Lista peștilor de acvariu labirint

Pești labirint

În acest articol voi vorbi despre ceea ce face peștele labirint popular în acvariu. Voi evidenția caracteristicile celor mai populare dintre ele: macropod, cocos și gourami. Vă voi spune despre ce condiții de detenție le sunt potrivite și ce fel de rație de hrănire puteți alege.

Descrierea peștelui labirint

Țările din Asia de Sud-Est abundă în mlaștini puțin adânci. Corpurile de apă sunt noroioase, iar lipsa de oxigen este frecventă. Soarele încălzește apa la o temperatură de 28-32 de grade. Aceste condiții sunt ideale pentru vasta familie de pești labirint..

Numele de pește „labirint” a fost dat datorită sistemului lor unic de respirație alternativă. Un labirint de canale și vase de sânge este situat în zona branhiilor și este proiectat pentru a acumula aer atmosferic. Peștele scoate capul din apă și umple labirintul cu aer. În apa săracă în oxigen, își cheltuiește cu ușurință aprovizionarea.

Peștele labirint poate fi transportat înfășurându-l într-o cârpă curată și umedă.

Peștii labirint se caracterizează printr-un corp oval, turtit din lateral și un cap mic. Masculii sunt mai mari decât femelele - au o culoare strălucitoare și aripioare lungi și luxoase. Femelele arată mai modest. Aripioarele lor sunt rotunjite, iar culoarea corpului este palid sau întunecat.

Pește labirint de diferite culori
Peștii labirint pot avea o varietate de culori.

Cele mai populare specii de acvariu

Speciile de acvariu de mai jos sunt cele mai populare. Acest lucru se datorează faptului că sunt ușor de întreținut și nu necesită condiții dificile de reproducere..

Gourami

Această numeroasă specie de pește labirint are o natură calmă și pașnică. Lungimea corpului gourami este de până la 12 cm. Gourami are două aripioare filamentoase, care, la fel ca mustața, ajută peștii să navigheze în spațiu. Tipuri comune de gourami:

 • Albastru-
 • Perla;
 • Marmură;
 • Miere-
 • Macropod

Acest pește se numește paradis. Culoarea Macropod include culori bogate, vibrante. Lungimea corpului - 6 cm. Aripioarele sunt lungi, ascuțite la capete. Aripa caudală are formă de liră. De-a lungul corpului, există dungi largi în cantitate de până la 12 bucăți. Natura macropodului este agresivă, în urma căreia este inacceptabil să le păstrezi cu pești cu coadă voalată.

Gourami
Gourami

Cocoş

Cocorii sunt adesea numiți pești de luptă. Acest lucru se datorează prezenței agresivității masculilor adulți față de masculii din propria lor specie. În procesul de lupte, peștii sunt capabili să-și muște aripioarele celuilalt, care ulterior cresc din nou.

Puteți forma un grup de cocoși încă de la vârste fragede..

Culoarea cocorului include o gamă largă de culori. Pot exista pete pe corp, iar culoarea aripioarelor poate diferi de cea principală. Masculii sunt mai luminoși decât femelele și au aripioare lungi. Masculii sunt împărțiți în specii care diferă prin forma aripioarelor lor:

 • Voal-
 • Halfmun;
 • Coadă de coroană;
Pula de luptă
Pula de luptă

Păstrarea peștilor în acvariu

Pentru a păstra o pereche de pești labirint, veți avea nevoie de 10 litri de apă. Temperatura sa se menține în jur de 24-28 de grade. Un nivel adecvat de duritate este de la 4 la 12 HD (apă moale până la dură medie). Nivelul acidității - ușor acid, cu un indicator de 5,5 pH.

Labirintele preferă apa „veche”, care se schimbă o dată pe săptămână și nu depășește ¼ din volumul total. Un compresor de aer nu este de dorit, deoarece este o preocupare pentru pești. Filtrul trebuie să aibă putere redusă și să nu creeze un curent puternic.

Acvariul pentru păstrarea peștilor labirint este închis cu un capac. Acest lucru va împiedica răcirea suprafeței apei și va împiedica săritul peștilor..

Solul este ales natural, fără amestecuri de calcar, ceea ce crește nivelul durității apei. Un sol întunecat este de preferat, astfel încât culoarea peștilor să pară mai avantajoasă. Acvariul este populat cu plante vii, inclusiv păsări de apă. Plantele sunt distribuite pe zona acvariului, astfel încât se formează zone separate pentru pești.

Pietrele, decorul și lemnul de drift sunt selectate luând în considerare gustul personal al proprietarului și armonia generală a designului acvariului.

Pești labirint în acvariu
Peștii labirint iubesc apa „veche”

Dieta constă din următoarele furaje:

 • Tubercul;
 • Vierme de sânge;
 • Coretra-
 • Plancton;
 • Mancare gata pentru peste;
Nu este necesar să instalați un alimentator de pește, astfel încât alimentele să fie distribuite uniform între ele..

Compatibilitate cu alți locuitori

Reprezentanții peștilor labirint sunt creaturi pașnice. Excepție fac cocoșii și macropodele, care smulg înotătoarele lungi și își mușcă mustățile. Nu se recomandă combinarea peștilor labirint cu pești erbivori și prădători mari (somn, ciclide). Locuitori compatibili cu pești labirint:

 • Kharacin;
 • Somn;
 • Scalari (cu gouras, cocoși sălbatici, kupanus, lalius, labioze);
 • Barbele soiuri mici;
 • Pecilia, molii (cu gourami, kupanus, lalius, labioze);
peștii labirint sunt destul de pașnici
Majoritatea peștilor labirinti sunt destul de pașnici.

Reproducere

Reproducerea peștilor labirint este ajutată de o creștere a temperaturii apei la 30-32 de grade. Plantele plutitoare, frunzele late sau peșterile servesc drept adăpost pentru ouă. Pentru peștii mici - cocoși, lalius și kupanus, este pregătit un acvariu de reproducere de 10-15 litri, echipat cu un încălzitor și plante. Peștii mari necesită un acvariu mare.

În timpul sezonului de împerechere, masculul crește luminozitatea culorii. El are grijă de femelă în timp ce pregătește cuibul în paralel. Ouăle fertilizate sunt colectate de mascul într-un cuib făcut din spumă. Femela este scoasă din acvariu după reproducere. Bărbatul are grijă de ambreiaj până la trapa de pui, după care este depus.

Peștii labirint sunt animale de companie ușor de păstrat. Compatibilitatea proiectată competent și respectarea condițiilor simple vor ajuta la menținerea peștilor în acvariu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Lista peștilor de acvariu labirint