Cum și ce îți poți antrena hamsterul

HamsterHamsterii sunt animale lași. În habitatul lor natural, au o mulțime de dușmani, așa că nu vă mirați dacă aveți un astfel de rozător și îi este frică de orice foșnet. Va dura mult timp ca animalul să se poată obișnui cu un loc nou, să se obișnuiască cu tine, cu casa, cu sunete și mirosuri noi. Și pentru a vă adapta mai rapid la un nou mediu, vă sugerăm să vă familiarizați cu unele dintre caracteristicile îmblânzirii și antrenării unui hamster.

Stilul de viață și comportamentul hamsterilor

Hamsterii sunt nocturni. Ziua preferă să se odihnească în vizuini, departe de pericol, iar noaptea merg la vânătoare. Schimbarea acestui stil de viață este extrem de dificilă. Hamsterii sunt animale teritoriale.

Știați? Cuvânt "hamster" provine din vechiul rus "șuncă" și vechea slavonă "gospodar", care, la rândul lor, au fost împrumutate de la vechiul iranian ("hamaēstar").

În sălbăticie, ei trăiesc singuri în vizuini. Prin urmare, dacă adăugați un vecin animalului dvs. de companie într-o cușcă, acesta își va apăra cu zel teritoriul și nu contează dacă este vorba de un bărbat sau de o femeie. Hamsterii rareori fac sunete. Dacă auziți că animalul de companie face zgomot, înseamnă că este îngrijorat de ceva, speriat sau ceva te doare..

Hamsterii au un simț al auzului și al mirosului bine dezvoltat. Aceste două tipuri de atingere ajută animalul să se adapteze la un loc nou, recunosc proprietarul. Prin urmare, dacă schimbi casa pentru animalul tău de companie, lasă ceva din cel vechi în el. Acest lucru va facilita acceptarea de către animal a unui obiect necunoscut..Hamster

Cum să-ți îmblânzești hamsterul

Înainte de a începe să-ți îmblânzești hamsterul, trebuie să oferi animalului posibilitatea de a se adapta la un loc nou..

Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați reguli simple:

 • animalul are nevoie de o săptămână pentru a se obișnui cu cușca și cu mediul;
 • cușca trebuie să fie spațioasă și echipată cu toate dispozitivele necesare pentru viața confortabilă a unui animal de companie;
 • cușca ar trebui să fie amplasată într-un loc aglomerat, dar nu zgomotos, astfel încât nimeni și nimic să nu deranjeze animalul, mai ales în timpul somnului său;
 • nu încercați să treziți un hamster adormit și să-l învățați ceva. Așteptați ca animalul să iasă la voi.
Vă recomandăm să citiți despre, cum să se reproducă și ține hamsterii acasă, și, de asemenea, aflați ce boli au hamsterii.

După ce te-ai asigurat că nimic nu deranjează animalul de companie, el este plin și mulțumit, este obișnuit cu noua casă și tu, poți începe să îmblânzești.Hamsteri îmblânziti

La mâini

Îmblânzirea unui animal este un proces îndelungat care necesită multă răbdare. Doar efectuând o serie de acțiuni specifice pas cu pas, puteți obține succes. În plus, trebuie să verificați dacă animalul de companie a primit stres la fiecare etapă de antrenament înainte de a trece la următorul..

Instrucțiuni pas cu pas pentru îmblânzire:

 1. Observați comportamentul animalului în prezența dumneavoastră.
 2. Stai mai des lângă cușcă și vorbește cu animalul tău de companie. Puteți pur și simplu să discutați în apropiere la telefon sau să citiți o carte, dar nu cu voce tare. Acest lucru va ajuta animalul să se obișnuiască cu vocea ta..
 3. Începeți să oferiți un tratament animalului dvs. de companie împingându-l prin barele cuștii sau prin ușă. Când hamsterul aleargă spre mirosul de mâncare, băgați mâna în cușcă, astfel încât animalul să-l adulmece.
 4. Așezați deliciul pe palma mâinii și glisați-l în cușcă, astfel încât animalul să se sprijine pe labele sale sau să urce pe el pentru a obține deliciul.

Video: cum să îmblânzi un hamster în mâinile taleCând animalul începe să urce singur pe brațul tău, poți încerca să-l iei și să-l ridici. Cel mai probabil va încerca să sară, dar tu procedezi cu prudență și persistență. După un timp, hamsterul se va obișnui și nu se va teme de mâinile tale..

Important! Nu încercați să apucați animalul înainte sau împingeți-l pentru a efectua acțiunea. El însuși trebuie să înțeleagă ce trebuie să facă.

Cum să ridici un hamster

Un animal obișnuit cu mâinile trebuie să înțeleagă când urmează să-l ridice, astfel încât acțiunea dvs. să nu fie stresantă pentru el..

Există o anumită tehnică pentru ridicarea unui hamster:

 1. Așezați palma unei mâini sub labele din față ale animalului.
 2. Ridicați partea din spate a animalului de companie cu cealaltă mână.
 3. Palmele trebuie să formeze un castron, în interiorul căruia stă animalul..

La început, țineți animalul sub labele sau de abdomen, astfel încât, în cazul unei încercări de a sări, să nu rănească.Hamster la îndemână

Dupa nume

Este util să antrenezi orice animal de companie să reacționeze la numele tău..

Pentru a pregăti un hamster să vină la un apel, aveți nevoie de:

 1. Spălați-vă mâinile pentru a îndepărta mirosurile și germenii străini.
 2. Puneți o delicatese pe palma mâinii și întindeți-o în cușca din partea opusă animalului.
 3. Mutați-vă mâna pentru a vă ajuta animalul să capteze mai repede aroma delicioasă.
 4. Când animalul vine la mână să mănânce deliciul, pronunțați-l încet și clar porecla de mai multe ori.
 5. Repetați acțiunea, dar de fiecare dată palma cu mâncarea ar trebui să fie la o distanță mai mare de animal decât data precedentă. Poți ascunde un poftă în pumn.
Important! Dacă animalul de companie se teme să se apropie de tine, așează-ți palma la aceeași distanță și apoi mută-o încet înapoi.

Către băutor

Pentru a învăța un hamster să bea dintr-un autodrinker, trebuie doar să-l aduceți și să-i băgați ușor botul în vârf, astfel încât să cadă câteva picături pe animal.Hamsterul bea de la băutorAcest lucru va fi suficient pentru ca animalul de companie să înțeleagă unde este sursa de apă. Dacă animalul nu este încă obișnuit cu tine și mușcă, atunci unge vârful băutorului cu ceva gustos, astfel încât atunci când miroase, hamsterul linge instinctiv băutorul.

Puteți pune, de asemenea, un recipient deschis cu apă, dar animalul va dori să intre într-un astfel de bol, sau îl va întoarce accidental. Și acest lucru va aduce o mulțime de probleme suplimentare..

La roată

În habitatul lor natural, hamsterii aleargă sute de metri în căutarea hranei. Prin urmare, un animal închis într-o cușcă trebuie să-și poată irosi energia. O roată este cea mai potrivită în acest scop. Adesea, animalele stăpânesc acest simulator pe cont propriu, dar unele trebuie învățate cu el..

Probabil că veți fi interesat să citiți despre, de ce și cum să folosiți o minge de mers pentru un hamster.

Dacă ați echipat cușca cu o roată și animalul dvs. de companie nu este interesat de aceasta, verificați mai întâi dacă există vreun motiv de neîncredere în dispozitivul însuși..Hamster pe roată Pentru a face acest lucru, asigurați-vă că roata:

 • dimensiunea adecvată (pentru un hamster sirian d = 18 cm și mai mult, pentru un dzungarian - d = 12 cm);
 • bine fixat, fără reacție;
 • nu scoate sunete străine;
 • nu are găuri mari în care să cadă picioarele animalului;
 • nu alunecos;
 • este convenabil să urci în el.

După ce ați eliminat toate neajunsurile, așteptați câteva zile, poate că animalul de companie va stăpâni singur simulatorul. Dacă nu sunteți interesat, folosiți delicii gustoase. Așezați delicatese în roată. Vor face animalul să urce în simulator. După repetarea procedurii de mai multe ori, fixați tratamentul mai sus în roată, astfel încât animalul să fie forțat să-l răsucească pentru a ajunge la mâncare.

Video: cum să antrenezi un hamster la volan

La toaletă

Înainte de a antrena un hamster la toaletă, trebuie să observați în ce colț al cuștii își face de obicei afacerea. Apoi, ar trebui să cumpărați o toaletă specială în magazin sau să o faceți singură. În aceste scopuri, un borcan de sticlă de jumătate de litru cu gura largă este cel mai potrivit. Este recomandabil să nu folosiți un recipient din plastic, deoarece hamsterilor le place să mestece.

Odată ce ai ales toaleta, spală bine cușca, lăsând niște așternuturi vechi îmbibate în urină. Umpleți recipientul cu umplutură specială și așezați acolo resturile așternuturilor vechi. Acest lucru va ajuta rozătoarele să accepte rapid un nou obiect pe teritoriul său..

Dacă animalul de companie ignoră noua locuință și ameliorează necesitatea într-un loc nou, instalați mai multe toalete.Hamster în toaletă

Dormi noaptea, nu ziua

După cum sa menționat anterior, hamsterii sunt animale nocturne. Un astfel de regim este stabilit de natură și este extrem de dificil să-l schimbi. Încercările pot duce la înnebunirea pe tine.

Singura șansă de a regla programul animalului de companie la a ta este dacă ceasul biologic al animalului este slab. Apoi, puteți încerca să jucați cu el în timpul zilei timp de câteva zile la rând, de fiecare dată începând jocul mai devreme decât ziua precedentă, până când vă egalați orele de veghe și somn..

Important! Dacă animalul de companie își demonstrează în orice mod nemulțumirea față de faptul că este deranjat în timpul zilei, renunțați la toate încercările de a-l recalifica și rezista la festivitățile sale nocturne.

Cum se antrenează hamsterii

Hamsterii sunt animale de companie care pot fi învățați să facă niște trucuri, dar procesul de învățare poate dura mult timp. Da, iar aceste creaturi vii cedează antrenamentului în moduri diferite: unii înțeleg totul din mers, în timp ce alții refuză categoric să învețe.

Iar ideea nu este deloc în natura animalului sau în felul său, ci în datele naturale ale fiecărui individ. Dacă decideți să încercați să învățați trucurile animalului dvs. de companie, citiți regulile de mai jos..Antrenamentul hamsterilor

Reguli fundamentale

Pentru a menține procesul de învățare productiv, încercați să evitați următoarele:

 1. Zgomot. Învățarea ar trebui să se simtă ca un joc ușor și casual. Sunete puternice și dure vor speria studentul.
 2. Pedepse. Nu poți fi pedepsit de un animal pentru că nu te supune. Acest lucru îl va jigni foarte mult și apoi orice joc pe care îl va asocia cu pedeapsa..
 3. Constrângere. Nu puteți forța animalul de companie să se joace atunci când este ocupat cu propriile sale afaceri (dormit, mâncat, punând lucrurile în ordine etc.).
 4. Prezența străinilor. Antrenamentul va avea mai mult succes dacă proprietarul este singur cu animalul său de companie.

În timpul antrenamentului, urmați aceste reguli:

 • desfășurați antrenament treptat, începând cu cel mai simplu și nu vă așteptați la rezultate rapide;
 • pentru a atrage atenția hamsterului dvs. în timp ce jucați, consultați-l pe nume;
 • repetați numele comenzii de mai multe ori pentru a dezvolta o asociere între cuvânt și acțiune;
 • vorbiți întotdeauna calm, ușor, fără iritare;
 • pentru a consolida rezultatul, este mai bine să repetați fiecare exercițiu de mai multe ori, dar nu exagerați;
 • pentru a învăța un rozător să efectueze mai multe trucuri, trebuie să le urmați ordinea, pentru o mai bună asimilare;
 • încercați să vă antrenați în fiecare zi la aceeași oră;
 • pentru fiecare acțiune efectuată corect, încurajați-vă animalul de companie cu delicios.
Hamster

Trucuri simple

Nivelul de bază al antrenamentului include: stăpânirea unei porecle și executarea celor mai simple comenzi pentru un tratament. Cum să obișnuim un animal cu porecla sa a fost descris mai devreme, așa că să trecem la stăpânirea comenzilor elementare.

Ieșind din cușcă. Acest truc poate fi învățat animalelor de companie care trăiesc într-o cușcă laterală. Pentru a simplifica etapa inițială, este necesar să plasați o scară lângă ușă, pe ambele părți. Din exterior, lângă scări, puneți o răsfățare și spuneți: "Ia o plimbare!" Repetați acest cuvânt pe măsură ce hamsterul urcă și coboară pe scară. Desigur, nu ar trebui să vă așteptați la un rezultat pozitiv imediat. Trebuie să ai răbdare.

Citiți mai multe despre, ce colivie este nevoie pentru sirian și Hamsteri dzungari.

S-ar putea să trebuiască chiar să aduceți un tratament pe fața animalului dacă acesta ezită pe parcurs. Principalul lucru este să repetăm ​​comanda tot timpul. Când animalul dvs. de companie învață să părăsească cușca pentru un tratament, treceți la a doua etapă. Deschide ușa și spune: „Ia o plimbare!”. Dacă hamsterul părăsește cușca, recompensează-l.Hamsterul care părăsește cușcain atentia. Un hamster care s-a ridicat pe picioarele din spate arată destul de drăguț.

A instrui animalul să efectueze această acțiune la comandă este simplu:

 • pune-l pe o masă sau pat;
 • ia o delectare;
 • țineți tratamentul deasupra capului rozătoarelor la o înălțime de 1-2 centimetri;
 • în timp ce repetați cuvântul „stați în picioare”, așteptați ca animalul să ajungă la mâncare.

Dacă timp de câteva zile hamsterul se ridică ascultător pentru o delicatese, încercați să comandați fără să țineți momeala. Când se ridică și își atinge fața cu palma, încurajează-l.

Vă sfătuim să citiți despre, cât este un hamster și al lui , ce rasa de hamster de companie sa alegi, și, de asemenea, aflați câți hamsteri de rase diferite trăiesc.

Aproape flip. Trebuie să înveți acest truc folosind semințe sau arahide. Este important ca o aromă ademenitoare să emane din delicatețe. Așezați rozătorul pe o suprafață plană. Lasă-l să adulmece momeala și apoi pune-o pe spate. Dorința de a primi un tratament va face hamsterul să se întindă pe spate și apoi să se ridice rapid.Hamster

Trucuri avansate

Dacă animalul dvs. de companie este tânăr și stăpânește ușor comenzile simple, încercați să-l învățați pe cele mai complexe..

Pirat și papagal. De obicei papagalii stau pe umărul proprietarilor lor. Puteți face același lucru cu un hamster. Pentru antrenament, este recomandabil să purtați ceva cu mânecă lungă, astfel încât animalul să fie mai ușor să urce pe braț. Apoi, invită-ți animalul de companie să stea pe palma ta. Îndoiți ușor brațul la cot și mutați-l în lateral pentru a reduce înclinarea. Ține deliciul în cealaltă mână și atrage hamsterul pe umăr.

Așezați momeala pe umăr și lăsați animalul să o mănânce. Învățarea trucului ar trebui să fie treptată. Trebuie să repetați cu răbdare fiecare acțiune de mai multe ori. Când animalul își înțelege sarcina, nu îl puteți atrage cu mâncare, ci pur și simplu puneți-l pe umăr.

Cursa cu obstacole. Puneți diferite obstacole pe pistă: țevi, labirinturi, scări duble. Pentru început, astfel încât animalul de companie să se obișnuiască să depășească obstacolele, luați o delicatese și conduceți animalul în acest fel.Curs de obstacole HamsterCând este familiarizat cu toate obstacolele, lăsați răsfățul la sfârșitul drumului. Puteți schimba locația obstacolelor și numărul acestora.

Sari peste cerc. Luați un cerc cu un diametru de cel puțin șapte centimetri și așezați-l între rozătoare și momeală, ridicându-l ușor deasupra podelei (nu mai mult de 1 cm). Pentru a ajunge la delicatese, animalul va fi obligat să sară peste cerc.

Știați? În 2008, în Vietnam, la nivel guvernamental, era interzisă păstrarea hamsterilor ca animale de companie, deoarece se credea că sunt purtători de boli periculoase..

După cum puteți vedea, este posibil să îmblânziți și să antrenați un hamster, dar nu atât de ușor. Este necesar să fii cât mai răbdător și să nu-i ceri ceva imposibil și să încurajezi fiecare acțiune cu afecțiune și mâncare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și ce îți poți antrena hamsterul