De ce scârțâie în mod constant hamsterii

HamsterAceste animale drăguțe, de obicei așezate în tăcere, roiind într-o cușcă sau alergând într-o roată, fac unele sunete aproape întotdeauna în afaceri, adică dacă există unele motive interesante sau înfricoșătoare pentru ele. De exemplu, dacă un hamster scârțâie în mod constant, atunci proprietarul ar trebui cu siguranță să acorde o atenție la acest lucru și să încerce să determine motivele acestui comportament, principalele despre care vor fi discutate în continuare.

Ce sunete scoate un hamster

În „situații normale” hamsterii, de regulă, nu diferă în ceea ce privește zgomotul și zgomotul, comportându-se în liniște și nu enervant. Dar asta nu înseamnă deloc că nu pot aranja o întreagă cacofonie a:

 • chiţăit;
 • țipând;
 • pufnind;
 • cracare;
 • plâns;
 • șuierat.

afla, ce trebuie să faceți dacă hamsterul vă mâncă- ce îți poți învăța hamsterul.

HamsterȘi pentru fiecare astfel de caz, există de obicei o explicație, doar dacă observați cu atenție rozătoarele..

Știați? Hamsterii supradimensionați își pot încărca pungile obrajilor atât de strâns încât vor avea 20% din greutatea animalului în alimente..

Hamsterul scoate sunete ciudate: de ce scârțâie, ce să faci

Cu excepția cazurilor destul de rare în care hamsterul scârțâie pentru o scurtă perioadă de timp, toate celelalte motive pentru scârțâiturile persistente necesită reflecție și adesea răspuns..

Cel mai adesea, un scârțâit de hamster este provocat:

 • situație stresantă;
 • sete;
 • vise;
 • boală;
 • comportament defensiv.
Hamster

Într-un vis

Într-un vis, un hamster scârțâie nu atât de rar, ceea ce este în principal reacția sa la evenimentele care se dezvoltă în vise. În același timp, animalele își zvârcolesc adesea labele și demonstrează expresii faciale active pe bot..

Cu toate acestea, uneori scârțâind în vis poate acționa ca un semnal care indică apariția bolii..

Invata despre conţinut, boli, hrănire, pietre, reproducerea hamsterilor.

Stres

Cel mai adesea, un hamster se află într-o situație stresantă atunci când își schimbă locul de reședință. Odată ajuns într-un mediu nou, cu împrejurimi necunoscute și mirosuri ciudate, animalul este șocat și începe să scârțâie. De obicei, un hamster durează aproximativ o săptămână pentru a se adapta la o nouă casă, timp în care este recomandabil să nu-l deranjeze.

Comportament defensiv

Uneori, hamsterul scârțâie disperat, ca și când ar încerca să se protejeze de inamic, pe care îl imaginează ca fiind un străin sau un animal lângă cușca sa..HamsterÎntr-o situație similară, animalul se poate comporta chiar agresiv față de noul proprietar..

Important! Într-o astfel de situație, nu ar trebui să prinzi rozătoarea de scruff, să o scuturi și să o tragi de urechi? - Acest lucru va agrava doar situația. Cel mai bine este să-ți lași hamsterul în pace..

Hamsterul este însetat

Într-un castron de băut, care trebuie să fie prezent într-o cușcă de hamster, printr-o supraveghere a proprietarilor, apa se poate scurge. Și atunci animalul nu are de ales decât să atragă atenția proprietarilor asupra problemei cu un scârțâit excitat. Și cu cât proprietarii animalului stabilesc mai repede motivul scârțâitului, cu atât se va opri mai repede..

Sa îmbolnăvit

Cel mai grav motiv pentru scârțâitul constant al unui animal este orice boală. Acest lucru se întâmplă pe fondul mișcărilor lente ale animalului, apatiei, pierderii poftei de mâncare și somnolență evidentă. HamsterHamsterul încetează să-și monitorizeze aspectul, blana lui arată în același timp dezordonată. În această situație, este necesară intervenția unui medic veterinar..

Știați? Dacă roata rulantă în care hamsterul se distrează nu se învârtea într-un singur loc, ci se rostogolea de-a lungul drumului, atunci acest animal ar putea depăși până la 10 kilometri pe noapte.

Reguli pentru îngrijirea unui hamster acasă

Deoarece hamsterii sunt foarte predispuși la stres, de la bun început, ar trebui acordată o atenție deosebită transportului animalului acasă și aranjării acestuia acasă. Pentru aceasta, există anumite reguli dezvoltate de-a lungul mai multor decenii:

 1. Cel mai bine este să transportați hamsterul cumpărat acasă folosind un suport de plastic sau într-un borcan de trei litri. La sosirea acasă, nu ar trebui să mutați imediat animalul la casa lui, dar trebuie să îi dați ocazia să se obișnuiască cu noul mediu.
 2. Experții recomandă păstrarea acestor animale într-o cușcă sau acvariu, în timp ce acordă preferință unei cuști. Dar păstrarea animalelor în cutii de carton sau recipiente din plastic, precum și în borcane de sticlă, este absolut imposibilă..
 3. Locuința hamsterului trebuie să aibă cel puțin 60 cm lungime și 40 cm lățime. Cușca trebuie selectată exclusiv cu un aranjament orizontal de tije pentru a facilita mișcarea hamsterului pe ea.
 4. Deșeurile din cușcă se fac cel mai bine din rumeguș, hârtie igienică, umplutură de porumb pentru rozătoare sau, în cazuri extreme, ziare vechi. Este foarte descurajat să folosiți cârpe și vată în acest scop..
 5. Cușca unui hamster trebuie să fie echipată cu un băutor automat, în care un dozator de pe un recipient cu apă își distribuie porțiunile numai după ce ați apăsat limba hamsterului pe o minge specială..
 6. În plus față de băutor, două alimentatoare ar trebui să fie atașate la tijele din cușcă - pentru alimentele cu cereale uscate și pentru legume și fructe.
 7. Este util să achiziționați o piatră minerală care să ajute animalul să ascuțească și să se spele pe dinți, alimentându-i în același timp cu vitamine.
 8. Hamsterii aleg singuri un loc pentru plecarea nevoilor lor naturale într-unul din colțurile cuștii. Trebuie să curățați cușca mai des, deoarece hamsterilor nu le place murdăria și vor căuta un loc nou dacă cel vechi este murdar.
 9. Animalele active ar trebui să fie sigure că pun o roată de rulare în cușcă. Cel mai bine este dacă este din plastic.
 10. Se recomandă amplasarea cuștii în cel mai liniștit loc al casei, la distanță de razele ultraviolete, precum și pentru copii și animale de companie, cum ar fi câinii și pisicile..

Cum să ai grijă de hamsteri: video

Important! Nu puteți așeza cușca lângă dispozitivele de încălzire și într-un tiraj.
Această creatură drăguță și amuzantă este destul de nepretențioasă și conținutul său nu necesită eforturi excesive din partea proprietarului. Cu toate acestea, nu trebuie ignorate sunetele pe care uneori le face hamsterul. Unele dintre ele pot fi semnale SOS.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce scârțâie în mod constant hamsterii