Niciodată nu voi mai cumpăra animale de la o pasăre: cum am obținut un porc cu o surpriză

În copilărie, îmi plăcea să merg cu mama la piața de păsări. Ea a cumpărat mâncare pentru pești și canari și m-am uitat cu toți ochii la animalele care erau vândute acolo. Șoareci, hamsteri, cobai ... Pe un site separat sunt pisoii drăguți și acolo, pe o bancă, înconjurat de potențiali cumpărători, un crescător de pufos chow-chow oferă pui ieftini neplanificați. Am asociat cu „păsărică” posibilitatea de a alege un animal de companie, de a primi sfaturi și sfaturi de la vânzător cu privire la îngrijire și hrănire și, ceea ce este probabil important pentru mulți, să plătesc o sumă mult mai mică decât într-un magazin de animale de companie sau o creșă.

Pentru un „cadou viu” pentru piața păsărilor

Fiul a cerut de mult să-i dea un pisoi, sau chiar mai bine - un cățeluș. Dar la un consiliu de familie, am decis ca mai întâi să fie un cobai. S-a decis să mergem la „păsărică” pentru cadou. Și există mai multe opțiuni, iar prețurile sunt mai mici, mai ales că a fost necesar să cumpărați imediat o cușcă, diverse boluri pentru băut, o casă și alte necesități. Acesta este locul unde se vând rozătoarele pentru animale de companie. Spre deosebire de „păsări” din epoca sovietică, diversitatea speciilor animalelor oferite s-a extins incredibil.

Anterior, alegerea era limitată la hamsteri - albini cu ochi roșii, șoareci albi și cobai cu păr neted. Cumpărătorii deosebit de norocoși au reușit să găsească hamsteri dzungari, iar chinchilla provine din tărâmul fanteziei! Dar apoi ochii mei au fugit: nu am văzut niciodată o cantitate imensă de numai cobai.!

Himalaya, peruviană, americană, abisiniană - ce rase nu erau reprezentate, pur și simplu nu mi-am amintit majoritatea numelor. Am admirat în special creaturile păroase cu părul lung, atât de drăguț ... Cu toate acestea, alegerea a fost făcută pe un animal cu părul scurt pentru a fi mai ușor de îngrijit.

Mi s-a permis să iau un porc în mâini. Era atât de rotundă, elastică, ronțăind atât de emoționant, scârțâind și tresărind ușor corpul ei mic, încât m-am îndrăgostit imediat de ea. Iată-l, „darul nostru viu”! Vânzătorul ne-a spus că este o fată, are doar 10 săptămâni. "Luăm!" - ne-am hotărât.

A trecut o lună

Mi s-a părut că recenziile negative despre piețele de păsări de curte au fost scrise de crescătorii cărora vânzătorii de „păsări” erau în concurență acerbă. Se spune că pot aluneca un animal bolnav. Dar nu am ales cu ochii închiși: nasul și urechile sunt curate, blana strălucitoare, ochii mărgele sclipesc. Bebelușul era și el plin - în comparație cu alte animale din cușcă, era cea mai rotundă. Probabil îi place să mănânce. Un apetit bun este un indicator că totul este în ordine cu animalul de companie..

Am numit porcul Plush. În patru săptămâni, aproape s-a dublat - a crescut cu salturi, ca un coc adevărat. Totuși, sunt atât de multe! Totul a fost în regulă, cu excepția unui singur lucru: lui Bun nu i-a plăcut cu adevărat să fie manipulată - a încercat în toate modurile posibile pentru a evita o comunicare strânsă. Ei bine, hai să o urmărim, pentru că ține atât de atingător o bucată de morcov sau un băț de cereale cu degetele ei mici.

Nu poate fi!

Au mai trecut alte zece zile și am început să observ că porcul încerca tot mai mult să se întindă în casă, devenind mai puțin activ. Dar, din moment ce pofta de mâncare nu numai că nu a scăzut, ci chiar a crescut, am crezut că este prea devreme pentru a trage alarma. Poate tocmai am supraalimentat-o? Este timpul să slăbești? Sau este mai bine să consultați un medic veterinar? Da, o voi face, așa că mâine voi merge.

Dar planurile nu erau destinate să se împlinească. Când m-am dus să scot Plush-ul nostru din cușcă, nu-mi venea să cred ochilor mei: în fân, mi s-a părut, hamsterii alb-roșii roiau! Ce este asta, o glumă? Am aruncat o privire mai atentă: oh, aceștia sunt doi cobai mici - bebelușii lui Plushka. Probabil a născut bebeluși în timp ce dormeam. Și, după cum știți, la cobai, spre deosebire de hamsteri și șobolani, bebelușii se nasc cu lână.

Ce surpriza! Nu aș fi crezut niciodată că acest lucru s-ar putea întâmpla cu un animal care are patru luni. Se pare că femelele de cobai cresc foarte devreme și, dacă nu sunt plasate într-o cușcă separată în timp, pot produce descendenți la o vârstă atât de fragedă. Și nici nu am observat sarcina ei, pentru că nu am luat-o în brațe, ci am crezut că este doar grasă. Deci, am cumpărat un porc, iar acum sunt trei. Este chiar acum să stați pe "pasăre" ca vânzător.

În loc de postfață

Fiul, desigur, a cerut să lase copiii de pluș cu noi, dar nu am început o fermă de porci de guineea. Le-am dat purceilor mari prietenilor. Nu voi mai cumpăra animale la piața de păsări - nu știi niciodată ce surpriză ne va aștepta data viitoare. Va crește, de exemplu, un aligator formidabil dintr-o șopârlă amuzantă??

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Niciodată nu voi mai cumpăra animale de la o pasăre: cum am obținut un porc cu o surpriză