Dzungariki: descrierea hamsterilor, caracteristici de întreținere și îngrijire, fotografii

Hamster dzungarianUnul dintre cele mai mici animale de companie este hamsterul dzungarian. Aceste creaturi mici și amuzante se disting prin faptul că pot trăi atât într-un apartament, cât și se pot adapta cu ușurință la condițiile naturale. Se adaptează perfect supraviețuirii vara și iarna. Dzungariki sunt pașnici și inofensivi, dar uneori pot prezenta un temperament fierbinte și chiar pot fi agresivi. Hamsterii drăguți au nevoie de îngrijire și sunt foarte populari printre iubitorii de animale de companie.

Hamsteri dzungari: descriere, fotografie

Animalele neobișnuite în condiții naturale sunt frecvente în Khakassia, Siberia de Vest și Caucazul de Est. Locuiesc în semi-deșerturi și stepe uscate. Cântărind de la 35 la 65 g creșterea unui hamster poate ajunge la 10 cm. Dzungariki sunt diferite:

 • parul nu foarte lung cu pete albe semnificative;
 • burta aproape alba;
 • o margine destul de bine definită între culoarea abdomenului și a spatelui;
 • cenușiu vara și aproape alb iarna;
 • o coadă foarte scurtă, care nu poate fi văzută când animalul este așezat;
 • dungă întunecată pe spate;
 • picioare păroase.

Hamsterii dzungari au mai multe specii, care diferă prin culoarea pielii. Ei pot fi maro, alb sau gri deschis. Unele specii de rozătoare nu au dungi pe spate, în timp ce altele, dimpotrivă, sunt dungi.

Picioarele din față ale acestor animale drăguțe sunt foarte asemănătoare cu mâinile. Când mănâncă, își țin mâncarea. Dzungariki sunt practic inodor, ceea ce le face ideale pentru păstrarea în apartamente.

Comportamentul hamsterilor dzungari acasă

Hamsteri dzungariDeosebit de popular pentru rozătoare este economisirea inerentă naturii, care funcționează în orice condiții. În natură, se aprovizionează cu alimente pentru iarnă, colectând semințe pentru aceasta în pungile lor de obraz. Hamsterul eliberat în casă va începe să alerge prin cameră și să colecteze tot felul de lucruri mici, chiar dacă nu sunt comestibile. În spatele obrajilor lui puteți găsi obiecte mici sau chiar bucăți de săpun și fir.

Dzungariki sunt foarte prietenoși, și le place să se joace cu copiii și să doarmă în brațe. Le place doar să fie mângâiați. Hamsterii adoră să doarmă noaptea și ziua, iar la amurg devin foarte activi. Pentru ca animalul să-și mențină forma, o roată trebuie așezată în cușcă, de-a lungul căreia rozătoarea va fi fericită să alerge.

Hamsterii dzungari sunt foarte curați și își curăță constant părul. Dar nu este recomandat să le spălați cu apă. Dacă haina de hamster are nevoie de curățare, puteți folosi nisip, dar niciodată apă.

Din hamsterul sirian dzhungariki diferă în comportamentul nestandard. Pot fi agresivi, prin urmare nu este recomandat să țineți doi indivizi într-o cușcă. Deoarece fiecare dintre rozătoare iubește să-și dețină teritoriul, se pot răni reciproc. Dacă cumpărați un hamster dzungarian pentru un copil, atunci nu uitați că acesta poate manifesta agresivitate și poate răni copilul. Trebuie să fii foarte atent cu acest mic animal..

Alegerea lui Jungarik

Deoarece această specie de hamsteri este, prin natura sa, solitară, un singur rozător poate fi ținut în casă. Parerea ca doi hamsteri din aceeasi cusca nu vor fi atat de tristi este gresita. Fiecare animal va avea nevoie de o locuință separată. Prin urmare, dacă nu veți reproduce hamsteri, atunci cel mai bine este să cumpărați o persoană.

Mulți sunt interesați, cum se determină sexul unui rozător. Dacă vânzătorul nu poate ajuta în această chestiune, puteți proceda după cum urmează:

 1. Așezați hamsterul cu spatele pe palmă, în timp ce țineți partea superioară a corpului cu degetele mari.
 2. În această poziție, puteți vedea cu ușurință partea din spate a animalului. Și dacă are cel puțin un centimetru între organele genitale și anus și există o glandă formată în centrul abdomenului, atunci aveți un bărbat.
 3. La femele, distanța dintre organele genitale și anus este foarte mică și nu este vizibilă nicio glandă. Femelele diferă, de asemenea, în două rânduri de papile.

Pentru a determina cu exactitate că hamsterul care vi se oferă este dzungarian, trebuie doar să vă uitați la spate, unde trebuie să existe o bandă gri.

Caracteristici ale păstrării hamsterilor dzungari

În primul rând, trebuie să pregătiți o cușcă pentru animalul dvs. de companie. Pentru funcționarea normală a animalului și creșterea duratei sale de viață, trebuie să aibă dimensiuni aproximative 50x30 cm. Cutia achiziționată trebuie completată. Pentru aceasta veți avea nevoie de:

 1. Rase de hamsterO casă spațioasă pentru un hamster, care ar trebui să treacă calm în ea cu obrajii plini. Casele pot fi din lemn, carton, ceramică și plastic. Produsele din carton sunt impracticabile, în timp ce produsele din ceramică și lemn sunt scumpe. Prin urmare, cea mai bună opțiune este o casă din plastic. Trebuie să existe un loc în locuință unde rozătoarele își vor depozita proviziile..
 2. De asemenea, trebuie să aveți grijă să mențineți forma fizică a animalului, pentru care este instalată o roată cu dimensiuni de 16-17 cm în cușcă. Poate fi într-o plasă fină sau să aibă o suprafață solidă.
 3. Alimentatorul sau bolul ar trebui să fie destul de greu, deoarece hamsterilor le place să le întoarcă. Cel mai bine este dacă este din ceramică. Va fi dificil să miști un astfel de castron. Hamsterii aproape întotdeauna se aprovizionează, astfel încât o farfurie proaspăt umplută se va goli repede..
 4. Datorită particularităților originii lor, hamsterii beau rareori apă, dar un vas de băut cu apă curată trebuie să fie în cușcă. Nu este recomandat să cumpărați un băutor obișnuit de plastic. Animalul va arunca rumeguș sau pur și simplu îl va întoarce. Cel mai bine este să alegeți un bețiv "mamelon", care constă dintr-un recipient din plastic, o supapă și un canal de metal. Este atașat la peretele cuștii, iar hamsterul apasă supapa cu nasul și primește apă. El nu poate pur și simplu vărsa lichidul sau să-l strice..
 5. Pentru ca rozătoarele să-și scrâșnească dinții, trebuie să li se asigure ramuri de pomi fructiferi. Iarna, puteți folosi cretă sau piatră minerală pentru acest lucru..
 6. Deoarece nu puteți scălda hamsterii în apă, puteți cumpăra un costum de baie pentru ei și umple-l cu nisip. Rozătoarea va face cu plăcere băi de nisip.

Magazinele de animale de companie oferă echipamente pentru colivia rozătoarelor diverse secțiuni, scări, tuneluri, care sunt cumpărate la cererea proprietarului.

Pentru a păstra hamsterii, cușca trebuie umplută cu rumeguș, care va servi drept așternut pentru rozătoare. Este permisă utilizarea unor tipuri de gunoi de pisici în acest scop. În niciun caz locuința hamsterului nu trebuie umplută cu bumbac. Animalele pot smulge bucăți din ea și le pot mânca. Ca urmare, animalul de companie începe să aibă probleme intestinale..

O cușcă cu un hamster nu ar trebui să stea în curent și soare, lângă o baterie sau un obiect zgomotos ca un televizor.

La păstrarea hamsterilor, cușca ar trebui să fie curățați cel puțin o dată la 7-10 zile. Această frecvență de curățare este necesară datorită mirosului caracteristic al urinei rozătoare.

Dzungarik care

Hamsteri în casăEste destul de ușor să aveți grijă de rozătoare, deoarece efectuează toate procedurile de igienă în sine. Cu ajutorul labelor și al limbii, animalul de companie își curăță bine corpul. Chiar și în vizuini în care hamsterii dzungari trăiesc în natură, reușesc să rămână curate. Această proprietate a fost transmisă la nivel genetic animalelor domesticite. Aceștia nu vor cădea unde trebuie, ci vor alege un colț pentru latrină. Acest comportament al rozătoarelor face foarte ușor îngrijirea pentru el..

Când aveți grijă de hamsteri, rețineți că Oamenii dzungari mută iarna. Petele cenușii dispar pe pielea lor și devine albă, cu o singură dungă pe spate. Durata mutei depinde de durata orelor de zi. Dacă durata este scurtă, hamsterul își schimbă culoarea în șase săptămâni..

Hrănirea rozătoarelor

Cea mai simplă opțiune pentru hrănirea unui hamster dzungarian este amestecurile speciale de furaje cumpărate la un magazin de animale de companie. Acestea includ porumb, semințe, ovăz, mazăre, nuci.

Din produse naturale, puteți hrăni rozătoarele cu fructe și fructe uscate, porumb, dovlecei, morcovi, pătlagină, salată verde. Din fructe, animalele de companie nu trebuie să primească doar citrice. Se vor bucura cu plăcere de banane, caise, piersici, mere.

De vreme ce dieta dzungarilor trebuie să includă proteine, de două ori pe săptămână trebuie să li se dea ouă fierte, pui fiert, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi. Poate fi adăugat la dieta de râme, gammarus uscat, creveți fierți.

Când vă hrăniți hamsterul, asigurați-vă că țineți cont de ceea ce ascunde în dulap. Nu ar trebui să existe alimente perisabile, altfel rozătoarele pot avea probleme digestive.

Reproducerea hamsterilor dzungari

Creșterea hamsterilor acasăDacă aveți mai mulți hamsteri și aceștia sunt păstrați separat, atunci femela trebuie adăugată la mascul în perioada de estru. Se caracterizează prin faptul că femela arcuiește spatele și își ridică coada. Astfel de acțiuni înseamnă că este gata să se împerecheze. Această perioadă se repetă la fiecare cinci zile..

Cei care vor reproduce dzungariks trebuie să știe că o femelă de acasă poate fi fertilizată pe tot parcursul anului și produce urmași de două până la trei ori pe an. Trei până la nouă hamsteri mici se nasc de obicei odată..

Sarcina durează de obicei între 17 și 21 de zile. În acest moment, femela nu trebuie ridicată și deranjată. Ar trebui să fie hrănită cu furaje proteice și să i se ofere șervețele cu care va construi un cuib. Cu două-trei zile înainte de naștere, roata și casa ar trebui scoase din cușcă.

În primele zile, bebelușii născuți orbi sunt complet lipsiți de apărare. Abia în a doua săptămână li se vor deschide ochii. La câteva luni după naștere, hamsterii dzungari devin complet maturi..

Hamsterul Dzungarian, a cărui fotografie poate fi văzută în articol, va deveni un bun prieten, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Și întrucât întreținerea și îngrijirea acesteia sunt foarte simple, copilul le poate face față..

Dzungariki acasă Hamster dzungarianCum se păstrează hamsteriiDescrierea rasei de hamsteriCum se hrănește dzungariksHamster dzungarianHamsteri dzungariHrănirea JungarikilorCum se reproduc dzungarikiHamsteri dzungariCum arată un hamster dzhungarik?Rase de hamsterHrănirea JungarikilorHamsteri dzungariReproducerea dzungariks acasăHamster dzungarianCum să crești hamsteriHamsteri acasă
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Dzungariki: descrierea hamsterilor, caracteristici de întreținere și îngrijire, fotografii