt atât de puternic și puternic..Cobaiul

Încântat să vă întâlnesc

Când o persoană intră într-o cameră cu un animal de companie, îl va saluta întotdeauna fericit. În astfel de momente, scârțâie fericit și plăcut în așteptarea mângâierilor și a delicateselor.

Ce alte sunete mai scoate un cobai și ce înseamnă acestea

Pe lângă scârțâit, aceste rozătoare scot mult mai multe sunete diferite, fiecare dintre ele având propriul său sens..

Sopit

Dacă animalul tău adulmecă, înseamnă că se află într-o așteptare neliniștită de ceva sau este îngrijorat. Astfel de sunete adulmecătoare pot fi auzite dacă rozătorul vede că proprietarul urmează să-l hrănească.

Știați? Pentru a marca teritoriul, aceste rozătoare se freacă de un obiect sau un loc dorit cu gâtul sau bărbia..

Hums

Dacă porcul este relaxat, calm și în același timp fredonează, înseamnă că este absolut fericită și mulțumită, i-a plăcut delicatețea cu care ai hrănit-o. Dar dacă zgomotul care se aude de la porc are un ton ridicat și este tensionat, atunci este iritat.porcușori de GuineeaDacă animalul de companie mârâie intermitent și simțiți un tremur în corpul rozătoarelor, înseamnă că este incomod sau speriat. În acest caz, este mai bine să lăsați animalul să plece, să îl întoarceți în cușcă și să părăsiți camera pentru a-l liniști..

afla toată distracția despre cobai.

Mârâituri

Cel mai adesea numai masculii mârâie atunci când atrag femele. De asemenea, mârâie chiar în momentul împerecherii..

Te scrâșnește dinții

Dacă vedeți că animalul de companie rânjește și auzi scrâșnirea dinților, trebuie să renunți la animal și să pleci. Într-un astfel de moment, porcul este supărat și poate manifesta agresivitate și chiar mușcă.

Șuieri sau vâsle

Și acest rozător șuieră, numai când este supărat. Dar gâfâitul indică încrederea animalului de companie și absența fricii proprietarului sau a altceva..Cobaiul

Scârțâituri sau scâncete

Un țipăt întins, tensionat este primul semn de durere și frică. Animalele de companie se pot plânge și se pot geme dacă nu le place ceva. De exemplu, un nou vecin într-o cușcă.

Consultați cele mai interesante și populare rase de cobai, cum ar fi abisinian, păros peruvian, kui, priza de alimentare, chel slab, sheltie.

Strigăte

Nu toți proprietarii de cobai vor avea norocul să audă tâmpeni, asemănător cu cântatul păsărilor. Acest lucru se întâmplă foarte rar și încă nimeni nu știe de ce ciripesc..

Limbajul corpului

Limbajul corpului poate spune, de asemenea, multe despre starea și emoțiile unui animal de companie. Dacă sunt fericiți, vor să se joace și să se distreze, porcii sar fericiți. Sărind fără niciun motiv, animalul de companie poate încerca să vorbească despre paraziții care s-au așezat în blana lui. Dacă animalul este foarte surprins, poate rămâne complet nemișcat pentru o vreme..CobaiulPorcii pot adulmeca pentru a-și cunoaște împrejurimile și a evalua situația. Pentru a cunoaște o rudă, ei adulmecă zona de lângă nas, urechi și bărbie. Dacă se împrietenesc cu un alt cobai, se vor saluta atingându-se cu nasul..

Știați? Porcii de Guineea pot trăi de la 4 la 7 ani.

Dacă mai mulți cobai trăiesc în aceeași cușcă, prietenia nu se poate dezvolta întotdeauna între ei. Pot accepta un vecin ca rival sau adversar. Apoi rozătoarele încep să manifeste agresivitate, ridicându-se deasupra inamicului și ridicându-se la înălțimea lor maximă.

În același timp, ei șuieră, scrâșnesc dinții și se umflă, ridicând lâna. În astfel de situații, cel mai bine este ca proprietarul să intervină și să împartă dușmanii în diferite celule..

Balansarea dintr-o parte în alta este, de asemenea, un semn de agresiune. Acest comportament poate face parte, de asemenea, din jocurile de împerechere. Pentru a clarifica cine este responsabilul familiei, aceste animale încearcă să se ridice deasupra altora..CobaiulDacă animalul tău de companie este agitat, îngrijorat și îngrijorat în mâinile tale, trebuie să-l lași să plece. Poate vrea să meargă la toaletă sau să mănânce, sau poate că s-a săturat să se joace. Uneori animalul de companie își poate arunca capul înapoi, întins în mâinile proprietarului. Acesta este, de asemenea, un semnal de oprire și eliberare a rozătoarelor..

Important! Dacă auziți țipete, verificați cât mai curând posibil de ce este îngrijorat rozătoarea și consultați medicul veterinar.
O manifestare a iubirii speciale a porcului este linsul ușor al mâinilor tale..

Pentru a vă înțelege mai bine animalul de companie, petreceți mai mult timp cu el - comunicați, jucați-vă și aveți grijă de el. Studiază comportamentul rozătoarelor pentru a înțelege ce vrea și ajută-l la momentul potrivit. Iubitul va simți că este îngrijit și apoi va trăi fericit pentru totdeauna..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce scârțâie cobaiii