Gourami din marmură: păstrarea și îngrijirea peștilor

Cum să păstrezi gourami de marmurăAcvariile cu diferiți locuitori sunt la mare căutare. Aceste animale de companie nu necesită îngrijiri speciale, iar vizionarea lor este o plăcere. Peștilor li se oferă pe bună dreptate palma în această chestiune. Pe lângă detaliile interioare frumoase sub formă de acvariu, se încântă prin aspectul lor. Un alt lucru este că îngrijirea lor nu este uneori cea mai ușoară..

Există un model: cu cât peștele este mai frumos, cu atât este mai exigent în condițiile de detenție. Dar, de exemplu, gourami de marmură are o formă originală și culori frumoase. Sunt bune pentru începători, nu necesită îngrijire specială și se reproduc ușor.

De unde începe îngrijirea peștilor??

Păstrarea oricărui pește începe cu unul simplu: alegerea unui acvariu. Gourami de marmură sunt mai buni populează în turme mici, cinci sau șapte pești. Un acvariu cu un volum de cel puțin 50 de litri este suficient pentru ei. Pentru adulți, va fi nevoie deja de o locuință mare - acvariul ar trebui să aibă un volum de cel puțin 80 de litri. Este important să lăsați un strat bun de spațiu aerian. Pentru a face acest lucru, lăsați un spațiu de cel puțin 8 centimetri între capac și suprafață cu apă. Principalul lucru este să verificați dacă nu există scăderi de temperatură. În caz contrar, gourami, înecând aerul rece, se va îmbolnăvi.

Conținutul peștilor depinde și de calitatea apei. Fiecare regiune are propriile sale caracteristici ale surselor de apă potabilă, deci acordați atenție studiului său. Deci, crescătorii experimentați de gourami recomandă menținerea temperaturii în intervalul 23-28 de grade. Aciditatea poate fi maxim 8 și duritatea apei - nu mai mult de 35.

O componentă importantă a îngrijirii oricărui pește este filtrul. Sarcina sa este de a satura apa cu oxigen, stabilind debitul de rezistență variabilă. Pentru gourami, nu este recomandat să puneți filtre puternice, este suficient să îl lăsați cu setări minime. O parte din apă trebuie înlocuită cu una nouă în fiecare săptămână. Spre deosebire de alte tipuri, gourami de marmură nu necesită aerare obligatorie.

Conținutul Gourami include, de asemenea, iluminatul, pentru care cel mai bine este să folosiți soarele dimineața și iluminarea artificială aeriană seara. Marmura arată cel mai bine pe substraturi întunecate. Este mai bine pentru el să ia așchii de granit, nisip grosier, pietricele mici.

Ca urmare, acvariul ar trebui să conțină:

  • Gourami de marmurăLampă;
  • Amorsare;
  • Plante;
  • Adăposturi;
  • Filtru;
  • Termometru opțional;

Hrăniți peștii: puncte culminante

Hrănirea adecvată este o parte importantă a păstrării animalelor de companie. Gourami din marmură nu face excepție. Crescătorii cu experiență spun că acești pești mănâncă toate tipurile de alimente. Prin urmare, le puteți combina în siguranță. De exemplu, din viață poți da preferință vierme de sânge, tubul, coreta sau creveți de saramură. Principalul criteriu este alegerea dimensiunii pieselor. Deoarece gourami au guri mici, bucăți mari se pot bloca în gât și pot perturba funcțiile vitale. Ca delicatesă, puteți da carne răzuită (trebuie mai întâi să fie înghețată pentru a scăpa de paraziți).

Gourami din marmură nu va refuza alimentele uscate, cum ar fi gammarus sau ciclop. Sunt vândute la magazinele de animale de companie în două fulgi și granule. Vara, puteți recolta verdeață. De exemplu, frunzele de păpădie. Principalul lucru este colectarea plantei în afara orașului, departe de drumurile aglomerate. Frunzele de salată sunt de asemenea utile. În plus, gourami marmorat poate mânca făină de ovăz și pesmet..

Singura regulă de hrănire: soiul. Va fi util menține un echilibru de nutrienți în dietă. Peștele din marmură suportă cu ușurință o greva foamei timp de două săptămâni. Este adevărat, nu ar trebui să faceți acest lucru des, deoarece animalele de companie pot muri sau se pot îmbolnăvi. Conținutul gourami este remarcabil pentru un fapt amuzant: peștii au abilități excelente de vânătoare și sunt ușor de capturat insecte. Prin urmare, sunt excelenți luptători de paraziți în acvarii. De exemplu, hidra planară poate ajunge în apă cu alimente vii. Animalele de companie din marmură nu vor renunța la melcii mici.

Gourami din marmură și alte tipuri: compatibilitate

Descrierea peștilor gouramiMulți iubitori începători de pești de acvariu se întreabă: poate un animal de companie marmorat să coexiste cu alte specii? Cu siguranță nu pentru peștii mici, deoarece pot fi percepuți ca hrană. Apropo, specii cum ar fi cozile de spadă sau barbele pot teroriza gourami trăgându-și aripioarele filamentoase. Prin urmare, este mai bine să faceți un acvariu separat pentru animalele de companie din marmură..

Reproducere: faceți-o cu înțelepciune

Separat, merită să vorbim despre creșterea gourami. De multe ori se folosesc tot felul de plante pentru decorarea acvariului. Cel mai bun lor planta în grupuri mici, lăsând animalelor de companie un loc pentru a înota. Cel mai adesea sunt situate în partea din spate a acvariului. Așezați plantele plutitoare separat. Sunt necesare astfel încât masculul să poată construi un cuib și să aranjeze reproducerea.

Masculul marmorat diferă puțin de femela marmorată. În special, are o înotătoare dorsală mai ascuțită și mai alungită. Indivizii, de regulă, sunt pregătiți pentru reproducere de la opt luni, crescătorii experimentați considerând că vârsta optimă este un an. Pentru depunerea icrelor, este mai bine să pregătiți un acvariu separat cu un volum sub 30 de litri, astfel încât puietul să nu fie deteriorat. Apa trebuie să fie caldă, de preferință la 28 de grade.

De asemenea, este mai bine să plantați femela și masculul. Înainte de amestecare, gourami sunt cel mai bine păstrate separat și hrănite exclusiv cu alimente vii timp de două săptămâni. Pregătirea gourami-ului feminin este ușor de determinat: ea are burtă plină de vițel este vizibilă. După aceea, masculul de marmură și femela de marmură sunt plantate într-un acvariu pentru reproducere. În acest moment, masculul începe să construiască un cuib folosind spumă, salivă și plante. Durează maximum două zile. În primul rând, vă faceți griji cu privire la amenajarea unui adăpost pentru femeie, deoarece în această scurtă perioadă bărbatul se poate comporta agresiv.

Mai mult, conținutul perechii devine foarte interesant. De când încep jocurile de împerechere. În timpul lor, masculul își întinde frumos aripioarele și dansurile, arătându-se în toată gloria sa. Dacă reușește să intereseze femela, împerecherea va începe. Femela se așează lângă cuib, masculul o ajută să stoarcă ouăle și în același timp să le fertilizeze. În total, se obțin puțin mai puțin de o mie de pui. De fapt, majoritatea nu vor supraviețui. După proces, masculul pune ouăle în cuib și îl alungă pe femelă, deci este mai bine să-l plantați.

Cum să ai grijă de peștii gouramiFapt interesant: gourami masculi înșiși au grijă de descendenții lor. După aproximativ trei zile, vor apărea prăjituri din ouă și, în acest stadiu, este mai bine să îndepărtați masculul. În caz contrar, îi va răni sau îi va mânca. Microdozele unui vierme sau vierme de sânge sunt utilizate ca hrană. Îndepărtați resturile de alimente în timp util, altfel un acvariu murdar va provoca moartea în masă a puilor. Spre deosebire de gourami pentru adulți, bebelușii au nevoie de aerare, deoarece organul lor labirint nu este încă atât de dezvoltat. Controlați dimensiunea prăjiturilor și sortați-le în timp în diferite acvarii.

În general, îngrijirea gourami nu este atât de dificilă. Și cu aspectul lor exotic, pot atrage orice cunoscător al frumuseții. Deci, ce este special la gourami?

  1. Pictura colorata;
  2. Îngrijiri neexigente;
  3. Reproducere simplă;
  4. Nemulțumirea față de condiții;

După cum puteți vedea, acești pești sunt animale de companie ideale pentru un acvariu acasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Gourami din marmură: păstrarea și îngrijirea peștilor