Hamster grasshopper: natural born killer

Hamster lăcustăHamsterii sunt animale de companie populare, animale drăguțe și amuzante, cu o dispoziție veselă și jucăușă. Suntem atât de obișnuiți să îi percepem astfel încât este foarte dificil să ne imaginăm altceva. Între timp, în sălbăticie, hamsterii sunt timizi, neîncrezători și au adesea o dispoziție dură. Și așa-numitul lăcustă sau hamsterul scorpion este un prădător deștept și iscusit.

Faceți cunoștință cu micul prădător

Animalul care trăiește în regiunile aride din sud-vestul Statelor Unite și din regiunile înconjurătoare ale Mexicului este o adevărată furtună de insecte, inclusiv scorpioni și arahnide.

Vă va fi util să știți despre, ce este necesar pentru un hamster într-o cușcă, cum să prinzi un hamster scăpat într-un apartament.

Aspect

Prin aspectul său, hamsterul lăcustă seamănă cu un șoarece obișnuit de câmp, doar mai dens și cu o coadă scurtă:

  • lungimea corpului - nu depășește 14 cm, iar a patra parte a acestei lungimi este coada;
  • greutate - variază de la 50 la 70 de grame;
  • cap - mic;
  • bot - ușor alungite, obrajii sunt slab exprimați;
  • lână - are o nuanță roșiatică-gălbuie, în timp ce coada este albă;
  • picioarele anterioare rozătoarele au patru degete, spate - cinci.
Hamster lăcustă

În funcție de habitatul animalului, se disting următoarele specii:

  • Onychomys arenicola (hamsterul lui Mirsna);
  • Onychomys torridus (sudică);
  • Onychomys leucogaster (Nord).

Știați? Hamsterii sunt înotători excelenți. Ele atrag aer în pungile obrajilor și, ca și plutitoarele, rămân la suprafață..

Rezistenta la otrava

Scorpionul din Arizona, Centruroides, este unul dintre cei mai veninoși scorpioni din lume - veninul său poate provoca crampe musculare severe, dureri severe și insuficiență respiratorie acută la om. Cu toate acestea, hamsterul lăcustă a avut o pricepere și pentru vânătoarea sa..

În 2013, biologii din Michigan au descoperit într-o serie de experimente că hamsterii de lăcustă nu sunt sensibili la durere.. Hamster lăcustă În laborator, hamsterilor scorpion și șoarecilor obișnuiți li s-au administrat injecții letale cu venin de scorpion din scoarță. Șoarecii imediat după injecție au început să lingă rănile timp de aproximativ 3,5 minute, iar hamsterul - nu mai mult de 9 secunde. După 5-7 minute, șoarecii de laborator au murit, în timp ce ruda lor de rozătoare era sănătoasă, mobilă și nu prezenta niciun disconfort.

Știați? Dacă o roată într-o cușcă ar putea să se rostogolească, atunci într-o noapte hamsterul ar parcurge o distanță de 10 kilometri.

Pentru puritatea experimentului, au decis să repete experimentul, dar au schimbat compoziția otrăvii. Animalele au fost injectate cu formalină. Șoarecii au început imediat să sufere de durere, dar comportamentul hamsterilor a fost izbitor de diferit - s-au comportat la fel ca înainte de injecție. Hamster lăcustă Studiile au constatat că structura canalelor ionice sa schimbat în cursul evoluției la rozătoarele scorpion. De regulă, veninul de scorpion, care intră în corp, ajută la deschiderea canalelor din membrana celulară pentru ionii de sodiu. Receptorii responsabili de efectul durerii se activează în același timp, provocând disconfort sever.

De asemenea, vă recomandăm să vă familiarizați cu astfel de rase de hamsteri precum: hamster comun, hamster dzungarian, hamster alb, hamster de angora.

La mamifere, canalul ionic Nav 1.7 activează semnalul durerii, iar Nav 1.8 trimite acest semnal către creier. La vânătorii cu blană, veninul de scorpion, odată ingerat, are efectul obișnuit asupra canalului Nav 1.7, dar Nav 1.8 este blocat de aceeași otravă, transformându-se într-un calmant al durerii.

Noaptea urlă la lună

Este dificil să ne imaginăm un animal care merge la vânătoare în fiecare seară, este un prădător redutabil și știe cum, aruncându-și capul înapoi, urlând asupra lunii, transformându-se într-un lup - în pielea unui hamster. Urletele de hamster lăcustăNoaptea, în picioare pe un deal într-o zonă deschisă, rozătoarea se sprijină pe picioarele din spate, își trage botul spre cer și își deschide gura largă. Un scârțâit puternic se aude în jur de 2-3 secunde. Astfel, există comunicații și apeluri între familiile de hamsteri care trăiesc pe același teritoriu..

Important! S-a observat că gena agresivității este o trăsătură ereditară. Hamsterii mai agresivi sunt cei care au fost crescuți într-o familie cu drepturi depline, cu doi părinți..

Habitat și stil de viață

Reprezentanții hamsterului lăcustă locuiesc într-o zonă din sudul Canadei până în nordul Mexicului. Locuiesc în vizuini sau cuiburi, dar, ceea ce este caracteristic, nu cheltuiesc energie pentru construcția lor, ci pur și simplu iau case de la animale mici. Adesea hamsterii mănâncă proprietarii de „metri pătrați” - rareori cineva poate scăpa de ei prin zbor. Animalele sunt active noaptea, indiferent de anotimp.. Lăcustă Hamster mănâncă Scorpion

Ce mănâncă

Hamsterii Scorpion se hrănesc cu rozătoare mici, lăcuste, greieri, șopârle, șobolani și chiar scorpioni otrăvitori, precum și centipede. În perioadele dificile, când nu există suficientă hrană în habitatul lor, aceștia își pot mânca propriul tip, adică sunt predispuși la canibalism. Alimentele vegetale din dieta lor au un rol auxiliar..

Vă va fi util să știți: de ce cade părul de hamster, de ce apare obezitatea la un hamster, și poate exista alergie la hamsteri.

Reproducere

Hamsterii se pot reproduce tot anul, dar cel mai adesea acest lucru se întâmplă primăvara sau toamna. Hamsterii nu se bucură de activitate sexuală, este doar o dorință de a avea descendenți. Sarcina durează 30-35 de zile. Femela dă naștere la 3 până la 7 pui într-o așternut. În primele trei zile, puii sunt foarte vulnerabili, au nevoie de îngrijire și atenție sporită din partea părinților lor, precum și de hrănire în timp util.. Creșterea hamsterilor Creșterea rozătoarelor durează până la trei săptămâni. La această vârstă, părăsesc adăpostul părinților și se stabilesc undeva în apropiere. Și la vârsta de 3-4 luni au deja descendenți.

Important! Instinctele unui hamster scorpion sunt atât de dezvoltate încât puii crescuți izolați de părinți, instrucțiunile și instruirea lor, stăpânesc cu ușurință știința modului de a ataca și ucide victima.

Abilitatea de a supraviețui și abilitățile excelente de vânătoare fac hamsterul lăcustă un adevărat prădător, de neegalat în categoria sa. În plus, este agresiv și tinde să atace fără ezitare. Ne putem bucura doar că vorbim despre un animal foarte mic care se poate potrivi în palma mâinii tale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hamster grasshopper: natural born killer