Este posibil să dai o varză de hamster

HamsterA avea un animal de companie în casă este întotdeauna o mare bucurie și plăcere, indiferent de cine este - un câine mare, o pisicuță capricioasă sau un hamster. Animalele de companie ne fac mai responsabili și ameliorăm stresul și stresul. Pe lângă crearea unor condiții de viață confortabile, proprietarii se ocupă întotdeauna de dieta animalelor de companie. Astăzi vom vorbi despre nutriția hamsterilor dzungari și sirieni, și anume dacă pot mânca varză și cât de util este pentru corpul lor.

Este posibil să dai o varză de hamster

O astfel de legumă inofensivă și complet familiară pentru oameni, cum ar fi varza, poate afecta hamsterii în moduri diferite. Înainte de a-i oferi animalului de companie să se bucure de el, trebuie să țineți cont de caracteristicile speciilor atât ale animalelor, cât și ale legumelor..

afla, ce poți hrăni cu hamsteri, cât trăiesc, cât costă păstrarea unui hamster, ce rasă să alegi.

Dzungarian

Acești hamsteri sunt complet nepretențioși în alimente, mănâncă absolut tot ceea ce, în opinia lor, este mai mult sau mai puțin comestibil și cu siguranță nu sunt capabili să analizeze cât de sănătoși și corecți vor fi alimentele pe care le consumă..

afla, cum să conții și rasa hamsteri dzungari.

Prin urmare, responsabilitatea pentru sănătatea și digestia corectă a animalului de companie revine exclusiv proprietarilor. Este posibil și necesar să se includă varza în dieta hamsterilor dzungari, dar nu toate. Pentru ei, exclusiv Beijingul, coloratul și broccoli sunt potrivite..

Hamster dzungarian

Important! Varza roșie este contraindicată categoric pentru toate tipurile de hamsteri..

Sirianul

Hamsteri sirieni De asemenea, le place să mănânce, mâncarea crocantă este deosebit de atractivă pentru ei. Dar, de exemplu, frunzele de alb și varza de Bruxelles care îndeplinesc acest criteriu nu sunt recomandate animalelor și sunt chiar periculoase..

Lucrul este că aceste legume sunt suficient de grele pentru un stomac în miniatură și pot provoca frustrări și colici severe, care uneori duc chiar la moarte. Dar Beijingul și conopida, precum și broccoli sunt destul de potrivite pentru dieta pufosului dolofan.

În ce proporții puteți da

Firește, dieta unui rozător trebuie să fie variată și echilibrată. Varza poate fi un plus minunat, dar în cantități limitate. Se poate da atât proaspăt, cât și fiert, dar nu mai mult de 25-50 g pe zi.

Important! Se crede că este posibil să se includă aceste legume în dietă numai de la sfârșitul verii până la sfârșitul lunii decembrie: în această perioadă vor aduce beneficii maxime și nu vor dăuna corpului animalului..

Varză

Tipuri de varză

Să ne gândim mai detaliat la tipurile de legume în cauză și să ne dăm seama care dintre ele sunt utile pentru „Dzhungars”, care pentru „sirieni” și care sunt complet contraindicate.

Verifică cu regulile de păstrare a hamsterilor, selectarea celulei, cu posibile boli ale hamsterilor.

Colorat

Această tulpină este bună pentru toți hamsterii, în cantități rezonabile. Conopida conține mult acid ascorbic, ceea ce explică beneficiile sale. Puteți să-l dați crud sau să-l fierbeți fără a adăuga sare și condimente..

Bruxelles

Astfel de legume sunt perfecte pentru hamsterul dzungarian, dar vor cauza probleme cu tractul digestiv în Sirian. Varza de Bruxelles este foarte hrănitoare și bogată în vitamine, dar are și un efect laxativ și poate provoca supărări la hamsterii sirieni..

Știați? La hamsterii de sex feminin, sarcina durează doar 16-18 zile, ceea ce reprezintă un record de timp absolut în rândul tuturor mamiferelor placentare cunoscute.

Beijing

Hamster care mănâncă varză

Varza suculentă și crocantă, gustoasă și sănătoasă este potrivită pentru hrănirea tuturor tipurilor de hamsteri. Este absolut sigur atât proaspăt cât și fiert. Prezența sa regulată în dietă îi va aduce animalului o mulțime de vitamine și lichide, precum și plăcere de la o masă crocantă..

Cap alb

Este mai bine să nu-l dați nici hamsterilor sirieni, nici al celor dzungari. În ciuda compoziției bogate de vitamine, este grea pentru stomac și provoacă formarea de gaze, ceea ce duce adesea la consecințe neplăcute. Dacă totuși decideți să îl adăugați la meniul pentru rozătoare, atunci acesta ar trebui să fie prezent în el numai după tratamentul termic.

Știați? Hamsterii au o vedere foarte slabă, dar sunt înzestrați cu un simț excelent al mirosului și auzului, care le permite să navigheze perfect în spațiu..

Brocoli

Bun pentru toți hamsterii, este hrănitor și conține multe vitamine. Broccoli poate fi alimentat proaspăt la rozătoare, opărit cu apă clocotită congelată sau fiartă.

Hamster care mănâncă varză

Acum știți că nu toată varza este sănătoasă și acceptabilă pentru hamsteri. Disputele cu privire la aceasta nu se potolesc printre proprietarii de rozătoare și, din păcate, nu există un singur răspuns ce efect va avea varza asupra corpului unuia sau altuia reprezentant al speciei.

afla, cum să antrenezi un hamster să răspundă la o poreclă și modul de utilizare a mingii de mers.
Prin urmare, trebuie să vă ghidați după preferințele gustative ale animalului dvs. de companie, precum și să monitorizați starea acestuia după ce ați consumat acest produs..

Video: ce legume pot fi date hamsterilor

De asemenea, dau ooooooochen rar și foarte, foarte puțin și numai varză fiartă. Literal pe o firimitură, pentru că încă din copilărie nu sunt deloc obișnuiți cu kakpush. Uneori dau o salată - varză de Beijing, dar din nou o mică parte verde ... Este mai ușor să cumperi o grămadă de salată normală - hamsterii sunt întotdeauna foarte mulțumiți de el și nu au nevoie de varză

Irein

https://hamster.ru/forum/threads/kapusta-v-menju-vashego-xomjaka-za-i-protiv.6012/page-2#post-127919

A dat culoare, dar doar de câteva ori și puțin. Am încercat și hamsteri din Beijing. Dar salata verde este foarte gustoasă și sănătoasă pentru hamsteri, mai bună decât orice legume. Și hamsterii nu sunt periculoși :)

Și nici măcar o bucată mică de varză albă obișnuită nu ar trebui să i se dea niciodată!

Nastia

https://hamster.ru/forum/threads/kapusta-v-menju-vashego-xomjaka-za-i-protiv.6012/page-2#post-127936

unlx Despre varză se afirmă clar că unele animale pot avea umflarea tractului digestiv din varză crudă și chiar rezultat letal.

Nu aș verifica singur în care dintre cele două părți se încadrează :? Aș prefera să dau o salată de cap chineză!

mamakru

https://hamster.ru/forum/threads/kapusta-v-menju-vashego-xomjaka-za-i-protiv.6012/#post-95773

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil să dai o varză de hamster