Comprimatele bravecto sunt eficiente în protejarea câinilor de căpușe

Pastilele pentru căpușe Bravecto câștigă popularitate în rândul deținătorilor de câini. Produsul este convenabil de utilizat - doar dați o tabletă masticabilă animalului dvs. de companie și uitați de problema cu paraziții timp de câteva săptămâni. Cu toate acestea, ca și în cazul oricăror substanțe chimice, trebuie să aveți grijă și să utilizați Bravecto, urmând strict recomandările experților..

Descrierea, compoziția și principiul de acțiune al tabletelor Bravecto

Ingredientul activ din comprimatele masticabile Bravecto - fluralaner este un insecticid și acaracid de nouă generație care oferă protecție pe termen lung. După ce ați luat doar un comprimat timp de 12 săptămâni, efectul „otrăvitor” asupra puricilor și căpușelor va persista. Fluralaner este ușor absorbit și concentrat în plasma sanguină. În primele 12 ore, puricii și căpușele, care deja parazitează câinele, vor muri, iar în viitor, concentrația componentei active din sânge nu va permite câinelui să ridice din nou paraziții.

Câinele mănâncă

Puricii și căpușele vor muri în decurs de 12 ore de la utilizarea comprimatului

Fluralaner acționează asupra sistemului nervos al paraziților la nivel molecular. Substanța blochează impulsurile responsabile de mișcare, ca urmare, neuronii sunt supraexcitați, apoi paralizia și moartea puricilor și căpușelor.

Substanța activă este eficientă împotriva mai multor tipuri de paraziți:

 • puricii Ctenocephalides felis și Ctenocephalides canis;
 • căpușe Ixodes ricinus, Ixodes hexagonus, Ixodes scapularis, Ixodes holocyclus, Dermacentor reticulatus, Dermacentor variabilis și Rhipicephalus sanguineus.

Comprimatele masticabile sunt disponibile în cinci opțiuni de dozare. Pentru a alege ambalajul potrivit, trebuie să știți greutatea câinelui.

Tabel: doza necesară de medicament în funcție de greutatea câinelui

Greutatea animalului de companie, kgDoza Fluralaner
2-4,5112,5 mg
4.5-10250 mg
10–20500 mg
20-401000 mg
40-561400 mg
peste 56Combinația este selectată individual conform schemei: până la 56 mg de fluralaner la 1 kg de greutate câine.
În acest caz, comprimatele nu se rup, dar se aleg două potrivite.
Fată care mângâie un câine uriaș

Pentru animalele de companie care cântăresc mai mult de 65 kg, doza este selectată individual

De asemenea, ar trebui să acordați atenție componentelor auxiliare. Bravecto include:

 • aromatizant;
 • zaharoză;
 • glicerol;
 • ulei de soia;
 • amidon de porumb etc..

Galerie foto: forme de lansare a tabletelor Bravecto

Beneficiile pastilelor

Pastilele pentru purici și căpușe au o serie de beneficii atunci când sunt utilizate pentru a proteja câinii. În primul rând, este ușurința în utilizare și efectul rapid..

 • produsul sub formă de tablete este potrivit pentru tratamentul câinilor în aer liber și agresivi, care sunt dificil de tratat cu mijloacele obișnuite - picături și spray-uri;
 • în favoarea pastilelor este, de asemenea, un factor precum prezența copiilor mici: după ce a luat pastila, animalul nu trebuie izolat;
 • Bravecto protejează pentru un record de 12 săptămâni (majoritatea picăturilor, spray-urilor și tabletelor garantează protecție timp de 4-6 săptămâni);
 • medicamentul este clasificat ca cu risc redus (clasa 4 conform GOST);
 • pastilele reduc riscul de babezioză la câine, deoarece acționează rapid asupra căpușelor, prevenind transmiterea infecției.

Caracteristici ale aplicației

Câinii mănâncă de obicei pastila Bravecto de bunăvoie, deoarece miroase bine.. O puteți folosi și cu mâncare, dar trebuie să vă asigurați că animalul de companie a consumat întreaga pastilă și că nu mai rămân bucăți ciobite în vas.. În caz contrar, concentrația substanței va fi insuficientă, iar efectul protector al medicamentului nu va fi atins.

O tabletă este de obicei suficientă pentru sezonul de vârf al activității căpușelor. Reutilizarea produsului este posibilă după 3 luni la aceeași doză.

Nu creșteți doza pentru a prelungi efectul medicamentului. Concentrația substanței este exact potrivită cu greutatea specifică a animalului. Proprietarul trebuie doar să cumpere ambalajul corect.

Bravecto și câinele

Principalul lucru este să alegeți doza corectă a substanței active.

Recomandări importante de utilizare:

 • Bravecto poate fi utilizat în tratamentul câinilor gravide și care alăptează, dar sub supravegherea unui medic veterinar;
 • este important să nu încălcați schema de utilizare a medicamentului - o singură doză de un comprimat cu un interval de 12 săptămâni;
 • în cazul lipsei următorului tratament, pur și simplu reluați recepția, la începutul utilizării medicamentului;
 • atunci când tratați un câine cu o tabletă Bravecto, respectați regulile de siguranță personală - asigurați-vă că vă spălați pe mâini cu apă și săpun după contactul cu medicamentul;
 • în caz de hipersensibilitate individuală la substanțele care alcătuiesc Bravecto, evitați contactul direct cu medicamentul;
 • ambalajul (blisterul) trebuie eliminat imediat după utilizare.
  Blister din pastila Bravecto

  După utilizare, nu utilizați blisterul pentru uz casnic.

Efectele secundare sunt rare. Cu toate acestea, trebuie să monitorizați cu atenție starea animalului după ce ați luat pilula, pot apărea următoarele simptome neplăcute:

 • vărsături;
 • diaree;
 • scăderea poftei de mâncare;
 • salivaţie.

Dacă medicamentul intră în corpul uman, trebuie să consultați imediat un medic. Dacă luați cu dvs. instrucțiuni sau ambalaje de la Bravecto, specialiștii vor putea prescrie rapid tratamentul necesar.

Video: comprimate Bravecto

Problema siguranței medicamentelor: recenzii ale medicilor veterinari și ai proprietarilor de câini

Majoritatea recenziilor găsite pe internet mărturisesc în favoarea utilizării tabletelor Bravecto. Proprietarii de câini sunt mulțumiți de efectul pe termen lung al medicamentului și numesc Bravecto unul dintre cele mai bune remedii pentru protecția căpușelor și puricilor. Categoria minusurilor include doar prețul produsului.

Alături de recenziile pozitive, există unele extrem de negative, care vorbesc despre pericolele pastilelor, până la moartea animalelor de companie după ce au luat drogul. Unele bloguri răspândesc și informații despre pericolele drogului. Desigur, nici un remediu nu poate garanta un rezultat pozitiv. În plus, ca orice altă substanță chimică, comprimatul Bravecto poate provoca o reacție individuală la un anumit animal.. Atunci când alegeți un produs, este întotdeauna mai bine să consultați un specialist..

Câine și medic veterinar

Asigurați-vă că animalul dvs. de companie este sănătos înainte de a utiliza medicamentul

Ce spun experții despre Bravecto

Înainte de a intra pe piață, produsele veterinare sunt supuse la numeroase studii. Rezultatele studierii reacției câinilor la o doză de Bravecto crescută în mod deliberat (de 5 ori!) A arătat:

 • utilizarea fluralanerului nu a provocat reacții negative ale corpului câinelui, chiar și la o doză semnificativ supraestimată (până la 281,3 mg / kg);
 • în doza recomandată (56 mg / kg) medicamentul este bine tolerat de câini, ceea ce înseamnă că are o rezervă de aproape cinci ori.

Citiți mai multe despre studiul siguranței medicamentelor aici.

Comprimatele Bravetko au o serie de avantaje printre medicamentele antiparazitare. Cu toate acestea, atunci când alegeți un remediu pentru purici și căpușe, starea generală a câinelui trebuie luată în considerare. Pentru a evita efectele secundare neplăcute din utilizarea Bravecto, este mai bine să consultați un medic veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Comprimatele bravecto sunt eficiente în protejarea câinilor de căpușe