Kabomba într-un acvariu: cum să plantați și să vă îngrijiți

KabombaPentru a crea o compoziție excelentă într-un acvariu, trebuie să achiziționați nu numai pești și diverse decorațiuni, ci și plante vii..

Astăzi vom vorbi despre kabomba.

Apoi, veți afla de ce această plantă este cel mai bun decor pentru peretele din spate, care sunt cerințele sale de apă și iluminat și cum să obțineți tufișurile fiice..

Vizualizări

Următoarele sunt principalele tipuri de kabomba care pot fi achiziționate de la magazinul de animale de companie sau de un pasionat pasionat..

Karolinska

Această specie se distinge printr-o rată de creștere foarte rapidă și o împărțire a tulpinii, precum și prin înălțimea maximă posibilă a plantelor, care depășește 2 metri. Frunzele plantei sunt formate de nivel.

Aflați mai multe despre caracteristici ale îngrijirii carolina kabomba în acvariu.

La fiecare nivel, plăcile sunt poziționate astfel încât, atunci când sunt privite de sus, formează un cerc.KarolinskaTufișul seamănă cu multe palme mici de culoare salată.

Important! Cu o lipsă de iluminare, creșterea accelerează și mai mult, datorită căreia tulpinile sunt foarte întinse și deformate.

Apă (galbenă)

Acest soi este denumit și "kabomba normal", deoarece este cea mai comună plantă. Lăstarii și frunzele sunt colorate în verde, fără zone deschise. Aspectul este similar cu cornul, cu toate acestea, kabomba are plăci de frunze mai subțiri, care sunt plantate dens.Apă

Roșu (furcat)

Principala caracteristică a acestei specii este culoarea roz sau roșu deschis a frunzelor și tulpinii. Lăstarii sunt foarte pufoși, plăcile luminoase, cu frunze sunt îndreptate în sus. Vârful fiecărui lăstar seamănă cu o floare datorită concentrației mari de frunze.roșuKabomba roșie este ideală pentru plantare lângă partea din spate a acvariului.

Cu frunze spiralate

Diferă în foarte subțire, răsucite într-o spirală frunze de o culoare verde deschis, cu o nuanță argintie. Plăcile de frunze tinere sunt îndreptate în sus, iar cele vechi, care sunt mai aproape de partea inferioară a lăstarului, se deplasează în lateral și cobor ușor.Cu frunze spiralatePlanta este foarte solicitantă în condiții și are, de asemenea, o rată de creștere scăzută.

Cea mai frumoasă

Acest tip este dificil de confundat cu cele de mai sus, deoarece tulpinile și plăcile de frunze sunt vopsite în tot felul de nuanțe, de la maro la verde deschis. Această caracteristică se datorează faptului că planta își schimbă culoarea în funcție de nivelul de iluminare..Cea mai frumoasăDacă lumina este proastă, atunci cea mai frumoasă kabomba va fi verde, deoarece în condiții ideale plantele sunt colorate în violet..

Știați? Cel mai mare container din lume care conține pești și plante marine se află în orașul chinez Zhuhai. Volumul său este de 22,7 milioane de litri..

Cum să plantezi

După ce ați cumpărat o tufă kabomba, trebuie să o clătiți sub apă curentă și apoi să începeți să plantați.

Alegeți un loc bine luminat în spatele rezervorului, cu spațiu suficient pentru plantă. Apoi, chiar înainte de plantare, scurtați rădăcinile cu foarfeca de câțiva centimetri, apoi legați fundul tulpinii într-un nod, astfel încât să nu se rupă..KabombaDupă aceea, trebuie să îndepărtați perechea inferioară de frunze și să scufundați kabomba în pământ. Este important ca tufa să fie bine fixată, astfel încât stratul de substrat să aibă o grosime de 5-7 cm. După plantare, apăsați partea inferioară a lăstarului cu o piatră mică.

Nu trebuie să încercați să scufundați complet rizomul în pământ, deoarece acest lucru poate duce la decăderea.

Dacă parametrii se potrivesc plantei, atunci începe să crească, adăugând de la 3 la 8 cm pe săptămână.

Păstrarea în acvariu

Vă vom spune despre ce condiții din acvariu sunt necesare pentru kabomba pentru o creștere și dezvoltare optimă și dacă planta trebuie alimentată.

De asemenea, vă puteți decora acvariul cu plante precum salvinia, mlaștină ludwigia, pistia plutitoare, glossostigma, nimfoide, elodea, rotala makrandra, sagittariya.

Apă

Setări principale:

  • temperatura - 20-25 ° С;
  • dH - 4-7 °;
  • pH - 5,5-7;
  • schimbarea apei - o dată pe săptămână;
  • alimentarea cu dioxid de carbon este necesară pe tot parcursul zilei;
  • filtrarea apei non-stop.
KabombaLui Kabomba nu îi plac apa noroioasă sau cantitățile mari de nămol, deoarece astfel de suspensii, care se acumulează pe frunze, duc la moartea lor. Duritatea apei trebuie monitorizată în mod regulat, deoarece o creștere a acestui indicator duce la moartea punctelor de creștere și, de asemenea, afectează negativ planta în ansamblu..

Important! Nu poate fi folosit ca substrat de reproducere, deoarece kabomba moare rapid în apă stagnantă.

Iluminat

Lumina este furnizată de lămpile fluorescente sau incandescente cu lungimi de undă și temperaturi de lumină acceptabile. Intensitatea luminii - nu mai puțin de 1 W / l (LK). Ora de vară - 12-14 ore.

Amorsare

Deoarece planta are un rizom subțire și delicat, este imposibil să-l plantați într-un substrat cu o fracțiune mare. Se folosesc nisip fin sau pietricele. Substratul trebuie să fie hrănitor, altfel creșterea kabomba va încetini sau se va opri.

Când plantați într-un acvariu vechi, solul în care a reușit să se îngrămădească și să colecteze suficienți nutrienți, nu este necesară hrănirea suplimentară.Kabomba

Pansament de top

Dacă nisipul fin este folosit ca substrat, atunci este nevoie de îngrășăminte suplimentare, care vor accelera creșterea și dezvoltarea..

Mingile mici de lut sunt folosite ca pansament superior, care pot fi achiziționate de la orice magazin de animale de companie. Acestea sunt așezate cu grijă sub baza rizomului pentru a accelera creșterea plantei principale și nu a mugurilor accidentali..

De asemenea, puteți aplica îngrășăminte lichide, care sunt un amestec de macro și microelemente. Cu toate acestea, astfel de formulări sunt destinate aplicării zilnice, iar prețul lor este destul de ridicat. Apa de la robinet așezată are aceleași minerale în compoziția sa, dar în cantități mai mici, ceea ce merită să ne amintim.

Important! Dacă utilizați un sol granular special ca substrat, atunci fertilizarea nu este necesară nici măcar în momentul începerii acvariului..

Rata aportului de nutrienți este influențată de nivelul de CO2 din apa din acvariu, astfel încât, cu cât este dizolvat mai mult dioxid de carbon, cu atât mai mulți nutrienți absoarbe planta. Principalul indicator al faptului că kabomba nu se hrănește suficient este creșterea împiedicată..Kabomba

Reproducere

Butași

Kabomba se reproduce bine prin butași, dar numai dacă segmentul apical al tulpinii este utilizat ca material de plantare. Dacă luați mijlocul filmării, există șanse mari să nu prindă rădăcini..

Tăiați câteva butași din planta mamă, astfel încât fiecare să aibă 5-6 perechi de frunze. Apoi, pentru fiecare tăiere, se selectează o oală mică, care este umplută cu un amestec de gazon și lut. Transplantul se efectuează odată cu adâncirea perechii inferioare de frunze. La final, oala cu mânerul este plasată în acvariu..

Diviziunea rizomului

O opțiune de reproducere mai simplă, care nu necesită mult timp. Este suficient să îndepărtați cu atenție tufa, apoi să separați mai multe tulpini cu sistemul rădăcină.

Poate fi plantat fie direct în sol, fie în ghivece separate, dacă doriți să accelerați procesul de creștere cât mai mult posibil. În timpul separării, este important să nu răniți tulpina, deoarece acest lucru poate provoca procesele de descompunere.KabombaExistă, de asemenea, o a treia opțiune de reproducere care este practicată rar. Faptul este că o kabomba poate vărsa unele dintre frunze toamna sau iarna, care vor pluti pe suprafața apei..

Dacă nu sunt îndepărtate până în primăvară, atunci fiecare placă frunzală va dobândi o coloană vertebrală. Mai mult, este suficient să plantați în ghivece cu un substrat nutritiv..

Știați? Cea mai mare plantă din lume este Posidonia oceanică, care se găsește în Marea Mediterană, la o adâncime de 50 m. Lungimea sa maximă atinge 8 km.

Înainte de a cumpăra un tufiș, consultați vânzătorul despre condițiile în care planta a fost păstrată. Amintiți-vă că toate speciile crescute artificial sunt foarte exigente în condițiile de detenție, astfel încât începătorii nu ar trebui să le cumpere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Kabomba într-un acvariu: cum să plantați și să vă îngrijiți