Cum arată un dihor de pădure și descrierea sa detaliată

Cum arată un dihor de pădure

În acest articol, voi lua în considerare exteriorul, caracterul, obiceiurile și stilul de viață al dihorului pădurii și voi arăta cum arată. Se mai numește și pumnul negru. Vă voi spune despre populația, habitatul, caracteristicile de reproducere și hrănire ale acestor animale. Voi enumera dușmanii naturali ai dihorului. Voi explica de ce dihorii sunt enumerați în Cartea Roșie și cum sunt protejați.

Descrierea și caracteristicile dihorului pădurii sălbatice

Dihorii au un corp flexibil, alungit și nu foarte mare. Datorită labelor scurte și groase cu cinci degete și gheare ascuțite, acestea se caracterizează prin disproporție externă.

În medie, lungimea corpului este de 40 cm la femele și aproximativ 50 cm la bărbați. Greutatea dihorilor variază, de asemenea, în funcție de sex: la bărbați - 1000-1700 grame, la femele - 650-950 grame..

Polecats negru se caracterizează printr-un gât alungit, un cap oval îngrijit cu botul alungit, ușor turtit mai aproape de nas. Pe „fața” lor este un model distinctiv similar cu o mască neagră și un nas alb. Pe cap, urechile mici și largi și-au găsit un loc la bază. Ochii sunt, de asemenea, mici, asemănători cu mărgele maro.

Numărul total de dinți într-un dihor este de 28-30 de bucăți, dintre care:

 • 4 canini (o pereche pentru fiecare maxilar),
 • 12-14 incisivi,
 • 12 premolari.

Aceste animale au blană lungă (până la 6 cm) lucioasă, maro-neagră, care capătă o culoare mai închisă și mai intensă în zona labelor, cozii, spatelui și botului. Cea mai magnifică parte a dihorului este coada sa mare și stufoasă. Lungimea sa la un adult poate fi de la 8 la 18 cm.

În medie, lungimea corpului este de 40 cm la femele și aproximativ 50 cm la bărbați.
În medie, lungimea corpului este de 40 cm la femele și aproximativ 50 cm la bărbați.

Lângă coada fiarei există glande speciale care, în caz de pericol, secretă un secret fetid, caustic..

În sălbăticie, durata lor de viață este relativ scurtă - aproximativ 3-4 ani.

Interesant este că, acasă, durata de viață a pârâului pădurii crește de aproape 2 ori și este de 5-7 ani.

Populația dihorilor

Pârâul este un reprezentant carnivor al mamiferelor care aparțin familiei „jderului”, genului „dihorilor și nevăstuicelor”. Populația dihorului negru a scăzut în fiecare an. În acest sens, fiara a fost listată în Cartea Roșie..

Habitatul animalului

Habitatul acestor animale s-a răspândit pe întreg teritoriul Eurasiei și nord-vestului Africii. Ele pot fi găsite în Rusia, Ucraina, China, Anglia și alte țări..

Cu ceva timp în urmă, dihorii negri au fost aduși în Noua Zeelandă pentru a reduce populația de șobolani și șoareci. Drept urmare, dihorii au prins rădăcini acolo și s-au răspândit cu succes..

Din nume este clar că zona împădurită este locul preferat de locuit pentru troie. Îi poți întâlni:

 • în crânguri;
 • lângă pădure;
 • pe marginea pădurii;

Hori preferă, de asemenea, să fie situate în apropierea corpurilor de apă: lacuri, râuri și mlaștini..

Animalele sunt foarte atașate de locul ales pentru locuire, deoarece conduc un stil de viață sedentar. Taiga densă și terenul deschis sunt inacceptabile pentru ei. În cazuri extreme, se pot stabili lângă oameni.

Animalele sunt foarte atașate de locul ales pentru locuire, deoarece conduc un stil de viață sedentar
Animalele sunt foarte atașate de locul ales pentru locuire, deoarece conduc un stil de viață sedentar

Stilul de viață și nutriția

Dihorii găzduiesc vizuini.

În majoritatea cazurilor, ocupă nurca unui iepure, bursuc sau vulpe, mai rar sapă independent.

Pârâul își începe vânătoarea mai aproape de noapte. În timpul zilei, fie pericolul, fie foamea puternică îl pot obliga să părăsească gaura..

La aceste animale, alimentele vegetale sunt slab absorbite, ceea ce este asociat cu un nivel scăzut de amilază din organism. Rozătoarele (șoareci, alunițe, alunițe, hamsteri și nutrie) sunt o masă zilnică pentru ei. De asemenea, nu sunt împotrivă sărbătorilor cu păsări sălbatice, goferi, broaște, șerpi, pești, șopârle și iepuri..

Metoda cheie de a vâna dihorii este să urmărească victima noaptea lângă intrarea în adăpost. Uneori trebuie să fugă și să-și ia cina. Adesea, foamea îi obligă pe animale să mănânce deșeuri alimentare și carii.

Dihorii fac rău adesea fermierilor. Noaptea, strangulează găinile și se hrănesc cu ouăle. Cu toate acestea, ele aduc și beneficii acolo - distrug rozătoarele, broaștele, șerpii și insectele mari (lăcuste).

Caracter și obiceiuri

Fiecare reprezentant de dihor își definește teritoriul.

La masculi, teritoriul se întinde pe aproximativ 2,5 hectare, iar la femele este de două ori mai puțin și adesea se învecinează cu teritoriul masculului ei. Au pus semne fetide în jurul perimetrului lor..

Trăsăturile distinctive de vânătoare ale dihorului pădurii sălbatice sunt neînfricarea și agresivitatea..

În timpul unui duel cu inamicul (chiar dacă depășește dihorul ca mărime și forță), respinge cu îndrăzneală. El face același lucru cu victimele sale. De exemplu, dacă un dihor atacă un cuib, atunci, după ce s-a săturat complet de o singură pasăre, va zdrobi toate celelalte.

Pârâul este solitar. El comunică cu rudele și cu alți reprezentanți ai speciei sale doar primăvara, în perioada de împerechere.

El comunică cu rudele și cu alți reprezentanți ai speciei sale doar primăvara, în perioada de împerechere
El comunică cu rudele și cu alți reprezentanți ai speciei sale doar primăvara, în perioada de împerechere

Reproducerea și îngrijirea descendenților

Gândurile despre procreație la aceste animale apar de la începutul lunii aprilie până la sfârșitul lunii mai..

La o mănăstire neagră, sarcina durează 1,5 luni. Drept urmare, se nasc 4-6 pui. După o lună, încep să vadă și în tot acest timp se hrănesc cu laptele matern. Mâncarea solidă pentru bebeluși începe la 2,5 săptămâni, carnea - la 4 săptămâni, iar la 7-8 săptămâni deja pot vâna singuri.

Copiii se află în grija mamei până toamna târziu și, uneori, până în primăvară. Ea nu scutește niciun efort, îi protejează de pericole și are grijă de ei.

Forest Hori este foarte pasionat de apă și știe să înoate. Și adesea acolo corii întâlnesc un reprezentant al familiei lor - un nurcă. La care se străduiesc periodic. Descendenții din astfel de „căsătorii” sunt numiți „honoriki”.

Dușmani naturali

În sălbăticie, dușmanii principali ai troreilor sunt prădători mai mari:

 • Vulpile,
 • Lupii,
 • Lynx,
 • Bufnițe vultur,
 • Vulturi aurii,
 • Bufnițe,
 • vulturi,
 • Șerpi mari.

Lista Roșie și Securitate

Dihor cu pradă
Dihor cu pradă

Datorită cursei pentru blană și urbanizare valoroase, principalul dușman al acestor animale este omul. Dimensiunea populației a scăzut semnificativ după ce produsele din blană de la acest animal au intrat la modă. Cu toate acestea, situația se schimbă treptat. Dihorul negru a fost listat în Cartea Roșie.

Vânătoarea de dihori este interzisă prin lege.

Dihorul negru este un decor valoros al naturii și faunei noastre. Și pentru ca acest minunat animal să rămână mereu pe Pământ, trebuie să ne reconsiderăm opiniile despre dragostea produselor din blană..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum arată un dihor de pădure și descrierea sa detaliată