Cele mai bune 5 îngrășăminte pentru plantele de acvariu faceți-le singur

Îngrășămintele pentru plantele de acvariu faceți-le singur

În acest articol, voi lua în considerare ce îngrășăminte sunt necesare pentru plantele de acvariu. Voi lua în considerare cum să fac eu îngrășăminte. Vă voi spune de unde să cumpărați substanțele necesare. Voi enumera caracteristicile autoproducției soiurilor: microelement, macroelement, fosfat, nitrat și soluție de potasiu.

Ce îngrășăminte sunt necesare pentru plantele de acvariu

Suplimentele nutriționale ajută la activarea creșterii împușcăturilor.

Pentru a menține viața florei și faunei unui „rezervor” mic, acasă, se recomandă utilizarea soluțiilor speciale. Astăzi pot fi cumpărate gata făcute sau făcute cu propriile mâini..

Pentru funcționarea normală a organismelor din mediul acvatic, trebuie să fie prezente următoarele substanțe:

 • Componente cheie pentru activarea creșterii lăstarilor.
 • Componente de sare.

Orice magazin de animale de companie are o gamă largă de soluții. Acestea conțin un complex ideal de elemente și substanțe nutritive. Pentru comoditatea utilizării ulterioare, îngrășămintele sunt oferite sub formă de fiole.

Calculul sumei depinde în mod direct de volumul lichidului. Pentru un efect pozitiv din îngrășămintele de marcă, se recomandă calcularea corectă a dozei.

Unii oameni preferă să opteze pentru o opțiune de îngrășământ solid. Sunt disponibile sub formă de tablete și sunt calculate pentru un volum specific de lichid. Înainte de utilizare, se recomandă să studiați cu atenție instrucțiunile..

Nutrienții ajută la saturarea lichidului și creează condiții optime pentru existența florei.
Nutrienții ajută la saturarea lichidului și creează condiții optime pentru existența florei
Nutrienții ajută la saturarea lichidului și creează condiții optime pentru existența florei

Pentru a întreține un acvariu, proprietarul va trebui să se aprovizioneze cu următoarele soluții:

 • Balsam de apă necesare pentru a elimina componentele dăunătoare din apa de la robinet. Neutralizează metalele grele și permite florii să se dezvolte corect.
 • Aditivi biologici conțin enzime pentru a îmbunătăți filtrarea. Acestea vă permit să vă mențineți sănătatea pe o perioadă lungă de timp..
 • Purificatoare de apă.
 • Produse pentru controlul algelor.
 • Modificatori de pH și tampoane.
 • Re-Mineralizatori / modificatori GH.
 • Oligoelemente.
 • Îngrășăminte.

Ce trebuie să faceți cu propriile mâini

Îngrășământul poate fi pregătit corect de către persoane care dețin cunoștințe de bază despre chimie. În plus, procesul necesită următoarele instrumente:

 • Balanță. Precizia lor trebuie să fie de cel puțin 0,1 g.
 • Containere de diferite dimensiuni.
 • Se lipesc pentru amestecarea lichidului până la omogenizare.
 • Termometru.
 • Ochelari cu marcaje.
 • Conform reglementărilor de siguranță, se recomandă efectuarea procesului cu mănuși de cauciuc.
 • Elemente individuale.

Dacă nu există nicio oportunitate de a cumpăra cântare precise, atunci este recomandabil să utilizați un dispozitiv cu o precizie în grame. Cu toate acestea, în acest caz, va trebui să cântăriți soluția simultan pentru 10 porții. Pentru diluarea în apă, se ia o parte din masa rezultată.

Dacă nu există nicio oportunitate de a cumpăra cântare precise, atunci este recomandabil să utilizați un dispozitiv cu o precizie în grame
Dacă nu există nicio oportunitate de a cumpăra cântare exacte, atunci este recomandabil să utilizați un dispozitiv cu o precizie în grame

Soiuri

Oligoelement

Pentru a obține compoziția acestei probe, va trebui să achiziționați mangan (5,4 g), zinc (0,7 g), cupru (0,3 g), acid boric (17,5 g), gluconat de fier și molibdat de amoniu (0,2 d).

Volumul minim al recipientului pentru agitare trebuie să fie de un litru. La prima etapă de pregătire, va trebui să adăugați la ea o jumătate de litru de apă purificată. Lichidul va trebui încălzit la minimum 35 de grade. Mai mult, componentele sunt adăugate treptat la volumul specificat..

Compoziția va fi eficientă dacă toți reactivii sunt bine amestecați în timpul procesului de preparare..

Numai după aceea, volumul total de lichid este adus la 1 litru. De asemenea, trebuie adăugată apă caldă purificată. După sfârșitul procesului, reactivii trebuie, de asemenea, amestecați din nou. Astfel, este posibil să se obțină alimente nutritive pentru plantele de acvariu..

Îngrășământul trebuie aplicat în cantitate de jumătate de ml la suta de litri de lichid. Această doză este considerată minimă. Se permite creșterea acestuia la maximum 1 ml. Se recomandă determinarea empirică a volumului necesar.

Macronutrient

Acest tip de fertilizare este mai ușor. Pentru a face acest lucru, este suficient să luați o cantitate egală de soluții de potasiu, fosfor și sodiu. Nu trebuie să fie premixate. Este suficient să măsurați volumul corect.

Fosfat

Pentru a prepara acest tip de îngrășământ micronutrienți, trebuie să luați 72 g de fosfat de potasiu și să-l amestecați bine în 1 litru de apă.

Compoziția rezultată trebuie adăugată într-o doză de cel mult 1 ml la 100 litri de apă. În acest caz, va fi posibil să se creeze condiții optime pentru obținerea unei creșteri stabile și corecte a algelor..

Nu este necesară o experiență specială pentru fabricare, iar sculele standard sunt suficiente
Nu este necesară o experiență specială pentru fabricare, iar sculele standard sunt suficiente

Soluție cu nitrați

Azotatul de potasiu se ia într-un volum de 60 g și se agită în 1 litru de apă purificată. Ingredientul activ este, de asemenea, cunoscut sub numele de azotat de potasiu. Dozajul este calculat într-un mod similar. Nu se recomandă depășirea pragului maxim admis.

Compoziția de potasiu

Puteți prepara compoziția udo folosind 110 g sare de potasiu. Substanța se mai numește sulfat de potasiu sau sulfat al acestei substanțe. Se adaugă la un litru de apă, a cărui temperatură este de 25 de grade.

Dacă volumul acvariului este de 100 de litri, atunci nu i se pot adăuga mai mult de 10 ml de sistem.

Complex

Fertilizarea complexă are, de asemenea, un efect pozitiv asupra florei acvariului. Conține un număr mare de elemente utile. Pentru a-l obține, se recomandă să respectați următoarea schemă:

 • Pre-obligatoriu a fierbe 700 ml de apă. După încheierea procesului, la lichid se adaugă sulfat de magneziu (zece g), acid citric (treizeci g), sulfat feros (zece g), sulfat de cupru (jumătate g), sulfat de zinc (0,6 g).
 • Soluția va dobândi proprietăți pozitive în acest caz, dacă durează cel puțin 30 de minute.
 • După sfârșitul acestei perioade, va fi necesar să adăugați acid boric (0,3 g), sulfat de potasiu (nouă g), citovit și ferovit (câte patru fiole fiecare), vitamina B12 (două fiole), acid sulfuric (douăzeci ml). În procesul de lucru cu ultimul element, ar trebui să respectați regulile de siguranță.
 • Volumul rezultat va trebui adus la un litru. Pentru a face acest lucru, adăugați apă purificată.

După efectuarea unor manipulări simple, se poate folosi îngrășământ complex. Pentru un acvariu de cincizeci de litri, adăugați un ml de amestec.

Deoarece doza este în miligrame, este necesară o pipetă
Deoarece doza este în miligrame, este necesară o pipetă

Unde să găsiți ingredientele

Reactivii pentru îngrășăminte pot fi cumpărați de la orice magazin specializat în reactivi chimici. Dacă o persoană decide să creeze un macrofertilizator, atunci va trebui să contacteze o farmacie obișnuită sau un magazin de hardware.

Unii proprietari sunt convinși că cel mai bine este să pregătiți îngrășământ acasă. În acest caz, puteți fi complet încrezător în respectarea regulilor de dozare și proces necesare..

Îngrășământul rezultat va fi păstrat mult timp. Este recomandabil să-l așezați într-un loc întunecat..

Este permisă modificarea concentrației componentelor individuale. Selecția sa se efectuează pe baza unei analize a nevoilor unei anumite specii de plante.

Se recomandă adăugarea de nutrienți în apă pentru creșterea și dezvoltarea florei vegetale din acvariu. Compoziția poate fi achiziționată gata făcută sau realizată manual. Datorită unui proces simplu, lăstarii primesc macro- și microelementele necesare pentru creștere și dezvoltare. În timpul procesului de preparare, trebuie să respectați doza și să urmați metoda exact.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai bune 5 îngrășăminte pentru plantele de acvariu faceți-le singur