3 Motive de top pentru care mușcă un hamster și cum să înțărcați

3 motive principale pentru care mușcă un hamster și cum să înțărcăm

În acest articol, vă voi spune cum să îngrijiți în mod corespunzător un hamster de companie și cum să creați condiții de viață confortabile. Voi acorda o atenție specială unui moment atât de neplăcut ca mușcăturile de animale de companie și de ce se întâmplă acest lucru. De ce nu este dat în mână. Veți învăța cum să vă hrăniți corect și ce dietă ar trebui să fie, să vă jucați și să aveți grijă de un hamster, cum să-l înțărcați, astfel încât să nu mai aibă dorința de a mușca.

Cum să înțărcați un hamster dzungarian de la mușcătură

Un hamster este, prin definiție, un rozător și mușcă totul din sângele său.

Dar hamsterii domestici răspund la stres în acest fel. Mutarea într-un loc nou, sunetele sau mișcările dure pot provoca un hamster să muște.

3 motive principale pentru care mușcă un hamster și cum să înțărcăm
Mușcarea oricărui obiect care îi atrage atenția este inerentă genelor hamsterului

Actiunile tale

  1. Nu te alarma. În primele zile, nu vă deranjați animalul de companie, nu adăugați apă sau adăugați alimente cu atenție fără mișcări bruște sau sunete. Nu aranja cușca. Lasă-ți hamsterul în pace. Rozătoarele vor mânca într-un loc nou, vor dormi suficient, vor marca teritoriul și se vor simți mai încrezători.
  2. Nu face niciun zgomot, lasă-l să se simtă confortabil. Nu porniți muzica, nu trântiți ușile. Creați un mediu liniștit și calm. Nu stresați rozătoarea.
  3. Prima intalnire. După 2 zile, încercați să vă introduceți mâna în hamster. Se toarnă mâncarea în cușcă și ține-ți mâna lângă tine. După ce a făcut față mâncării, el va acorda atenție palmei, va adulmeca, își va aminti mirosul. Poate mușca puțin. Încearcă să nu te zvâcnești, să suporti. Așa se întâlnește animalul cu proprietarul.
  4. A hrani. Odată ce hamsterul se obișnuiește cu palmele, încercați să-l hrăniți din ele. La început, va fi precaut cu privire la acest mod de a mânca, dar în timp se va obișnui..
  5. Animal de companie. Odată ce hamsterul se simte confortabil cu hrănirea manuală, încercați să-l atingeți. Mângâie ușor partea din spate a hamsterului cu un singur deget. Nu te atinge de cap. Poate speria animalul de companie.
  6. Ia-l în brațe. După pasul anterior, puteți încerca să scoateți hamsterul din cușcă. Nu uitați: fără mișcări bruște! Nu te grabi. Scoateți animalul cu grijă și cu atenție.
  7. Conversație informativă. Dacă sunt copii în casă, vorbește-le despre cum să te descurci cu acest georgian. Urmăriți jocurile copiilor cu un hamster, controlați și coordonați acțiunile copiilor dvs. Copiii mici nu au voie să se joace cu el.
Hamsterii sunt animale inofensive.

Dar se întâmplă ca, după ce a trăit mult timp în familie, rozătoarea începe să se comporte necorespunzător. Apoi, este necesar să găsiți motivul acestui comportament și să excludeți o boală periculoasă. În acest caz, aveți nevoie de o consultație veterinară.

Dacă boala este exclusă, atunci animalul de companie a fost speriat de ceva sau a apărut un nou factor enervant în casă. Aruncă o privire mai atentă, observă și tu însuți vei găsi o explicație pentru acest comportament..

3 motive principale pentru care mușcă un hamster și cum să înțărcăm
Apropiați-vă întotdeauna de cușcă, astfel încât rozătoarele să vă poată vedea

Motive pentru care musca un hamster

Există mai multe motive pentru un comportament agresiv..

Răspuns de amenințare

Prin mușcături, animalul este protejat.

Mișcările și sunetele ascuțite pot deveni iritante pentru el. Nu poți băga mâna brusc într-o cușcă cu un animal, este interzis să o ridici aproximativ în brațe și este complet inacceptabil să vorbești tare, să strigi și să râzi cu un animal de companie în brațe. Muzica tare este, de asemenea, nedorită în camera în care se află animalul..

Atitudine greșită

Luarea hamsterului de sus de spate este o greșeală - provoacă stres.

Aduceți ușor palma în butoi sau apucați copilul sub burtă. Este mai bine dacă vă extindeți palma deschisă către el și așteptați ca animalul să stea singur pe mâini.

Miroase

Toată lumea îi place mirosul mâncării, inclusiv hamsterul..

3 motive principale pentru care mușcă un hamster și cum să înțărcăm
Hamsterii, inclusiv animalele de companie, sunt în primul rând rozătoare

Dacă mâinile tale nu au fost spălate după o masă delicioasă și poartă aromele alimentelor, atunci animalul tău de companie va dori cu siguranță să-ți guste degetul. Spălați-vă mâinile înainte de contactul cu un animal pentru a evita mușcăturile.

Alte motive

Fiziologic. Dinții unui hamster au nevoie de măcinare regulată. Cumpărați o piatră minerală, rupeți ramurile de pomi fructiferi, cumpărați rădăcină de păpădie uscată la farmacie. Toate acestea sunt ascuțitorii de dinți preferați ai hamsterilor. Fără măcinarea regulată, hamsterul începe să roască obiecte străine și mâinile proprietarului, inclusiv.

Nu de acest gen. Acasă, adesea păstrează hamsteri dzungari, care se obișnuiesc rapid cu o nouă casă și cu un proprietar..

Dar există o specie foarte asemănătoare cu Dzungarik - hamsterul Campbell. Acești hamsteri nu recunosc absolut o persoană și este aproape imposibil să le faci față..
3 motive principale pentru care mușcă un hamster și cum să înțărcăm
În primul rând, trebuie să aflați dacă comportamentul dvs. vă provoacă disconfort animalului de companie

Ce trebuie făcut dacă este mușcat de un hamster

De regulă, un hamster domestic nu poartă boli periculoase..

Nu va strica să-i faci proprietarului să tragă cu tetanos.

Dacă ați fost mușcat de un animal bolnav sau prezintă simptome ale unei boli necunoscute, consultați imediat medicul dumneavoastră. De asemenea, dacă locul mușcăturii nu se vindecă mult timp, există inflamație, supurație, febră, este necesar un consult medical urgent.

3 motive principale pentru care mușcă un hamster și cum să înțărcăm
Din când în când, rozătoarele domestice își pot mușca brusc gazdele.

În cazul unei mușcături, faceți următoarele:

  1. Suportăm puțină durere din cauza mușcăturii. Nu ar trebui să strigi, darămite să încerci cumva să te răzbuni fizic pe micul infractor.
  2. Deschideți calm cușca și transferați animalul de companie acolo.
  3. Spălăm locul mușcăturii cu săpun bactericid, îl tratăm cu orice antiseptic și îl sigilăm cu un tencuială antibacteriană.
Dacă toate procedurile medicale sunt urmate corect, după câteva zile nu va mai exista nicio urmă a mușcăturii.

Răbdarea și atenția față de animalul de companie vă vor permite să evitați momentele neplăcute în comunicarea cu animalul. Salvează sănătatea ta și a prietenului tău cu blană.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 3 Motive de top pentru care mușcă un hamster și cum să înțărcați