Cocos de pește de acvariu: caracteristici ale conținutului, fotografii de pești

Conținut de cocoși de peștePersoanele care au acvariu acasă cunosc cocorul. Are o frumusețe unică și este renumită pentru calitățile sale de luptă extrem de dezvoltate. Cocorul de acvariu este un pește foarte încăpățânat, va lupta până la epuizare chiar și cu propria sa imagine în oglindă. Este imposibil sau foarte dificil să o ții cu alții, pur și simplu nu poate trăi în același acvariu cu alți pești.

Asia de Sud-Est este considerată locul de naștere al acestor indivizi. Locuiesc în corpuri calde de apă proaspătă, cu curgere lentă sau în picioare, în Thailanda, Vietnam, insulele Indoneziei și Peninsula Maliană..

Culoarea cocoșilor de acvariu este variată și interesantă. Sunt o singură culoare, două culori și multi-culoare. Toate culorile curcubeului și nuanțele lor sunt prezente în colorarea lor. Culoarea masculilor este mult mai strălucitoare decât culoarea femelelor.

Soiuri și descriere

Pestele cocoș aparține familiei macropodelor, folosește și aerul atmosferic pentru respirație..

Corpul cocoșului este turtit din lateral și ușor alungit în lungime - seamănă cu un oval. Mărimea peștilor este, în general, mică: masculii au aproximativ 5 cm lungime, iar femelele au 4 cm lungime, dar unii indivizi pot ajunge la 10 cm lungime. Aripioarele superioare și caudale sunt rotunjite, iar pectoralele sunt ascuțite. Masculii au aripioare mai lungi decât femelele.

Acest pește luptător trăiește aproximativ trei ani.

În acest moment, crescătorii au crescut aproximativ 700 de specii de cocoși. În funcție de forma aripioarelor și de mărime, acestea sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • Date externe ale cocosului de peștesemilună;
 • cu coada de voal;
 • coadă de coroană;
 • cu două cozi;
 • cu coadă rotundă;
 • delta-coada;
 • cu coada periei;
 • steag;
 • poster;
 • regal.

Conținutul peștelui cocorului este foarte simplu. Dacă există un singur pește cocoș, atunci poate fi conține chiar și într-un borcan de trei litri. Dar atunci când țineți acest pește împreună cu unii masculi sau împerecheați cu alte tipuri de pești, pot apărea probleme. Deoarece masculii sunt foarte agresivi.

Este recomandabil să țineți doi masculi într-un acvariu mare, alungit, astfel încât să poată împărți teritoriul. Există o altă opțiune de a păstra masculii separat - aceasta este împărțirea acvariului cu ochelari în mai multe părți și punerea unui bărbat în fiecare parte.

La schimbarea apei în acvariu sau când apare o femelă, bărbații pot avea un val de agresivitate..

Dacă adăugați altul cu aripioare de voal în acvariu cu un pește cocoș, acesta va tăia toate aripioarele. Pentru a crea un cartier bun, peștii de dimensiuni mai mari, agili și cu aripioare scurte (barbele, peștele zebră și altele) ar trebui adăugați cocoșilor.

Temperatura apei în acvariu ar trebui să fie de 26-28C, deoarece cocosul este un pește din tropice. Așa că pentru ei a existat accesul la aerul atmosferic, pe suprafața apei nu ar trebui să existe vegetație plutitoare. Iluminarea solară a acvariului trebuie efectuată cel puțin câteva ore pe zi..

Cocosul nu este pretențios în ceea ce privește mâncarea, el poate mânca:

 • alimente vii și congelate;
 • uscat și industrial.

Dar mâncarea lor preferată este viermii de sânge. În acvarii, le place să vâneze melci mici, iar cei mari își pot tăia mustățile..

Cât timp trăiește un cocos și cum se reproduce?

Cum se reproduce peștele cocosNu trăiesc mult. Durata lor obișnuită este nu mai mult de trei ani. La bătrânețe, acest pește nu este folosit pentru reproducere.

Maturarea are loc foarte repede la ei, până la vârsta de patru luni devin maturi sexual. Dar pentru ca generarea acestui pește să fie bună, ar trebui luată pentru reproducere o pereche tânără la vârsta de 7-8 luni..

Odată cu participarea repetată a unui cocoș masculin la reproducere, aripioarele sale cresc. Și femela poate avea probleme cu reproducerea dacă nu a născut de mult timp. Caviarul în timp începe să degenereze și deschiderea genitală a femelei se înfundă.

Dacă trebuie să obțineți descendenți dintr-o pereche de cocoși, atunci ar trebui să fie scoși din acvariul comun. într-un acvariu separat de reproducere, și asta în ciuda faptului că pot construi un cuib în general. Orice recipient transparent, cu un volum de 5 litri și o înălțime a apei de 15 cm, este potrivit pentru un acvariu de reproducere. Trebuie să puneți mai multe plante într-un astfel de acvariu, astfel încât să poată construi un cuib, iar femela se va ascunde în ele de mascul. Dar solul din acest acvariu este complet inutil..

Temperatura în acvariul de reproducere ar trebui să fie de aproximativ 30 ° C, iar apa este proaspătă - acest lucru provoacă reproducerea. Înainte de reproducere, o pereche de cocoși ar trebui hrănită cu o varietate de alimente vii. Nu este necesar într-un astfel de acvariu: lumină strălucitoare și aerare - acest lucru interferează cu crearea unui cuib.

În spațiile de reproducere, în primul rând, pun un pește mascul astfel încât să construiască un cuib din bule de aer - nu izbucnesc din cauza salivei eliberate. Apoi (aproximativ o zi mai târziu) o femelă este adăugată la mascul.

Masculii reproduc de obicei după câteva zile. Dacă nu există reproducere mai mult de o săptămână, trebuie să schimbați femela. Și cu o agresiune puternică a bărbatului, el este, de asemenea, schimbat.

În timpul reproducerii, masculul stoarce mai multe ouă de la femelă, prinzându-l între cap și coadă. În acest moment, el fertilizează ouăle. Până când cad în fundul acvariului, masculul le ridică și le pune în cuib. În timpul unei reproduceri, cantitatea de ouă este de la 2 mii la 4 mii bucăți.

La terminarea reproducerii, femela este îndepărtată imediat, altfel masculul poate deveni agresiv. Masculul are grijă de ouă și larve: scoate ouăle dacă mor, își completează cuibul, ia ouăle când cad din cuib.

Cocos de pește de acvariu Ce să hrănească cocoșiiCockerel cu coadăAspect de pește cocosCum arată un cocos?Cocos de peșteCe mănâncă un pește cocos?Reguli pentru păstrarea cocosului de peșteDescrierea peștilor petuzkhCum se reproduce peștele cocoșCuloarea peștelui este cocoșulCum să aveți grijă de cocosul dvs. de pește de acvariuReguli pentru păstrarea masculilor
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cocos de pește de acvariu: caracteristici ale conținutului, fotografii de pești