Pot hrăni un hamster cu o banană

În dorința proprietarilor de a diversifica dieta hamsterilor, este necesară prudență, deoarece nu toate produsele sunt adecvate pentru consumul acestor animale de companie, iar unele pot duce chiar la consecințe nedorite. Banana este un produs atât de controversat. Există câteva reguli în baza cărora vă puteți „răsfăța” animalele de companie fără riscuri pentru viața și sănătatea lor.

Se poate da unui hamster o banana

Dieta hamsterilor se bazează pe alimente solide din plante..Hamster de banane

Fructele nu aparțin acestei categorii, dar prezența lor în dieta animalelor în cantități limitate va fi de mare beneficiu:

 • conținutul ridicat de fructoză și glucoză favorizează activitatea și vigoarea;
 • fibrele vor ajuta la îmbunătățirea digestiei și la îmbunătățirea funcționării tractului intestinal;
 • vitaminele și mineralele vor ajuta la susținerea sistemului cardiovascular, precum și la întărirea dinților și oaselor.

Prezența fructelor în dieta animalelor este posibilă numai atunci când animalele ajung la 2-3 luni.

Știați? Cu cât animalul este mai în vârstă, cu atât beneficiile alimentelor servite organismului sunt mai mari..

Toate calitățile pozitive ale unei banane pot fi devalorizate prin cantitatea necontrolată servită hamsteri de rase diferite, de cand aceste animale sunt predispuse la diabet în diferite grade.Hamster de banane

Dzungarian

Hamsterul Dzungarian este cel mai mic din întreaga subfamilie ca dimensiune. Dimensiunile sale nu depășesc 10 cm lungime, iar greutatea nu depășește 65 g. Astfel de dimensiuni presupun o cușcă nu prea voluminoasă pentru ao conține, ceea ce înseamnă că nu există atât de mult spațiu liber pentru eliberarea de energie într-un hamster..

Aflați toate cele mai importante despre reproducerea hamsterilor dzungari, modul de reproducere corect.

Conținutul de zahăr dintr-un produs pentru un animal predispus la obezitate și diabet nu oferă un spațiu deplin pentru „cheltuirea” caloriilor.

O caracteristică a utilizării fructului este structura sa moale, predispusă să se lipească de membrana mucoasă interioară a gâtului și a faringelui animalului..

Dimensiunea miniaturală a hamsterilor dzungari sugerează un risc ridicat de „lipire” a membranelor mucoase, în special la persoanele tinere și tinere, ceea ce poate duce la sufocare și chiar la moarte.Hamster Dzhungra

Important! Rasa dzungariană se caracterizează prin hibernare de iarnă, ceea ce înseamnă activitate scăzută pe tot parcursul sezonului. Banana nu va face nici un bine în această perioadă a anului.

Sirianul

Hamster sirian este de câteva ori mai mare decât rasa dzungariană. Dimensiunile sale ajung la 13 cm lungime, iar greutatea unora depășește 125 g. Această caracteristică sugerează o cușcă mai voluminoasă pentru un animal cu amplasarea obligatorie a unei „roți” în interiorul acestuia pentru a menține activitatea fizică..

Un volum celular mai mare implică o activitate ridicată a animalului pentru „consumul” de calorii, ceea ce reduce riscurile de obezitate și diabet. Astfel de caracteristici permit utilizarea unei banane să fie mai inofensivă pentru corpul animalului..

afla toate cele mai importante pentru păstrarea cu succes a hamsterilor, cât este un hamster și al lui , ce ar trebui să fie o cușcă de hamster, De ce am nevoie de o minge de mers pentru un hamster, câți ani trăiesc hamsterii, ce să numiți un hamster, cum să crești hamsteri acasă, ce boli au hamsterii.

În ceea ce privește tendința de lipire a pulpei pe membrana mucoasă internă a gâtului și faringelui, probabilitatea unor astfel de situații este oarecum redusă datorită dimensiunii mai mari a animalului. Deși există încă șanse de sufocare.Hamster sirian

În ce proporții este

Hamsterilor le place banana și sunt gata să o folosească în cantități nelimitate. Această preferință afectează negativ sănătatea animalelor și, prin urmare, necesită respectarea proporțiilor exacte ale cantității furnizate..

O porție de produs pentru hamster nu trebuie să depășească 5 grame, această cantitate este echivalentă cu dimensiunea vârfului celui mai mic deget - degetul mic. Pentru rasa Dzungarian, o astfel de bucată trebuie redusă ușor, de exemplu, la 3 grame.

Această porțiune garantează utilizarea integrală a întregii sume, fără probabilitatea ascunderii „pentru o utilizare viitoare”.

Important! Puteți servi o astfel de delicatesă nu mai mult de 1 dată pe săptămână..
Hamster de banane

La ce oră poți mânca o banană

Cantitatea mare de energie pe care o oferă o bucată mică de fruct determină timpul acceptabil pentru a-l consuma. Serviți deliciul dimineața sau prima jumătate a zilei. Deci, activitatea ridicată a hamsterului nu va fi o piedică pentru nimeni și până seara se va calma complet.

afla, ce mai mănâncă hamsterii.

Un alt motiv pentru a lua fructele dimineața este conținutul ridicat de fibre, care poate suprasolicita intestinele. seara și noaptea, toate metabolismele din organism încetinesc.

Posibile contraindicații

Nu există interdicții clar definite pentru consumul de banane de către hamsteri, dar este totuși necesar să se ia în considerare eventualele contraindicații.Hamster de banane

Acestea pot fi:

 • prezența diabetului la un animal, caracterizată prin băut abundent, apetit excesiv și obezitate;
 • sarcina unei femele - fructul provoacă o producție mare de gaze în intestine, ceea ce poate duce la pierderea puiilor;
 • un animal care nu a atins 2 luni - un organism tânăr nu este chiar adaptat să mănânce alimente umede;
 • intoleranță individuală sau lipsă de preferință pentru utilizare.

Important! Observarea și atenția proprietarilor față de animalul de companie vor ajuta la prevenirea posibilelor contraindicații în timp și la minimizarea amenințărilor la adresa vieții și sănătății.
Hamster de banane

Sfaturi utile

Următoarele sfaturi vă vor spune cum să dați corect o banană, astfel încât să nu dăuneze animalului:

 • Sfatul 1: Banana ar trebui să fie servită în cantitate de 5 g și nu mai mult. Hamsterilor le place foarte mult acest fruct, nu sunt predispuși la restricții în procesul de consum și pot necesita porții suplimentare, care sunt pline de sănătate..
 • Sfatul 2: Asigurați-vă că hamsterul consumă întreaga porție a deliciului servit. Hamsterii sunt animale gospodărești și, prin urmare, pot ascunde o bucată dintr-o delicioasă rasfatare, ceea ce provoacă în cele din urmă alterarea altor alimente ascunse în apropiere. Consumul de alimente stricate va afecta negativ sănătatea și longevitatea animalului dvs. de companie..
 • Sfatul 3: Oferiți banana ca „desert” după masa principală.Banana este un produs umed, iar baza dietei tuturor rozătoarelor este doar alimentele solide. Din acest motiv, acest produs nu poate fi inclus în dieta zilnică a animalului..
 • Sfatul 4: În caz de dificultăți de respirație din cauza „lipirii” fructului de membrana mucoasă a gâtului sau faringelui, orice aliment solid servit hamsterului pentru a scăpa de bucățile aderente poate facilita trecerea. Din păcate, proprietatea fructului de a se lipi de membranele mucoase nu poate fi prevenită sau minimizată - depinde de funcțiile fiziologice ale animalului în sine.
 • Sfatul 5: Chipsurile de banane făcute din fructe nu sunt de mare beneficiu pentru animale. Hamsterii au nevoie de hrană solidă pentru a-și măcina dinții în creștere constantă, iar chipsurile de banane sub această formă sunt foarte benefice, saturând corpul cu substanțe nutritive și ajutând la măcinarea dinților..
 • Sfatul 6: Pentru a preveni diabetul, puteți servi o porție de banane nu mai mult de o dată la 7 zile. Corpul mic al animalului nu este capabil să facă față cantității excesive de zaharuri din fructe și, prin urmare, nu ar trebui să recurgeți adesea la o astfel de delicatesă..
Hamster

Știați? Cel mai sigur mod de a vă hrăni hamsterul nu este pulpa de banane, ci coaja. Conține mai multe fibre, ceea ce reduce posibilele probleme în activitatea tractului gastro-intestinal..

O alimentație adecvată și o dietă sănătoasă afectează durata de viață a hamsterilor. Banana într-o astfel de dietă este un produs ambiguu - beneficiază corpul animalului, saturându-se cu nutrienți, dar în același timp poate provoca sufocarea și poate duce la moartea animalului de companie.

Pentru a reduce riscurile de consecințe nedorite, există o regulă importantă - oferirea de porții mici de delicatese numai după masa principală și nu mai mult de o dată pe săptămână. Înainte de prima hrănire, trebuie să luați în considerare și posibilele contraindicații la utilizarea unei banane..

Feedback de la internauți

Cu bananele, chestia este. Banana în sine ca produs alimentar nu va fi rău pentru un hamster. Dar! Bucățile de banane se strică foarte repede, putrezesc și pot otrăvi animalul. În plus, banana este dificil de împins afară din punga obrazului, poate lipi alte alimente. Drept urmare, se formează un blocaj de trafic, care poate duce și la consecințe foarte neplăcute..

alyona

https://hamster.ru/forum/threads/banany.12122/#post-198567

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pot hrăni un hamster cu o banană