Cum să înțelegeți că un hamster este mort, motive și ce să faceți

Cum să înțelegeți că un hamster este mort, motive și ce să faceți

În acest articol vă voi spune cum să vă pregătiți pentru pierderea unui hamster, cum se comportă animalul înainte de moarte, cum îl puteți ajuta în această perioadă. Din ce și de ce un animal de companie poate muri. Ce trebuie să faceți după ce hamsterul a murit, cum și unde să-l îngropați, cum să spuneți copilului despre pierdere.

Cum se poate spune dacă un hamster moare

Fiecare proprietar de animale de companie știe că, pe lângă bucuria și plăcerea de a fi un animal de companie în familie, vine și o perioadă în care trebuie să ne despărțim de ea..

Hamsterii au o viață scurtă. Își vor încânta proprietarul doar 2-3 ani cu o îngrijire adecvată și bună..

Dar merită să ne amintim că ecologia modernă își pune amprenta asupra tuturor viețuitoarelor, așa că este foarte rar să găsești un hamster de trei ani. Practic, trăiesc puțin peste doi ani. Prin urmare, dacă animalul dvs. de companie are doi ani, atunci acesta este un motiv pentru a-i arăta o atenție sporită, a-i monitoriza starea de sănătate și a fi gata pentru o pierdere timpurie..

Cu câteva luni înainte de moarte, animalul își schimbă comportamentul obișnuit..

Deci, dacă observați următoarele semne în el, fiți pregătiți pentru un rezultat trist:

 1. Hamsterul devine mai puțin jucăuș și curios. Rareori iese din casă sau cuib. Se oprește din mers. Evită comunicarea cu alți membri ai haitei (dacă mai mulți hamsteri trăiesc în cuști). Nu merge „la îndemână” către proprietar.
 2. Există o schimbare a obiceiurilor alimentare. Poate refuza hrana zilnică (furaje), dar mănâncă numai delicatese.
 3. Foarte rar vine la jgheab. Poate opri stocarea.
 4. Începe să slăbească.
 5. Blana devine plictisitoare, se subțiază, se observă mici pete chele.
 6. Ochii încetează să mai fie luminoși, încep să se estompeze.
 7. Este posibilă paralizia completă a animalului de companie. Adică continuă să respire, dar nu se mai poate mișca independent..
Toate ființele vii mor de bătrânețe și nu se poate face nimic în acest sens
Toate ființele vii mor de bătrânețe și nu se poate face nimic în acest sens

Toate semnele descrise se aplică numai animalelor deja vechi care mor, cel mai adesea din cauza stopului cardiac.

Dacă animalul este relativ tânăr, dar ați început să observați unele dintre semnele enumerate în el (letargie, refuzul de a mânca), atunci acesta este un motiv pentru a contacta medicul veterinar.

Cum să ajute un hamster în ultimele zile de viață

Pentru a ușura suferința micuțului animal în ultimele zile ale existenței sale, încercați să le faceți cât mai confortabile pentru el..

 1. Dacă casa sau cuibul se află la etajele superioare ale cuștii, mutați-o în partea de jos. Scoateți roata, scările și alte echipamente de joacă din cușcă, astfel încât animalul să nu cadă sau să nu fie rănit.
 2. Dacă mai sunt hamsteri în cușcă, atunci plantați-i. Este mai bine să nu atingeți un animal bolnav pentru a nu provoca stres inutil în el..
 3. Încearcă să-l hrănești zilele acestea doar cu ceea ce iubea foarte mult.
 4. Nu contează cât de puternică este dorința ta de a mângâia și de a-ți face milă de animalul de companie, nu i-o da. Animalelor bolnave le place să fie singuri.
Dacă hamsterul refuză complet să mănânce, nu încercați să-l alimentați forțat cu o seringă sau o pipetă..

Acest lucru îl va face doar rău..

Cum să înțelegeți că un hamster este mort, motive și ce să faceți
Principalele semne ale morții sunt lipsa respirației și a pulsului.

Ce să faci după moartea unui hamster

Uneori animalul moare brusc. Mica inimă tocmai s-a uzat și a încetat să mai funcționeze. Principalul lucru aici este să înțelegeți că nu este vina ta. I-ai oferit iubitului tău animal de companie toate elementele esențiale - mâncare, îngrijire, dragostea ta. I-ai dat căldură și afecțiune, ai încercat să-i faci viața cât mai confortabilă și plăcută. E doar timpul lui.

Încercați să dezasamblați și să curățați cușca imediat după animalul mort. Îndepărtează-l de ochi, pentru a nu-ți aminti încă o dată pierderea. Dacă este posibil, este mai bine să aruncați hrănitoare vechi, case, cuiburi. Mai ales dacă hamsterul a murit acolo. Nu sunt atât de scumpe, va fi mai bine să cumpărați altele noi mai târziu..

Hrăniți animalele fără stăpân. Mai ales dacă ți-a rămas ceva mâncare - hrănește-le păsărilor..

Încercați să petreceți mai puțin timp acasă, să mergeți mai des afară, să vizitați prieteni și familie.

<="avertizare">Nu revizita la început videoclipuri și fotografii cu iubitul tău animal de companie. Deci durerea pierderii va fi și mai strălucitoare!

Dacă există un copil mic în casă, atunci spune-i întregul adevăr. Spune că animalul este mort. Copilul dvs. trebuie să învețe cum să facă față emoțiilor negative..

Fă-o cu calm. Oferă-i copilului tău șansa să plângă. Nu-i spune să cumpere imediat un înlocuitor. Și-a pierdut prietenul. Acest lucru este imposibil de uitat imediat. Acordă timp.

<="bside">Invitați-vă copilul să participe la înmormântare, dar dacă acesta refuză, nu insistați.

Cum să îngropi în mod corespunzător un animal de companie

Nu îngropați niciodată animalul într-un recipient sau o pungă de plastic.

O cutie mică este potrivită pentru aceste scopuri. De exemplu, de sub parfum, smântână, ceai. Dacă sunt copii în casă, atunci lăsați-i să decoreze această cutie cu autocolante, șervețele, aplicații.

Îl puteți înfășura într-un șervețel sau batistă de hârtie.

Amintirile bune despre un animal de companie îl vor ajuta pe copil să scape de griji.
Amintirile bune despre un animal de companie îl vor ajuta pe copil să scape de griji.

Locuri de înmormântare a animalelor

<="bside">Procedura funerară se efectuează cel mai bine seara sau noaptea, când sunt mai puțini spectatori pe stradă.

Dacă aveți o casă de țară cu un mic teren, atunci este mai bine să faceți un mormânt undeva acolo. Alegeți doar un loc în care nu veți planta nimic. Puteți face acest lucru în patul de flori. Doar gaura ar trebui să fie suficient de adâncă pentru a nu dezgropa accidental animalul în timpul lucrărilor de câmp toamnă-primăvară. O poți face și sub un copac.

Dacă nu există o zonă suburbană, atunci un animal mic, cum ar fi un hamster, poate fi îngropat lângă casă. De exemplu, în grădina din față (numai dacă nu este înnobilată și florile decorative nu cresc acolo). Grinzi, plantații, mici parcuri sălbatice sunt, de asemenea, potrivite pentru aceste scopuri..

Nu uitați, săpat un mormânt sub copaci este destul de greu. Există multe rădăcini groase și vor intra în cale.

Decizia de a cumpăra un nou animal de companie, copilul trebuie să ia în mod independent
Decizia de a cumpăra un nou animal de companie, copilul trebuie să ia în mod independent

Mormântul în sine trebuie să fie suficient de adânc (cel puțin 40-50 cm), astfel încât animalele fără stăpân (pisici, câini) să nu o poată săpa.

<="avertizare">Mormântul ar trebui să se afle într-un loc în care există un număr minim de persoane și animale de companie.

Pierderea unui animal de companie este un moment dificil în viața fiecărui proprietar. Pe lângă durerea pierderii, există un sentiment de îndoială și vinovăție - s-a făcut totul corect? Ar fi putut fi prevenită tragedia? Este important să ne amintim, indiferent cât de mult ne iubim animalele, oricât de bine le-am îngriji, ele ne vor părăsi. Lăsând în schimb amintiri strălucitoare și plăcute, precum și o bucată din dragostea ta.

<="b-r b-r - post-articol">">
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțelegeți că un hamster este mort, motive și ce să faceți