Purtători de fire gourami - pești de acvariu frumoși, fără pretenții și diferiți

Suporturi de fire GouramiPeștii de acvariu Gourami sunt pești calmi și pașnici, în acvariul general arată impresionant. Gourami este un pește de acvariu neobișnuit, lucru neobișnuit este că peștele are un organ labirint. Peștele îl poate respira, dizolvă oxigenul primit în corp. În ciuda neobișnuitului, nu este dificil să ai grijă de ea.

Originea gourami

Gourami aparțin familiei macropod, labirint subordonat. În natură, acestea se găsesc în regiunile din Asia de Sud-Est. Tradus din latină, numele gourami înseamnă „a avea un fir pe burtă”, motiv pentru care erau numiți gourami de către purtătorii de fire. Suporturile de fire au două aripioare lungi, adică raze. Cu raze, peștii se ajută să navigheze în spațiu. Dacă îi observi, poți vedea cum peștii ating pereții acvariului, plantele, obiectele de decor cu razele, astfel îi explorează.

Descrierea peștilor

Pește Gourami cresc până la 15 centimetri în lungime, dar lungimea depinde de volumul acvariului. Corpul gourami este plat pe laturi. Aripa inferioară este întinsă pe toată lungimea corpului. Aripa dorsală este destul de scurtă. La femele are o formă rotunjită, la masculi este ascuțită. Astfel, este ușor să determinați sexul acestor pești..

Sunny GouramiCuloarea peștilor poate fi foarte diversă, depinde de tipul de pește. Unele specii au pete luminoase, dungi, revărsări. După cumpărare, acvaristul poate observa pierderea culorii la animalul de companie, acesta este cel mai frecvent eveniment. Această reacție apare la pești în perioadele de stres. Când se obișnuiește cu noile condiții, culoarea va deveni din nou strălucitoare și saturată..

Cu o îngrijire bună, animalele de companie pot locui în acvariu până la 7 ani.

Tipuri de gourami

Există multe tipuri de gourami, cele mai frecvente în acvariile de acasă sunt:

 • Solar.
 • Perla.
 • Pestriţ.
 • Lunar.
 • Sărutând.
 • Honey GouramiMiere.
 • Pitic.
 • Sumatra.
 • Maro.
 • Albastru.
 • Sâcâială.
 • Aur.
 • Ciocolată.

Păstrarea gourami în acvariu

Acvariul ar trebui să fie spațios, dacă există plante, atunci stratul superior de apă trebuie curățat, astfel încât peștii să poată înota liber. La urma urmei, ele se găsesc cel mai adesea în straturile superioare ale apei. Acvariile rotunde nu sunt potrivite pentru aceste specii, nu au suficient spațiu pentru înot.

Acești pești sunt destul de săritori și, prin urmare, trebuie să închideți acvariul cu un capac. Capacul trebuie să fie din plastic și respirabil. Dacă acoperiți acvariul cu sticlă, atunci peștii nu vor avea suficient aer, deoarece înghit periodic aer de la suprafață.

Este mai bine să puneți un sol de culoare închisă în partea de jos a acvariului. Cu un astfel de sol, peștele va arăta și mai colorat. Pietricele de râu și pietrele mici sunt potrivite ca sol. Este mai ușor să îngrijești un astfel de sol, pur și simplu este spălat dacă este necesar. Fundul nisipos este greu de întreținut și va fi dificil pentru un acvarist începător să păstreze acvariul curat..

Tufe mici de specii înrădăcinate pot fi plantate din plante. Plantele care plutesc la suprafață pot fi coborâte la suprafață. Când distribuiți plante, rețineți că ar trebui să existe suficient spațiu pentru înot. Dacă plantele au crescut, atunci trebuie să fie subțiate.

Gourami albastruÎn mod responsabil merită să vă apropiați de organizarea iluminatului. Puteți configura acvariul astfel încât să primească multă lumină solară. Dar se poate instala iluminat artificial. Puterea sa trebuie selectată luând în considerare numărul de pești din acvariu și plante vii..

Cam o dată pe săptămână, trebuie să faceți o schimbare de apă cu una nouă. Costă aproximativ 25% din total să se scurgă și să se adauge soluția.

Principalii indicatori de conținut

 1. Volumul acvariului pentru trei pești pot fi 40-70 litri.
 2. Parametrii apei nu sunt importanți, nu trebuie să verificați aciditatea și duritatea, valorile medii sunt destul de potrivite.
 3. Temperatura optimă a apei 24-28 de grade, dar este permisă scăderea temperaturii la 20 de grade, acest lucru nu va deranja prea mult animalele de companie.
 4. Filtrare ar trebui să fie efectuate în mod constant, dar dacă nu este acolo, atunci peștii vor supraviețui.
 5. Aerarea poate fi activată timp de câteva ore, dacă este necesar, peștele va înghiți independent aerul de la suprafață.

Hrănirea gourami de acvariu

Hrana vie va fi cea mai bună nutriție pentru orice tip de pește. Acestea pot fi diverse crustacee, viermi. Acvaristii hrănesc de obicei peștii cu viermi de sânge, koretra, dafnii, tubuli, ciliați și așa mai departe. Dar merită să ne amintim că hrana prea mare trebuie mai întâi zdrobită, astfel încât animalele de companie să poată lua mâncarea cu gura. Coșul de fum trebuie aproape întotdeauna tăiat.

Gourami maroDacă nu există nicio modalitate de a hrăni animalele de companie hrana vie, atunci puteți cumpăra alimente congelate de la magazinul de animale de companie.

Pentru o schimbare, puteți include în dietă alimente uscate de producție industrială. Peștele va mânca orice fel.

Ca delicatesă, puteți oferi ficat de pește, carne, pește, brânză de vaci și fulgi de ovăz. Dar numai într-o formă ponosită, astfel încât peștele să-l poată apuca.

Ar trebui hrănite de 2 ori pe zi.. O zi pe săptămână poate fi aranjată ca descărcare și nu hrănirea peștilor, îi va aduce beneficii. Dar nu le puteți supraalimenta; din cauza unei supraalimentări constante, speciile pot dezvolta boli ale sistemului digestiv. Furajele rămase trebuie îndepărtate la 10 minute după hrănire. Dacă lăsați alimente în acvariu, atunci se va deteriora rapid și va începe să elibereze substanțe toxice direct în acvariu și peștii pot fi otrăviți.

Cu cine să stabilească noi animale de companie?

Gourami sunt o specie pașnică, deci pot fi păstrate împreună cu orice pește pașnic. De exemplu, cozi de spadă, roboți, scalari, molii, specii pașnice de barbă, iris, rasbora, tetras, pește zebră și așa mai departe.

Nu merită să le păstrați cu prădătorii, chiar dacă sunt mici, pot mușca aripioarele gourami..

Creșterea peștilor acasă

Reproducerea gourami poate avea loc într-un acvariu comun, este foarte interesant să urmăriți reproducerea. Diferite tipuri de gourami pot genera la vârsta de 6-12 luni.

Dacă doriți să urmăriți reproducerea, dar animalele de companie nu apar în acvariul general, atunci este mai bine să pregătiți o cutie pentru reproducere. Înainte de reproducere, peștii sunt hrăniți cu un aliment nutritiv de origine animală timp de 2 săptămâni, ar trebui să fie bogat în proteine.

Gourami sunt pești de acvariu fără pretenții și diferițiEste necesar să turnați apă așezată într-un acvariu separat, o puteți apăra direct în cutia de reproducere. În el este instalat un filtru, este organizat un flux mic, iar apa nu trebuie să se miște de sus. De asemenea, trebuie să instalați un termometru și un încălzitor pentru acvariu. Temperatura apei va trebui să crească la 28 de grade.

Ar trebui să existe plante de acvariu pe suprafața apei, fără ele nu va avea loc reproducerea.

Labirintul de reproducere

Femela cu burta rotunjită și masculul sunt transplantate într-un loc de reproducere pregătit. După câteva zile, masculul începe să construiască un cuib. Este posibil ca reproducerea să nu aibă loc dacă peștii nu sunt încă pregătiți pentru reproducere. El folosește plante, creează bule și le ține pe toate împreună cu saliva sa. Când cuibul este gata, femela depune ouă în el, iar masculul îl fertilizează imediat. Dacă ouăle individuale au căzut din cuib, atunci masculul le duce înapoi în gură. Depunerea icrelor poate dura câteva ore, în funcție de priceperea peștilor. Unele tipuri de gourami pot arunca până la 1.000 de ouă, dar de obicei există 100-200 de ouă..

Cand depunerea icrelor la sfârșit este necesar să transplantăm femela din spațiul de reproducere, nu mai este nevoie de ea. Dar masculul va monitoriza constant caviarul, va avea grijă de el. Masculul poate fi îndepărtat după ieșirea ouălor.

Pui în creștere

Caviarul nu trebuie monitorizat special, totul trebuie făcut de către mascul. După 24-72 de ore, ar trebui să se formeze prăjituri din ouă. Apoi, masculul poate fi transplantat. Rata de eclozare a puilor depinde de temperatura apei, care a fost pe toată perioada de reproducere.

Prăjit GouramiCând ouăle s-au transformat în larve, nu este nevoie să le hrăniți; ele se hrănesc cu saci de gălbenuș. Larvele atârnă în cuib. Dar când puii încep să înoate singuri, le puteți oferi mâncare de început. Cea mai bună mâncare de început pentru alevini este ciliații, au dimensiunea potrivită și sunt ușor de prins.

Merită să hrăniți puietul de 4-6 ori pe zi, puietul ar trebui să fie în permanență plin. Este imposibil să supraalimentați puii. Când puii cresc puțin, li se pot oferi alimente mai mari, de exemplu, larve de creveți de saramură. Mâncarea vie este cea mai hrănitoare și trebuie preferată. Dar, pentru o schimbare, prăjiturilor li se poate oferi gălbenuș de ou fiert.

Numărul de hrană este redus treptat și la 3 luni, alevii ar trebui să mănânce deja de 3 ori pe zi.

Bolile gourami

În ciuda faptului că peștele este nepretențios, se poate îmbolnăvi. Există boli la care sunt predispuși gourami:

 • Pseudomoniaza. Boala poate fi identificată prin mici pete întunecate de pe corpul peștilor, care ulterior se transformă în ulcere. Dacă nu începeți tratamentul la timp, atunci peștele moare.
 • Limfocitoza. Debutul bolii poate fi determinat de ulcere, înflorire pulverulentă, umflături și răni. Plăgile se numesc limfociste. Este necesar să se acorde atenție branhiilor, în care se așează copepodele.
 • Aeromonoza. Peștele refuză să mănânce, în timp ce stomacul este umflat și apar vânătăi, animalul de companie se poate întinde permanent pe fund. Această boală poate apărea cu o schimbare bruscă a parametrilor apei din acvariu..

Aceasta nu este întreaga listă a bolilor, ele pot fi infectate cu alte boli. Dacă un pește cu pete suspecte pe corp sau aripioare este văzut în acvariu, nu mănâncă bine și se mișcă ciudat, atunci ar trebui să-l transplantați imediat de la alte animale de companie.

Majoritatea bolilor sunt contagioase și, atunci când cumpărați un animal de companie, trebuie să vă amintiți că acesta poate infecta toți locuitorii acvariului. Pentru a preveni acest lucru, noul venit ar trebui să fie pus în carantină. Pentru aceasta, peștele este trimis într-un recipient separat cu apă curată. În fiecare zi trebuie plantat în tăvi cu soluție antiseptică. Aceste soluții sunt disponibile la magazinul de animale de companie, cum ar fi rivanol, albastru de metilen sau oxitetraciclină. Carantina durează aproximativ 7 zile.

Achiziționarea de pești sănătoși

În general, atunci când cumpărați, trebuie să observați peștele, indiferent dacă înoată corect. Dacă înoată viguros, atunci merită să-i examinăm aspectul. Nu ar trebui să existe răni sau creșteri ciudate pe corp, iar coloana vertebrală ar trebui să fie dreaptă. Aripioarele nu trebuie să fie mușcate, deteriorate sau deformate și nu trebuie să aibă nicio placă pe ele. Ochii peștilor trebuie să fie limpezi și curați. Numai un pește sănătos poate trăi mult timp și poate aduce descendenți.

Gourami sunt locuitori frumoși și agili ai acvariului. Și în condiții favorabile, ele cresc și ele. Nu au nevoie de un acvariu mare; aerarea și filtrarea pot fi omise. Parametrii apei nu trebuie măsurați. Toate acestea confirmă faptul că în orice acvariu acest locuitor va fi destul de bun, iar acvaristul își va putea admira frumusețea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Purtători de fire gourami - pești de acvariu frumoși, fără pretenții și diferiți