Caroline kabomba într-un acvariu: cum să plantați și să vă îngrijiți

Kabomba carolinaPoate fi dificil pentru un acvarist începător să aleagă din întreaga varietate de pești de acvariu, vegetație subacvatică și decorațiuni. Este necesar să se ia în considerare faptul că toate acestea sunt în armonie între ele în aparență, coincid cu condițiile necesare. Înainte de a începe acvariul, ar trebui să citiți informațiile despre tot ceea ce intenționați să conțineți în el. Articolul va discuta una dintre cele mai populare plante subacvatice printre acvaristi - Caroline kabomba. Vă vom spune ce este necesar pentru plantarea și creșterea corectă a acestuia, precum și modul de propagare..

Aspect și habitat

Cabomba caroliniana (lat. Cabomba caroliniana) este o plantă subacvatică. Ea este clasată printre familia kabomb și ordinea colorată a ulciorului. Această plantă are o tulpină lungă, netedă și cărnoasă, de până la 1,5 m înălțime, formând multe ramuri.

Știați? În unele țări, de exemplu, în Belgia, Franța, Japonia, după ce cabinele telefonice au devenit inutile, au găsit o soluție originală cum să le folosească - au făcut acvarii.

Pe ramurile opuse sunt frunze sub formă de ventilatoare fin disecate. O foaie poate conține până la 50 de segmente înguste. Placa superioară a frunzelor este de culoare verde închis, placa inferioară este verde deschis. Lățimea frunzelor este de 5 cm. Toate frunzele au pețiole.

Rădăcini târâtoare, subțiri, fibroase, subdezvoltate. În timpul înfloririi, flori mici galbene apar în axilele frunzelor plutitoare, care sunt duble - femela și mascul.Kabomba carolinaHabitatul natural al cabinei Caroline este tropicul și subtropicul din America. Preferă să crească în corpuri de apă dulce, curenți încet până la moderate și funduri puțin adânci. Această plantă are mai multe soiuri..

Citiți mai multe despre păstrarea plantelor de acvariu, cum ar fi rotala makranda, nimfoide, elodea, pennywort, pogostemon erectus, Hemianthus Cuba, echinodorus blând, sagittariya, marsilia, mușchi javanez, Hemianthus Micrantemoides, cryptocoryne, hornwort, caracatiță pogostemon și Helfer.

Cum să plantezi

Kabomba are un sistem rădăcină slab dezvoltat. Poate fi plantat în nisip sau pietricele mici. Într-un substrat format din particule mari, rădăcina târâtoare se va dezvolta mult mai rău. Solul pentru plantare trebuie să fie ușor nămol și bogat în substanțe nutritive. Înălțimea recomandată a solului este de 5-7 cm.

Înainte de plantare, planta cumpărată trebuie tăiată de jos cu 2,5 cm. După aceea, frunzele de jos vor trebui tăiate. Apoi, planta trebuie doar plantată în substrat, apăsând-o bine, dar nu adâncind complet rădăcinile. Înmormântarea lor completă în substrat amenință cu degradarea.Kabomba carolinaDupă plantare, hrănirea plantei este de dorit, dar nu este necesară. Ca pansament superior, se folosesc bile de lut roșu, care sunt plasate la rizom. Iarba prinde rădăcini și crește foarte repede. Timp de o săptămână, în medie, ea adaugă 5-8 cm. Nu suportă transplanturile.

Important! În acvariile în care este plantat Karolinska kabomba, medicamentul nu poate fi utilizat pentru tratarea peștilor "Rivanol" și sulfat de cupru. După aplicarea lor, ea aruncă frunze.
Tunderea repetată și nivelurile insuficiente de dioxid de carbon sunt dăunătoare hidrofitului. Pentru a maximiza efectul decorativ al acvariului, kabomba ar trebui să fie plantat în grupuri..

Păstrarea în acvariu

Caroline kabomba este considerată a fi plante fără pretenții. Această plantă este ideală pentru recipientele care conțin prăjituri. Îi place în special tinerii descendenți de molii și cozi de sabie.Kabomba carolinaPeștii care reproduc sunt foarte îndrăgostiți să-și aranjeze cuiburile în el. O altă funcție importantă pe care kabomba o îndeplinește în acvariu este absorbția substanțelor nocive din apă și filtrarea acesteia..

Se crede că kabomba nu are cel mai bun efect asupra locuitorilor acvariului, deoarece eliberează fitocide în concentrații mari. De aceea, acvariștii experimentați sunt sfătuiți să umple nu mai mult de 40% din acvariu cu această plantă. Într-o astfel de sumă, nu va face niciun rău.

Vă recomandăm să citiți despre, ce sunt bolile plantelor de acvariu și cum să le tratezi.

Volumul acvariului

Kabomba de acest tip nu are cerințe pentru dimensiunea acvariului. Poate fi cultivat în recipiente de orice dimensiune și formă. Mai bine să-l plantați pe peretele din spate. Acolo, când va crește, o cortină verde pitorească va ieși din ea..Kabomba carolinaDeși în alte colțuri va arăta, de asemenea, foarte frumos și eficient, creând un peisaj grațios unic. Standurile de kabomba verzi funcționează bine cu multe alte ierburi subacvatice.

Apă

Pentru creșterea normală a Carolinei kabomba în acvariu, trebuie să creeze următoarele condiții:

  • temperatura apei - + 18-24 ° С;
  • Nivelul pH - ușor acid: 5,5–6,8;
  • duritatea apei - gH sub 8.
Important! Dacă parametrii apei nu sunt adecvați plantei, acesta va semnaliza acest lucru cu modificări de aspect. Deci, cu apă prea tare, frunzele mici vor crește, se vor opri din creștere sau vor crește prea încet.
O condiție prealabilă este curățenia și schimbările regulate de apă. În apa tulbure, poluată, mici particule se așează pe frunzele plantei, ceea ce provoacă moartea ierbii subacvatice.Kabomba carolina

Iluminat

Pentru creșterea și dezvoltarea normală, planta are nevoie de iluminare intensă. Lumina naturală și artificială ar trebui să cadă pe iarbă timp de cel puțin 12 ore. Puterea lămpii cu becuri fluorescente trebuie selectată la o rată de 0,4 W pe 1 litru din volumul acvariului.

Vă sfătuim să citiți despre, cum să alegi corect și unde să amplasezi lampa pentru acvariu.

Ca și în cazul calității scăzute a apei, cu o lipsă de iluminare, planta își va pierde efectul decorativ - tulpina se va întinde în sus, frunzele vor deveni estompate, galbene, se formează goluri între orificiile lor..

Pansament de top

Kabomba Karolinska nu necesită fertilizare suplimentară cu îngrășăminte minerale. Nutrientii de care are nevoie, îi va primi în cantități suficiente din apă în timpul schimbării sau din hrana pentru pești.Kabomba carolina

Reproducere

Puteți răspândi Caroline kabomba în 2 moduri: împărțind rizomul sau tăind tulpina. În primul caz, nu mai mult de o treime din rizom este tăiat de la planta mamă cu un cuțit ascuțit. Apoi separați bucăți de 2-3 cm lungime.

Toate părțile ar trebui să aibă cel puțin 1 mugur, este mai bine dacă sunt 2. Bucăți sunt așezate pe suprafața apei pentru apariția frunzelor și apoi înrădăcinate în pământ. În cea de-a doua metodă, o bucată de 12-15 cm lungime cu 5-6 vârtejuri de frunze este separată de tulpină.

Important! Kabomba Caroline nu ar trebui să fie plantată într-un acvariu unde trăiesc peștii care preferă săpa în pământ. Acest lucru este plin de moartea sa timpurie. Frunzele deteriorează, de asemenea, melcii, ampulariile și fize-urile.
Perechea inferioară de frunze este îngropată în pământ. După o săptămână, ar trebui să apară rădăcinile. Tufișul stabilit va elibera lăstari și va începe ramificarea. Nu este necesar să transplantăm astfel de tufișuri. Pentru o ramificare mai bună, ciupiți partea superioară. Deci, Caroline kabomba este destul de des plantată în acvariile lor atât de acvaristi experimentați, cât și de începători..Kabomba carolinaPopularitatea sa se datorează aspectului său decorativ și îngrijirii fără pretenții. Pentru ca kabomba Caroline să-i facă pe plac proprietarului acvariului și locuitorilor săi cu frumusețea sa, acesta trebuie cultivat în apă curată moderat caldă, cu o reacție ușor acidă și o moale relativă..
Știați? Apa din acvariu, la fel ca filtrele moderne, poate fi filtrată de stridii. O persoană poate filtra 7,5 litri într-o oră.
Este recomandabil să-l plantați în recipiente care conțin pești mici și calmi..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caroline kabomba într-un acvariu: cum să plantați și să vă îngrijiți