Cum să vă rafinați cușca de hamster

Hamsterii sunt animale de companie excelente. Sunt la fel de potrivite pentru copii și adulți. Cu toate acestea, proprietarii de multe ori pur și simplu nu înțeleg nevoile animalelor. Animalele pot fi numite teritoriale. Le place să sapă în pământ, să se îngroape în ceva. Hamsterii sunt activi și energici în mod constant. Și trebuie înțeles că este foarte important ca animalul să aibă propria casă. A face o casă pentru un hamster cu propriile mâini nu este atât de dificil pe cât ar părea..

Dacă alegerea a fost făcută în favoarea celei de-a doua opțiuni, trebuie să vă dați seama ce este necesar pentru ca hamsterul să-și facă viața sănătoasă și confortabilă:

  1. Este necesar să studiați informațiile. Trebuie înțeles că nu toate cuștile sunt la fel de potrivite pentru animalele de companie. Indiferent de ce material va fi realizată structura, fundul acesteia ar trebui să fie monolitic. Acest lucru este necesar, astfel încât să puteți umple rumeguș sau nisip.
  2. Dimensiunea celulei. Trebuie să cumperi o cușcă mare pentru hamsterul tău. Mai multe modele pot fi achiziționate și combinate între ele. Acest lucru este necesar datorită faptului că casa ar trebui să aibă o toaletă pentru un hamster, o cămară pentru alimente etc. Ar trebui să se înțeleagă că animalului iubește să se așeze complet în condiții noi pentru sine.
  3. Este necesar să ne dăm seama unde vor fi celulele. Locul nu ar trebui să fie prea fierbinte. Prin urmare, structura nu trebuie amplasată lângă sistemele de încălzire. Nu uitați că nu ar trebui să existe curenți de aer. Hamsterii sunt destul de sensibili la sunete puternice și ușoare. De asemenea, este recomandat să țineți cont de acest lucru..

Amenajarea celulei

Trebuie să vă gândiți la ce produse pentru hamsteri trebuie să cumpărați mai întâi. Dacă vă gândiți la asta, nu sunt atât de mulți dintre ei..

Pentru a oferi animalului de companie un sejur confortabil, este suficient să cumpărați câteva dispozitive de bază:

  1. Roată de rulare. Hamsterii adoră să fie activi. Prin urmare, pot avea nevoie de o varietate de lucruri care pot fi cumpărate sau realizate independent. Printre cele mai populare accesorii se numără roata de rulare. Atunci când îl achiziționați, ar trebui să vă ghidați după dimensiunea animalului dvs. Nu este nevoie să cumpărați un articol care are bare transversale sau este realizat din plasă. Hamsterul doar îți rup picioarele.
  2. Un băutor este o necesitate. Este important să alegeți un accesoriu care să nu se scurgă. Trebuie să fixați vasul pentru apă pe peretele exterior, punând un singur canal în interior. Puteți cumpăra un pod special din lemn împreună cu băutorul. Accesoriile de această natură trebuie așezate deasupra bolului, astfel încât să nu intre în apă, de exemplu, fân din așternut, rumeguș sau nisip..
  3. Trebuie cumpărat un bol pentru furaje. Cu toate acestea, ar trebui să se înțeleagă că ocazional mâncarea ar trebui să fie împrăștiată în jurul cuștii pentru a satisface nevoile de căutare a alimentelor hamsterului. El va săpa nisip, va săpa rumeguș și va căuta mâncarea râvnită. Când cumpărați un castron, rețineți că nu ar trebui să fie prea mare..
  4. Este necesar să faceți o alegere în favoarea unei anumite case pentru un hamster. În acest caz, trebuie să vă ghidați după mărimea animalului de companie. Puteți face singur un design.
  5. Este necesar să achiziționați jucării. Acestea pot fi necesare pentru măcinarea dinților, pentru urcare. Trebuie să cumpărați tuneluri, labirinturi etc. Puteți face aceste articole pentru hamsterul dvs. cu propriile mâini. Acestea sunt necesare datorită faptului că animalul este constant activ, arătându-și energia.
  6. Ai nevoie de un ham sau de o minge specială. Ce sunt aceste accesorii vor fi discutate mai jos..

Utilizarea lenjeriei de pat

Litter se referă la substratul care umple fundul cuștii. De exemplu, puteți folosi fân sau rumeguș. În cazuri extreme, nisipul este, de asemenea, potrivit. Hainele sunt utile și în aceste scopuri. Ar trebui să se înțeleagă că calitatea gunoiului joacă un rol important. Hamsterul va putea săpa în el. În plus, nisipul sau rumegușul pot absorbi urina animalelor..

În etapa actuală, există o mare varietate de opțiuni. După cum sa menționat deja, puteți utiliza opțiunea tradițională: rumeguș, nisip, fân. Asigurați-vă că rumegușul nu este din pin sau cedru.

Folosind fân, nisip sau rumeguș, trebuie să faceți un strat, a cărui grosime va fi de 6 cm. Din nou, trebuie să vă ghidați după dimensiunea animalului dvs. de companie. Rețineți că hamsterii se vor îngropa în nisip sau rumeguș.

Selectarea materialului de cuibărit

Trebuie să vă gândiți la crearea unui cuib. Nu este recomandat să folosiți vată sau lână în aceste scopuri. Animalul de companie va avea dorința de a mânca aceste lucruri, ceea ce va duce la consecințe triste. În plus, labele se pot bloca în ele, ceea ce va provoca luxații. Uneori au existat cazuri în care animalul de companie pur și simplu și-a mestecat piciorul pentru a ieși.

Puteți folosi prosoape de hârtie rupte pentru a vă crea propriul cuib de hamster. În etapa actuală, magazinele specializate vând lucruri speciale pe care le puteți folosi. Cuibul trebuie așezat în colțul cuștii.

Ar trebui să se înțeleagă că materialele de așternut și cuiburi vor trebui schimbate periodic. Prin urmare, acasă ar trebui să existe nu numai rumeguș și fân, ci și șervețele sau obiecte speciale cumpărate în magazine. Păstrează toate acestea lângă cușcă. Va trebui să îi monitorizați în permanență curățenia..

Se recomandă curățarea în sens punctual, îndepărtând doar acele zone care sunt cel mai puternic contaminate. O dată pe săptămână, va trebui să efectuați o curățare completă a celulelor.

Videoclipul va arăta ce poate fi cușcă de hamster.

Mersul pe jos

Hamsterul ar trebui să aibă periodic ocazia de a merge. În aceste scopuri, trebuie achiziționate haine speciale. Accesorii suplimentare pot fi achiziționate. Merită să ne dăm seama ce înseamnă un ham și o minge de mers.

Minge de mers pe jos

Plasticul netoxic este utilizat pentru producerea de bile. Poate varia în culori. Mingea are găuri pentru picioare și aerisire. Hamsterii se vor putea obișnui cu un astfel de accesoriu suficient de repede. La început, le va lua timp să-și dea seama ce fel de sistem este. După un timp, hamsterii vor începe să se rostogolească în cerc. Vor avea nevoie de puțin mai mult timp pentru a învăța cum să controleze mingea..

Trebuie remarcat faptul că hamul nu este la fel de sigur ca balonul. În ea, animalul de companie nu va putea urca în niciun spațiu, din care va trebui apoi scos. Cu toate acestea, prădătorii pot tăia plasticul cu gheare ascuțite și pot răni animalul de companie. Prin urmare, nu este recomandat să îl lăsați în pace..

Folosind o lesa

Se pot achiziționa haine speciale de mers și ham. Este o lesă simplă. Hamul se agață fie de îmbrăcăminte, fie direct de animalul de companie. În această formă, puteți merge cu un animal mic. Lesa se asigură că animalul nu se poate ascunde în spatele dulapurilor.

Cu toate acestea, îmbrăcămintea și hamul necesită anumite abilități. Punerea lor pe un hamster nu este atât de ușoară pe cât ar părea. Este necesar să agățați lesa în așa fel încât să acopere gâtul și pieptul. Hamul nu trebuie să apese prea tare.

Bineînțeles, ca un câine, chiar și un ham nu îi va permite hamsterului să meargă. În timpul plimbărilor, el va conduce. În același timp, trebuie să vă asigurați că animalul de companie nu se confundă și nu se sufocă. Prin urmare, verificați în permanență dacă hamul a început să strângă gâtul..

Video „Accesorii de mers pe jos”

Videoclipul va vorbi despre ce poate fi un ham pentru un animal de companie. Asigurați-vă că îl urmăriți.


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă rafinați cușca de hamster