Cum se utilizează antipar pentru a trata peștii dintr-un acvariu

„Antipar”Iubitorii de acvariu peşte petreceți mult timp pe probleme de proiectare a spațiului pentru a le menține plutitoare animale de companie. De asemenea, aceștia se ocupă de menținerea curățeniei, microclimatului și sănătății micilor secții. În acest articol, vă vom spune despre Antipar pentru tratamentul bolilor la pești într-un acvariu comun și vom citi instrucțiunile.

Compoziția și forma eliberării

„Antipar” este o combinație de mai mulți dezinfectanți pe bază de apă: formalină stabilizată, albastru de malachit și verde de malachit. Medicamentul arată ca o soluție albastru-verde.

Producătorii eliberează acest produs în sticle de polimer de 15, 20 sau 25 ml plasate în cutii de carton.

„Antipar”

Proprietăți farmacologice

„Antipar” dezvoltat pentru tratamentul peștilor de acvariu cu o metodă complexă. Medicamentul acționează ca un antiseptic și este utilizat pentru tratarea bolilor infecțioase și fungice ale peștilor. Aparține agenților moderat periculoși. În ceea ce privește compoziția sa, este considerat a fi ușor toxic pentru pești, sigur pentru flora acvariului..

Antipar poate fi utilizat în apă cu diferite concentrații de sare de mare.

Important! Urmați instrucțiuni clare, luați în considerare cantitatea de medicament utilizată.

Indicații de utilizare

Agentul antibacterian „Antipar” este recomandat pentru tratamentul peștilor de acvariu din următoarele boli:

 • amoebioză;
 • amiloidoză;
 • apiosomoză;
 • brooklyneloză;
 • girodactiloză;
 • dactilogiroza;
 • ihtioftirioză (alte nume sunt ichthyk, griș);
 • boală osoasă;
 • criptobioză;
 • criptocaronoză;
 • oodinoza (boala velurului);
 • putrezirea aripioarelor;
 • saprolegnioză;
 • trichodinoza;
 • chilodoneloza.

„Antipar”

Pentru a preveni infectarea peștilor cu bolile de mai sus, medicamentul poate fi utilizat ca agent profilactic..

Se recomandă păstrarea peștilor noi în carantină într-un mic acvariu separat, realizat din sticlă organică sau obișnuită, înainte de imersiunea în acvariul general. Într-un acvariu „de carantină”, nu trebuie să puneți sol și să plantați plante, de asemenea, nu aveți nevoie de un biofiltru. Dar este nevoie de un filtru mecanic, compresor, încălzitor și un dispozitiv de lumină slabă. Pentru a neutraliza posibili agenți patogeni sau paraziți, este necesar să adăugați Antipar în apă..

Știați? Cel mai mic pește este Schindleria prematureus. În plus, este și cel mai ușor pește din lume. Greutatea sa este de aproximativ 2 mg.

Timpul de carantină profilactic pentru pești este de o lună, timp în care are loc un ciclu complet de dezvoltare a microflorei patogene.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

De îndată ce observați semne ale unei modificări a stării de sănătate a peștilor, și anume letargie, dispariție în anumite locuri ale acvariului sau în partea de jos, unele pete sau creșteri pe solzi și / sau ochi, mișcări constante de frecare pe pietre sau pe sol, înghițire lacomă de aer cu gura suprafața apei - luați măsuri de precauție și începeți lupta împotriva paraziților invizibili.

„Antipar”

Un acvariu comun este potrivit pentru dezinfectarea peștilor de apă dulce. Într-un container separat, trebuie să transplantați pești cu un habitat marin.

Este recomandabil să reînnoiți apa contaminată înainte de a aplica agentul antibacterian. cu 25-30%. Acest lucru trebuie făcut de fiecare dată înainte de a adăuga o soluție dezinfectantă..

Instrucțiunile pentru utilizarea Antipar sunt destul de clare: se adaugă la un acvariu pentru pești într-un raport de 1 ml la 50 litri de apă. În primul rând, cantitatea necesară de produs este dizolvată într-un recipient separat, care conține 200-300 ml de apă, iar apoi soluția rezultată este adăugată în acvariul general, amestecând cu compoziția principală a lichidului.

Important! Medicamentul nu este calculat pentru volumul acvariului, ci pentru volumul real de apă. Pentru a-l calcula, măsurați dimensiunile externe, scădeți volumul de sol și spațiul liber fără apă în vârful acvariului.

Durata cursului tratamentului pentru ciuperci sau protozoare se calculează în cinci zile, cu ihtiofitiroza și oodinoza, efectul durează până la 10 zile.

Este recomandabil să adăugați o soluție dezinfectantă cu puțin timp înainte de amurg - momentul în care locuitorii acvariului adorm. În același timp, este mai bine să nu hrăniți încă peștii. În plus, este imperativ să opriți filtrarea apei de către sorbanți și dispozitive de iluminat local. Dacă peștii se îmbolnăvesc de oodinioză, intensitatea luminii ar trebui, dimpotrivă, să crească..

„Antipar”

Se recomandă menținerea temperaturii apei la nivelul de +24 ... + 26 de grade. De asemenea, controlați valoarea pH-ului. Nu ar trebui să depășească limitele a 5-6,8 unități atât într-o direcție, cât și în cealaltă direcție.

Citiți și cum să aveți grijă de specii precum: arowana, Disc, chirurg pește, guppy, lalius, cocoş, coada de voal, Minorca, pește zebră rerio, barbus, astronot, pecilia, pește papagal, purtător de sabie, molii, ancistrus, pește clovn

Dacă decideți să nu lăsați peștele flămând, atunci hrănirea ar trebui să înceapă nu mai devreme de două ore după adăugarea soluției antibacteriene în apă. Asigurați-vă că îndepărtați resturile alimentare după aceea..

Pentru a evita consecințele nedorite, înainte de dezinfectare, este necesar să testați Antipar pe mai mulți pești pentru a determina gradul efectului său.

Pentru bolile fungice și infecțioase ale peștilor cursul tratamentului nu durează mai mult de cinci zile; cu o expunere suplimentară, doza de medicament trebuie redusă la jumătate.

„Antipar”

Dacă daunele peștilor s-au dovedit a fi destul de puternice, trebuie să diluați Antipar într-un raport de 1 ml de preparat la 10 litri de apă și să scăldați toți locuitorii acvariului în el timp de 3 ore, apoi să îi întoarceți „acasă”. Pentru a spori efectul terapeutic, este necesar să repetați un tratament similar de două ori cu o pauză de o zi..

Cand boala de velur (oodinoza) peștele ar trebui procesat de cinci ori la două zile.

Știați? Peștii nu tac. Acestea comunică prin eliberarea de compuși chimici speciali, schimbarea culorii și chiar scoaterea sunetelor folosind capacele branhiale sau vezica înotătoare..

Când tratamentul sa încheiat, trebuie să înlocuiți complet apa din acvariu și să porniți filtrele de curățare. Dacă nu reușiți să reînnoiți apa, puneți cărbune activ într-o pungă pe fund pentru a elimina orice reziduuri de dezinfectant.

În timpul tratamentului, se recomandă utilizarea unui inventar separat, după care trebuie procesat și într-o soluție antibacteriană..

După finalizarea cursului de procesare asigurați-vă că decontaminați soluția, prin trecerea acestuia printr-un filtru de cărbune activ.

Efecte secundare

Urmând instrucțiunile pentru tratamentul peștilor de acvariu cu Antipar și respectând doza prescrisă, veți evita orice fenomen neplăcut. Dacă doza recomandată este depășită, coordonarea mișcărilor și echilibrul poate fi perturbată la pești și poate apărea și intoxicația..

„Antipar”

În acest caz, peștii trebuie păstrați în apă curată pentru o perioadă de timp. Când simptomele supradozajului dispar, puteți readuce peștele la locul respectiv.

Culoarea verzuie a apei este o consecință naturală a utilizării medicamentului.

Vă sfătuim să citiți, top 10 cele mai bune plante pentru acvariu

Contraindicații

Producătorii nu declară contraindicații. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă atunci când utilizați medicamentul pentru tratamentul speciilor de pești marini fără scalare și a unor specii..

Important! Nu se recomandă utilizarea Antipar pentru tratamentul peștilor cu țesuturi tegumentare deteriorate..

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Medicamentul poate fi utilizat în termen de doi ani de la data fabricației. Se recomandă păstrarea Antipar într-un loc întunecat, departe de furaje și alimente. Accesul la acesta trebuie închis.

„Antipar”

Temperatura în locul în care este stocat medicamentul trebuie să fie cuprinsă între 0 ° С și +25 ° С.

Să rezumăm cele de mai sus. Tratamentul cu Antipar pentru pești de apă dulce se efectuează într-un acvariu comun, peștele din habitatul marin trebuie transplantat într-un alt recipient. Măsurile de dezinfectare se efectuează cu o soluție a medicamentului de mai sus într-un raport de 1 ml la 50 litri de apă, cu o diluare preliminară a dozei într-un recipient separat. Cursul de dezinfecție durează de la 5 la 10 zile. Apa din acvariu după tratament trebuie reînnoită complet.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se utilizează antipar pentru a trata peștii dintr-un acvariu