10 Fapte amuzante despre hamsteri

Hamster care ține bomboaneHamsterii au fost domesticiti relativ recent, dar aceste rozatoare mici au devenit rapid animale de companie populare. Sunt prietenoase, amuzante și pot fi purtate chiar și în buzunar. Să aflăm mai multe despre câteva caracteristici interesante ale hamsterilor.

Cel mai mic și mai mare hamster

Cei mai mari sunt indivizi din rasa europeană. Pot avea o lungime de până la 35 cm. Hamster european

Vă recomandăm să știți, câți ani trăiesc hamsterii acasă, ce rasă este mai bine de ales și ce alimente îți poți hrăni hamsterul?.

Cei mai mici sunt considerați hamsteri pitici, crescând până la 10 cm lungime și nu mai mult de 5,5 cm lățime.. Hamster piticHamsterii pitici au o altă caracteristică interesantă - trăiesc cel mai mult (până la 4 ani).

Știați? Cu toate acestea, cel mai mic hamster din Cartea Guinness nu este o rasă pitică. Acesta este un hamster obișnuit din Marea Britanie numit PeeWee, care din trei săptămâni din viața sa a încetat să crească și a rămas doar 2,5 cm în mărime.

Găsit sus în munți

Hamsterii pot fi găsiți până la 3600 km deasupra nivelului mării. Hamsterul Campbell din partea muntoasă a habitatului său se ridică la o altitudine de 2500–3500 km. Cu toate acestea, aceste rozătoare trăiesc în principal în păduri, stepe și deșerturi, adesea întâlnite în câmpuri și grădini..

Inoata bine

De obicei, merg la o astfel de ispravă atunci când este necesar. Hamsterii sălbatici sunt mai curajoși și mai rezistenți, dar înotul poate fi stresant pentru mamele domestice.. Hamsterul înoatăCu toate acestea, printre dzungariks, uneori există indivizi cărora nu le deranjează să fluture în apă..

Important! În cea mai mare parte, hamsterii sunt locuitori ai stepelor și deșerturilor. Nu forțați animalele de companie să înoate când înotați. Pentru aceste rozătoare, un astfel de înot este departe de a fi întotdeauna plăcut, în plus, animalul se poate sufoca sau apa îi poate pătrunde în urechi.

Faceți rezerve mari de furaje

Hamsterii domestici, chiar dacă primesc suficientă hrană, tind să se aprovizioneze. Ele ascund o parte din mâncare în pungi pentru obraji și o transferă în depozitare. Când proviziile sale sunt îndepărtate în timpul recoltării, el experimentează stres..Hamster îndesatÎn sălbăticie, hamsterii sunt rozătoare, care pe parcursul vieții lor aduc un mare rău agriculturii, stocând cereale pentru iarnă. Fermierii lucrează uneori din greu pentru a scăpa de acești dăunători. Cu toate acestea, acest rozător sălbatic este neînfricat și viclean. Reproducerea rapidă, vitalitatea ridicată și lipsa de pretenție, capacitatea de a construi rapid vizuini și pasaje subterane către ele complică foarte mult lupta împotriva acestor dăunători. Aceste vizuine subterane pot deține stocuri foarte mari de hamsteri din câmpurile agricole locale..

Știați? Găurile de scobitură pot avea o adâncime de până la 1,5 m și o lățime de 8 m. Hamsterii sunt destul de capabili să stocheze stocurile în depozitele subterane de până la 90 kg, iar aceasta nu este limita.

Hamsterii mănâncă prădători

Este o concepție greșită că hamsterii mănâncă numai alimente vegetale. În condiții naturale, aceste rozătoare se hrănesc și cu insecte, iar în condiții domesticite, bucăți de pui fiert sau de pește cu un conținut scăzut de grăsimi, ouă și brânză de vaci sunt destul de potrivite pentru ele. Nutriția proteinelor este deosebit de importantă pentru femeile însărcinate și care alăptează.

Poate păstra mâncare în obraji

Hamsterii pot păstra alimentele în spatele obrajilor în așa-numitele pungi pentru o perioadă suficient de lungă de timp pentru a le consuma după un timp..Hamster cu obraji pliniÎn același timp, ei sunt capabili să stocheze stocuri în spatele obrajilor într-un volum care ajunge la aproximativ 20% din greutatea propriei carcase..

Este interzisă păstrarea caselor pentru locuitorii Vietnamului

În legislația din Vietnam există o clauză conform căreia este interzis în mod privat păstrarea și reproducerea hamsterilor ca animale de companie, deoarece sunt purtători de multe boli infecțioase, inclusiv tuberculoza, o boală foarte urgentă pentru țările în curs de dezvoltare. Dacă această lege este încălcată, se prevede o amendă decentă..

Important! Hamsterii poartă aproximativ 30 de boli infecțioase, dintre care unele sunt fatale pentru oameni. Dacă apare umflarea în zona mușcăturii și a temperaturii, trebuie să solicitați imediat asistență medicală. Dacă hamsterul a avut contact cu câinii de stradă, devine letargic după agresiune și apoi moare, atunci animalul ar trebui examinat pentru rabie.
Mai ales o mușcătură de la hamsteri sălbatici este periculoasă, dar o mușcătură de animal de companie ar trebui, de asemenea, să fie spălată și dezinfectată.

Inteligent

Hamsterii sunt foarte inteligenți:

  • pot fi instruiți să facă niște trucuri;
  • răspunde la propria poreclă;
  • își amintesc de rudele lor și de vecinii din cușcă.

Antrenamentul hamsterilor Cel mai bun moment pentru a învăța porecla și a învăța trucuri este de la 2 săptămâni la 2,5 luni. Hamsterii pot fi învățați să stea pe picioarele din spate, să se urce pe un umăr și să stea acolo ca un papagal, să se rostogolească, să treacă o cursă de obstacole, să ridice o bilă falsă. Jungarikii cărora le place să sară pot fi învățați să sară printr-un cerc. Puteți combina trucuri învățate și puteți crea un spectacol de circ întreg. Nu puteți antrena un animal însărcinat, în timpul perioadei de împerechere, să strigați la el și să manifestați agresivitate în timpul antrenamentului, să cereți mai mult decât poate efectua animalul.

afla, cum să antrenezi un hamster să răspundă la o poreclă.

Color blind

Hamsterii au o vedere slabă și își folosesc simțul mirosului și auzul mai mult.. Nu văd mai mult de 16 cm de ei înșiși. Dar au glande care emit un miros specific, cu care își marchează drumul pe diferite obiecte. Aceste animale sunt daltoniste, deoarece nu disting deloc culorile și percep totul cu vederea în alb și negru..Hamster cu ochelari

Sunt născuți cu dinți

Aceste rozătoare se nasc deja cu dinți. Mai mult, creșterea dinților la hamsteri nu se oprește de-a lungul întregii lor vieți. Ei cresc tot timpul și au nevoie de măcinare constantă..

Hamsterii sunt animale de companie interesante și amuzante, pot înota, pot fi chiar dresați, obișnuiți cu o poreclă. Cu toate acestea, nu întrebați prea mult animalele de companie, îngrijiți-le și acordați-le suficientă atenție..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 10 Fapte amuzante despre hamsteri