7 Opțiuni pentru roți de hamster diy

De ce aveți nevoie pentru a vă echipa cușca de hamster. Dacă aveți timp liber, puteți face o roată pentru animalul dvs. de companie. Orice material la îndemână va face: carton, sticlă de plastic, pahar / castron din plastic adânc.

De ce are nevoie un hamster de roată?

Mulți proprietari nici măcar nu se angajează să facă un accesoriu atât de complex, deoarece nu sunt siguri dacă animalul de companie va fi interesat de ele..

În sălbăticie, hamsterii sunt animale foarte active. Hamsterii cheltuiesc multă energie și parcurg distanțe mari în căutarea hranei, mai ales în toamnă, când este necesar să se depoziteze.

Hamsterii domestici trăiesc în condiții nenaturale, deoarece:

 • Oferit cu o dietă variată, bogată în calorii.
 • Aveți o locuință într-o zonă limitată.
 • Restricționat în mișcare.

Pentru ca animalul de companie să-și poată realiza potențialul fizic, este necesar să te joci regulat cu ei. Proprietarul trebuie să fie vigilent atunci când eliberează hamsterul din cușcă, deoarece animalul de companie poate scăpa. Roata este un compromis, permițând hamsterului să facă suficient exercițiu fără să-și facă griji că va scăpa.

Ce materiale la îndemână sunt potrivite

Chiar și fără abilități și materiale speciale, puteți face singură o roată.

Ce materiale la îndemână sunt potrivite:

 • Boluri din plastic durabile, rezistente, de calitate.
 • Batoane mici de lemn, din înghețată.
 • Ghivece pentru flori.
 • Cutii de fier pentru fier.

Să prezentăm imediat câteva puncte importante:

 • Roata trebuie să fie sigură, adică trebuie să se acorde o atenție specială rezistenței elementelor de fixare.
 • Materialele utilizate la fabricare nu trebuie să fie toxice - această afecțiune se referă în principal la lipici.
 • Roata nu trebuie să aibă muchii ascuțite.

Următorul punct important este despre durabilitate. Roata nu trebuie să se clatine de-a lungul axei orizontale, altfel hamsterul nu va putea menține echilibrul pe deplin. Este de dorit să existe bare transversale sau fante în interiorul roții, pentru care animalul de companie poate apuca cu labele.

Important! Dacă interiorul roții este complet neted, acesta trebuie așezat într-un unghi. În caz contrar, sub acțiunea forței centrifuge, hamsterul va fi aruncat din roată.

Roată din carton

O roată din carton este cea mai ușor de realizat, dar nu va fi puternică sau durabilă. O ambarcațiune din carton este potrivită dacă nu sunteți sigur că animalul dvs. de companie va fi interesat de un lucru nou.

Pentru producție, aveți nevoie de foi de carton ondulat. După alegerea diametrului și lățimii necesare a roții, tăiați cartonul în benzi. Lipiți benzile împreună pentru a forma o roată largă. Trebuie să formați o roată din 3-4 straturi de carton, să faceți fante orizontale de mică adâncime la aceeași distanță (pași).

Notă! Peretele din spate al roții poate fi realizat din carton lipit sau din alt material durabil. Roata este atașată la peretele din spate cu adeziv fierbinte.

Roată din scobitori și gâturi de pahare de smântână

O roată din scobitori și gâturile paharelor de smântână este o variantă simplă, dar nu cea mai bună. Scobitorii au aceeași lungime, deci pot fi lipiți imediat de marginea interioară a gâturilor. Dezavantajele designului sunt că trebuie să folosești mult adeziv pentru a fixa în siguranță. Singura opțiune este lipiciul fierbinte, care trebuie aplicat în straturi.

Notă! Structura finită nu va avea nervuri de rigidizare, deci se va îndoaie în diagonală. În plus, hamsterul poate mesteca cu ușurință scobitori din bambus, iar acest lucru este foarte nesigur..

Roată de sticlă din plastic

Mulți proprietari cred că cea mai bună opțiune de fabricație este o roată de sticlă din plastic. De fapt, totul depinde de mărimea hamsterului. Când vine vorba de un pui care este foarte activ, o sticlă de plastic tăiată poate fi într-adevăr folosită ca roată temporară. Pentru un animal adult, un astfel de accesoriu nu va funcționa, deoarece rozătoarea va trebui să ia o postură nefirească în timpul alergării.

Cel mai probabil, după ce ați petrecut câteva ore de timp, veți fi dezamăgiți, deoarece hamsterul va alerga în volan de 1-2 ori și își va pierde interesul.

Alternativ, puteți utiliza recipiente din plastic pentru 3-5 litri. În acest caz, problema cu dimensiunea roții este rezolvată, dar apare una nouă - tăind recipientul de plastic la înălțimea dorită, îl veți priva de rigiditate și roata se va dovedi instabilă..

Roată din lemn

O roată din lemn este cea mai fiabilă și consumatoare de timp. Vei avea nevoie:

 • În funcție de diametrul viitoarei roți, 40-100 de bețe de aceeași lungime și lățime.
 • Baza rotundă (peretele din spate) al roții - poate fi realizată din PAL sau cragis.
 • Inel din PAL sau cragis, care se potrivește complet cu dimensiunea peretelui din spate.

Algoritmul de asamblare este după cum urmează:

 • Cadrul este asamblat din bețe și peretele din spate. Folosind adeziv fierbinte, bețele sunt fixate bine la aceeași distanță.
 • După uscare, lipiciul fierbinte trebuie aplicat rapid pe capetele libere ale bastoanelor și inelul trebuie fixat.
 • Cadrul rezultat trebuie întărit! Puteți folosi ca ambalaj bandă adezivă cu suport de țesătură și foaie de carton.

Mai mult, în funcție de tipul mecanismului de răsucire, un rulment (versiunea suspendată) este atașat la peretele din spate al roții sau se face o fantă în aceasta, sub ax. Un ax metalic este folosit ca ax, ale cărui capete sunt acoperite cu tampoane moi. Pentru fixarea osiei, 2 picioare puternice, din lemn, sunt realizate din lemn.

Pahar de plastic adânc / roată bol

O roată de cupă din plastic profundă este cea mai bună alegere pentru siguranța animalelor de companie și ușurința de fabricare. Semifabricatele din plastic sunt tăiate cu ușurință cu un cuțit încălzit. În plus, puteți crea cu ușurință sloturi rotunde și sigure în pereți subțiri din plastic..

Plasticul este relativ puternic și durabil. Singurul dezavantaj este că plasticul este fixat numai cu adezivi speciali. De exemplu, plasticul reciclat nu poate fi fixat nici măcar cu lipici fierbinte..

Roată cutie tort

O roată de tort este o soluție aparent gata pregătită pentru problemă, dar nu este atât de simplă. Cutiile de tort sunt foarte subțiri, astfel încât la cea mai mică încălcare a integrității își pierd rigiditatea. Pentru a întări pereții, este potrivită doar banda adezivă, ceea ce este nesigur pentru hamster..

Roată cu stilou 3D

S-ar părea, de ce să recurgeți la ieșiri dificile, dacă puteți trage o roată folosind un stilou 3D? Ca și în versiunea anterioară, realizarea unui accesoriu folosind un stilou 3D este convenabilă doar în teorie..

Următoarele probleme vor apărea:

 • Vă va fi foarte greu să realizați grinzile de aceeași grosime și să le așezați la aceeași distanță.
 • Articolele create cu pixuri 3D nu sunt proiectate pentru frecare pe termen lung, adică partea roții care va contacta puntea se va rupe rapid.

De asemenea, ar trebui să fii atent la prețul stilourilor 3D! Având în vedere că veți realiza o roată de dimensiuni medii și costul stilourilor 3D de înaltă calitate, cel mai probabil veți cheltui mai mulți bani pe realizare decât cumpărarea unui accesoriu gata făcut..

Roată silențioasă cu rulment

Aproape toți proprietarii care au încercat să facă singuri o roată de hamster au găsit consecințe neplăcute. Roțile fixate pe osie sunt foarte zgomotoase în timpul conducerii. Chiar și accesoriile achiziționate se relaxează în timp, încep să scârțâie și să facă zgomot.

Roata silențioasă cu rulment este o alternativă excelentă și foarte durabilă. Cu ajutorul unui rulment, puteți face o roată pentru un hamster „de la zero” sau reface un accesoriu achiziționat care a început să facă zgomot în timp ce conducea.

Rulment cu role sau scuter

Pentru a face sau a actualiza o roată de hamster, puteți utiliza un rulment cu role sau scuter. Este important să vă asigurați că rulmentul este în stare bună înainte de utilizare. Dacă rulmentul a fost deja utilizat, acesta trebuie curățat sau spălat. După aceea, este necesar să rotiți rulmentul în tăcere absolută.. Dacă auzi scârțâit, fluierat sau alte sunete străine, acest rulment nu va funcționa..

Rulmentul are o dimensiune adecvată, este necesar să se pre-lubrifieze și să se fixeze pe peretele din spate al roții. Înainte de a lipi rulmentul de peretele din spate, acesta trebuie să fie echipat cu urechi de sârmă, deoarece un astfel de accesoriu poate fi suspendat numai.

Rulmenți de pe un hard disk vechi sau DVD / CD

Una dintre cele mai interesante și în același timp laborioase moduri de a face o roată de hamster. Dacă doriți ca animalul dvs. de companie să se poată juca cu roata în orice moment, fără a deranja gospodăria, veți avea nevoie de un rulment de pe un hard disk vechi sau DVD / CD.

Metoda este un pic neașteptată, dar acum o vom descoperi în ordine. Deci, aveți nevoie de:

 • Hard disk vechi.
 • Șurubelniță mică Phillips pentru a scoate capacul unității de disc.
 • Recipient rotund mare din care va fi făcută roata însăși.
 • Foarfece sau cuțit, în funcție de materialul din care este fabricat recipientul.
 • Pistol de lipit.

Pasul 1 - Dezasamblăm unitatea de disc:

 • Scoateți toate autocolantele pentru a dezvălui șuruburile care țin capacul.
 • Cu grijă, fără grabă, deșurubați șuruburile, deoarece acestea sunt realizate din metal ușor și, dacă presiunea este prea puternică, pot „linge”.
 • Scoateți capacul - veți vedea un rulment mare, neted, lucios (de fapt, acesta este un motor) și un cap de citire, care are o formă triunghiulară.
 • Mutați capul de citire înapoi și îndepărtați cu grijă rulmentul rotund din metal. În funcție de modelul de hard disk, acesta va fi atașat cu 2-4 șuruburi mici.

Pasul 2 - Realizăm și întărim roata:

 • Puteți folosi un vas de plastic sau o cutie de metal înaltă ca bază pentru roată..
 • Dacă înălțimea este prea mare, scurtați vasul cu un cuțit fierbinte, borcanul cu foarfece.
 • Pe capacul din spate, trebuie să atașați rigidizatorii. În ceea ce privește duritatea, puteți utiliza CD-uri vechi sau bețe de înghețată, care sunt montate transversal..
 • Secțiunile din exterior trebuie asigurate. Potrivit pentru colțuri de mobilier sau protecții pentru țevi din spumă.

Pasul 3 - Asamblarea structurii:

 • Fixăm rulmentul pe partea din spate a containerului rotund. Dacă ați atașat deja rigidizatoare, rulmentul este montat deasupra.
 • Pentru fixarea rulmentului, se utilizează adeziv fierbinte, care se aplică în mai multe straturi. După ce stratul principal de lipici s-a uscat, trebuie să fixați suplimentar lagărul pe părți.
 • După ce lipiciul este complet uscat, puteți fixa roata în cușcă folosind sârmă obișnuită.

Roata rezultată este durabilă și absolut silențioasă. Rulmentul de pe hard disk are o marjă foarte mare de siguranță, astfel încât să puteți fi siguri că hamsterul va avea suficientă astfel de roată pentru o viață întreagă.

Cum să-ți antrenezi hamsterul la roată?

După ce faceți roata, în mod natural, va exista un interes sănătos să vedeți cum rulează animalul de companie în ea..

În acest moment, mulți proprietari devin disperați, deoarece animalul de companie nu își manifestă interesul pentru noul accesoriu..

Sfat: dacă hamsterul dvs. nu a început să alerge în volan în decurs de 2-3 zile, asigurați-vă că nu se clatină sau că are un miros puternic și neplăcut.

Aveți răbdare, roata are un miros străin, iar designul său este de neînțeles pentru hamster. Dacă animalul dvs. de companie a mai alergat într-o roată, el își va da seama rapid ce să facă cu un nou accesoriu. Dacă hamsterul vede roata pentru prima dată, arătați ceva răbdare.. Arată-i animalului tău de companie că jucăria se învârte, dar în niciun caz nu forțează hamsterul în roată. Încercați să așezați o delicioasă în interiorul roții, când hamsterul primește deliciul, el va adulmeca și va face cunoștință cu o jucărie nouă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 7 Opțiuni pentru roți de hamster diy