Câți ani trăiesc acasă hamsterii dzungari?

Hamsteri dzungari - aspectNu trebuie să ai animale mari pentru a avea un animal de companie care te iubește. Acestea pot fi rozătoare la fel de mici ca hamsterii dzungari. Se simt confortabil dacă o persoană își face timp să comunice cu ei. Și nu trebuie să aștepți mult acest lucru, deoarece doar prin apariția lor, aceste creaturi drăguțe te fac să te îndrăgostești de ele însele la prima întâlnire.

Câți dzhungariki trăiesc?

În sălbăticie, aceste animale nu trăiesc mult - hamsterii sunt considerați campioni, care au reușit să trăiască până la un an și jumătate. Acest lucru este explicat simplu: în mediul lor natural, așteaptă multe pericole, în plus, amenințarea poate proveni nu numai de la prădători, ci și de la boli. De asemenea, moartea poate apărea din cauza frigului de iarnă sau a lipsei de hrană. Dar totul poate fi schimbat dacă luați în casă un hamster din această rasă..

Când sunt îngrijiți, li se acordă multă atenție, atunci se creează toate condițiile necesare pentru a putea trăi mult mai mult. Dzungarian mediu hamsterii de acasă trăiesc aproximativ doi-trei ani. Deși unii reprezentanți ai acestei rase pot trăi până la vârsta de patru ani. Dar există foarte puține astfel de cazuri. Deși nu ar trebui să fii prea preocupat de cât de vechi trăiesc hamsterii.

Când vine ireparabilul și această bucată drăguță moare, este puțin probabil ca proprietarul să-și poată reține lacrimile. Dar nu este altceva de făcut decât să acceptăm că este încă mult, dacă acest mic mamifer a reușit să trăiască în casa ta atât de mult timp.

Speranța de viață versus calitatea îngrijirii

Hamsterul dzungarian se reproduce foarte activDupă ce ați adus această creatură minusculă acasă, ar trebui să îi acordați multă atenție, care, totuși, se aplică și altor animale de companie. Dar dacă nu ai ocazia pentru asta, atunci nu încercați să creați un mediu zgomotos folosind diverse aparate de uz casnic. Dzungarik-urilor îi place foarte mult când sunetele puternice sunt prezente în mod constant lângă ele.

Animalul tău de companie va trăi mult mai mult dacă ai grijă în mod regulat de casa lui. Prin urmare, asigurați-vă că grămezi de gunoi nu s-au acumulat în cușca lui și excremente. Faceți o regulă să-i curățați cușca o dată la două-trei zile. În același timp, curățarea generală este necesară cel puțin o dată pe săptămână..

Alimente

Nutriția are un impact semnificativ asupra duratei de viață a hamsterului dzungarian. Prin urmare, se recomandă achiziționarea pentru animalul dvs. de companie formulări nutritive gata preparate, care conțin un set de nutrienți esențiali și vitamine. Ele conțin de obicei:

 • porumb;
 • grâu;
 • mazăre;
 • nuci.

Asigurați-vă că legumele și fructele proaspete sunt prezente în dieta sa. Oamenii dzungari iubesc în special dovleceii și morcovii. Foarte trebuie să fii atent cu varza și ceapa, deoarece pot dăuna sănătății hamsterilor. Același lucru este valabil și pentru citrice. Pentru a menține echilibrul nutrițional al animalului dvs. de companie, îl puteți varia cu caise, banane sau mere..

Hamster adult dzungarian - fotografia unui individ sănătosCarnea ar trebui să fie în meniul hamsterului dvs. de cel puțin două până la trei ori pe săptămână. Puțini sunt atenți la acest moment, deși fără proteine, este imposibil să se asigure o viață sănătoasă și satisfăcătoare unui dzungarian. De asemenea, nu strică să adaugi din când în când suplimente speciale de vitamine în dietă. Pentru a nu fi confundat cu alegerea, se recomandă să discutați problema alegerii unei mărci adecvate și determinarea dozei cu un medic veterinar..

Unii proprietari cred că rozătoarele se pot descurca fără apă. Cu toate acestea, nu este. Prin urmare, asigurați-vă că există întotdeauna un bol cu ​​apă proaspătă de băut în cușca hamsterului..

Orice animal de companie pe care îl păstrați în apartamentul dvs., menținerea acestuia activă fizic va ajuta la menținerea sănătății. Așa că lasă-l să alerge dacă este posibil. Dacă vei fi păstrați-l într-o cușcă largă, echipat cu o roată, atunci corpul său va funcționa ca un ceas, iar el însuși va rămâne vesel. Dacă este necesar, îi poți aduce chiar bucurie achiziționând un labirint special, unde animalul tău de companie va avea mai multe oportunități de a alerga..

Dependența speranței de viață de boli

Bolile cauzează rău grav corpului oricărui animal și, în special, unei creaturi atât de mici. Acest lucru afectează în mod direct cât trăiesc hamsterii..

Dezvoltarea bolii poate fi determinată de următoarele trăsături caracteristice:

 • Hamsterul din fotografie este sănătos și fericitactivitate scăzută;
 • letargie;
 • somnolenţă;
 • respirație dură;
 • haina proasta.

Dacă observați oricare dintre aceste simptome în hamsterul dvs., ar trebui să-l arătați imediat medicului veterinar. Este foarte important să puneți diagnosticul corect cât mai devreme posibil, deoarece eficacitatea tratamentului depinde de aceasta..

Nu toți proprietarii au suficient timp pentru a controla acest animal agil. prin urmare, dacă reușește să urce obiecte înalte fără să știe proprietarul, acesta poate cădea și poate răni picioarele. Prin urmare, dacă găsiți astfel de răni în el, atunci nu încercați să îi oferiți primul ajutor. Trebuie imediat să contactați un specialist calificat.

Hamsterii dzungari, ca și oamenii, sunt predispuși la răceli. Această afecțiune poate fi determinată prin strănut, adulmecare, activitate scăzută.

În astfel de perioade, este necesar să se acorde animalului o îngrijire specială; fructele proaspete ar trebui să fie prezente în dieta sa. Poți să-i dai numai medicamente, să nu mai vorbim de injecții, doar la recomandarea unui medic..

Lipsa poftei de mâncare a hamsterului sugerează că este ceva în neregulă cu dinții lui. Este mai probabil ca acesta să aibă leziuni la nivelul cavității bucale sau ca incisivii să fie prea lungi, ceea ce îi dă disconfort.. Pentru a oferi dinților o lungime normală, va trebui să vadă un medic. Deși unii proprietari reușesc să rezolve această problemă acasă. Ocazional, un hamster poate prezenta probleme stomacale și intestinale grave. Simptomele tipice conform cărora nu totul este în ordine cu aceste organe sunt:

 • diaree;
 • bubuit în burtă;
 • miros urât.

Sfaturi despre cum să faci față unei pierderi

Deja după prima săptămână, o persoană, văzând cât de neliniștite sunt aceste creaturi, se obișnuiește atât de mult cu ele încât nici nu își poate imagina o zi fără ele. din pacate, fiziologia lor este următoarea, că peste câțiva ani are loc moartea lor. Bineînțeles, fiecare proprietar obișnuit cu aceste animale active suferă de suferință. Aceasta devine o lovitură gravă pentru copiii care se îndrăgostesc foarte sincer de micii dzhungarik și este extrem de dificil pentru ei să se împace cu faptul că nu mai există.

Ce trebuie făcut dacă dzungarik a murit?

Un hamster bolnav își pierde pofta de mâncare și greutate, iar activitatea acestuia scade.Nu încercați să vă dați vina în întregime, nu vă chinuiți că acest lucru s-a întâmplat din cauza greșelii voastre. Tu ar trebui schimbă-ți gândurile la altceva: în timp ce hamsterul trăia în familia ta, era foarte fericit pentru că era iubit de toți membrii. Și nu se știe cum s-ar fi dezvoltat soarta lui dacă nu ai fi acolo. Din păcate, nicio persoană nu poate extinde viața unui animal mai mult decât natura alocată acestuia..

Concluzie

Hamsterii dzungari sunt creaturi foarte drăguțe care sunt greu de iubit. Multor oameni le place foarte mult cum se comportă activ. Bineînțeles, să nu te îndrăgostești de aceste creaturi nu este ușor. Dar rețineți că acești hamsteri nu sunt centenari, prin urmare, peste doi sau trei ani, va veni inevitabilul - moartea animalului tău de companie. Dar nu ar trebui să vi se amintească în mod constant de acest moment trist. Cel mai bine este să vă dedicați timpul liber animalului dvs. de companie și să fiți alături de el mai des..

Încercați să vă îngrijiți cât mai bine posibil, astfel veți prelungi timpul alocat acestuia. La urma urmei, numai acest lucru poate influența o persoană. Prin urmare, ar trebui să fii încă din prima zi a șederii lui în casa ta fii foarte atent la el: să-și păstreze cușca curată, să aleagă dieta potrivită și să îi creeze condiții în care să își poată menține activitatea fizică ridicată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Câți ani trăiesc acasă hamsterii dzungari?