Delfin cu față albă din cartea roșie a rusiei

Delfin cu față albăO specie rară, puțin studiată de mamifere. Nu există mai mult de 100 de mii de indivizi în lume. Delfin cu față albă

enumerate în Cartea Roșie a Rusiei, precum și în Convenția de la Berna pentru protecția faunei și florei sălbatice și a habitatelor naturale din Europa (1982) și în Acordul de la Bonn privind conservarea speciilor migratoare ale animalelor sălbatice (1983).

În secolul al XIX-lea, principala amenințare pentru ei era vânătoare de balene. Acești cetacei au fost prinși pentru carne și grăsimi. Acest lucru s-a întâmplat în principal în țările din nordul mării: Norvegia, Islanda, Groenlanda. Din 1966, pescuitul delfinilor a fost interzis în Uniunea Sovietică. Doar Turcia nu a ratificat acest tratat.

Cu toate acestea, în secolul XXI, principala amenințare pentru aceste animale a fost deteriorarea mediului și poluarea generală a apelor Oceanului Mondial de clor materie organică și metale grele. Poate că acest lucru cauzează efectul „uscării” la delfinii cu față albă, ducând la moartea animalului. Cazurile de „sinucidere în masă” ale acestor reprezentanți ai cetaceelor ​​nu au fost încă bine studiate. Nu a fost înregistrată nicio pagubă semnificativă a populației din partea dușmanilor naturali - balene și rechini -. Mult mai des, acest prădător rapid și puternic moare din mâinile braconierilor, încurcați în unelte de pescuit..

Delfin cu față albă diferit de omologii săi gri, pe care suntem obișnuiți să le vedem în delfinarii, de dimensiuni mari. Iată câteva dintre caracteristicile acestui tip de animal:

  • Comportamentul delfinilor cu față albăLungimea corpului poate ajunge la 3,5 metri, iar greutatea sa este de până la 280 kg..
  • Contrast burtica alba.
  • Aripioare mari pe părțile laterale ale corpului, de la negru la gri perlat.
  • Crestă semilună masivă pe spate.
  • Mic, de până la 5 cm, cioc pe nas. Îi dă acestui animal un aspect drăguț, inofensiv și plictisitor. Numele în engleză al acestei specii, strict vorbind, se traduce prin „cioc alb”, deși ciocul lor nu este întotdeauna alb.

Habitat

Delfin cu față albă - un locuitor din nord. Locuiește în Atlanticul de Nord, Marea Nordului și Marea Baltică. Pe teritoriul Federației Ruse numai în Marea Baltică (inclusiv Golful Finlandei) și Marea Barents (coasta Murmansk și Peninsula Rybachy). Preferă zona de coastă nu mai adâncă de 200 de metri. Migrația acestui animal nu este încă bine înțeleasă..

Mod de viata

Cum trăiesc delfiniiDelfinul cu fața albă este un animal școlar. Locuiesc în grupuri sau școli de 8-15 indivizi, în timpul sezonului de împerechere creează perechi destul de puternice. Nașterea și împerecherea au loc în lunile de vară. Au fost indivizi care au trăit împreună toată viața. Dar, de obicei, matriarhatul domnește într-o turmă a acestor animale.

Perioada de sarcină a delfinilor cu cioc alb durează până la 18 luni. Femela aduce de obicei doar un pui de până la 60 cm lungime, pe care îl protejează mult timp. În momentul nașterii, femela este ajutată în mod activ de alte persoane din turmă. Ele formează un inel de siguranță în jurul femelei care dă naștere, fără a permite nimănui să se apropie de ea.

În locurile în care există o cantitate mare de hrană, delfinii se pot rătăci în turme de 1.000 de indivizi. Când există mai puțină mâncare, acestea se împart în grupuri mai mici.. Durata de viata delfin cu fața albă în mediul natural - până la 40 de ani, în captivitate - mult mai puțin. Perioada de maturitate sexuală începe la vârsta de aproximativ 10-12 ani, de regulă, până la această vârstă, animalul atinge o lungime a corpului de 2,5 metri.

Delfinul cu fața albă poate fi adesea găsit în compania unor mamifere destul de mari - balene cu cocoașă și balene cu înot (al doilea animal ca mărime de pe planetă).

Alimente

Delfin cu față albă - prădător. Dieta sa ar trebui să includă pește proaspăt, crustacee și crustacee. Le plac soiurile de pește de jos și de jos - flet, hering, capelin, cod și merlan. Până la 28 de perechi de dinți de până la 7 mm lungime ajută delfinul cu fața albă să facă față mâncării.

Securitate

Delfin cu față albă din Cartea Roșie - specii rare, rare de natură. În prezent, nu există nici o amenințare de dispariție a speciei. Dar distribuția gamei acestor animale, precum și o creștere semnificativă a populației, nu este, de asemenea, înregistrată. Este important ca pescuitul acestor animale să nu fie deschis. Și starea ecologiei nu s-a deteriorat, fără a duce la procese ireversibile în structura Oceanului Mondial.

Prin decizia ONU, Anul Delfinului a fost anunțat în 2007 și a fost prelungit, datorită rezonanței mari a acestei lucrări, până în 2008.

Fapte interesante despre delfini

  1. Fapte interesante despre delfiniEi știu să comunice între ei datorită unui sistem dezvoltat de semnale sonore speciale, sunt capabili să simpatizeze emoțional cu o persoană și să empatizeze, ajutând oamenii bolnavi și înecându-i, împingându-i din apă, dirijându-i spre țărm. Sunt animale sociale, au inteligență. Creierul delfinului este mai mare decât dimensiunea umană și are de două ori numărul de circumvoluții.
  2. Animalele rapide, sunt capabile să se deplaseze la viteze de până la 40 km / h controlând raționalizarea corpului lor. Această abilitate a lor a fost numită „paradoxul lui Gray” și încă nu este pe deplin înțeleasă..
  3. Sunt foarte antrenabili. După o perioadă de antrenament, se întorc la antrenorul lor. Sunt capabili să se recunoască în oglindă și să răspundă la numele atribuite.
  4. Ele suportă cu ușurință durerea fizică, corpurile lor produc o enzimă naturală care calmează durerea, similară morfinei. Iar regenerarea părților afectate ale corpului are loc în ele de 8 ori mai repede decât la oameni.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Delfin cu față albă din cartea roșie a rusiei