Koala: unde locuiesc și ce este animalul

Animal koalaKoala sunt animale foarte vechi. Ei și-au atins diversitatea în urmă cu aproximativ 34-24 de milioane de ani. Conform datelor arheologice, la acea vreme existau până la 18 specii. Specia modernă a apărut, cel mai probabil acum 15 milioane de ani. Există o teorie conform căreia cangurii și koalele arborilor provin dintr-un strămoș comun..

Prima mențiune a acestui animal asemănător unui urs a apărut la sfârșitul secolului al XVIII-lea în relatarea lui Price J. despre o călătorie în Munții Albastri..

  • În 1802, rămășițele koalei au fost trimise spre studiu de ofițerul Barralier,
  • În 1803, a fost capturat un reprezentant viu al speciei. Apoi ziarele și-au publicat descrierea.
  • În 1808, au fost în cele din urmă identificate ca o specie similară cu wombats..

Aspect

Cum arată un koala?Koala este similar cu wombats, dar blana lor este mai groasă și mai moale. Grosimea blănii atinge mai multe sentimente. Culoarea blănii poate fi gri, roșiatică și chiar să aibă o nuanță roșie în funcție de zona în care trăiesc animalele. Blana pe burtă este întotdeauna mai deschisă, decât pe spate. Urechile mari cu blană și ochii mici și căprui se găsesc pe fața destul de plată a botului. Greutatea unui adult poate ajunge la 16 kilograme, iar înălțimea este de 80 de centimetri. Coada la animale este foarte asemănătoare cu coada unui urs - scurtă și aproape invizibilă. Ele sunt adesea numite marsupiale pentru aspectul lor..

Membrele lungi sunt adaptate pentru alpinism. Deci, labele din față au 2 degete care se opun celorlalte trei. Toate degetele (cu excepția degetelor mari) se termină în gheare ascuțite, ceea ce ajută la urcarea în copaci. În plus, această dispunere a degetelor de la picioarele din față le permite tinerilor să se agațe tenace de blana adulților. Picioarele din spate au, de asemenea, un deget deoparte..

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale acestor animale este prezența amprentelor digitale. Model papilar similar omului.

Dinții arată ca niște dinți de cangur sau wombat. Incisivi ascuțiți și puternici, ca și alți erbivori marsupiali, adaptați pentru tăierea frunzelor.

În plus, koala are o binaritate pronunțată a organelor genitale. Femelele au două vagine cu două uteruri separate, în timp ce masculii au penisul despicat. În general, acest binar este tipic pentru toți marsupialele..

Trebuie remarcat faptul că în timpul evoluției, creierul koalei a scăzut foarte mult. La reprezentanții moderni ai acestei specii, greutatea creierului este de doar câteva zecimi din procentul din masa totală. În acest caz, partea liberă a craniului este umplută cu lichid cefalorahidian.

Mod de viata

Habitat KoalaKoala sunt animale foarte lente. Își petrec cea mai mare parte a vieții în coroanele eucaliptilor. Atâta timp cât koala doarme, aproape nimeni nu doarme. După amiază animalele sunt suficient de pasive. Și chiar și când sunt treji, stau nemișcați, agățându-și ghearele strâns de un copac. Astfel, într-un vis sau într-o imobilitate completă, reprezentanții acestei specii pot petrece până la 18 ore pe zi..

Aceste animale sunt mai active noaptea. În plus, dacă nu pot ajunge la un copac nou, coboară foarte încet și incomod la pământ pentru tranziție. Dar sar pe copaci foarte abil și în caz de pericol urcă ușor copaci. Koala poate, de asemenea, să înoate, în ciuda faptului că beau apă numai în timpul secetei..

Ce mănâncă koala?

Oamenii de știință au fost de mult de acord că încetineala acestei specii este legată de dieta lor. Aceste animale marsupiale mănâncă exclusiv frunze și lăstari de eucalipt. Interesant este că, în diferite perioade ale anului, koala alege cele mai sigure tipuri de eucalipt pentru a reduce posibilitatea de expediere. Un simț al mirosului dezvoltat ajută animalele să navigheze în diferite tipuri de eucalipt..

În timpul zilei, este suficient ca un koala să mănânce până la 1 kilogram de frunze, care sunt bine zdrobite și acumulate sub forma unei mase de iarbă în pungi situate în spatele obrajilor. Beau foarte rar, obțin toată umezeala necesară din frunze..

Cum se reproduc koala

De regulă, femeile koala trăiesc separat în zonele lor, care rareori pleacă. Mai mult, pe terenurile fertile, parcelele se pot suprapune. Bărbații nu își păzesc teritoriile, dar se luptă adesea când se întâlnesc, rănindu-se reciproc. În grupuri, acești marsupiali se adună numai în timpul sezonului de reproducere, care începe la mijlocul toamnei și durează până la sfârșitul iernii..

Există mai puțini bărbați în natură decât femele. Există două până la cinci femele pentru un bărbat adult. Pentru a atrage atenția, bărbații:

  • lăsați urme de parfum pe copaci;
  • scoate țipete puternice.

Împerecherea are loc în copaci. La fel ca toți marsupialele, sarcina într-un koala durează o perioadă foarte scurtă - aproximativ o lună. De regulă, se naște un pui, deși există cazuri foarte rare de naștere a doi bebeluși. Puiul se naște foarte mic și rămâne în pungă timp de până la șase luni, hrănindu-se cu lapte. În următoarele șase luni, puiul stă pe spatele mamei, strângându-și blana.

Femelele devin independente la vârstă de la 12 la 18 luni, iar bărbații pot rămâne cu mama lor până la trei ani. Acest lucru se datorează faptului că maturitatea sexuală la bărbați și femei se produce în momente diferite. Koala se reproduc rar: aproximativ o dată la doi ani.

Astăzi zoologii sunt conștienți de câte coale trăiesc. În natură - până la aproximativ 13 ani, deși sunt cunoscuți centenarii care au trăit până la 20 de ani.

Unde trăiesc koala?

Unde trăiesc koala?În natură, koala se găsește numai în Australia. Mai mult, ele pot fi găsite numai în sud sau în partea de est a continentului. Insula Cangurului a fost populată artificial de koala. În alte părți ale lumii, acest animal drăguț și inofensiv poate fi găsit numai în grădinile zoologice sau creșele private.

În același timp, dacă până în secolul al XIX-lea populația nu era practic reglementată de nimic și animalele au murit doar din cauza bolilor, a secetei și a incendiilor, atunci în secolul al XIX-lea, după descoperirea acestor animale, a început exterminarea lor în masă. Vânătoarea de koala a fost asociată cu blana lor groasă, foarte apreciată. În 1927, din cauza unei scăderi accentuate a numărului de animale, guvernul australian a interzis vânătoarea de koala.

S-a dezvoltat o altă situație pe Insula Cangurului, unde locuiesc koala, care au fost așezate acolo în mod artificial. În 2000, populația în creștere a acestor animale marsupiale a dus la epuizarea bazei de eucalipt și, prin urmare, din ordinul autorităților, un număr imens de koala a fost exterminat, deoarece erau amenințați de foame..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Koala: unde locuiesc și ce este animalul