5 Motive pentru a obține un hamster dzungarian

Hamsterii dzungari sunt considerați animale de companie confortabile și ieftine, care pot fi obținute în orice condiții de viață. Cu toate acestea, la fel ca toate ființele vii, rozătoarele au nevoie de îngrijire. Să ne uităm la avantajele și dezavantajele achiziționării de hamsteri dzungari.

Accesibilitatea financiară

Un plus clar este păstrarea bugetului familiei. Cele mai mari costuri îl așteaptă pe viitorul proprietar în prima etapă: cumpărarea unei cuști, accesorii și animalele în sine.

Atunci totul este mult mai simplu:

  • Hamsterii dzungari mănâncă puțin.
  • Rumegușul presat poate fi folosit ca așternut - unul dintre cele mai ieftine materiale de umplutură.
  • Tratează, suplimente de vitamine și alte produse alimentare pentru o lungă perioadă de timp.

Costurile neașteptate îl pot depăși pe proprietarul rozătorului, în caz de boală. Ca și în cazul oricărui alt animal de companie, există doar dezavantaje în acest aspect. În plus, un specialist care știe să trateze rozătoarele mici este foarte rar..

Avantaje de dimensiune

Hamsterii dzungari sunt mai mici decât toți ceilalți rozători, deci nu au nevoie de o cușcă mare și de mult spațiu în casă. Cu toate acestea, dimensiunile mici au un minus, hamsterii sunt deseori răniți atunci când circulă liber în jurul teritoriului locuinței.

Sfat: pentru a vă menține animalul în siguranță, lăsați-l să ruleze numai într-o minge de plastic specială.

Sociabilitate

Contrar credinței populare, hamsterii dzungari socializează bine, se obișnuiesc cu proprietarul și învață fără probleme. Pentru ca animalul să devină complet îmblânzit, trebuie să comunicați și să îl contactați des. Imediat, denotăm că, dacă doriți să creați un tovarăș fidel dintr-un hamster, el trebuie să trăiască singur. Când hamsterii dzungari trăiesc în grupuri, aceștia au o ierarhie care nu include proprietarul.

Independenţă

Toată lumea din viață are situații în care există doar suficient timp pentru muncă, somn și o gustare rapidă. În astfel de perioade de viață, proprietarii de câini și pisici se află într-o situație foarte dificilă. Trebuie să vă plimbați cu câinele în fiecare zi, să comunicați cu pisica, hamsterii în acest sens sunt mai nepretențioși. Atâta timp cât hamsterul are apă, mâncare, lenjerie de pat curată, o roată de rulare, o casă și câteva jucării - este relativ fericit. Și dacă decideți să aveți o pereche de hamsteri dzungari, aceștia vor fi complet autonomi.

Primul animal

Atunci când aleg primul animal de companie pentru un copil, mulți părinți sunt îngroziți de perspectiva de a avea un câine sau o pisică, care, în cele din urmă, vor fi îngrijiți de adulți. Un hamster sau alt rozător, în acest sens, este cea mai bună opțiune.

Un copil de peste 7 ani va putea să aibă grijă de un animal de companie pe cont propriu, iar acest lucru le insuflă un sentiment de responsabilitate. Bineînțeles, trebuie să evaluați în mod sensibil dorința copilului de a avea grijă de rozătoarea în miniatură. Dacă bebelușul este înclinat să treacă rapid de la o prioritate la alta, la o manipulare neglijentă a animalelor sau este prea activ, este mai bine pentru el să aibă grijă de un animal de companie „mai puternic” sau să amâne această idee pentru viitor.

Există și dezavantaje

În ciuda numeroaselor avantaje, potențialul proprietar al hamsterului dzungar trebuie să evalueze în mod sobru situația.

Există, de asemenea, dezavantaje în ceea ce privește conținutul rozătoarelor:

  • Durată scurtă de viață - în funcție de ereditate și condițiile de viață, hamsterii dzungari trăiesc de la 2 la 4 ani.
  • Dezvoltarea rapidă a bolilor - Hamsterii dzungari rareori se îmbolnăvesc, dar dacă o boală depășește un animal de companie, proprietarul nu are practic timp să ajute.
  • Comunicare constantă sau mai multe animale - rozătoarele sunt sociale, prin urmare, astfel încât animalul să nu alerge sălbatic, este necesar să comunicați cu el zilnic. Dacă nu sunteți sigur că veți putea dedica suficient timp animalului dvs. de companie, este mai bine să aveți mai mulți hamsteri dzungari..
  • Fertilitate - nu toți proprietarii sunt pregătiți pentru perspectiva nașterii hamsterilor. Hamsterul feminin dzungarian dă naștere la 4 până la 12 bebeluși. Dacă nu vă considerați un crescător de rozătoare mici, ar trebui să cumpărați numai animale de același sex.
  • Vulnerabilitate - datorită dimensiunilor sale mici, chiar și în cea mai sigură casă, există multe riscuri pentru hamsterul dzungarian. Atacul unei pisici sau câini, manevrarea neglijentă a copiilor, căderea de la înălțime, blocarea în crăpături, pereți, sub podea, lăstari etc..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 5 Motive pentru a obține un hamster dzungarian